Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο κομμάτι του real estate ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που «κυκλοφόρησαν» ευρέως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ιερά Σύνοδος έχει στα χέρια της πρόταση για αξιοποίηση της έκτασης που έχει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που θεωρείται και μάλλον έτσι είναι, το ακριβότερο σημείο γης της χώρας, αυτή τη στιγμή.
Η πρόταση προέρχεται από επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, κι έτσι εξηγείται και το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφάτως.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερ-σύγχρονου τουριστικού καταλύματος, κατά τα πρότυπα του «Κόστα Ναβαρίνο» στη Μεσσηνία, το οποίο θα μπορούσε να συνδυάσει πολλές υπηρεσίες για το σύνολο της Αττικής.
Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα ίδια κεφάλαια από το Κατάρ θα μπορούσαν να δουν ακόμα και την εξαγορά του Αστέρα της Βουλιαγμένης, στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα αποφάσιζε κάποια στιγμή στο μέλλον να τον πουλήσει.
Έτσι, θα δημιουργούνταν ένας τεράστιος ενιαίος υπερπολυτελής τουριστικός χώρος, μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.
Εννοείται ότι η επένδυση θα είναι αρκετών δισ. ευρώ και εννοείται ότι πέραν του Κατάρ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων χωρών.
Λέγεται, για παράδειγμα, ότι για την περίπτωση έχει ενδιαφερθεί και αμερικανικό fund, αλλά κι ένα επενδυτικό σχήμα από την Ευρώπη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη συγκεκριμένη περίπτωση η Εκκλησία έχει να περιμένει πολύ μεγάλα οφέλη, τα οποία σε καιρό κρίσης μπορεί να αποδειχθούν πολλαπλώς σημαντικά, για την ίδια αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα.
πηγη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Απαραίτητο το ...θαύμα των Χριστουγέννων
Μειωμένα κατά 13,3% τα δημόσια έσοδα το Νοέμβριο, πτώση 5% στο 11άμηνο
https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231140611
Το μόνο που ξέρω είναι πως πριν ένα μήνα πλήρωσα το τέλος ακινήτων και σήμερα ήρθε η επόμενη δόση! Merry χυσ' μας everyone!
να ταν να χε μονο αυτο στην παραλια η εκταση που στεγαζεται το "ακρωτηρι" ειναι επισης δικια της και νοικιαζεται 25000 ευρω το μηνα....
αντε γεια...
Η πρώτη Απόφαση, που έλαβε ο κύριος Πάγκαλος, ως Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Παπαδημίου, ανακαλούσε «αυτοδίκαια από 11.11.2011» τις αποσπάσεις και τους διορισμούς των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Μετακλητών Υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στο Πολιτικό Γραφείο του «ομωνύμου» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Και η αμέσως επόμενη, δεύτερη Απόφαση (ληφθείσα από κοινού με τον έτερο των «Διοσκούρων» Αντιπροέδρων) εγκρίνει την «Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και ενιαίων θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών, Μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων και Αποσπασμένων Υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημόσιου Τομέα», από την οποία (σύσταση του παγκάλειου Πολιτικού Γραφείου) προκαλείται ετήσια επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τι υψηλότερη των 800.000 ¤. Το αντιπροεδρικό δίδυμο εντυπωσιασμένο, προφανώς, από την εκπληκτική (αθόρυβη και αόρατη) δουλειά του εν λόγω Πολιτικού Γραφείου, κατά την διαρρεύσασα διετία, το επανιδρύει πανηγυρικά, για να συνεχίσει, και στην εποχή της τρισυποστάτου γερμανοεπιτηρούμενης Κυβερνήσεως, το (μηδενικό) έργο του… Άλλωστε, τώρα που εξασφαλίστηκε η διαβόητη «6η δόση», τι ψυχή έχουν 800 ψωροχιλιάρικα μπροστά στην επανίδρυση του κυβερνητικού «κηφηνείου»;
πηγη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
kplc16 (06-12-11)
Στις τράπεζες - και μέσω αυτών στα μονοπώλια, στους βιομήχανους...
στους εφοπλιστές, στους πλουτοκράτες - από την έναρξη της κρίσηςέως σήμερα έχουν διατεθεί:
1) 28 δισ. από τη ΝΔ
Με το νόμο 3723/2008 δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν οι τράπεζες από το κράτος τις ακόλουθες ενισχύσεις:
5 δισ. ευρώ σε μετρητά.
8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και λαμβάνουν ισόποση χρηματοδότηση, με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1%.
15 δισ. ευρώ σε δάνεια που μπορούν να συνάψουν οι τράπεζες με τρίτους, δάνεια που, επίσης, έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
2) 80 δισ. από το ΠΑΣΟΚ
Με το Μνημόνιο (νόμος 3845/2010), αλλά και με τους νόμους που ακολούθησαν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα δεν παρέλειψαν να επιβάλουν μια νέα μεγάλη και προκλητική χρηματοδότηση των τραπεζών από το κράτος, ως εξής:
10 δισ. ευρώ σε μετρητά από το νεοϊδρυόμενο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο σκοπός του οποίου - κατά το μνημόνιο - είναι «να διατηρήσει τη σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χορηγώντας ίδια κεφάλαια με τη μορφή των προνομιούχων μετοχών». Τα 10 δισ. ευρώ προήλθαν από τα 110 δισ. της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τρόικα, για τα οποία ο ελληνικός λαός πληρώνει με μειώσεις μισθών, συντάξεων, χαράτσια κλπ.
15 δισ. ευρώ σε δάνεια από τρίτους με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για την πρόβλεψη του μνημονίου περί επαύξησης των αρχικών 15 δισ. ευρώ που προβλέπονταν από το νόμο 3723/2008 της ΝΔ, τα οποία πλέον έγιναν 30 δισ. ευρώ.
25 δισ. ευρώ σε επιπλέον δάνεια από τρίτους, πάλι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με το νόμο που ψηφίστηκε λίγους μήνες μετά το μνημόνιο, στις 3 Σεπτέμβρη 2010 (ν. 3872/2010, άρθρο 7).
30 δισ. ευρώ με ειδική ρύθμιση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, που ψήφισαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., τον Απρίλη του 2011.
3) 60 δισ. ευρώ από τη συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»
Στις 21 Νοέμβρη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, συζητήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτέμβρη και προέβλεπε αρχικά την παροχή εγγύησης του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας για κάλυψη πιστώσεων ύψους 30 δισ. προς τις τράπεζες.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι μετά από πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας, το προβλεπόμενο ποσό αυξήθηκε στα 60 δισ. ευρώ!
Συγκεντρωτικά, λοιπόν:
Με το νέο αυτό «πακέτο» που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Παπαδήμου, τα κεφάλαια που έχουν πάει σε τράπεζες με τη μορφή μετρητών, εγγυήσεων κ.λπ., φρόντισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.,
να έχουν φτάσει πλέον στα 168 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό
- το οποίο αφορά ενισχύσεις μέσω «εθνικών ταμείων» και στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που έχουν πάει στις τράπεζες μέσω των παράλληλων μηχανισμών της ΕΚΤ -
α) ξεπερνά κατά 53% όλο το δάνειο του πρώτου μνημονίου, το οποίο δεν έχει εκταμιευτεί παρά κατά το ήμισυ,
β) ξεπερνά κατά 30% το ποσό του δανείου του δεύτερου μνημονίου, πριν καν αυτό ακόμα υπάρξει!
Είναι προφανές:
Λεφτά- για κάποιους -υπάρχουν...
πηγη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Ενας ακόμα αδιάβαστος λαικιστής αρθρογραφεί ... (Αντώνη δεν αναφέρομαι σε σένα)
Εχει καταλάβει ο τύπος τι είναι Τράπεζα και τι ρόλο βαράει σε τούτη τη μίζερη ζωή ? Εχει 100 ευρώ κατάθεση σε κάποια ή τα φυλάει κάτω από το μαξιλάρι όταν πληρώνεται ? Μήπως νομίζει ότι τράπεζα είναι το θησαυροφυλάκιο κάποιου μαύρου καπιτάλα καιφαλαιούχου τοκογλύφου που έχει τα χρυσάφια στην υπόγα και κάθε βράδυ τα μετράει να δει αν αυγατίσανε ενώ τη μέρα ψάχνει κορόιδα να τα δανείσει με 10% το μήνα ?
Οι ελληνικές τράπεζες διέπραξαν τη μεγάλη αμαρτία να δανείσουν το ελληνικό κράτος αγαπητοί μου φίλοι και αυτό πληρώνουν σήμερα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν βρει πολύ πιό αποδοτικό τρόπο να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους. Τα επικίνδυνα δάνεια που έδωσαν τα περασμένα χρόνια δεν τα θεωρώ αμαρτία διότι ο λόγος που σήμερα δεν εξυπηρετούνται οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ύφεση παρά στα λαθασμένα κριτήρια αξιολόγησης.
Τι προσπαθούν λοιπόν σήμερα να σώσουν οι μηχανισμοί που δίνουν ρευστό στις τράπεζες ? Καταρχήν τις ιδιωτικές καταθέσεις ! Εχει κανείς αντίρρηση σε αυτό ? Μήπως είναι λάθος και θα θέλαμε να δούμε σκηνές Αργεντινής 2001 ? Πειτε με τρομολάγνο αν θέλετε, δείτε όμως τα ρεπορτάζ του Αυγερόπουλου, είναι δικακτικά. Δεύτερον, προσπαθούν να διασώσουν τον πιό νευραλγικό μηχανισμό λειτουργίας της οικονομίας. Μπορεί σήμερα το τραπεζικό σύστημα να κάνει τη δουλειά του με τρόπο υποτυπώδη, όσο του επιτρέπει η ελάχιστη ρευστότητα που διαθέτει τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά καλώ τον καθένα να αναλογιστεί τη ζωή του, χωρίς τις τραπεζικές λειτουργίες.
