ΣΙΧΑΜΑ, τον βλεπω και αγριευω......![]()
ΣΙΧΑΜΑ, τον βλεπω και αγριευω......![]()
Άσχετο
Εμπαξα!!!
Γιατί μόνο κάποιοι;
Οργανώθηκα λοιπόν και εμπαξα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας της προκοπής.
Με τηλεφωνακι τσιλικο, που κάνει πιου πιου πιου...
Δεν προβληματίζει αλλα είναι επίκαιρο... Για μένα.
![]()
alexm (11-07-12), bill_m3 (11-07-12), katsaraios (11-07-12), Panos 316T (11-07-12), Stathis (11-07-12)
1,2,3,4,5.
Τα πάντα στο σφυρί, η μόνη πλέον επιλογή
Πηγή:www.capital.gr
Του Γιώργου Καισάριου
Είναι εντυπωσιακό, αλλά ένα από τα επίπεδα αντιπαράθεσης στην ελληνική βουλή είναι ένα θέμα που έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Τούτο δεν είναι άλλο από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Ορισμένοι ανησυχούν (λέγε με ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ) μην περάσουν ορισμένες μεγάλες εταιρείες που το δημόσιο έχει συμμετοχή στον ιδιωτικό τομέα και χάσουν πολλά από τα προνόμιά τους (ή όσα έχουν απομείνει τέλος πάντων). Σαν πρόσχημα επικαλούνται το λεγόμενο “εθνικό συμφέρον”.
Κατ΄ αρχάς έχει να γίνει πολλά χρόνια κάποια αποκρατικοποίηση και όλοι αυτοί που ανησυχούν τόσο πολύ για το “εθνικό μας συμφέρον”, δεν χρειάζεται να ανησυχούν και πολύ. Διότι δεν μπορεί να γίνουν αποκρατικοποιήσεις όταν το πολιτικό προσωπικό δεν θέλει. Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει, το πολιτικό προσωπικό δεν θέλει.
Δεύτερον και πιο σημαντικό, δεν βλέπω αγοραστές πουθενά, δεν βλέπω δηλαδή bids. Οι προσευχές όλων αυτών που τόσα χρόνια παλεύουν να μείνουν τα πάντα υπό κρατικό έλεγχο έχουν εισακουστεί. Υπάρχει τελικά θεός και μάλιστα είναι και αριστερός.
Πέραν όμως από τα αστεία, υπάρχει ένα θέμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε αυτή τη χώρα και αυτό είναι τι πραγματικά μας συμφέρει. Το αν μας συμφέρει κάτι ή όχι, σας πληροφορώ δεν είναι ιδεολογικό ερώτημα, αλλά χρηματικό ερώτημα. Το γενικότερο ερώτημα είναι αν θα πρέπει το κράτος να έχει περιουσιακά στοιχεία ή όχι. Ας το εξετάσουμε λίγο.
Ας πούμε ότι το ελληνικό κράτος έχει στην κατοχή του μια έκταση γης που θεωρείται φιλέτο. Τι αξία έχει άραγε αυτή η έκταση; Η απάντηση είναι μηδέν.
Τώρα ας υποθέσουμε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον να αγοράσει αυτή την έκταση για κάποιο σκοπό και το κράτος απαντά αρνητικά. Ποιος έχει κερδίσει και ποιος έχει χάσει; Η απάντηση είναι ότι όλοι είναι χαμένοι.
Όσο αυτή η έκταση γης παραμένει στο δημόσιο, δεν θα έχει καμία αξία για τον φορολογούμενο. Για ποιο λόγο; Διότι απλά το κράτος θα έχει μηδέν έσοδα και ΜΗΔΕΝ παραγόμενο ΑΕΠ από αυτή την έκταση γης.
Για να έχει το κράτος έσοδα από αυτή την έκταση γης, θα πρέπει να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Διότι μόνο όταν γίνει αυτή η μεταβίβαση και γίνει κάποια αξιοποίηση, μόνο τότε ο ιδιώτης θα έχει κέρδος και θα πάρει και το κράτος κάτι.
