Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Σελίδα 39 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 29373839404149 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 381 έως 390 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bellof-3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ηλεκτρολογος μηχανικος ειμαι και ασχολουμαι με τον προγραμματισμο...

γενικα εχει πολυ ψωμι εξω... αλλα απο φιλους και γνωστους ξερω οτι γενικα υπαρχει διαθεσιμη δουλεια ακομα στην ελλαδα...
    μίλα με τον χρήστη αζούριους, ο οποίος είναι στον ίδιο τομέα, φοβερός στην δουλειά του και δουλεύει σε έναν πολύ δυνατό κλάδο, στην δυνατότερη εταιρεία.

ρώτα τον να σου πεί την γνώμη του.

επειδή έχεις να κάνεις άμεσα με την βιομηχανία, θα σου ελεγα να μην κάνεις καν τον κόπο να χάσεις εδώ την ώρα σου...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Bellof-3 (27-01-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν;

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...

Δε στα χει πει καλά ο φίλος...

Απαντάω στα bold:

1. Αν έχεις άκρη για CA και μπορείς να προχωρήσεις τα χαρτιά σου για SSN# & green card, μη κάθεσαι. Εκτός του ότι θα βρεις την άκρη, θα έχεις το "συγκριτικό πλεονέκτημα" αν κάποτε αποφασίσεις να επιστρέψεις στο Σοβιέτ.

2. Ακριβά είναι τα ενοίκια. Νότια CA & παραθαλάσσια για 1bd / 1ba, είσαι τα $1.500 σε gated community με πίσινες, γυμναστήρια [εντός]. Πιο μέσα είναι σαφώς οικονομικότερα. Τα είδη 1ης ανάγκης σούπερ μάρκετ είναι φθηνότερα και σε μεγαλύτερες συσκευασίες, η βενζίνη στα μισά, το φαγητό έξω τα ίδια, τα τέλη κυκλ φθηνότερα, η ασφάλεια ακριβότερη και το real estate μέχρι πρόπερσι μία η άλλη.

Η φορολογία -ΛΟΛ-, ο ΦΠΑ ανάλογα το county.....γύρω στο 8%-9%, income tax -Trololol- πολύ πολύ χαμηλότερο. Έχεις property tax ετήσιο αν έχεις δική σου κατοικία 1% της εμπορικής αξίας - no other 'hidden' taxes. Ξέρεις τι σου γίνεται.

Οι μισθοί σε engineers [κατά μέσω όρο] στη CA στα $90.000 - $110.000.

Τα αυτοκίνητα πολύ φθηνότερα.

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες, well......need I say more ?

Κάνε λογαριασμό και δες αν συνολικά είναι φθηνότερα ή ακριβότερα. Πήγαινε και για κάνα εξάμηνο να τα δεις από κοντά.

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές σου επιλογές.

4. The Following 5 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Bellof-3 (27-01-13), Eleni (27-01-13), imolarot (27-01-13), Skyline_IS (27-01-13), VanVIC (27-01-13)

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

με αφορμη την τελευταια σου προταση...

συντομα τελειωνω το πολυτεχνειο... στον τομεα που εχω επιλεξει ειμαι σχετικα καλος... οχι γαματος... αλλα καλος... με πολυ ορεξη για δουλεια μιας και το αντικειμενο μ αρεσει...

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν?

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...
    Γνώμη μου συνάδελφε είναι να ψαχτείς πρώτα εδώ. Όπως ακριβώς είπες, εάν πας εξωτερικό να δουλέψεις ως graduate, είτε Αμερική είτε Ευρώπη, τα χρήματα θα είναι λίγα, τόσα που με φόρους και (αυξημένο) κόστος διαβίωσης δεν θα βάζεις στην άκρη τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, μιας και σε μία μεγαλύτερη και αναπτυγμένη αγορά εργασίας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη. Οπότε φεύγοντας έξω, στη φάση του νέου αποφοίτου που είσαι τώρα, δεν περιμένεις άμεσες απολαβές απλά χτίζεις μέλλον.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξέρεις όμως ποιο είναι; Πως εάν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει ταυτόχρονα να έχεις αποφασίσει πως μία ζωή θα μείνεις έξω. Αυτό που μέχρι πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι, να δουλέψουν 5-6 χρόνια εξωτερικό για απόκτηση εμπειρίας και μετά να γυρίσουν Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί. Πλέον οι περισσότεροι που γυρνάνε αφήνοντας τις δουλειές τους στο εξωτερικό είτε είναι overqualified για να απορροφηθούν στην Ελλάδα είτε απορροφούνται με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν αντικατοπτρίζουν την προυπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Εάν λοιπόν δεν είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω για πάντα, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα. Στον κλάδο σου ακόμη υπάρχει ζήτηση, αλλά συνήθως με μισθούς αδικα χαμηλούς μιάς και οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και ο εργοδότης δίνει ότι θέλει. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, εάν εργοδότης γυρίσει και πει σε διπλοματούχο μηχανικό πάρε 800 ευρώ είναι αστείος και δεν βλέπει σοβαρά την εταιρία του. Ξεκινάς λοιπόν Ελλάδα και εάν είσαι τυχερός και δεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια μία πρόοδο στην καριέρα σου συνεχίζεις εδώ, εάν συναντήσεις αδιέξοδα αρχίζεις επαφές με εταιρίες του εξωτερικού, χτυπώντας τους την πόρτα πλέον όχι σαν graduate αλλά έχοντας κάποια συγκεκριμένη εμπειρία (έστω και 5 ετών) η οποία θα πληρωθεί και αναλόγος στο εξωτερικό με μισθό πολύ καλύτερο από ότι στην Ελλάδα.
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

6. The Following User Says Thank You to EVERGET For This Useful Post:

Bellof-3 (27-01-13)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γνώμη μου συνάδελφε είναι να ψαχτείς πρώτα εδώ. Όπως ακριβώς είπες, εάν πας εξωτερικό να δουλέψεις ως graduate, είτε Αμερική είτε Ευρώπη, τα χρήματα θα είναι λίγα, τόσα που με φόρους και (αυξημένο) κόστος διαβίωσης δεν θα βάζεις στην άκρη τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, μιας και σε μία μεγαλύτερη και αναπτυγμένη αγορά εργασίας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη. Οπότε φεύγοντας έξω, στη φάση του νέου αποφοίτου που είσαι τώρα, δεν περιμένεις άμεσες απολαβές απλά χτίζεις μέλλον.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξέρεις όμως ποιο είναι; Πως εάν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει ταυτόχρονα να έχεις αποφασίσει πως μία ζωή θα μείνεις έξω. Αυτό που μέχρι πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι, να δουλέψουν 5-6 χρόνια εξωτερικό για απόκτηση εμπειρίας και μετά να γυρίσουν Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί. Πλέον οι περισσότεροι που γυρνάνε αφήνοντας τις δουλειές τους στο εξωτερικό είτε είναι overqualified για να απορροφηθούν στην Ελλάδα είτε απορροφούνται με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν αντικατοπτρίζουν την προυπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Εάν λοιπόν δεν είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω για πάντα, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα. Στον κλάδο σου ακόμη υπάρχει ζήτηση, αλλά συνήθως με μισθούς αδικα χαμηλούς μιάς και οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και ο εργοδότης δίνει ότι θέλει. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, εάν εργοδότης γυρίσει και πει σε διπλοματούχο μηχανικό πάρε 800 ευρώ είναι αστείος και δεν βλέπει σοβαρά την εταιρία του. Ξεκινάς λοιπόν Ελλάδα και εάν είσαι τυχερός και δεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια μία πρόοδο στην καριέρα σου συνεχίζεις εδώ, εάν συναντήσεις αδιέξοδα αρχίζεις επαφές με εταιρίες του εξωτερικού, χτυπώντας τους την πόρτα πλέον όχι σαν graduate αλλά έχοντας κάποια συγκεκριμένη εμπειρία (έστω και 5 ετών) η οποία θα πληρωθεί και αναλόγος στο εξωτερικό με μισθό πολύ καλύτερο από ότι στην Ελλάδα.

ευχαριστω για την απαντηση... καπως ετσι το σκεφτομαι... αν δηλαδη δε μπορω να εχω κατι αξιολογο εδω δεν αξιζει να μεινω... παρολα αυτα πρωτα θα προσπαθησω εδω...

η εχω ακουσει για μισθους περιπου στα 1200 ευρω σαν μισθο διπλωματουχου μηχανικου απο φιλους που εχουν μπει στην αγορα εργασια, και με λιγο η περισσοτερο ψαξιμο βρισκονται... σιγουρα δεν με περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες... και θελει πολυ τρεξιμο ψαξιμο κτλ αλλα δεν ειναι και το χαλι αλλων ειδικοτητων που δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν...