Είναι πολύ εύκολο να αναθεματίζουμε τους κακούς τραπεζίτες που τρώνε παρέα με τους πολιτικούς, που ζουν ζωή μαχαραγιάδων και δεν έχουν ιδέα πως τα βγάζει πέρα ο απλός λαός. Ξέρουμε όμως ότι σήμερα βρισκόμαστε στην παραμονή της απώλειας της ιδοκτησίας των μαγαζιών τους ? Οτι έχουν γράψει ζημιές δισεκατομμυρίων στα κεφάλαιά τους και στο τέλος τους παίρνουν και τα ίδια τους τα μαγαζιά ? Δεν καλώ κανέναν να τους λυπηθεί, έχουν στην άκρη αρκετά γιά να ζήσουν πολύ καλά οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Μην είμαστε μονόπλευροι όμως, τα λεφτά τους επένδυσαν σε τούτη τη χώρα και δούλεψαν πολύ και μεγάλο κίνδυνο ανέλαβαν. Τώρα πληρώνουν και πληρώνουν ακριβά.
Τα λεφτά που δίνουν οι ξένοι γιά τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι γιά να αυγατίσουν οι τραπεζίτες τις περιουσίες τους, αυτοί πάει τελειώσανε, μέρες μετράνε. Στόχος της στήριξης αυτής είναι να κρατηθεί ζωντανός ο μηχανισμός και να ξανακάνει τη δουλειά του σωστά γυρνώντας το χρήμα από τα αδρανή χέρια στα δραστήρια και τανάπαλιν.
Ο λαικισμός να έχει και όρια !
gnx (06-12-11), Monsta (07-12-11), S8N (06-12-11), Stathis (06-12-11), Κωνσταντίνος (06-12-11)
PANOS-E60 (06-12-11)
Eγώ το μόνο που θα πω για τις τράπεζες είναι πως στην Ευρωζώνη το ενεργητικό τους για το 2010 ήταν 43 τρις ευρώ ενώ το ΑΕΠ όλων των χωρών που την απαρτίζουν 10 τρις.
Και άλλο ένα στοιχείο.
Το 1980 η αξία των παγκόσμιων χρηηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων ήταν 12 δις δολλάρια, ή το 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Το 2005 ξεπέρασε τα 140 τρις φτάνοντας το 300% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 2007 έφτασε το 350%.
Πώς οι τράπεζες έχουν βρει τόσα χρήματα που δανείζουν όλο τον πλανήτη και το ενεργητικό τους είναι περισσότερο απ'ότι το ΑΕΠ ολόκληρων χωρών (και μάλιστα της Ευρωζώνης που περιλαμβάνει τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη) είναι απορίας άξιο για εμένα.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φούσκας, τότε τι είναι?
Τώρα για τα λεφτά που (υποτίθεται ότι) δίνουν οι ξένοι για την τόνωση των τραπεζών, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι οι καταθέσεις των πολιτών.
Εκτός του ότι θα τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο, αν οι τράπεζές καταρρεύσουν και συμπαρασυρθεί και η χώρα, τότε θα χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια και θα πάρουν (αν γίνει κι αυτό) πίσω ψίχουλα.
Δίνουν μερικά χρήματα λοιπόν για να μην τα χάσουν όλα.
Αν τους ενδιέφεραν τόσο πολύ άλλωστε οι καταθέτες, δεν θα φρόντιζαν να συρικνώσουν τόσο τα εισοδήματα ώστε πλέον να καθίσταται αδύνατο να έχει κάποιος λίγα λεφτά στην άκρη.
Δεν μπορεί από τη μια να μας τα παίρνουν με ό,τι μέσο δύνανται και από την άλλη να νοιάζονται για τις (ανύπαρκτες πια, τουλάχιστον απλών πολιτών) καταθέσεις.
Μπορούν να ειπωθούν πολλά ακόμα για το θέμα των τραπεζών και το ρόλο τους, αλλά θα χρειαστούν μέρες.
Αναμφισβήτητα οι τράπεζες είναι απαραίτητες για το υπάρχον σύστημα, αυτό όμως δε σημαίνει ούτε πως δεν έχουν υπερκέρδη μέσω ασύστολης κερδοσκοπίας, ούτε ότι δεν υπάρχουν πλασματικά κεφάλαια που δεν εξηγούνται ούτε επιστημονικά ούτε με την απλή λογική, ούτε πολλά ακόμα.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong