Nino (11-07-12)
οχι Αλέξη, οχι, δεν προσπαθούν να εξαθλιώσουν τις χώρες του Νότου, πελάτες τους είναι, δεν εχει οικονομικό νόημα να το κάνουν.
Το αντιθετο έχει συμβεί. Δεν μπήκαν σωστοί κανόνες από τη αρχή της δημιουργίας του ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλα πλεονάσματα στη Γερμανία, η οποία εξάγει προιόντα βαριάς βιομηχανίας, έναντι των άλλων χωρών που η οικονομία τους δεν έχει αυτόν τον δυναμισμό. το εχει γράψει ο dr.M πολλές φορές και είναι σωστός σε αυτό.
ΟΜΩΣ, δεν παύουμε να καθόμαστε όλοι πάνω στο ίδιο κλαδί που λέγεται ευρώ, αν το πριονίσουν οι γερμανοί, πέφτουν και εκείνοι. Θέλεις ότι θα χτυπήσουν λιγότερο από εμάς ? Σωστό. Ομως θα χάσουν 2 πράγματα. Πρωτον τα δανεικά από τις αγορές στο 1% και δεύτερον πάρα πολλές εξαγωγικές αγορες που θα έχουν καταρρευσει. Θα τη βρουν τη λύση οι γερμανοί σε 2 - 3 χρόνια, αλλά τον πρωτο καιρό θα ζοριστούν πολύ. θα φανε ανεργία και πληθωρισμό που τα τρέμουν !
προσπαθούν να σωσουν το σύνολο της ευρώπης αλλά δεν ανέχονται μ@λ@κες στην κουβέντα. Δες πόση διαφορά αντιμετώπισης υπάρχει όταν διαπραγματευονται με ισπανούς, ιταλούς, κύπριους, ιρλανδούς. Γίνεται μάχη, αλλά με καλοπροαίρετο τρόπο, δούναι και λαβείν, τραβάνε και λασκάρουν το σχοινί. Με μας είναι άλλη φάση ... είμαστε τσιρκουλα και δεν μας εμπιστεύονται.
Δεν ξέρω τα αιτηματα των ισπανων ανθρακωορύχων, ξέρω όμως τα αιτήματα των συνδικαλιστων της ΔΕΗ και αυτών που έκλεισαν σήμερα τη Χαλυβουργία Ασπροπύργου. οπως εσύ ξέρεις γιατί έκλεισε η Πιρέλλι και η Ναμκο.
Το ξαναλέω, αν δεν τσακίσουμε τις συντεχνίες, είμαστε άξιοι της τυχης μας και καλά θα μας κάνουν να μας διώξουν από το ευρώ και να μας κυβερνήσει η Αριστερά να φάμε στην κατσαλόρα τη λαική περηφάνεια μας και τις εργατικές κατακτήσεις.
μη θυμώσεις ρε, δεν το λεω γιά σενα το τελευταίο.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 12-07-12 στις 08:04
επειδη ο Πανος δεν παλευεται στα οικονομικα/πολιτικα και εγω ειμαι πολυ επιφανειακα καταρτισμενος σε τετοια θεματα(ημιμαθης και κατω....) ας ασχοληθω με τις διακοπες!!!
λοιπον η ιστοσελιδα Α)https://www.koinonikostourismos.gr/plirdikeoyx.aspx
και η Β)https://www.koinonikostourismos.gr/idiotikos.aspx
....διαβαστε και πειτε σχολια....
... ιδωτικος κοινωνικος τουρισμος????.....δηλαδη οτι δεν μπορει να κανει το κρατος το κανουν οι ιδιωτες ξενοδοχοι????....καταλαβα καλα???
PANOS-E60 (11-07-12)
golden deals μου θυμίζει.
Δεν θυμωνω μαζι σου και το ξερεις, αν και καποιες φορες καπως μορχεται.....
Την περιπτωση της Πιρελλι την ξερω πολυ καλα, θελανε να αυξησουν την παραγωγη σε νουμερα που δεν ηταν εφικτο να γινουν μονοκοπανια, οταν μαλιστα η εταιρια ειχε υπογραψει χαλαρα νουμερα παραγωγης τα προηγουμενα χρονια με το σωματειο εργαζομενων!!!!
Εκ των υστερων φυσικα μαθευτηκε, οτι και να γινοταν αυξηση παραγωγης, η αποφαση για μεταφορα του εργοστασιου στην Τουρκια ηταν ειλημμενη......
Panos 316T (11-07-12)
Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας....
Οι γερμανοι ειναι πολυ φιλελληνες. Επηρεαστηκαν απο την αρχαια ελληνικη κουλτουρα οπως κανεις αλλος...τολμω να πω περισσοτερο κι απ' τους ελληνες.
Οι γερμανοι φιλοσοφοι μελετησαν διεξοδικοτερα απ' ολους την αρχαια ελληνικη γραμματεια και ηταν οι μοναδικοι συνεχιστες των ελληνων φιλοσοφων μεχρι και την αρχη του 20ου αι. Ιδιως ο Νιτσε ηταν αρρωστος με τους 3 τραγωδους μας...
Οι γερμανοι φυλετικα μας θεωρουν αδελφια τους. Ακομα κι ο Χιτλερ,ο χειροτερος γερμανος πολιτικος λατρευε την ελληνικη κουλτουρα.
Το προβλημα ξεκινα απο την εποχη του σιδηρου καγκελαριου Οτο φον Μπισμαρκ που ενωσε τα γερμανικα κρατιδια(1ο Ραιχ). Εκτοτε η γερμανια εβαλε στα γονιδια της αυτη τη δαιμονοληψια να γινει ο αιωνιος κυριαρχος της ευρωπης το μεγαλυτερο της οραμα που αργοτερα αποδειχτηκε μοιραιο και συνεχιζεται μεχρι τις μερες μας. Κατα τον 1ο ΠΠ απετυχε να το κανει, το ιδιο και στον 2ο. Μαλιστα στον 2ο ΠΠ εγινε η αιτια να εδραιωσει τους (εβραιο)αμερικανους στον κοσμο,τους μεγαλυτερους οπαδους τους.
Η μεγαλυτερη ηττα ελοχευει με το ευρω και αυτη θα ειναι πολυ χειροτερη κι απ' τους 2 πολεμους του παρελθοντος. ΔΕΝ μπορει η γερμανια να χασει αυτον τον πολεμο γι' αυτο παλευει με νυχια και με δοντια νε περισωσει την αξιοπρεπεια της....
Και απευθυνομαι στους γερμανους:
Βρε παιδια εχετε παιδεια, κουλτουρα, βιομηχανια, τεχνολογια, πολιτισμο...τα εχετε ολα σε αφθονια. Γιατι πρεπει να υποδουλωσετε τη μιση ευρωπη μονο και μονο για να αποδειξετε οτι ειστε ελεφαντες;;;
Πριν απο 150 χρονια ο Ντοστογιεφσκι ειπε πως οι γερμανοι ειναι κατα κανονα βλακες σε αντιθεση με τους αγγλους που ειναι παμπονηροι. Τωρα καταλαβαινω ποσο δικιο ειχε κι ας του κακιωσα οταν το πρωτοδιαβασα καθως ημουν ψιλογερμανοφιλη....
Η τριτη ηττα αν ερθει θα ειναι η πιο επωδυνη.........
θα φιλάγαμε κατουρημένες ποδιες σήμερα να ξαναγυρίσει, τι λες ? Θα μας χάλαγε να υπογραφόταν μιά 5ετης πχ επιχειρηματική σύμβαση με το συνδικάτο των εργατών με το βασικό μισθό ? Δε νομίζω ... Ισα, ισα, που θα έβρισκε μιμητες και από άλλους ξένους επενδυτες, οι οποίοι θα έβλεπαν ότι οι έλληνες άρχισαν να λογικεύονται στις απαιτησεις τους επιτελους.
εσύ ο ίδιος, μπορείς να πληρώνεις υπαλλήλους αν δεν έχει δουλειά να τους δώσεις ? Οχι βέβαια ... Ε, αυτό είναι το κεντρικό νόημα της οικονομίας της αγοράς, τα πάντα καθορίζονται από την αγορά και τη ζήτηση. Υπάρχει δουλειά, πληρωνόμαστε, δεν υπαρχει ... κλάφτα. Το ίδιο ισχύει και γιά το δημόσιο. Εχει ελείμματα ... βοηθάμε να κλείσουν. Δεν απαιτούμε ... κι όποιον (φορολογούμενο) πάρει ο χάρος.
Λέω εγώ ...![]()
aristent (11-07-12), Panos 316T (11-07-12), Stathis (11-07-12), Thomelef (11-07-12)
και εγω λεω......, οτι το παραπανω δεν ισχυει για ολους μας, υπαρχουν ακομα καποιοι που δεν εχουν δουλεια τα μαγαζακια που εργαζονται, αλλα αυτοι συνεχιζουν να πληρωνονται, εστω και ελαφρως μειωμενα.
κοινως ειμαστε ολοι ισοι μεταξυ μας, εκτος απο καποιους που μαλλον ειναι λιγο πιο ισοι απ' τους ισους.......
δεν μιλω σε προσωπικο επιπεδο.....![]()
Επειδή ο Πάνος με τον Στάθη έχουν ξεσκιστεί ν' ανταλλάσουν thanks, κάνω κι εγώ ρο ίδιο με τον Πατρινό...
Edit: Επειδή είμαι με κινητό και άλλου χτυπάω, άλλου καταλαβαίνει, μόλις σου τσίμπησε το ένα η Σάσα, Αλέξη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 11-07-12 στις 20:49