Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αποδείξεις

Ψήφισαν
32. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ζηταω παντου και παντα αποδειξη

16 50,00%
  • αν μου δωσουν εχει καλως, αλλιως δε με νοιαζει, αδιαφορω

7 21,88%
  • ζηταω μονος μου να μη μου κοψει για να γλιτωσω το φπα

9 28,13%
Σελίδα 7 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 127

Θέμα: Αποδείξεις, Η φορολογική ανταρσία

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έτσι είναι χαντούΛη αλλά πες μου από ποια γενιά και μετά θα γίνουμε άνθρωποι;

Εγώ τον μπέμπη να τον κάνω Ευρωπαίο ή Έλληνα ή Ελληνάρα εν τέΛη;
    Η συμπεριφορα των ανθρωπων αλλαζει και προσαρμοζεται βαση των συνθηκων που βιωνει. Αν ο μεσος Ελληνας δεν ειναι ανθρωπος δεν φταιει αυτος αλλα το περιβαλλον στο οποιο βρισκεται. Αυτος λοιπον ο Ελληναρας αν βρεθει σε μια αλλη χωρα με αλλες συνθηκες θα προσαρμοστει στα καινουργια δεδομενα μια χαρα.

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και αν δεν αλλαξει αυτο μην περιμενεις να ξεβρομισει το σωμα.

2. The Following 8 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

A8hnaios (05-06-13), aristent (05-06-13), Bitz (05-06-13), gant (05-06-13), nikos-Mpacket (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έτσι είναι χαντούΛη αλλά πες μου από ποια γενιά και μετά θα γίνουμε άνθρωποι;

Εγώ τον μπέμπη να τον κάνω Ευρωπαίο ή Έλληνα ή Ελληνάρα εν τέΛη;
    Καντον survivor θα επιβιώνει παντού
    αντε γεια...

4. The Following User Says Thank You to hades7 For This Useful Post:

Ptboul (05-06-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hades7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ετσι μητσομ μ αρεσει να τα λεω με ανθρωπους που σκεφτονται πεζα ορθολογικα,τα υπολοιπα περι τιμιου ηθικου νομιμου νομοτυπου με αφηνουν αδιαφορο που λενε καμποσοι.Βαλε την ηθικη και την νομιμοτητα στο πιατο του παιδιου σου που πειναει και δωστου και σερβιτσια να την απολαυσει
    τυπε συμφωνω, οτι αν το παιδι σου πειναει ξυπνανε αλλα ενστικτα μεσα σου, τα οποια μαλλον δικαιωνουν τον αγγλο φιλοσοφο τομας χομπς ο οποιος ειπε χαρακτηριστικα "homo homini lupus est".

εγω εθεσα μια αλλη παραμετρο στην κουβεντα -στην οποια επιμενω διοτι με απασχολει και θελω να ακουσω γνωμες- η οποια δεν απαντηθηκε.
    ξεχωρα απο το δικο μας προσωπικο κεδρος, στεκομαστε αλληλεγγυοι προς τον επαγγελματια, ή οχι?

6. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Ptboul (05-06-13)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

Και βέβαια στεκόμαστε οταν βλέπουμε κάποια επιχείρηση μικρή που ενώ κάνει σωστά την δουλειά της παλεύει να μην κλείσει εξαιτίας του παραλογισμού που βιώνουμε. Εγω προσωπικά οταν βλέπω τέτοια περίπτωση δεν ζητάω απόδειξη
    αντε γεια...

8. The Following User Says Thank You to hades7 For This Useful Post:

nikos-Mpacket (05-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Τη σκέψη για το αν είναι σωστό ή όχι την είχα πριν κανά δυο βδομάδες που επιτέλους αξιώθηκα να πάω να πάρω κάτι ρούχα και παπούτσια.

Ο ταμίας (δεν ξέρω αν ήταν ιδιοκτήτης) είπε τόσα με απόδειξη τόσα χωρίς (με μια ενδεικτική δλδ) η διαφορά ήταν περίπου 43¤. Προσωπικά δε μου περισσεύουν καθόλου (40 κάτι ευρώ είναι η μηνιαία κάρτα για τις συγκοινωνίες την οποία χρησιμοποιώ για να βρω δουλειά). Οπότε καλώς ή κακώς δε το πολυσκέφτηκα και είπα χωρίς. Έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχουν.

Αλλά σε καταστήματα κυρίως fast foods - τοπικά σουβλατζίδικα πχ - αν με ρωτήσουν αν θέλω απόδειξη ρωτάω πόσο θα πάει αν πει είναι το ίδιο, συγνώμη αλλά ακυρώνω παραγγελία.

Επίσης το ότι θα σου κόψει απόδειξη κάποιο μαγαζί που σε ρωτάει εξαρχής αν θέλεις απόδειξη δε σημαίνει ότι και η απόδειξη που θα σου κόψει θα είναι από την κανονική ταμειακή... Οπότε πιθανώς σαν πολίτης να βγαίνω 2 φορές μ@λ@κ@ς...

Τη μεσαία επιλογή του poll δεν την σκέφτηκα ποτέ, ούτε καν τις καλές εποχές.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    Zimbabwe
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προσωπικά στέκομαι αλληλέγγυος στον μικρό επαγγελματία ακόμα και αν κάποια φορά ξέρω ότι χάνω λίγο ή ότι πληρώνω λίγο περισσότερο. (ψωνίζω όσο μπορώ από το τοπικό μινι-μαρκετ*, ακόμα και αν ξέρω ότι στο super market θα ήταν λίγο φτηνότερα)

*ο παλιός φίλος μας που το έχει ήταν δακρυσμένος πριν κάτι μήνες επειδή μετά από 30χρόνια δεν μπορούσε να πληρώσει την εφορία...
    στ @@ μου οι αποδείξεις, ο φίλος μου ξέρω ότι έχει προσωπικό γείτονες και πληρώνει καλά.....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 05-06-13 στις 11:15

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν ο μεσος Ελληνας δεν ειναι ανθρωπος δεν φταιει αυτος αλλα το περιβαλλον στο οποιο βρισκεται.
    Αυτό ισχύει Μήτσο 'μ αλλά αυτό ρωτάω και εγώ και με προβληματίζει σοβαρά, τα παιδιά μας πως πρέπει να τα μεγαλώσουμε για να αλλάξει αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την άλλωση της ΠόΛης και μετά; (θέλετε μεταπολίτευση; βάλτε ότι θέλετε).

Αυτος λοιπον ο Ελληναρας αν βρεθει σε μια αλλη χωρα με αλλες συνθηκες θα προσαρμοστει στα καινουργια δεδομενα μια χαρα.
    Αυτό ισχύει στο 99,5%, το βλέπουμε άλλωστε όταν πάμε εξωτερικό. Ντρέπεσαι να πετάξεις σκουπίδι στον δρόμο, να πάρεις την σειρά άλλου, να μην σταματήσεις στην ζέβρα, κλπ.

Αφήνω ένα 0,5% γιατί όλο και κάποιο καφριΛίκη θα κάνουμε με την πρώτη ευκαιρία

Στάθη το ερώτημα σου δεν δίναται να απαντηθεί άπαξ μιας και δεν είναι δυνατόν να γνωρίσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στον κάθε επαγγελματία.

Κόβεις την κατάσταση και αποφασίζεις εκείνη την ώρα. Πχ. επειδή μου αρέσει να στηρίζω τα μικρά μαγαζιά στις γειτονιές, τα βρίσκουμε στη μέση, δεν ζητώ απόδειξη, μου κόβει κάτι από την τιμή και τέλος.

Αν πάω Μύκονο, Κέρκυρα, κλπ, και πάω στην ταβέρνα και μου ζητούν για το γεμιστό στους Περουλάδες 8 ευρώ, ΝΑΙ θα ζητήσω απόδειξη.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

12. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

aristent (05-06-13), hades7 (05-06-13), spar@ (05-06-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το κράτος θα συνεχίσει να 'κλέβει' με φόρους όσο συνεχίζουμε κι εμείς να το κλέβουμε.

Είναι παράλογο να ζητάμε πρώτα μείωση των συντελεστών με καρότο την προσπάθεια για φορολογική συμμόρφωση.

Δεν είμαι εκείνος που θα κάνει κριτική, ούτε ο αναμάρτητος. Χθες έβλεπα στους Νέους Φακέλους του Τέλογλου κάποιους πάμπτωχους υπερήλικες παλιννοστούντες που την έβγαζαν πέρα με 340 ευρώ το μήνα, πριν τα κόψουν κι αυτά. Σ' αυτούς θα δικαιολογούσα να ζητήσουν μείωση στην τιμή κάποιου προϊόντος χωρίς να πάρουν απόδειξη. Είναι θέμα επιβίωσης. Εγώ πάλι ξοδεύω τόσα σε βενζίνες κάθε μήνα. Είναι ανήθικο να κλέβω το κράτος με συναυτουργό τον κάθε έμπορο ή επιτηδευματία όταν άλλοι (όχι μόνο τα τρωκτικά) περιμένουν να βγάλουν το μήνα από αυτά τα κρατικά έσοδα. Πόσο υποκριτής πρέπει να 'μαι για να κάνω μπαξίματα και να κυκλοφορώ με BMW αλλά να κοιτάζω να γλυτώσω το 23% με τη δικαιολογία ότι 'κλέβω αυτά που μου κλέβουν'; Εϊναι σοβαρή δικαιολογία αυτή;

Φίλοι μου, αυτοί είναι οι φόροι, αυτό είναι το φορολογικό σύστημα, αυτοί είναι οι νόμοι. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δε θ'α αλλάξουν ούτε εκείνα. Είτε προσαρμοζόμαστε, είτε πάμε να ζήσουμε αλλού, εκεί όπου τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί οι ντόπιοι είχαν φορολογική συνείδηση και φρόντισαν να οργανώσουν την κοινωνία τους.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι ότι σκεπτόμαστε το κράτος σαν κάτι απρόσωπο και εχθρικό. Το κράτος φροντίζει για τις υποδομές γύρω μας, για τις συντάξεις κάποιων γερόντων, για την περίθαλψη έστω κι αυτή την κουτσή, στραβή κι ανάποδη. Αν νομίζουμε ότι κλέβοντάς το θα χάσουν τα τρωκτικά, γελιόμαστε. Τα τρωκτικά είναι τα τελευταία που θα θιγούν, ο αδύναμος κρίκος είναι οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες, η παιδεία και η υγεία. Και το ΦΠΑ δεν είναι για την τσέπη του επιχειρηματία, είναι ο κόπος του πελάτη που έχουμε υποχρέωση να αποδώσουμε και όχι να παρακρατούμε ή να 'εκπίπτουμε' κατά το δοκούν. Σ' όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι αυτός που τα παίρνει μαύρα κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον άλλο που τα δηλώνει όλα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γκρινιάξουμε για τους φόρους, τα τέλη, την τιμή της βενζίνης, κλπ ας σκεφτούμε πόσες αποδείξεις δεν κόψαμε ή δε ζητήσαμε οι ίδιοι, πόσα εισοδήματα αποκρύψαμε, πόσα προσωπικά έξοδα περάσαμε στην επιχείρησή μας για να τσεπώσουμε το ΦΠΑ. Και την επόμενη φορά που θα συγκρίνουμε την κατάσταση εδώ με την κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως Σοβιετία, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δε μπορείς να κλέβεις το κράτος και να έχεις ταυτόχρονα την απαίτηση να σου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας.

14. The Following 10 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (05-06-13), chrisgiapz3 (05-06-13), katsaraios (05-06-13), Konstantinos E60 (05-06-13), Monsta (05-06-13), oldcarskickass (05-06-13), PANOS-E60 (05-06-13), pilot (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια η κουβεντα εχει ξεστρατισει λιγο απο εκει που την τοποθετησα αρχικα, δεν πειραζει εχει ενδιαφερον ετσι κι αλλιως.

ειναι λογικο οταν μοιραζεσαι με τον επιχειρηματια το φορο (23% το φπα εσυ, 26% + το φορο εισοδηματος αυτος), να υπαρχει καποιο ειδος συναλλαγης με κερδισμενα και τα δυο μερη.
    εκει υπαρχουν δυο αποψεις, η μια που λεει αφου το κρατος με κλεβει και δεν μου προσφερει τιποτα θα το κλεψω και εγω, η αλλη λεει οτι ειναι σα να κλεβω τον εαυτο μου αφου μακροπροθεσμα αν κανεις δεν πληρωνει φορο θα καταρρευσει το συστημα, εκτος βεβαια απο το ηθικο μερος της υποθεσης.

εγω ρωτησα αλλο ομως.
    αν πατε καπου οπως καλη ωρα πηγα εγω να φαω με την οικογενεια μου και σας φερουν για λογαριασμο ενα μπακαλοχαρτο, απαιτειτε αποδειξη, ή σκεφτομενοι τα ζορια του μαγαζατορα και το προσωπικο το οποιο ισως απολυσει αν εχει μειωμενα εσαδα δινετε τοπο στην οργη?
    μιλαω για την ιδια ακριβως τιμη, οχι κουβεντες του τυπου, ειναι ξερω γω 55, δωσε 40 και ειμαστε ενταξει.
    κανονικα τρεις το ενα τρεις το αλλο, συνολο 55 ευχαριστουμε, μαυρο στο μαυρογυαλουρο.

πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα οταν σκεφτομαι οτι αυτος βγαζει χρηματα στην πλατη μου και δεν συνεισφερει τιποτα στο κοινο ταμειο που πληρωνεται οτι χρησιμοποιουμε ολοι, απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν απο τα 55 το κρατος παιρνει τα μισα (χωρια τα εμμεσα οπου εχει φορολογησει τα παντα πολλαπλως μεχρι να φτασουν στο τραπεζι), με τα αλλα μισα τι να συντηρησει ο ανθρωπος, τι να πληρωσει, τι να δουλεψει ο ιδιος και να του μεινει.

αυτος ειναι ο προβληματισμος, δεν ξερω αν ειναι σωστος ή λαθος, παντως με απασχολει τελευταια.
    Εαν κανει το σφαλμα και εχει πανω απο 50.000 καθαρα....ειναι 33%

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Η συμπεριφορα των ανθρωπων αλλαζει και προσαρμοζεται βαση των συνθηκων που βιωνει. Αν ο μεσος Ελληνας δεν ειναι ανθρωπος δεν φταιει αυτος αλλα το περιβαλλον στο οποιο βρισκεται. Αυτος λοιπον ο Ελληναρας αν βρεθει σε μια αλλη χωρα με αλλες συνθηκες θα προσαρμοστει στα καινουργια δεδομενα μια χαρα.

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και αν δεν αλλαξει αυτο μην περιμενεις να ξεβρομισει το σωμα.
    Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου, Δημήτρη.

Αφενός το κεφάλι το επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι, αφετέρου το περιβάλλον το διαμορφώνουμε πάλι εμείς οι ίδιοι.

Όσο για τον Έλληνα, είναι από τη φύση του ατομικιστής. Γι' αυτό προκόβει σε άλλες κοινωνίες όπου υπερέχει το αίσθημα της ομαδικότητας και όχι της ατομικής προβολής.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 05-06-13 στις 11:43

17. The Following 6 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (05-06-13), aristent (05-06-13), katsaraios (05-06-13), PANOS-E60 (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Stathis (05-06-13)

Σελίδα 7 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP