Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Σελίδα 56 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 6465455565758 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 551 έως 560 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Red face Ελκυστικός προορισμός για εύρεση εργασίας η Αλβανία!!

Αυξάνεται ο αριθμός των αλλοδαπών στη βαλκανική χώρα

Σε ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας από αλλοδαπούς εξελίσσεται η Αλβανία, καθώς σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ο αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν εργασία σημείωσε αύξηση 8%, έναντι του 2012, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της βαλκανικής χώρας, που δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΤΑ».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 2.500 αλλοδαποί επέλεξαν την Αλβανία ως προορισμό για εύρεση εργασίας, με το 75% του προαναφερόμενου αριθμού να έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια εργασίας.

Από τα στοιχεία του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι, «ο αυξανόμενος αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες στην περιοχή και των νέων απλουστευμένων διαδικασιών για την απόκτηση άδειας εργασίας».

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία προέρχονται - σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας - από χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κίνα και η ΠΓΔΜ, τονίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «ΑΤΑ».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

2. The Following 3 Users Say Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

hades7 (06-06-13), Ptboul (06-06-13), S8N (06-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μα εντελώς

4. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

S8N (06-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

...........................

Ασχολήθηκα όλη τη ζωή μου σοβαρά με την εκπαίδευση σε όλο της το εύρος – κακό του κεφαλιού μου.

..........................

Πιστεύω πως στη ζωή μου έκανα πολλά πράγματα – ίσως γιΆ αυτό έκανα και πολλά μεγάλα λάθη.
    Μάλλον, όμως, το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν πως πάνω απΆ όλα ήθελα πάντα να βάζω τη λογική – κι αυτό ήταν μεγάλο έγκλημα, αφού όπως έλεγαν όλοι γύρω μου δεν έχει δικαίωμα ένας που βάζει τη λογική πάνω απΆ όλα να έχει συναισθήματα – πρέπει να είναι από μάρμαρο, σίδερο ή ξύλο, όπως θα έλεγε και ο γνωστός ******* σκηνοθέτης. Ενώ όλοι οι άλλοι μπορούν να δικαιολογούνται για ό,τι κάνουν, στηριζόμενοι στα συναισθήματά τους.

.................................

Ό,τι έβγαζα το πρόσφερα στους γύρω μου, χωρίς αντάλλαγμα – και χωρίς να ακούσω ποτέ ένα ευχαριστώ. Δεν εκμεταλλεύτηκα το πάρτι και δεν έκανα καμιά απολύτως περιουσία. Αλλά δεν παράστησα ποτέ τον «αγανακτισμένο» – το αντίθετο.

........................

Δεν ήξερα τα Βασιλικά Διατάγματα της 4/12/1940 και της 14/3/1947 (κακώς, αφού δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου). Θα μου πείτε: δεν ήξερες – δεν ρώταγες; Σύμφωνοι, αλλά όταν ρώτησα ήταν πολύ αργά (αφού δεν ήταν η σύνταξη στόχος της ζωής μου, όπως των περισσότερων). Έτσι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ασφαλιστικές εισφορές 32 χρόνων για σύνταξη. Και ελπίζω να βγάλω μια σύνταξη του ΟΓΑ για ανασφάλιστους υπερήλικες (των 330 ευρώ), να έχω τουλάχιστον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!...
    ........................
    και εξηγεί...

Και επειδή κάποιοι φίλοι με ρωτούν τι λάθος έκανα και έχασα 32 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών να το εξηγήσω:

Στις 12/11/96 έκανα στη ΔΟΥ Ρόδου (αφού εργαζόμουν στη Ρόδο) Δήλωση Παύσης Εργασιών ως Πολιτικός Μηχανικός και ακύρωσα όλα τα αντίστοιχα Βιβλία και Στοιχεία του Κ.Β.Σ. Υπέθεσα πως με τον τρόπο αυτό σταμάτησα οριστικά τη δραστηριότητά μου ως Πολιτικός Μηχανικός.

Προσπαθώντας, όμως, να πάρω σύνταξη από το ΙΚΑ, στο οποίο έχω ένσημα από τον Δεκέμβριο του 1995 και ύστερα, ασχολούμενος ως μισθωτός σε άλλα επαγγέλματα, διαπίστωσα πως για να πάρω σύνταξη (και ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη) από το ΙΚΑ (αφού τα ένσημα που έχω στο ΙΚΑ δεν επαρκούν ούτε για τη μικρότερη –βασική– σύνταξη του ΙΚΑ), θα πρέπει να χρησιμοποιήσω τη διαδοχική ασφάλιση.