Αλλά και κέρδος να μην έχει ο ιδιώτης από αυτή την δραστηριότητα (ας υποθέσουμε δηλαδή ότι είναι μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα), παραγόμενο ΑΕΠ το κράτος θα έχει, θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και ΦΠΑ και άλλα έσοδα το κράτος θα εισπράξει.
Μια ολόκληρη αρμάδα από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες θα πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες στην ξενοδοχειακή μονάδα, που επίσης θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους ακόμα περισσότερο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα μπει χρήμα στα χέρια του μέσου πολίτη.
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει αυτή η έκταση γης να περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη. Μέχρι να γίνει αυτό, η αξία αυτής της έκτασης γης είναι μηδέν, το παραγόμενο προϊόν θα είναι μηδέν, μηδέν επίσης θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και μηδέν θα είναι τα λεφτά που θα μπουν στις τσέπες του μέσου πολίτη.
Σημειώστε, ότι δεν μιλάω μόνο για έκταση γης αλλά για τα πάντα. Αντί για έκταση γης, βάλτε ΟΤΕ ή ΔΕΗ αν θέλετε, το ίδιο κάνει.
Μάλιστα, πολύ πιο πολλά χρήματα θα εισπράξει το κράτος από την οικονομική δραστηριότητα της εν λόγω μονάδας στο πιο πάνω παράδειγμα, από το ίδιο το τίμημα της εξαγοράς. Και για όσους παρενοχλήστε με την ιδέα της πώλησης γης, η απάντηση είναι ότι μόνο έτσι θα έχει κάποιος αρκετό κίνητρο να δουλέψει για να κερδίσει ο ίδιος και για να κερδίσει και το κράτος. Οι λεγόμενες παραχωρήσεις γης κτλ, για μένα δεν δουλεύουν.
Άρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και τι μας συμφέρει. Οι λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις μπορεί πράγματι εδώ που έφτασαν τα πράγματα να μην αποφέρουν μεγάλα έσοδα, αλλά ο παράγοντας έσοδα από την πώληση κάποιας κρατικής περιουσίας είναι ίσως το τελευταίο που μας ενδιαφέρει σήμερα.
Όχι ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το τίμημα εξαγοράς και σαφώς πρέπει να επιδιώξουμε όσο το μεγαλύτερο τίμημα, αλλά σήμερα επείγει λιγότερο το τίμημα και περισσότερο η δραστηριότητα. Διότι αν όλοι αυτοί που φωνάζουν για το “εθνικό συμφέρον” είχαν διαφορετικό μυαλό, το καλό τίμημα θα το είχαμε εξασφαλίσει πριν μερικά χρόνια.
Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε (που μας έφτασαν οι ανεπαρκείς χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας) ζητούμενο είναι απλά να βρούμε κάποιον που θέλει να έρθει εδώ και να αποπειραθεί να κάνει κάτι, μπας και κινηθεί η οικονομία και δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Για μένα το τίμημα είναι δευτερεύων ζήτημα.
Δυστυχώς όμως δεν βλέπω πολλούς ενδιαφερομένους να επιθυμούν να έρθουν πλέον στη χώρα μας, ακόμα και αν τους τα δώσουμε όλα δωρεάν.
Αλλά πέραν από τους ανεπαρκείς χειρισμούς των πολιτικών αυτής της χώρας, πέραν από τους συνδικαλιστές, που αποτελούσαν τους κομματικούς στρατούς στο βαθύ κράτος, σήμερα έχουμε και ένα πρόβλημα, που δυστυχώς θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την εξίσωση. Τούτο δεν είναι άλλο από τις απειλές του κ. Τσίπρα έναντι όσων σκέφτονται να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα ή να νομοθετήσουν έτσι ώστε να μειωθεί το κράτος. Έλεος πια!!
Πηγή:www.capital.gr
Προεκλογικα οι ευρωπαιοι εταιροι, πιεσαν με θεμιτα και αθεμιτα μεσα (δηλωσεις ξενων αξιωματουχων- δημοσιευματα μεγαλων εντυπων ενημερωσης- κλπ.....) τον Ελληνικο λαο να ψηφισει μνημονιακα και υπερ της παραμονης της Ελλαδας στο ευρω.
Ο Ελληνικος λαος τους ακουσε (μαζι και εγω), με την ψηφο του ζητησε την παραμονη της χωρας στο ευρω και μια μικρη περιοδο χαριτος, για να αρχισουμε σταδιακα σαν χωρα να διορθωνουμε τα συσσωρευμενα πολλων ετων κακως κειμενα......
Απ' οτι φαινεται δεν ειναι διατεθειμενοι να δωσουν τιποτα, μας δουλεψαν κανονικα και δυστυχως η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ για την Ελλαδα τωρα ΑΡΧΙΖΕΙ!!!!
A8hnaios (11-07-12), aristent (11-07-12), bill_m3 (11-07-12), Panos 316T (11-07-12), Κωνσταντίνος (11-07-12)
Ο Φωτόπουλος (Γενοπ-Δεη) απειλεί πάλι να κατεβάσει διακόπτες ρεύματος.
Α ρε παλιοτόμαρα που νομίζετε πως έχετε την εξουσία να κατεβάζετε τους διακόπτες όποτε σας κ@υλώνει. Τώρα αποκρατικοποίηση και να πάτε σπίτια σας μπορεί να γίνει ;
Σας σιχαθήκαμε κηφήνες συνδικαληστές.
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)
katsaraios (11-07-12), Panos 316T (11-07-12), S8N (11-07-12), Stathis (11-07-12), Thomelef (11-07-12), Κωνσταντίνος (11-07-12)
Imperium Genopum
15:32 10/7
Με την ευρύτερη έννοια η λατινική λέξη "imperium" μεταφράζεται σε δύναμη. Την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υποδήλωνε τη δύναμη του imperator (στρατηγού) να διατάζει.
Οι δε Ρωμαίοι δικτάτορες κατείχαν την απόλυτη εξωπραγματική δύναμη που υπερίσχυε κάθε άλλης εξουσίας (και του μικρότερου imperium) το ονομαζόμενο "imperium magnum".
Η Ελληνική κοινωνία στη πλειονότητα της πλέον (άνω του 50%) πιστεύει ότι στην πολύπαθη χώρα μας η κομματοκρατία εξακολουθεί να υπονομεύει τη δημοκρατία όπως και στο παρελθόν .
Στο σύνολο της συνειδητοποίησε επίσης με ατελείωτα και επαχθή συνεχή παραδείγματα τα συντριπτικά μεγέθη της λεηλασίας και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος από τους κομματικούς στρατούς των πρώην μεγάλων κομμάτων και των ηγεσιών τους που τα τελευταία 37 χρόνια στρατοπεδεύουν και σιτίζονται από τον τερατώδη δημόσιο τομέα.
Αυτοί οι ίδιοι στρατοί που ως άλλες Ρωμαϊκές λεγεώνες απειλούν τις ζωές μας, με βαρύ οπλισμό τον οποίο με ελαφριά συνείδηση τους παρέδωσαν τα πολιτικά επιτελεία.
Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι ανεκδιήγητοι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές με τη φρασεολογία της δεκαετίας του '80 που με ύφος στρατάρχη (με imperium) απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι, να ζημιώσουν τις επιχειρήσεις μας, να εκφοβίσουν τις οικογένειες μας υποκρινόμενοι προκλητικά ότι εκπροσωπούν κάτι παραπάνω από τα σκανδαλώδη προνόμια της συντεχνίας τους;
Ποια Ελληνική οικογένεια δεν έχει να πει πόσο χαμήλωσαν τα τηλεπικοινωνιακά της κόστη μαζί με το internet την τελευταία δεκαετία μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και το άνοιγμα της αγοράς σε τόσους ιδιώτες (Forthnet, HOL,Tellas κ.λπ.);
Πόσο ακόμη θα συζητάμε τα αυτονόητα για τη ΔΕΗ και τις ΔΕΚΟ;
Ποιος αμφισβητεί ότι θα έπρεπε να έχουμε το δικαίωμα να αλλάζουμε προμηθευτή ενέργειας ανάλογα με το κόστος ακόμη και σε μηνιαία βάση;
Ποιος αμφισβητεί ότι για να υπάρχει επιλογή του καταναλωτή και υγιής ανταγωνισμός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανεξαρτησία του Δικτύου Διανομής ώστε να μπορεί να διασυνδέει ανεπηρέαστα παραγωγούς και καταναλωτές;
Γιατί πρέπει τα χρήματα των φόρων μου, να χρηματοδοτούν διορισμένες στρατιές άχρηστων και αστοιχείωτων ψηφοφόρων αντί να χρηματοδοτούν υπηρεσίες υγείας, παιδείας και ασφάλισης;
Γιατί τα παιδιά με πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες είναι άνεργα ενώ εργάζονται και αποφασίζουν αμόρφωτοι μη παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι με μόνα εφόδια κομματικές ταυτότητες;
Πώς απαιτείτε φορολογική συνείδηση από τους πολίτες, ενώ εκπροσωπείτε ένα φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα που εξαφανίζει το 35% των φόρων μας σε μαύρες τρύπες;
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχετε το imperium magnum και ήρθε η ώρα να διαλύσετε τους κομματικούς στρατούς.
Τολμήστε επιτέλους να απαλλαγείτε από το αναχρονιστικό, διεφθαρμένο, ανίκανο κομμάτι του κόμματός σας, γιατί δεν έχετε άλλη επιλογή, αν πραγματικά εκπροσωπείτε το συμφέρον της χώρας και γιατί ίσως σας συμφέρει και πελατειακά ο μετασχηματισμός και η μετάλλαξη της εκλογικής σας βάσης με τις ανένταχτες, πραγματικά υγιείς δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας που αποτελούν την πλειοψηφία της και έχουν σιχαθεί την ανικανότητα, την αναβλητικότητα και την αδράνεια.
Θωμάς Σιωζοπουλος![]()
joseph (11-07-12), Monsta (11-07-12), Panos 316T (11-07-12), PANOS-E60 (11-07-12), Thomelef (11-07-12), Κωνσταντίνος (11-07-12), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (11-07-12)
Aυτό ακριβώς. Όταν ο κρατικός ΟΤΕ είχε μονοπώλιο πληρώναμε την pstn σύνδεση λες και αγοράζαμε χαβιάρι.Ποια Ελληνική οικογένεια δεν έχει να πει πόσο χαμήλωσαν τα τηλεπικοινωνιακά της κόστη μαζί με το internet την τελευταία δεκαετία μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και το άνοιγμα της αγοράς σε τόσους ιδιώτες (Forthnet, HOL,Tellas κ.λπ.);
Ακόμα και μετά το άνοιγμα της αγοράς, και ενώ ο ΟΤΕ θα έπρεπε να είναι ο πιο φθηνός πάροχος, ΔΕΝ ήταν.
Αυτά για αυτούς που λένε ότι με τις αποκρατικοποιήσεις θα ακριβύνουν όλα.
Thomelef (11-07-12)
ενοείτε ότι κάθε τι ιδιωτικό το οποίο λειτουργεί μέσα στον ανταγωνισμό είναι πιο συμφέρον για τον καταωαλωτή.
όποιος τρώει το παραμύθι του μονοπωλείου απο απο εταιρείες που αποκρατικοποιήθηκαν εν έτη 2012, μόνο στα καπη με γκρινιάρηδες γέρους μπορεί να κάνει σοβαρή κουβέντα.
άσε που έτσι όπως γίνανε τα πράγματα πλέον, μάλον οι μισοί παππούληδες θα γελάνε.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ απλα να θυμισω ομως οτι σε μελετη δημου Αττικης ειχε υπολογισθει οτι το κοστος αποκομιδης σκουπιδιων θα ηταν 5πλασιο αν την εργολαβια την επαιρνε ιδιωτης ή οταν ιδιωτικοποιηθηκε δημοσια εταιρεια υδατος σε χωρα Λατινικης Αμερικης πολλοι εχασαν τα σπιτια τους επειδη δεν μπορουσαν να πληρωσουν τον λογαριασμο...εννοειται πως στο χειλος του γκρεμου που βρεθηκε-ειναι η χωρα οφειλεται και εν μερει στο μισθολογικο κοστος των δημοσιων υπαλληλων(και σε καποιους συνδικαλιστες -εργατοπατερες που ποτε δεν δουλεψαν στην ζωη τους}
οποτε η ολη διαδικασια θα πρεπει να γινει πολυ προσεκτικα...![]()
aristent (11-07-12)