Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bellof-3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    με αφορμη την τελευταια σου προταση...

συντομα τελειωνω το πολυτεχνειο... στον τομεα που εχω επιλεξει ειμαι σχετικα καλος... οχι γαματος... αλλα καλος... με πολυ ορεξη για δουλεια μιας και το αντικειμενο μ αρεσει...

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν?

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...
    Γνώμη μου συνάδελφε είναι να ψαχτείς πρώτα εδώ. Όπως ακριβώς είπες, εάν πας εξωτερικό να δουλέψεις ως graduate, είτε Αμερική είτε Ευρώπη, τα χρήματα θα είναι λίγα, τόσα που με φόρους και (αυξημένο) κόστος διαβίωσης δεν θα βάζεις στην άκρη τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, μιας και σε μία μεγαλύτερη και αναπτυγμένη αγορά εργασίας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη. Οπότε φεύγοντας έξω, στη φάση του νέου αποφοίτου που είσαι τώρα, δεν περιμένεις άμεσες απολαβές απλά χτίζεις μέλλον.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξέρεις όμως ποιο είναι; Πως εάν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει ταυτόχρονα να έχεις αποφασίσει πως μία ζωή θα μείνεις έξω. Αυτό που μέχρι πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι, να δουλέψουν 5-6 χρόνια εξωτερικό για απόκτηση εμπειρίας και μετά να γυρίσουν Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί. Πλέον οι περισσότεροι που γυρνάνε αφήνοντας τις δουλειές τους στο εξωτερικό είτε είναι overqualified για να απορροφηθούν στην Ελλάδα είτε απορροφούνται με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν αντικατοπτρίζουν την προυπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Εάν λοιπόν δεν είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω για πάντα, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα. Στον κλάδο σου ακόμη υπάρχει ζήτηση, αλλά συνήθως με μισθούς αδικα χαμηλούς μιάς και οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και ο εργοδότης δίνει ότι θέλει. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, εάν εργοδότης γυρίσει και πει σε διπλοματούχο μηχανικό πάρε 800 ευρώ είναι αστείος και δεν βλέπει σοβαρά την εταιρία του. Ξεκινάς λοιπόν Ελλάδα και εάν είσαι τυχερός και δεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια μία πρόοδο στην καριέρα σου συνεχίζεις εδώ, εάν συναντήσεις αδιέξοδα αρχίζεις επαφές με εταιρίες του εξωτερικού, χτυπώντας τους την πόρτα πλέον όχι σαν graduate αλλά έχοντας κάποια συγκεκριμένη εμπειρία (έστω και 5 ετών) η οποία θα πληρωθεί και αναλόγος στο εξωτερικό με μισθό πολύ καλύτερο από ότι στην Ελλάδα.
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

2. The Following User Says Thank You to EVERGET For This Useful Post:

Bellof-3 (27-01-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP