Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σήμερα επικοινώνησα με ένα φίλο μου που έφυγε με τη κοπέλα του για Σουηδία πριν 4 μήνες. Ο Θοδωρής 33 ετών, με μεταπτυχιακό & διδακτορικό στη Πληροφορική, όπως φαίνεται, θα τα πάει λαμπρά στη νέα του πατρίδα.

............
    Εμείς είμαστε Σουηδία από τέλη Μαρτίου και εγώ βρήκα δουλειά πριν λίγες ημέρες σε εταιρεία λογισμικού.

Είναι ωραίο να μην αισθάνεσαι άνεργος...

..............
    ............
    Τα διαβάζω και τα βλέπω τα νέα της χώρας και με στενοχωρούν ιδιαίτερα, αν και μακρυά. Εγώ δεν βλέπω καλά ξεμπερδέματα. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση που η οικονομική πολιτική της χώρας και της Ευρώπης αλλάζει αύριο το πρωί (λέμε τώρα), θα χρειαστούν αμέτρητα χρόνια για να επιδιορθωθεί η ζημιά. Φαντάσου τα χειρότερα σενάρια...

Δεν παίζω με facebook, αλλά έχω skype account και τον χρησιμοποιώ συνέχεια. Εκεί είμαι ο ***** και αν και εσύ θα χρησιμοποιείς skype, στείλε μου userid να τα λέμε...

Εντυπώσεις από Σουηδία, η μάλλον από Gothenburg, την πόλη που μένουμε:

- Το κέντρο του Gothenburg μου αρέσει πολύ. Καμία σχέση με μεγαλούπολη, αλλά με αρκετά πράγματα για να μην το βλέπεις σαν κωμόπολη.
    - Ωραία κουζίνα. Πολύ φθηνές τιμές στα εστιατόρια για lunch break τις καθημερινές -> τυχεροί όσοι δουλεύουν στο κέντρο, πολλές επιλογές για άριστο, φθηνό φαγητό.
    - Κόστος ζωής (στο Gothenburg) λίγο παραπάνω σε σχέση με την Αθήνα (προ κρίσης). Εμείς εδώ πληρώνουμε γύρω στα 550 ευρώ για διαμέρισμα 60τμ με την τιμή να περιλαμβάνει 2 θέσεις parking, κοινόχρηστα, νερό, θέρμανση 24/7. Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ στα 60 ευρώ. Βενζίνη στο 1.60-1.70. Η φορολογία στους μισθούς είναι πολύ μικρότερη από την Ελλάδα του 2013, αλλά παραδόξως μικρότερη και από την Ελλάδα του 2009.
    - Οι ταινίες στα σινεμά δεν είναι μεταγλωτισμένες!
    - Ο καιρός από τον Απρίλιο και μετά είναι καλύτερος από όσον τον περίμενα. Συχνές λιακάδες (αν και volatile), όχι πολύ κρύο. Βέβαια Νοέμβριο-Μάρτιο θα είναι αλλιώς - έχω αρχίσει να κοιτάω τιμές για winter tires με spikes για το Golf! Μάλλον θα του βάλω 205/55R16 γιατί θα πατάνε καλύτερα στα χιόνια και θα είναι πιο φτηνά τα λάστιχα!
    - "Εκτελωνισμός" των αυτοκινήτων μας ξεκούραστος και απλός με κόστος 200 ευρώ το ένα. Ασφάλειες (μικτές) αυτοκινήτων στα ίδια λεφτά, αλλά επιπλέον καλύπτουν και βλάβες στα μηχανικά μέρη μέχρι τα 8 χρόνια.
    - Πολλά μωρά (και με τις 2 έννοιες!). Εδώ ο κόσμος γεννάει, όχι αστεία.
    - Ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Χαιρετισμούς και μην χαθούμε! Στείλε skype να μιλάμε!

Όποιος έχει τα προσόντα, να κάνει το μεγάλο βήμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

2. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

chrisgiapz3 (06-08-13), Eleni (05-08-13), oldcarskickass (04-08-13), VanVIC (29-09-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP