Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 123

Θέμα: Sprint Booster....!

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #11
    Εγγραφή
    16-01-10
    Μηνύματα
    690
    Thanked
    318
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου δεν επεσε να σε φαει κανεις.
    απλως ειναι λαθος τα συμπερασματα σου.

    οι επιδοσεις ενος αυτοκινητου καθοριζονται χοντρικα απο την ιπποδυναμη και το βαρος.
    υπαρχουν κι αλλες παραμετροι βεβαιως οπως η μεταδοση, οι τροχοι, τα ελαστικα κλπ αλλα δεν μας απασχολουν εφοσον θα μιλησουμε για το ιδιο αυτοκινητο.

    η αλλαγη λοιπον στους χαρτες του γκαζιου ΔΕΝ επιφερει καλυτερευση των επιδοσεων. ειναι πολυ ευκολο να το καταλαβει κανεις αυτο.
    το κουμπι σπορτ δεν προσθετει κατι ουτε το καλωδιο του μπουλεκου (εξαιρειται το κουμπι power των Μ που αυξανει την ιπποδυναμη αλλαζοντας ολη τη χαρτογραφηση).

    ετσι απο τη στιγμη που δεν μεταβληθηκε ουτε το βαρος ουτε η δυναμη του αυτοκινητου οι επιδοσεις σου θα ειναι απολυτως ιδιες φιλε μου. τοσο απλα.

    και για να θυμηθουμε και λιγο φυσικη γυμνασιου, εδω μιλαμε για το δευτερο νομο του νευτωνα.
    a = F/m

    απο τη στιγμη λοιπον που δεν αλλαζει το F και το m, δεν μεταβαλεται το a, οσα βραβεια και να παρει ο μπουλεκος...

    ανθρωπος που δεν αντιλαμβανεται ουτε τοσο βασικα πραγματα που τα ξερουν και μικρα παιδια (και δεν εννοω εσενα) τι να πουμε...?
    μεγεια του με χαρα του και η γνωση του και το πουστερ!
    δεν διαφωνω πουθενα με αυτα που λες και ουτε ερχονται σε αντιθεση με οτι ειπα..

    τα μαθηματικουλια 1ης λυκειου δεν αρκουν για να περιγραψουν τη συναρτηση σχεσης μεταξυ δυναμης και επιταχυνσης του αυτοκινητου.

    καταρχας αυτος ο τυπος θεωρει οτι ο συντελεστης επιτυχυνσης a ειναι σταθερος.. (διαφορετικα θα γραφοταν ως a(παραμετροι εξαρτησης) )

    ποιο αμαξι εχει σταθερο συντελεστη επιταχυνσης?

    ειναι συναρτησει αλλων παραμετρων και ΑΝ θελουμε να βγαλουμε συμπερασματα θα πρεπει να μπλεξουμε με παραγωγους κλπ.

    αλλα και παλι τα παραπανω δεν αναιρουν αυτο που ειπα γιατι εγω μιλησα για το χρονικο διαστημα που μεσολαβει μεχρι να ανοιξει η πεταλουδα. (το οποιο οπως και ειπατε βελτιωνεται)

    να το εξηγησω και μαθηματικα...
    οταν εγω παταω το γκαζι στο ΠΑΤΩΜΑ και το αμαξι ΔΕΝ επιταχυνει ακομα. δηλαδη το a=0 τι νοημα εχει η αναγωγη του προβληματος στον μαθηματικο τυπο? μηδεν δυναμη.

    εγω το ΜΟΝΟ που ειπα ειναι οτι αν ανοιξει πιο γρηγορα η ρημαδα η πεταλουδα, ε πιο γρηγορα θα ξεκινησει η επιταχυνση του ταφου με τα 1500 κιλα και τα 140 αλογα, απο στην στιγμη που θελησα γκαζι..

    μετα το αμαξι παει ΙΔΙΑ.

    // με προλαβε ο στρατος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos90 : 12-04-11 στις 13:51
    πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..

  2. The Following 2 Users Say Thank You to panos90 For This Useful Post:

    stratos (12-04-11), Vasilis (12-04-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP