Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η κοινοπραξία ΕΔΟΚ - ΕΤΕΡ ήταν από τις μεγαλύτερες ελληνικές τεχνικές εταιρίες, με διεθνή προβολή και σημαντική δράση στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Τον Ιούνη του 1986, όταν κήρυξε πτώχευση, η κινητή και ακίνητη περιουσία της υπολογιζόταν ότι ξεπερνούσε τα 15 δισεκατομμύρια δραχμές, σε τιμές εκείνης της εποχής.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της "λεηλασίας" αναφέρουμε ορισμένες μόνο από τις καταγγελίες που έκαναν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΔΟΚ - ΕΤΕΡ, Ν. Παπανικολάου και Νικ. Γεωργιάδης και οι οποίες περιέχονται σε πολυάριθμα υπομνήματά τους προς τις δικαστικές αρχές.
* Ο βασικός εξοπλισμός της κοινοπραξίας σε μηχανήματα, εργαλεία και ανταλλακτικά, αξίας άνω των 700 εκατομμυρίων δραχμών του 1986, περιήλθε σε συνεργάτη του συνδίκου (του εντεταλμένου για την προώθηση της πτωχευτικής διαδικασίας) αντί 29.700.000 δραχμών!
* Μηχανήματα και υλικά σε καλή κατάσταση - παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων - πουλήθηκαν σαν άχρηστο υλικό, ενώ μηχανήματα σημαντικής αξίας(μεταξύ τους και ένα ελικόπτερο) δεν απογράφηκαν καθόλου.
* Μια από τις πιο χαρακτηριστικές υποθέσεις είναι αυτή του κτήματος της ΕΔΟΚ - ΕΤΕΡ στην Ελαφόνησο της Κρήτης, συνολικής επιφάνειας 730 στρεμμάτων. Ενώ λοιπόν η αξία του κτήματος αυτού, κατά την περίοδο της εκποίησής του, υπολογιζόταν σε 3,5 δισεκατομμύρια δραχμές, πουλήθηκε στην εξευτελιστική τιμή των 175 εκατομμυρίων δραχμών!
Τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό μέρος των όσων συνέβησαν, αν ληφθεί υπόψη ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί ξεπερνά ήδη τις δέκα χιλιάδες σελίδες