Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 756

Θέμα: Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    η ΜΟΜΑ (Μεικτες Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) ηταν στρατιωτικη μοναδα.
    εφτιαξε καινουργιους δρομους, αεροδρομια και πολλα αλλα εργα. εκανε διανοιξεις σε πολυ δυσβατες περιοχες, αναλαμβανε πολυ δυσκολα εργα.
    σχεδον ολοι οι δρομοι που βλεπετε στα νησια ή σε βουνα (και η ασφαλτος στους κραταει μετα απο 40 χρονια) ειναι εργα της μομα.

σε καιρο πολεμου η μοναδα αυτη υποτιθεται οτι θα αναλαμβανε τον τομεα της ανασυγκροτησης και της επισκευης των ζημιων σε οδικα δικτυα και υποδομες.
    ειχε φτιαχτει στα προτυπα μιας αντιστοιχης αγγλικης μοναδας του β' π.π. και ηταν η μοναδικη στο ειδος της.
    πολλοι ξενοι στρατηγοι του νατο ειχαν τοτε εκφρασει ενδιαφερον και ειχαν ερθει να μελετησουν τη λειτουργια της.
    διεθετε αριστο τεχνικο εξοπλισμο, με πολλα και εξεικευμενα μηχανηματα, τα περισσοτερα εκ των οποιων ειχαν αγοραστει απο τη σοβιετικη ενωση με ανταλλαγη προϊοντων (πορτοκαλια κλπ).
    στη μοναδα αυτη υπερετουσαν ειδικα καταρτισμενοι αξιωματικοι (μηχανικοι, τεχνικοι κλπ) και φυσικα φανταροι.
    ειχε κλιμακια σε ολην την ελλαδα.

σε καιρο ειρηνης εκτος απο στρατιωτικα εργα (στρατοπεδα, αποθηκες, καταφυγια, αεροδρομια) εφτιαξε πολλα δημοσια εργα τα οποια κοστισαν το ελαχιστο δυνατο στον ελληνα πολιτη, μιας και το κοστος του ανθρωπινου δυναμικου ηταν μειωμενο, ενω δεν υπολογιζοταν καποιο κερδος.

η διαδικασια λειτουργουσε ως εξης: για καποιο εργο που αποφασιζοταν, η μομα εκανε ενα κοστολογιο.
    ακολουθως το εργο εβγαινε σε δημοπρασια. αν οι εργολαβοι δεν εδιναν πολυ χαμηλες τιμες (κατω απο το ηδη χαμηλο κοστος της μομα), ο διαγωνισμος σταματουσε και το εργο το εκανε η μομα.

η πρωτοποριακη αυτη μοναδα που ειναι κατα πολυ υπευθυνη για το προσωπο της ελλαδας που γνωρισαμε (οι παλιοτεροι και πριν επικρατησει η λαιλαπα), διαλυθηκε απο τον μητσοτακη (κατα την πρωθυπουργια του 90-93) προφανως διοτι οι πιεσεις των μεγαλοεργολαβων ειχαν γινει αφορητες.
    τα μηχανηματα της πουληθηκαν σε δημοπρασια εναντι πινακιου φακης...
    ακομα και μηχανηματα μιας εβδομαδας αναποδυγυριστηκαν επιτηδες και δημοπρατηθηκαν ως αχρηστα...

αλλο ενα καρφι στο σωμα της πολυπαθης αυτης χωρας...

εντιτ: μαζι γραφαμε ρε κωστα...
    Άλλη μια απόδειξη πως αν το δημόσιο δουλέψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σωστά, είναι κατά κανόνα προτιμότερο από τους ιδιώτες, αφού δεν υπάρχει στη μέση ο παράγοντας του κέρδους, πόσο μάλιστα του υπερκέρδους.

Άλλο που εδώ το δημόσιο κοιμάται και χαρίζει (με το αζημίωτο κάποιων λαδιάρηδων) τα έργα στους ιδιώτες οι οποίοι με τη σειρά τους υπερκοστολογούν και κονομούν χοντρά εις βάρος μας.

Πολύ ενδιαφέρον κι αυτό που είπε ο Νίκος για την Αττική Οδό.
    Μήπως πρέπει να αρχίσουν να σηκώνονται κι εκεί μπάρες σιγά σιγά?
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

2. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

ghost-rider (22-12-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλη μια απόδειξη πως αν το δημόσιο δουλέψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σωστά, είναι κατά κανόνα προτιμότερο από τους ιδιώτες, αφού δεν υπάρχει στη μέση ο παράγοντας του κέρδους, πόσο μάλιστα του υπερκέρδους.

Άλλο που εδώ το δημόσιο κοιμάται και χαρίζει (με το αζημίωτο κάποιων λαδιάρηδων) τα έργα στους ιδιώτες οι οποίοι με τη σειρά τους υπερκοστολογούν και κονομούν χοντρά εις βάρος μας.

τα αποδεικτικά στοιχεία (από το παραπάνω κείμενο)

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη προκήρυξη του έργου για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και εν μέσω σοβαρών αντιδράσεων από τοπικούς φορείς (Αργυρούπολη, Καισαριανή, κλπ), το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ετοιμάζεται για την επανάληψη του διαγωνισμού, έπειτα από σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό των οδικών αξόνων. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, ο Δημ. Κούτρας και ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχαν προτείνει να αναλάβει η κοινοπραξία Αττική Οδός τις επεκτάσεις, με μηδενικό κόστος για το δημόσιο. Όμως, το δημόσιο θα έπρεπε να παρατείνει για ορισμένα χρόνια την υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης για την Αττική Οδό.
    ...ορισμένα χρόνια παράτασης της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού ...λες και μιλάνε για στραγάλια... θα πληρώνουν οι Έλληνες αυτοκινητιστές διόδια στην Αττική Οδό για ...κάποια παραπάνω 5-10 χρόνια ...θα χρηματοδοτήσουν δηλαδή την κατασκευή των νέων αξόνων της Αττικής Οδού ...για να βάλει διόδια ο κατασκευαστής και να τα παίρνει κι από εκεί για 10-15 χρόνια, ώστε να έχει μηδενικό κόστος το δημόσιο....

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων

Μα στο Δημόσιο από όσο θυμάμαι (λένε ότι) δουλεύουν (8μιση με μία το μεσημέρι...) όλοι αυτοί που βολεύτηκαν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κόμματα και πελατειακές πολιτικές.

Όλος αυτός ο κόσμος (και άλλος τόσος) είναι που πλέον ασφυκτιά κλπ κλπ.

Όταν όμως το κράτος μοίραζε επιδόματα ΟΛΟΙ (ΜΑ Ο Λ Ο Ι) απλώναν χέρι...

Το δημόσιο πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ διαστημάτων, ΠΟΤΕ δεν δούλεψε και (δυστυχώς)με τη νοοτροπία που οι ΙΔΙΟΙ καλλιεργήσαμε ΠΟΤΕ δεν θα δουλέψει.

Γιατί;

Επειδή
    1)δεν υπήρχαν / υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια εισαγωγής
    2)δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κρίτηρια ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
    3)είναι στη νοοτροπία του νεοέλληνα όταν δουλεύει κάπου πάνω από 2μήνες να το θεωρεί τσιφλίκι του
    4)οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου γίνεται μέσω του ίδιου του Δημοσίου (το να το χαρακτηρίσει κανείς αυτό ως τραγικό είναι ΑΠΛΑ προσβολή προς τους αρχαίους τραγικούς)

Ένα χρόνο τώρα που τους έχουν κάνει τον πάτο <<να>> με το συμπάθειο ΔΕΝ είδα καμία αλλαγή ούτε στη νοοτροπία ούτε στις συντεχνειακές πρακτικές.

Που είναι το μαμημένο ελληνικό φιλότιμο για το οποίο είμαστε (ΨΕΥΔΩΣ εννοείται) περήφανοι; Μάλλον οι αργόσχολοι απόφοιτοι λυκείου δεν πρόλαβαν να το μάθουν.

ΥΓ: ξέρω ότι είμαι ερειστικότατος, ίσως και αντιπαθέστατος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε τα πράγματα ευθεία και να τα πούμε με το όνομά τους.

ΥΓ:εννοείται ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα και ΓΕΝΙΚΑ παντού, η ταφόπλακά μας είναι η ψευτοπερηφάνια μας.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

5. The Following 6 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

alexk (22-12-10), Dioskouroi (04-02-11), katsaraios (22-12-10), NickE60 (22-12-10), Stathis (22-12-10), Thomelef (22-12-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα στο Δημόσιο από όσο θυμάμαι (λένε ότι) δουλεύουν (8μιση με μία το μεσημέρι...) όλοι αυτοί που βολεύτηκαν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κόμματα και πελατειακές πολιτικές.

Το δημόσιο πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ διαστημάτων, ΠΟΤΕ δεν δούλεψε και (δυστυχώς)με τη νοοτροπία που οι ΙΔΙΟΙ καλλιεργήσαμε ΠΟΤΕ δεν θα δουλέψει.

Γιατί;

Επειδή
    3)είναι στη νοοτροπία του νεοέλληνα όταν δουλεύει κάπου πάνω από 2μήνες να το θεωρεί τσιφλίκι του
    4)οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου γίνεται μέσω του ίδιου του Δημοσίου (το να το χαρακτηρίσει κανείς αυτό ως τραγικό είναι ΑΠΛΑ προσβολή προς τους αρχαίους τραγικούς)

Ένα χρόνο τώρα που τους έχουν κάνει τον πάτο <<να>> με το συμπάθειο ΔΕΝ είδα καμία αλλαγή ούτε στη νοοτροπία ούτε στις συντεχνειακές πρακτικές.

Που είναι το μαμημένο ελληνικό φιλότιμο για το οποίο είμαστε (ΨΕΥΔΩΣ εννοείται) περήφανοι; Μάλλον οι αργόσχολοι απόφοιτοι λυκείου δεν πρόλαβαν να το μάθουν.

ΥΓ: ξέρω ότι είμαι ερειστικότατος, ίσως και αντιπαθέστατος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε τα πράγματα ευθεία και να τα πούμε με το όνομά τους.

ΥΓ:εννοείται ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα και ΓΕΝΙΚΑ παντού, η ταφόπλακά μας είναι η ψευτοπερηφάνια μας.
    Μην ξανακάνουμε πάλι την ίδια κουβέντα. Εγώ είπα ΑΝ δουλέψει σωστά το δημόσιο, δεν είπα πως δουλεύει.

Απλά η ΜΟΜΑ που ανέφερε ο Στάθης και οι υπόλοιποι και εκθείασαν το έργο της, ήταν μέρος του ελληνικού στρατού άρα ανήκε στο δημόσιο.
    Αυτό έβαλα ως παράδειγμα και είπα μακάρι όλα τα δημόσια να λειτουργούσαν έτσι, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του πολίτη.

Τώρα τα υπόλοιπα και είναι γνωστά και τα είπα και προηγουμένως.
    Σε γενικές γραμμές τίποτα δε λειτουργεί σωστά σ'αυτή τη χώρα, ούτε τα δημόσια ούτε τα ιδιωτικά.

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιατί;

Επειδή

σημερινό φέρσιμο υπαλλήλου της εφορίας απεναντί μου...
    πηγα να πάρω το σήμα...1000 ευρώ...στραβωμένος εγώ φυσικά, με κοιτάει ο
    υπάλληλος και μου λέει...πολλά εεε??? με ειρωνικό ύφος...εεε λίγα είναι του
    λέω??? και παίρνει ο μπινές ένα ύφος υποτιμιτικό και μου λέει...εεεεεεεεμ τα
    γούστα πληρώνονται κύριε... παίρνω και εγώ το ειρωνικό ύφος και του λέω...
    τι λέει, απο μείωση σε μείωση σας πάνε εσάς εεε??? άστα να πάνε μου λέει...
    και που ειμαστε ακόμα. εεεεεεμ το καθησιό και το βόλεμα, πληρώνεται κύριε.
    φυσικά καραστράβωσε ο βλάχος, αλλά και μόνο που τον τσάντισα περισσότερο
    απο ότι αυτός εμένα, το καταευχαριστήθηκα...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

8. The Following 23 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

alexk (23-12-10), asot (22-12-10), beliris (05-01-11), Dioskouroi (04-02-11), ghost-rider (22-12-10), gnx (22-12-10), halkida116mpack (23-12-10), Jimmakos (11-01-11), JOHNNY 69 (25-12-10), joseph (25-12-10), katsaraios (22-12-10), Kostas_1 (22-12-10), NickE60 (22-12-10), paganis (24-12-10), Panos 316T (04-01-11), panos90 (22-12-10), pilot (23-12-10), Ptboul (23-12-10), scania124 (23-12-10), Stamatis (29-12-10), Stathis (22-12-10), SuperSonic (23-12-10), Κωνσταντίνος (22-12-10)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγραψες !!!!!

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων

χαχαχα!!
    Καλο!!!
    Και ολα αυτα ο Θρονατος υπαλληλος μας που τον πληρωνουμε με τα λεφτα μας..
    Καλα εξηγηθηκες Θωμα!

Rides
    0

Προεπιλογή

Αν είχε την παιδεία και τον κοινό νου, έπρεπε να πάρει τα χρήματα και να πει και ευχαριστώ... τα χρήματα που του έδωσες είναι το ψωμί του...αλλά πρέπει να έχεις τουλάχιστον διψήφιο αριθμό IQ και έστω ΙΧΝΟΣ φιλότιμου για να το καταλάβεις.

Αυτή η νοοτροπία, αυτή η παιδεία τους έκανε να μη θέλει να τους δει κανείς.

Δυστυχώς η εξαίρεση είναι να σε εξυπηρετήσει κάποιος που όντως αξίζει να βρίσκεται σε δημόσια θέση.
    ΥΓ: το εισητήριο για θεσσαλονίκη με τρένο θα πάει στα 50¤, να δεις που θα κοιτάμε σε λίγο τις τιμές από τα βενζινάδικα να τις συγκρίνουμε με τα εισιτήρια να δούμε τι μας συμφέρει.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Rides
    1

Προεπιλογή

Αν είχε την παιδεία και τον κοινό νου, έπρεπε να πάρει τα χρήματα και να πει και ευχαριστώ... τα χρήματα που του έδωσες είναι το ψωμί του...αλλά πρέπει να έχεις τουλάχιστον διψήφιο αριθμό IQ και έστω ΙΧΝΟΣ φιλότιμου για να το καταλάβεις.

Αυτή η νοοτροπία, αυτή η παιδεία τους έκανε να μη θέλει να τους δει κανείς.

Δυστυχώς η εξαίρεση είναι να σε εξυπηρετήσει κάποιος που όντως αξίζει να βρίσκεται σε δημόσια θέση.
    ΥΓ: το εισητήριο για θεσσαλονίκη με τρένο θα πάει στα 50¤, να δεις που θα κοιτάμε σε λίγο τις τιμές από τα βενζινάδικα να τις συγκρίνουμε με τα εισιτήρια να δούμε τι μας συμφέρει.
    Να'ναι καλά το κράτος και η υποτιθέμενη εξυγίανση που θέλει να φέρει.

Μάλλον εξυγίανση θεωρείται το να πάμε τα εισιτήρια τόσο ακριβά, ώστε να συνεχίσουμε να τρώμε και παράλληλα να μη μπαίνουμε και μέσα.
    Κι ας μη μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι του επειδή δεν έχει να βάλει βενζίνη ή να αγοράσει εισιτήρια.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP