paganis (07-01-11)
Μην νομίζεις ότι μετατροπή σε 6l θα σου βγει φτηνότερα ειδικά σε m5 θα ξεφύγει πολύ το θέμα
Φίλε Δημήτρη από τα λεγόμενα σου συμπεραίνω ότι δεν έχεις περιορίσει τις επιλογές σου για το τι θέλεις να κάνεις.
Απ το ένα άκρο πηγαίνεις στο άλλο.
Πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου κάποια ερωτήματα όπως :
max μπάτζετ
ίπποι
τούρμπο ή άτμο(δήλωμα μοτέρ ή όχι)
χρήση
κατανάλωση
συντήρηση
καλή συνέχεια
τούρμπο και πράσινα άλογα
PANOS-E60 (07-01-11)
Πολυ ποιο αξιοπιστη λυση ομως..
Αν σκεφτεις και καποια προβληματακια που βγαζουν οι τουρμπο καταστασεις σιγουρα δεν το μετανιωνεις!
Παντως σε πολλες παεριπτωσεις φιλων με διαφορα αυτοκινητα και μετα απο πολλα τουρμπισματα το αποτελεσμα ηταν ΛΑΘΟΣ!
Και φυσικα ολοι ξαναγυρισαν σε μετατροπη μεγαλυτερου κινητηρα.![]()
Φίλε Πάνο ειλικρινά δεν ξέρω έχω μπερδευτεί, απο την άλλη είναι βαρύ αμάξι και να δώσω κοντά 3000Ε για να το πάω απο 115 στα 180 άλογα? Θα δώ διαφορά αλλά όχι τόσο ικανοποιητική (λόγο βάρους καρότσας)....
Απο την άλλη στα ίδια και λιγότερα χρήματα βρήσκω έτοιμο μοτέρ.....
Κατανάλωση δεν έχω ιδιαίτερο θέμα γιατί μόλις βάλω μεγάλο μοτέρ δεν θα ζορίζεται όπως το 1800 μου και θα καίει λιγότεροΑπο την άλλη δεν είμαι και τόσο "κάφρος" να πηγαίνω με το πλάι συνέχεια........
Συντήρηση του τύπου λάδια νερά ξύδια μπουζί ακόμα και βαλβολίνες τα αλλάζω μόνος μου (τα έκανα και στο 1ο μου αυτοκίνητο και δεν μου είναι κάτι το δύσκολο, μέχρι καπάκι έχω κατεβάσει να αλλάξω φλάτζα για συμπίεση)
Το δήλωμα του μοτέρ εννοείται πως θα το κάνω γιατί θέλω να είμαι καθ'ολα νόμιμος.....
Πάντως, από την εμπειρία μου, (είμαι συντηρητικός οδηγός κ ψείρας με το αμάξι - απλά κάνω πολλά km) το τούρμπο κάθε 1-2 χρόνια όλο κ κάτι θα σου βγάλει κ το κόστος επισκευής δεν είναι αμελητέο.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Panos 316T (07-01-11)
Κακά τα ψέμματα αλλά όλα κρίνονται απο τα χρήματα.... Για αυτό μην με παρεξηγείτε αλλά δεν ξέρω τι τιμές παίζουν στην πιάτσα!
Μ5 στα 3 χιλιαρικα το βλεπω χλωμοτατο.
-Τι ειναι αυτο στη μασχαλη σου; Το αποσμητικο σου;
-Οχι μωρε, πιστονι ειναι...
Ptboul (07-01-11)
Πάντως μου κάνει εντύπωση πως σε τέτοιες εποχές κανείς δεν ρίχνει τις τιμές.... Αντιθέτως όλοι τις ανεβάζουν!