Τότε, όμως, πληροφορήθηκα πως για να θεωρηθεί πως έκανα παύση εργασιών ως Πολιτικός Μηχανικός δεν αρκούσαν οι ενέργειές μου στην Εφορία, αλλά έπρεπε να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση και στη Νομαρχία (όπως πρόβλεπαν τα αναφερόμενα Βασιλικά Διατάγματα).

Όταν το έμαθα αυτό το 2011 πήγα και έκανα αυτή την υπεύθυνη δήλωση στη Νομαρχία Αττικής και τότε μου είπαν στο ΤΣΜΕΔΕ πως για να αναγνωριστούν τα 21 χρόνια που πλήρωνα εκεί θα πρέπει να πληρώσω άλλα 15 χρόνια εισφορές, πράγμα το οποίο δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ Α-Μ-Ε-Σ-Α ! ! ! ! !

#they_want_to_fck_you_up_the_a$$

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και μην στέλνετε λεφτά ούτε στους δικούς σας???

7. The Following 2 Users Say Thank You to BILL007 For This Useful Post:

A8hnaios (09-06-13), Eleni (10-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    .....
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    και εξηγεί...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ Α-Μ-Ε-Σ-Α ! ! ! ! !

#they_want_to_fck_you_up_the_a$$
    Δε νομίζω να παίζει τέτοιο πράγμα ρε συ. Αλήθεια τώρα. Δε γίνονται αυτά.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε νομίζω να παίζει τέτοιο πράγμα ρε συ. Αλήθεια τώρα. Δε γίνονται αυτά.

Τον ξέρω πολλά χρόνια τον άνθρωπο. Είναι έτσι ακριβώς. Αν θες περισσότερες πληροφορίες με pm.

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

αν και δεν θεωρω ιδιαιτερη την δικη μ περιπτωση θα την αναφερω,
    Εγω το '09 πριν γινει το μεγαλο ντου της κρισης, αποφασησα να παρατησω ψιλο-σιγουρη δουλεια με απολαβες κατι περισοτερο απο 1000 που για τα 19 μου χρονια ηταν αρκετα καλα λεφτα.. (μενοντας σε δικο μ σπιτι, κ εχοντας το bmw και ενα σμαρτακι, κ τα αναφερω γτ ειχα, συγκριτικα με τα αλλα ατομα της ηλικιας μου, χτισει μια "καλη ζωη" ) για να φυγω για σπουδες για UK γτ ηθελα να διεβρινω τις γνωσεις μου... πολυ βιαστικαν να πουνε οτι δρω απερισκεπτα και πως δεν τα γκρεμιζεις ολα ετσι.. για ενα "ονειρο" σε τετοιες εποχες.. πουλησα το σμαρτακι για να βγαλω τα πρωτα μ εξοδα στην αγγλια και νοικιασα κ το σπιτι για να την βγαζω καπως καθε μηνα... Αποδειχτηκε η σοφοτερη κινηση που εχω κανει ποτε μ, η εταιρια που δουλευα (γνωστος αυτοκινιτιστικος εκδοτικος οικος) εβαλε λουκετο με πολλους εργαζομενους απληρωτους εναμησι χρονο μετα... οποτε τιποτα δεν ηταν σταθερο.. κ αυτα που εχασα θα τα εχανα κ αν εμενα ελλαδα.

2012 Παιρνω πτυχιο και κατεβαινω Ελλαδα να δοκιμασω να ξαναχτισω κατι κατω.. κανω 2-3 δουλειες το καλοκαιρι αλλα επικρατει γενικα πολυ μιζερια πολυ αβεβαιοτητα και αποφασιζω να ξαναφυγω... παλι Αγγλια μιας και για Ευρωπη ειναι ο ευκολος προορισμος, και υπαρχουν κ 2-3 γνωστοι που θα βοηθησουν αν χρειαστει... Αλλα δυστυχως πλεον και εδω τα πραγματα ειναι ζορισμενα.. Ολος ο νοτος ειναι στο λονδινο και ψαχνει για κτ καλυτερο.. υπαρχει γραμμη στις εταιρειες να περιορισουν σιγα σιγα την προσλυψη Ευρωπαιων... και το ξερο κεφαλι μου ψαχνει μονο για δουλειες ειδικοτητας.. "πιατα πλενω και Ελλαδα" ελεγα. ενα μηνα την βγαζω σε καναπεδες και πατωματα φιλων, σε περιεργες καταστασεις, τα λεφτα τελειωνουν, δοκιμαζω τα αποθεματα μου.. εχω κρατησει μονο 150 στην ακρη να κλεισω ενα φθηνο εισητηριο να γυρισω πισω, ωσπου τελικα λαμβανω ενα mail να ταξιδεψω 300 χιλιομετρα να παω στο Bradford για Interview σε μια απο τις 20 εταιρειες που ειχα στειλει αιτησεις... και ηταν και η εταιρεια που ηθελα πιο πολυ απ'ολες.. αβιαστα χαλαω τα τελευταια μ λεφτα νοικιαζοντας ενα αμαξι για να ταξιδεψω στο Bradford οπου μετα απο 2 interview κλεινει η δουλεια... πλεον δουλευω εδω 7 μηνες, τα πραγματα δεν ειναι ειδανικα... ποτε δεν ειναι.. αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο το πλενω πιατα, το να ειμαι ανεργος, ή το να κανω την ειδικευση μου σε ενα αντικειμενο που δεν μαρεσει.. τουλαχιστον εδω την κανω με αντικειμενο τα αυτοκινητα...

Στο θεμα μας Ναι θα εφευγα αυριο για Αμερικη αν ειναι να κανω εκει οτι κανω τωρα εδω... θα εφευγα εστω και για το αβεβαιο.. αυτο ειναι στο τελος το πιο ομορφο.. μεγαλα ονειρα, μεγαλα ταξιδια, μεγαλα λαθη.. μεγαλη γνωση, ολα αναλογικα ειναι...
    βεβαια εγω ειμαι μονος υπεθυνος για τον εαυτο μου δεν κουβαλαω καμια ψυχη απο πισω μου... οποτε τυχων αποτυχια βλαπτει αμεσα μονο εμενα. Απο την αλλη εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου "οικονομικο" μεταναστη, εγω εφυγα απο κει, οπως θα φυγω και απο δω, γτ απλα κυνηγαω κατι, δεν ειμαι σιγουρος ακομα για το τι... αλλα το κυνηγαω.. If you never try you'll never know που λενε και εδω...

Σορυ για το μακριναρι

υ.γ.1 Εδω και 5 μηνες ειμαι Καναδος υπηκοος (λογω γεννησης γονεα εκει) το παντα προχειρο και επιπολεο project plan της ζωης μ λεει οτι το '16 θα βρισκομαι στην αλλη μερια του Ατλαντικου (κ φτου κ απο την αρχη)

υ.γ.2 Φτασε οπου δεν μπορεις....

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

11. The Following 14 Users Say Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

A8hnaios (10-06-13), bakalos (10-06-13), BILL007 (10-06-13), chrisgiapz3 (10-06-13), Eleni (10-06-13), freddys (10-06-13), Konstantinos E60 (10-06-13), Kostas_1 (10-06-13), Monsta (10-06-13), oldcarskickass (10-06-13), pilot (10-06-13), Ptboul (10-06-13), Skyline_IS (10-06-13), Stathis (10-06-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Προχωρα Μανο και μη φοβασαι τπτ. Οι εργατικοι παντα θα βρουν την ακρη (στο ειχα ξαναπει νομιζω )

13. The Following 5 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

BILL007 (10-06-13), Dioskouroi (10-06-13), Monsta (10-06-13), pilot (10-06-13), Ptboul (10-06-13)

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προχωρα Μανο και μη φοβασαι τπτ. Οι εργατικοι παντα θα βρουν την ακρη (στο ειχα ξαναπει νομιζω )
    Yup κωστα μου... Till I collapse.. που λεει κ το ασμα... το μονο που με "ενοχλει" ειναι οτι πλεον δεν εχω ροδες πουθενα... μεχρι να σταθεροποιηθουν τα πραγματα και να μπορω να παρω εδω αυτο που θελω και να ξανα βγαλω στην κυκλοφορια το bmw κατω...
    δλδ τωρα σκεφτομαι οτι θα ερθω 10 μερες τον Ιουλιο κ αντι να κανω rollin το 36 θα εχω το Lanos της μανας μ στην καλυτερη... ε με παιρνει λιγο απο κατω..

(προβληματα που χει ο κοσμος... )

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

15. The Following 3 Users Say Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

Kostas_1 (10-06-13), Ptboul (11-06-13), Stathis (10-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προχώρα για Καναδά !!!

Better to try and fail than not try at all.

17. The Following 5 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Dioskouroi (10-06-13), Eleni (10-06-13), oldcarskickass (10-06-13), Ptboul (11-06-13), Skyline_IS (10-06-13)

Σελίδα 56 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 6465455565758 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP