αν και δεν θεωρω ιδιαιτερη την δικη μ περιπτωση θα την αναφερω,
Εγω το '09 πριν γινει το μεγαλο ντου της κρισης, αποφασησα να παρατησω ψιλο-σιγουρη δουλεια με απολαβες κατι περισοτερο απο 1000 που για τα 19 μου χρονια ηταν αρκετα καλα λεφτα.. (μενοντας σε δικο μ σπιτι, κ εχοντας το bmw και ενα σμαρτακι, κ τα αναφερω γτ ειχα, συγκριτικα με τα αλλα ατομα της ηλικιας μου, χτισει μια "καλη ζωη" ) για να φυγω για σπουδες για UK γτ ηθελα να διεβρινω τις γνωσεις μου... πολυ βιαστικαν να πουνε οτι δρω απερισκεπτα και πως δεν τα γκρεμιζεις ολα ετσι.. για ενα "ονειρο" σε τετοιες εποχες.. πουλησα το σμαρτακι για να βγαλω τα πρωτα μ εξοδα στην αγγλια και νοικιασα κ το σπιτι για να την βγαζω καπως καθε μηνα... Αποδειχτηκε η σοφοτερη κινηση που εχω κανει ποτε μ, η εταιρια που δουλευα (γνωστος αυτοκινιτιστικος εκδοτικος οικος) εβαλε λουκετο με πολλους εργαζομενους απληρωτους εναμησι χρονο μετα... οποτε τιποτα δεν ηταν σταθερο.. κ αυτα που εχασα θα τα εχανα κ αν εμενα ελλαδα.
2012 Παιρνω πτυχιο και κατεβαινω Ελλαδα να δοκιμασω να ξαναχτισω κατι κατω.. κανω 2-3 δουλειες το καλοκαιρι αλλα επικρατει γενικα πολυ μιζερια πολυ αβεβαιοτητα και αποφασιζω να ξαναφυγω... παλι Αγγλια μιας και για Ευρωπη ειναι ο ευκολος προορισμος, και υπαρχουν κ 2-3 γνωστοι που θα βοηθησουν αν χρειαστει... Αλλα δυστυχως πλεον και εδω τα πραγματα ειναι ζορισμενα.. Ολος ο νοτος ειναι στο λονδινο και ψαχνει για κτ καλυτερο.. υπαρχει γραμμη στις εταιρειες να περιορισουν σιγα σιγα την προσλυψη Ευρωπαιων... και το ξερο κεφαλι μου ψαχνει μονο για δουλειες ειδικοτητας.. "πιατα πλενω και Ελλαδα" ελεγα. ενα μηνα την βγαζω σε καναπεδες και πατωματα φιλων, σε περιεργες καταστασεις, τα λεφτα τελειωνουν, δοκιμαζω τα αποθεματα μου.. εχω κρατησει μονο 150 στην ακρη να κλεισω ενα φθηνο εισητηριο να γυρισω πισω, ωσπου τελικα λαμβανω ενα mail να ταξιδεψω 300 χιλιομετρα να παω στο Bradford για Interview σε μια απο τις 20 εταιρειες που ειχα στειλει αιτησεις... και ηταν και η εταιρεια που ηθελα πιο πολυ απ'ολες.. αβιαστα χαλαω τα τελευταια μ λεφτα νοικιαζοντας ενα αμαξι για να ταξιδεψω στο Bradford οπου μετα απο 2 interview κλεινει η δουλεια... πλεον δουλευω εδω 7 μηνες, τα πραγματα δεν ειναι ειδανικα... ποτε δεν ειναι.. αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο το πλενω πιατα, το να ειμαι ανεργος, ή το να κανω την ειδικευση μου σε ενα αντικειμενο που δεν μαρεσει.. τουλαχιστον εδω την κανω με αντικειμενο τα αυτοκινητα...
Στο θεμα μας Ναι θα εφευγα αυριο για Αμερικη αν ειναι να κανω εκει οτι κανω τωρα εδω... θα εφευγα εστω και για το αβεβαιο.. αυτο ειναι στο τελος το πιο ομορφο.. μεγαλα ονειρα, μεγαλα ταξιδια, μεγαλα λαθη.. μεγαλη γνωση, ολα αναλογικα ειναι...
βεβαια εγω ειμαι μονος υπεθυνος για τον εαυτο μου δεν κουβαλαω καμια ψυχη απο πισω μου... οποτε τυχων αποτυχια βλαπτει αμεσα μονο εμενα. Απο την αλλη εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου "οικονομικο" μεταναστη, εγω εφυγα απο κει, οπως θα φυγω και απο δω, γτ απλα κυνηγαω κατι, δεν ειμαι σιγουρος ακομα για το τι... αλλα το κυνηγαω.. If you never try you'll never know που λενε και εδω...
Σορυ για το μακριναρι
υ.γ.1 Εδω και 5 μηνες ειμαι Καναδος υπηκοος (λογω γεννησης γονεα εκει) το παντα προχειρο και επιπολεο project plan της ζωης μ λεει οτι το '16 θα βρισκομαι στην αλλη μερια του Ατλαντικου (κ φτου κ απο την αρχη)
υ.γ.2 Φτασε οπου δεν μπορεις....

Απάντηση με παράθεση