τι ακριβως κανεις αν επιτρεπεται?

@thomelef θα μιλησω με τον αζουριους... περαν του αντικειμενου... λογω καταγωγης η θεσσαλονικη θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα σαν πολη για να μεινω και να δουλεψω...

@μονστα, φιλε αν δεν κανω λαθος εχεις μεινει εξω σωστα? το βλεπεις πιο ανετα απο μενα που δεν εχω σχετικα ερεθισματα και οταν θα γινει θα ειναι "το μεγαλο βημα" και οχι απλα μια δοκιμη. Επιπλεον, δεν ειμαι ετοιμος μηχανικος... ενα πτυχιο εχω αυτους του μισθους που λες με λιγοτερο απο 5-6 χρονια προυπηρεσιας δε μπορω να τους πετυχω... οποτε καλυτερα το μανικι των πρωτων χρονων να το φαω εδω... που σε τελικη αναλυση αν γινει μια στραβη εχω και τη βοηθεια της οικογενειας μου...

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η εμπειρία είναι χρήσιμη απ όπου κι αν προέρχεται. Δε ξέρω αν θα βγάζεις 100Κ στη 5-ετία εργασιακής πείρας, it's definately feasible though.

Η αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο -πίστεψέ με- οπότε μη κολλάς. Αν είσαι δουλευταράς, μη κοιτάξεις πίσω ούτε στιγμή, οι ευκαιρίες είναι εκεί και θα με θυμηθείς.

Φαντάζομαι πως θα κάνεις μια κάποια προετοιμασία κ δε θα πας ξεβράκωτος στ αμπέλια. Το πιο σημαντικό όπως έγραψα και πριν είναι να μπορείς να βγάλεις χαρτιά, μη κάνεις τ αστείο να πας με καμιά visitor's visa, δεν έχεις καμιά ελπίδα...

9. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Eleni (27-01-13)

Rides
    5

Προεπιλογή

Στα 23 είναι ιδανική ηλικία να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, χωρίς βαρίδια, χωρίς άλλα κωλύμματα.

Η πιό αποφασιστική κίνηση για την προσωπική σου εξέλιξη θα είναι αυτή.

11. The Following User Says Thank You to gnx For This Useful Post:

Eleni (27-01-13)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

σκοπευω να το ψαξω το θεμα... οποτε θα μπουν στο τραπεζι... θα ζυγισω τα τοτε δεδομενα και μακαρι τοτε να κανω τη σωστη επιλογη...

υγ, η μλκια ειναι οτι θα εχω ενδιαμεσα και ενα χρονο χαμενο για το φανταρικο που δε μπορω να τον εκμεταλλευτω με τπτ...

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στα 23 είναι ιδανική ηλικία να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, χωρίς βαρίδια, χωρίς άλλα κωλύμματα.

Η πιό αποφασιστική κίνηση για την προσωπική σου εξέλιξη θα είναι αυτή.

Προφανώς εννοείς να έχεις ξεμπερδέψει με στρατιωτική θητεία και να μην έχεις κανα κόλλημα με γυναίκα που σε κυνηγάει για γάμο

14. The Following User Says Thank You to VanVIC For This Useful Post:

Eleni (27-01-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

σκοπευω να το ψαξω το θεμα... οποτε θα μπουν στο τραπεζι... θα ζυγισω τα τοτε δεδομενα και μακαρι τοτε να κανω τη σωστη επιλογη...

υγ, η μλκια ειναι οτι θα εχω ενδιαμεσα και ενα χρονο χαμενο για το φανταρικο που δε μπορω να τον εκμεταλλευτω με τπτ...
    Δε μας είπες ακόμα τι 'άκρη' έχεις με τα χαρτιά.

Αν τελικά πάρεις τη μεγάλη απόφαση και είμαι εκεί, ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω στα πρώτα σου βήματα.

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

ωπα ωπα... δεν εχω ακρη με τα χαρτια... δεν το πηρα πρεφα οτι μιλουσες γι αυτο... πολυ φιλο εξαιρετικο μηχανικο σε εταιρια εχω... που μπορει να με βοηθησει να βρω σωστη δουλεια στο αντικειμενο...

Σελίδα 39 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 29373839404149 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP