Αμα σκεφτεσαι με το κατω κεφαλι και βιαζεσαι.. 1500 τα μπροστα και 900 τα πισω. 2400. Ε βαλε αγχος, τρεξιμο, και βενζινες 2 μηνες πανω-κατω απλα για να ακουω "λειπει ο ταδε, δεν ειναι ετοιμα απο τον ταδε, ελα την ταδε μερα" να τα αλλα 600. Τωρα τι γινεται ομως.. Θα μπει ή δεν θα μπει? Αμα θελει πατεντες χασαμε..
Θέλει πατέντες...όπως αναφέρατε πιο πάνω....Αν είχες άκρα απο μεγαλύτερο μοντέλο Ζ4Μ θα κάθονταν κουτί...Φαντάσου ότι δεν θα κάθονταν ούτε σε Ζ4 3.0 Μ54...Θές λογικά κόψε-ράψε με σιαγόνες χειροφρένου...
Λοιπόν Φάνη την πατέντα την έχω κάνει εγω χωρίς κόψε ραψε αλλα δεν περιγραφεται ετσι απλα......τεος παντων......φτιάχνεις σιδερένιο ή αλουμινενιο δαχτυλίδι για να μπει μεσα στην δισκοπλακα οσο πιο σφηνωτα μπορεις.....απλα θελει μηχανουργειο η δουλεια......αν εβλεπες το αμάξι μου θα καταλαβαινες την αψογη τοποθετηση μου!
Κωστα το ιδιο μου ειπαν ο Mormon και ο gyiama επειδη τους ζαλιζα στο τηλ..
Το ζυγισες εσυ? Αν και τοσο ψειρας που εισαι (βλ. εξατμιση) μαλλον ναι χαχα.
Θα'θελα να το αποφυγω ομως. Δεν υπαρχει τιποτα σε δισκο που να μπαινει bolt on?
Ξαναμιλησα με τον Καμπανη και μου ελεγε τα δικα του κι εγω τα δικα μου. Τελος του μηνα μπαινω φανταρος και δεν εχω το χρονο να τον κυνηγαω οπως περσι το καλοκαιρι για να τελειωσει η δουλεια.
Μου ειπε πως πρεπει να τον πληρωσω, να τα πληρωσει, και να τα βαλουμε. Που να μην ηταν και αντιπροσωπος της Galfer..
Το πρωι στο τηλ. του ειπα την τοποθετηση θα τη κανω εγω αλλου, θα επρεπε να τα πληρωσω ομως. Του ειπα να τα τοποθετησουμε οπου θελει αυτος και αφου μπουν ολα bolt on οπως επιμενει, χωρις καμια πατεντα, να παρει τα μετρητα στο χερι και εγω να φυγω με τα φρενα. Μου το εκλεισε να μιλησει με το μαστορα και να με ξαναπαρει, λεει αυριο πρωι, λεω δεν μπορω λογω δουλειας. Ειπαμε για Δευτερα.
Ελπιζω τη Δευτερα να γινει ετσι οπως συμφωνησαμε, αν και νομιζω πως σιγουρα "κατι θα γινει και θα χρειαστει μια ψιλοπατεντα". Και μιση βιδα εκτος kit να βαλει θα φυγω.
Αλλοι δεν τα γραφουν γιατι ισως να μη θελουν, δικαιωμα τους, αλλα με οποιον εχω μιλησει στο τηλ. σχετικα με συνεργασια τους για πωληση φρενων, ΟΛΟΙ ειχαν προβλημα (ακομη και σε αλλα φορουμς απο οτι διαβαζω). Προσθετω και τη δικη μου εμπειρια περσι.. ε οτι και να μου πει δεν τον πιστευω πλεον. Αν δεν μπουν τα φρενα οπως λεει φευγω. Αν μπορουσα να τα βρω αλλου/αλλιως δεν θα ασχολιομουν καν..
Αν δεν εμπαινα φανταρος ισως και να δοκιμαζα τον τροπο με τα δαχτυλιδια ετσι για το γαμωτο.. αλλα δεν εχω χρονο ουτε ορεξη να ειμαι μεσα με μισοτελειωμενο αμαξι και να περιμενω ποτε θα βγω για να το μαζεψω, ισως απο χειμωνα.
Απορια:
Αυτοι που βαζουν φρενα "απο τριλιτρο" μπρος-πισω κανουν τη πατεντα με τις καμπανες του χειροφρενου? Παιρνουν καμπανες για τριλιτρο? Τι κανουν?
Στο bmwfans.info βλεπω πως τα πισω φρενα των τριλιτρων ειναι 320x22, υποθετω πως τη συγκρεκριμενη διασταση τη βγαζουν και οι galfer, brembo, ate, zimmerman, κ.α σαν ανταλλακτικα των ΟΕΜ, ε?
Αρα μηπως τη Δευτερα ο Καμπανης εχει τετοιους δισκους και δεν χρειαστει πατεντα? (πρωτα επρεπε να πληρωσω ομως, αρα δεν ειναι σιγουρος αν μπαινουν..) Επειδη δεν θυμοταν αν εχω τρυπητους ή χαρακτους με ρωτησε.. λετε να εχει ΟΕΜ δισκους και να τους τρυπησουν στη φρεζα?Ή παραεγινα καχυποπτος και απλα θελει να ξερει τι να παραγγειλει?
Και αν τελικα οι δισκοι αυτοι δεν θελουν πατεντες, η τιμη ειναι ενταξει ή νομιζω πως ειναι ενταξει? 780¤ (δισκοι, δαγκανες, βασεις, σωληνακια, υγρα), 120¤ τοποθετηση + τακακια (που δεν εχει galfer tuning οπως ειπε, αρα 150+ για DS2500).