Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 71

Θέμα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρειάζεται κότσια για να βγει κάποιος δημοσίως και να γράψει για την οικονομική του κατάσταση, να ζητήσει δουλειά ή έστω και βοήθεια.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες δεκαετίες έγινε κανόνας η βιτρίνα, το πούλημα μούρης, η πρόκληση και η επίδειξη. Μάθαμε ως λαός να μετράμε τους άλλους από τα λεφτά που έχουν, ασχέτως αν ήταν κλεμμένα, δανεικά ή δουλεμένα. Μάλιστα, αν ήταν κλεμμένα ή δανεικά, κάποιοι τους θεωρούσαν και μάγκες από πάνω, λες και οι υπόλοιποι που δουλεύουν για το μεροκάματο είναι λεπροί.

Κάπου διάβασα πως τα λίγα χρήματα θέλουν κόπο ενώ τα πολλά χρήματα θέλουν κόλπο. Με τόσα τρανταχτά παραδείγματα γύρω μας, νομίζω ότι η αλήθεια της φράσης θεωρείται δεδομένη, αν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Δεν είναι εντούτοις μόνο ο Γιώργος, ο GEO ή ο Δημήτρης αλλά και πολλοί άλλοι στην ίδια κατάσταση. Όλοι έχουμε από έναν άνεργο στην οικογένειά μας (εγώ έχω τη γυναίκα μου), όλοι έχουμε απίστευτα έξοδα αλλά μηδαμινά έσοδα, κανείς δε μπορεί ν' αποταμιεύσει, κάποιοι δεν έχουμε τίποτα στην άκρη, κάποιοι έχουν φέσια, άλλοι δε μπορούν ν' ανταποκριθούν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους. Απλώς, μερικοί το φωνάζουν ενώ οι υπόλοιποι σιωπούν.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχει σημασία αν είμαστε σε bmw ή σε dacia forum ή αν ο ένας έχει 116 και ο άλλος Μ6. Το κακό είναι γενικό. Ας μη μένουμε όμως στα λόγια και στα μπράβο. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Κι όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, βγείτε και φωνάξτε το. Προτιμώ να κυκλοφορήσω μια εβδομάδα με συγκοινωνία, δίνοντας τα χρήματα της βενζίνης σε κάποιον που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα ή δεν έχει να πάει supermarket. Σίγουρα σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα, κάνοντας όμως όλοι από μια μικρή θυσία μπορούμε να βοηθήσουμε κάποια μέλη που έχουν φτάσει σε απόγνωση. Δεν είναι ελεημοσύνη, εξάλλου αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι σε λίγο στη θέση αυτή θα είμαστε εγώ κι εσύ.

συμφωνω απολυτα και καταλαβαινω απολυτα τον Γιωργο μιας και εγω νιωθω ακριβως το ιδιο και βιωνω την ανεργεια 2 χρονια τωρα(δουλευω παρτταιμ μαυρα και τρεχω μετα μπας και παρω κανενα χαρτζιλικι απο συντηρησεις και μερεμετια)και ζω με το αγχος καθημερινα μηπως χασω και αυτα τα ελαχιστα που παιρνω και δεν εχω να φαω μετα!(ευτυχως εχω την πολυτελεια να με ταιζει και ναμε ποτιζει ο πατερας μου ακομα και μπορω και βγαζω τον σχεδον τον μηνα)
    ομως κατι που με απογοητευει και με στεναχωρει εχει να κανει με αυτο που εχω τονισει στην τελευταια παραγραφο του φιλου!δυστυχως στην Ελλαδα ισχυει η παροιμια που λεει ''μακρυα απ τον κωλο μας και ας ειναι 5 ποντους'''!!!!κανενας δεν βοηθαει τον συνανθρωπο του κανενας δεν ενδιαφερεται περα απο την παρτι του!αυτος να περναει καλα,λεφτα να παιρνει και ας τον αλλον να ψοφησει!! θα μιληςω για ενα συγκεκριμενο γεγονος ωστε να ειμαι και πιο συντομος. λογο δουλειας μιλαω με πολυ κοσμο και εχω συναναστροφες με παρα πολλους επαγγελματιες ειτε τεχνιτες ειτε καταστηματαρχες!ενα προβλημα που αντιμετωπιζουν ειναι τα νοικια εχουν κλεισει πολλα μαγαζια λογο υψηλου ενοικιου.σε αυτες τις δυσκολες μερες και ενω δεν πανε καλα τα νοικια συνεχιζουν να ενεβαινουν να ζητανε οτι γουσταρει ο καθε τεμπελχανας εισοδηματιας(ας μην το παρει παρακαλω καποιος σαν προσβολη εαν ανοικει σε αυτη την κατηγορια δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενα) επειδη του γυαλισε τοκαινουριο καγιεν και θελει να του το αγρασω εγω,χωρις να ρωταει αν εγω μπορω να δωσω τα 100 200 300ε παραπανω που ζηταει. και οταν πεις σε παρακαλω δεν βγαινω δεν μπορωνα σου τα δωσω σου λεει φυγε.και προτιμαει να κλεισεις εσυ το μαγαζι σου να διωξεις αν απασχολεις προσωπικο και να το εχει ξενοικιαστο (γιατι με αυτα που ζητανε δεν νοικιαζει κανεις)παρα να πει οκ και αυατ που παιρνω καλα ειναι! εχω πολλες ιδιες περιπτωσεις να αναφερω μεχρι και σουπερ μαρκετ εχει κελεισει που απασχολουσε 30 ατομα γιατι ο τυπος ζητουσε την Αρτα και τα Γιαννενα!στο τελος?το εχει νοικιασει σε κινεζους με το 1/3 του ενοικιου που του εδινε ο αλλος! 30 ατομα εχασαν την δουλεια τους εχασε αυτος ο ιδιος χρηματα και εγιναν μαγκες οι κινεζοι!!!(δεν εχω τπτ με τους κινεζους)
    εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οσο δεν εχουμε προβλημα δεν μας νοιαζει τι κανει ο διπλα μας μεχρι να ερθει το αγγουρι στον δικο μας κ....ο!τοτε μονο φωναζουμε αλλα δεν μας ακουει κανεις γιατι και οι υπολοιποι κανουν το ιδιο που καναμε πριν εμεις!! πολλες φορες σιχτιριζω την χωρα που ζω και την καταντια μας καιλεω οτι καλα να παθουμε μας αξιζει να ζουμε ετσι!Μονο για γαμους και πανηγυρια ειμαστε οπου χαρα η βασιλο πρωτη.euro,eurovision,big brother και οτι αλλη μλκια βγει χοροπηδαμε και τρεχουμε και ολοι ειμαστε φιλοι και αγκαλιαζομαστε!οταν ερθουν τα ζορια ο καθενας ειναι μονος του και ας παει να βγαλει το φιδι απ την τρυπα!εδω ο κοσμος καιγεται μας π...νε καθε μερα,ζουμε για να πληρωνουμε και οχι πληρωνουμε για να ζουμε και ενας δεν ξεσηκωθηκε να πει ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!! κατεβαινει το καθε σωματειο καθε δεκο μεκο δεν ξερω πως τα λενε και κανει διαδηλωση 50 ατομα λες και ειναι το 3ο γυμνασιο θεσ/νικης!ουτε καν σημασια δεν τους δινουν!πιο πολλα τμα μαζευτικαν για τον ΠΑΟΚ και τον καθε ΠΑΟΚ επειδη δεν τους εφησανε να μπουνε μεσα παρα στις πορειες που γινονται!γιατι αυτο μας καιει αν ο ΠΑΟΚ pερασει στο κυπελο και αν οχι!χεστηκαμε για τον διπλανο μας χεστηκαμε για τα παιδια μας!!

εχω να πω κι αλλα αλλα ξερω οτι μπορει να εγινα κουραστικος ηδη και να μην βγαζουν νοημα αυτα που γραφω αλλα ετσι τα σκεφτηκα ετσι τα σκεφτομαι ετσι τα εγραψα!!!!!!

ΥΓ μ αρεσει που ειπα πιο πανω οτι θα ειμαι συντομος

2. The Following 7 Users Say Thank You to gyiama For This Useful Post:

gant (10-02-11), GEORGE316 (10-02-11), katsaraios (10-02-11), Ptboul (10-02-11), S8N (10-02-11), Tsakirakos (10-02-11), z3 2.2 (10-02-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP