Αρχικό μήνυμα απο
oldcarskickass
Κοίταξε αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος και από ότι φαίνεται για πολύ καιρό ακόμα.
Ναι να παράξει η Ελλάδα ΑΛΛΑ να το πουλήσει είτε ο ίδιος ο παραγωγός είτε κάποιος κοντινός.
Όχι να φτάσει η πατάτα Νευροκοπίου σε εμένα μέσω κολοπετινίτσας (με την αντίστοιχη αύξηση του κόστους).
Δεν διαθέτω λοιπόν την πολυτέλεια να αγοράσω ΕΝΑ ελληνικό προϊόν έναντι 2 ή και 3 ξένων και νομίζω ότι πολύς κόσμος είναι στη θέση μου.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το ντόπιο κρέας/λαχανικό κτλ να είναι ΠΙΟ ακριβό από το ξένο.
Τις ίδιες τροφές/χημικά/λιπάσματα δεν βάζουν και έξω; Άσε που έξω υπάρχει και καλύτερο σύστημα διαχείρησης διασφάλισης ποιότητας. Ενώ όταν αγοράζεις ελληνικό είσαι σχεδόν 100% ΣΊΓΟΥΡΟΣ ότι όλο και κάποια μαλαγανιά θα έχει κάνει ο αγρότης με τον μεσάζοντα.
Το ελληνικό το προτιμώ ΜΟΝΟ όταν ο πωλητής είναι ΦΙΛΟΣ (όχι σκέτο γνωστός) και ΞΕΡΩ ότι έχει ανάγκη, και το αγοράζω ΜΟΝΟ από αυτόν.-
Εν τέλει ναι ΠΡΟΤΙΜΑΩ ελληνικά αλλά ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ελληνικά.
Γιατί: 1)ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τα αγοράσω αλλά 2)και να μπορούσα θα τα έπαιρνα ΜΟΝΟ αν ήξερα ότι το σύστημα παραγωγής - μεταφοράς - τυποποίησης είναι αδιάβλητο και 3) αν ήταν ΟΝΤΩΣ σε ανταγωνιστική τιμή.
Γιατί ξέρετε και καλύτερα από εμένα ότι η ελληνική ύπαιθρος δεν καλλιεργείτε από νέους έλληνες (αυτοί έγιναν ΕΠΟΠ...) αλλά από ξένους είτε λαθρομετανάστες είτε από παράνομα εργαζόμενους έλληνες και ξένους, και εγώ σε αυτό ΔΕΝ γίνομαι συμμέτοχος.