Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνώμη πιστεύεις ότι το Μ5 θα φορολογηθεί με αξία 17000 ευρώ;;

Εγώ γιατί νομίζω ότι θα πουν: πόσο πουλιέται; 150.000 ευρώ; Μάλιστα

-10% για κάθε χρόνο παλαιότητας.

Μου φαίνεται τραγελαφικό να πληρώνει φόρο το Μ5 όσο ένα polo. Είναι δυνατόν να αφήσουν να τους ξεφύγουν λεφτά από Μ5;;;;;
ακομα και ετσι να το παρουμε απο την αρχικη τιμη των 120 χιλιαδων που ειχαν τα Μ5 αν υπολογισουμε οτι τα περισσοτερα ειναι επταετιας-οκταετιας, θα εχει μια μειωση της ταξης του 70-80%.

αρα αν σου βγαλει μια αξια 24-36 χιλιαρικα (που ειναι λογικη πιστευω απολυτα, διοτι τα 17 χιλιαρικα που εδωσαν στον αλεξη ειναι υπερβολη και το ξερουμε) θα βγαινει κανενα 500αρικο ευρω φορος γενικα ετσι προχειρα (και αυθαιρετα) που το υπολογιζω, πραγμα διολου παραλογο.

ο στοχος πλεον δεν ειναι να πληρωνει το κυβικο διοτι ξερουν οτι τα μεγαλα ειναι απαξιωμενα και αν συνεχισει ετσι κανεις δεν θα συνεχισει να εχει αυτοκινητο πανω απο 1,6-2,0 κυβικα, με αμεση συνεπεια κανεις να μην πληρωνει.

ο στοχος ειναι να πιαστουν τα αυτοκινητα βασει αξιας που ειναι πολλες χιλιαδες και να πληρωνουν αυτοι που δεν πληρωναν ως τωρα.

ο μονος τροπος να τη φανε παλι τα αυτοκινητα τυπου Μ5 ειναι να ισχυσει συστημα φορολογιας βασει ιπποδυναμης.
εκει δεν θα υπαρχει τροπος να ξεφυγει κανεις με δυνατο αυτοκινητο ειτε νεο ειτε παλιο, αλλα νομιζω οτι η ταση του κοσμου προς τα οικονομικα αυτοκινητα χαμηλης σχετικα ιπποδυναμης, αλλα υψηλης τιμης, κανει το συστημα βασει αξιας αγορας πιο προσφορο.