Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αποδείξεις

Ψήφισαν
32. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ζηταω παντου και παντα αποδειξη

16 50,00%
  • αν μου δωσουν εχει καλως, αλλιως δε με νοιαζει, αδιαφορω

7 21,88%
  • ζηταω μονος μου να μη μου κοψει για να γλιτωσω το φπα

9 28,13%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 127

Θέμα: Αποδείξεις, Η φορολογική ανταρσία

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια η κουβεντα εχει ξεστρατισει λιγο απο εκει που την τοποθετησα αρχικα, δεν πειραζει εχει ενδιαφερον ετσι κι αλλιως.

ειναι λογικο οταν μοιραζεσαι με τον επιχειρηματια το φορο (23% το φπα εσυ, 26% + το φορο εισοδηματος αυτος), να υπαρχει καποιο ειδος συναλλαγης με κερδισμενα και τα δυο μερη.
    εκει υπαρχουν δυο αποψεις, η μια που λεει αφου το κρατος με κλεβει και δεν μου προσφερει τιποτα θα το κλεψω και εγω, η αλλη λεει οτι ειναι σα να κλεβω τον εαυτο μου αφου μακροπροθεσμα αν κανεις δεν πληρωνει φορο θα καταρρευσει το συστημα, εκτος βεβαια απο το ηθικο μερος της υποθεσης.

εγω ρωτησα αλλο ομως.
    αν πατε καπου οπως καλη ωρα πηγα εγω να φαω με την οικογενεια μου και σας φερουν για λογαριασμο ενα μπακαλοχαρτο, απαιτειτε αποδειξη, ή σκεφτομενοι τα ζορια του μαγαζατορα και το προσωπικο το οποιο ισως απολυσει αν εχει μειωμενα εσαδα δινετε τοπο στην οργη?
    μιλαω για την ιδια ακριβως τιμη, οχι κουβεντες του τυπου, ειναι ξερω γω 55, δωσε 40 και ειμαστε ενταξει.
    κανονικα τρεις το ενα τρεις το αλλο, συνολο 55 ευχαριστουμε, μαυρο στο μαυρογυαλουρο.

πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα οταν σκεφτομαι οτι αυτος βγαζει χρηματα στην πλατη μου και δεν συνεισφερει τιποτα στο κοινο ταμειο που πληρωνεται οτι χρησιμοποιουμε ολοι, απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν απο τα 55 το κρατος παιρνει τα μισα (χωρια τα εμμεσα οπου εχει φορολογησει τα παντα πολλαπλως μεχρι να φτασουν στο τραπεζι), με τα αλλα μισα τι να συντηρησει ο ανθρωπος, τι να πληρωσει, τι να δουλεψει ο ιδιος και να του μεινει.

αυτος ειναι ο προβληματισμος, δεν ξερω αν ειναι σωστος ή λαθος, παντως με απασχολει τελευταια.
    Οποτε για να ειναι και οι δυο πλευρες ευχαριστημενες και κερδισμενες, τελευταιως εφαρμοζεται εγω (ο πελατης) τον ΦΠΑ και εσυ (ο πωλητης) τον φορο εισοδηματος.
    Ειναι νομιμο αυτο? Οχι. Ειναι ηθικο? Βεβαιως Ναι

Σε ενα κρατος που εφαρμοζονται και ψηφιζονται ως νομοι εντελως παραλογα πραγματα με μονο σκοπο την αυξηση εσοδων του απο τους πολιτες του χωρις ισονομια και δικαιοσυνη (λογω αδυναμιας του ιδιου του κρατους να τα εφαρμοσει κοινως "οτι αρπαξουμε και φετος απο οποιον μπορουμε" ), ειναι λογικο οι πολιτες του να αντιδρουν με οποιοδηποτε τροπο μπορουν ωστε να μπορεσουν να επιβιωσουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων εχει φτασει στα ορια της επιβιωσης)

Τι να πρωτοθυμηθω : Συναφειες, αδικα τεκμηρια, αλλαγη φορολογικων συντελεστων κατα βουληση, αναδρομικοτητα νομων και ενα καρο παγκοσμιες πρωτοτυπιες που εχουν ως σκοπο την αυξηση εσοδων.
    ΤΟ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ επειδη και οι δυο τυγχανει να ειναι ελευθεροι επαγγελματιες.
    Ομως εδω εφαρμοζεται αυτο ακριβως. Την αδυναμια του κρατους να εξαλειψει την φοροδιαφυγη απο ορισμενους κλαδους (εσκεμμενα η οχι, αυτο δεν το γνωριζω αλλα ειναι μια μεγαλη κουβεντα και αυτο) την πληρωνουν ολοι.

Εγω προσωπικα αν ειναι να γλυτωσω ενα ποσο που ισοδυναμει με το φπα απο τις οποιες αγορες/υπηρεσιες εχω, θα το κανω χωρις δευτερη σκεψη και χωρις ιχνος ενοχης. Οταν φτανεις στα ορια της επιβιωσης δεν υπαρχουν σκεψεις ευσυνειδησιας

2. The Following 14 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

120ie87 (05-06-13), A8hnaios (05-06-13), gant (05-06-13), hades7 (05-06-13), mitsos_chania (05-06-13), Monsta (05-06-13), nikos-Mpacket (05-06-13), nikos1400 (05-06-13), oldcarskickass (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Skyline_IS (05-06-13), spar@ (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (28-07-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP