Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bellof-3 Εμφάνιση μηνυμάτων

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν;

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...

Δε στα χει πει καλά ο φίλος...

Απαντάω στα bold:

1. Αν έχεις άκρη για CA και μπορείς να προχωρήσεις τα χαρτιά σου για SSN# & green card, μη κάθεσαι. Εκτός του ότι θα βρεις την άκρη, θα έχεις το "συγκριτικό πλεονέκτημα" αν κάποτε αποφασίσεις να επιστρέψεις στο Σοβιέτ.

2. Ακριβά είναι τα ενοίκια. Νότια CA & παραθαλάσσια για 1bd / 1ba, είσαι τα $1.500 σε gated community με πίσινες, γυμναστήρια [εντός]. Πιο μέσα είναι σαφώς οικονομικότερα. Τα είδη 1ης ανάγκης σούπερ μάρκετ είναι φθηνότερα και σε μεγαλύτερες συσκευασίες, η βενζίνη στα μισά, το φαγητό έξω τα ίδια, τα τέλη κυκλ φθηνότερα, η ασφάλεια ακριβότερη και το real estate μέχρι πρόπερσι μία η άλλη.

Η φορολογία -ΛΟΛ-, ο ΦΠΑ ανάλογα το county.....γύρω στο 8%-9%, income tax -Trololol- πολύ πολύ χαμηλότερο. Έχεις property tax ετήσιο αν έχεις δική σου κατοικία 1% της εμπορικής αξίας - no other 'hidden' taxes. Ξέρεις τι σου γίνεται.

Οι μισθοί σε engineers [κατά μέσω όρο] στη CA στα $90.000 - $110.000.

Τα αυτοκίνητα πολύ φθηνότερα.

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες, well......need I say more ?

Κάνε λογαριασμό και δες αν συνολικά είναι φθηνότερα ή ακριβότερα. Πήγαινε και για κάνα εξάμηνο να τα δεις από κοντά.

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές σου επιλογές.

2. The Following 5 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Bellof-3 (27-01-13), Eleni (27-01-13), imolarot (28-01-13), Skyline_IS (28-01-13), VanVIC (27-01-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP