Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 84

Θέμα: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Threaded View

Monsta Ωχ πάλι τα ίδια θ... 10-03-10, 20:11
gnx Νουμερα 10-03-10, 20:33
ZWMZ +1 Εννοεις τους... 10-03-10, 21:27
bill_m3 Έτσι ακριβώς!!!!!!! 10-03-10, 21:35
Monsta Take a pill & try to... 10-03-10, 20:51
Konstantinos E60 Κάποιοι που υποσχέθηκαν... 10-03-10, 22:27
Thomelef Λοιπόν για να μη... 10-03-10, 21:45
Kostas_1 Και το 2ο: Πώς μας... 11-03-10, 13:01
Driver M Στο εξωτερικό, όσοι... 11-03-10, 15:20
Driver M Tα άρθρα του Γιώργου... 11-03-10, 15:05
gnx Γεωργικη δεν... 11-03-10, 15:50
Driver M Έτερον εκάτερον και... 15-03-10, 16:33
Κωνσταντίνος Εχετε την εντύπωση πως τα... 15-03-10, 16:47
Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #11
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    3.294
    Thanked
    7815
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ σωστά! Και το ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε ορισμένους τομείς που είναι διεφθαρμένοι (εφορίες, πολεοδομίες, τελωνεία κλπ), δε σημαίνει ούτε ότι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και σε αυτούς τους τομείς, ούτε ότι γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι κλέβουν. Ας πάει κανείς να δει σε τι συνθήκες δουλεύουν πχ οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία και με τι μισθούς, χωρίς καν να πέρνουν το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών και μετά μπορούμε να συζητήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Η φοροδιαφυγή ανθίζει, αλλά αυτό αφορά κυρίως αφεντικά και ιδιοκτήτες, που δε σέβονται ούτε θεούς και δαίμονες μπροστά στο βωμό του χρήματος. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που δουλεύουν σκληρά με μισθούς πείνας, χωρίς να πληρώνονται συχνά υπερωρίες και με το φόβο της απόλυσης, πράγματα που συμβαίνουν σε πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, δε φταίνε σε τίποτα απολύτως! Όπως και οι ευσυνείδητοι και σωστοί εργοδότες φυσικά και ας σπανίζουν στις μέρες μας. Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λοιπόν, τα προβλήματα είναι φοβερά και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι. Όποιος μεταθέτει ευθύνες μόνο στον ένα ή τον άλλο τομέα, πολύ απλά εθελοτυφλεί, ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

    Ας μη δαιμονοποιούμε καταστάσεις λοιπόν και ας μη χωριζόμαστε σε στρατόπεδα ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ΟΛΟΙ τα ίδια προβλήματα έχουμε και στον ίδιο εργασιακό μεσαίωνα πάνε να μας φέρουνε, κράτος και κεφάλαιο. Και φυσικά, είναι τραγικό να λέμε ότι πρέπει όλα να γίνουν ιδιωτικά, ή να λειτουργούν σύμφωνα με ιδιωτικές συνθήκες, γιατί οι ιδιώτες κυνηγούν πραγματικά το κέρδος. Το κέρδος κύριοι είναι αυτό που μας έφερε στη σημερινή χαοτική κατάσταση των ανισοτήτων, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Η ευημερία των πολιτών εξασφαλίζεται ΜΟΝΟ από το κοινωνικό κράτος, που έχει σαν γνώμονα τις αξίες και τα δικαιώματα του πολίτη. Στον αντίποδα βρίσκεται το υπέρμετρο κέρδος, κάτι που αποτελεί αυτοσκοπό των περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και των σύγχρονων δυτικών κρατών που συνεργάζονται με αυτές και τις ενισχύουν, εις βάρος του λαού φυσικά, γεγονός που μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σλημερα. Φυσικά, όλα αυτά είναι ενάντια στο συμφέρον του εργαζομένου, είτε του ιδιωτικού, είτε του δημοσίου τομέα και είναι χρέος του να παλέψει και να αντιταχθεί στη στρεβλή αυτή κατάσταση.

    Πραγματικός εχθρός είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας και τα όνειρά μας, δίνοντάς μας ως αντάλλαγμα ανέχεια, καταπάτηση κατοχυρωμένων με αίμα εργασιακών δικαιωμάτων, αδικία και ανασφάλεια. Αυτούς πρέπει να πολεμούμε και όχι για άλλη μια φορά να φαγωθούμε μεταξύ μας, κάτι στο οποίο ποντάρουν και έχουν βασιστεί τόσα χρόνια για να ενδυναμωθούν. Είναι καιρός η εσωστρέφεια αυτή να τελειώσει και τη θέση της να πάρει η αλληλεγγύη και η συνεργασία που επιτάσσει ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους.

    Άυριο όλοι στους δρόμους.
    Κάποιοι που υποσχέθηκαν κοινωνικό κράτος έκαναν και τις περισσότερες
    μα*****ές και ενώ ήταν ξεβράκωτοι βρέθηκαν με βίλλες ,κότερα ,και
    ξενοδοχειακές μονάδες (...εκεί προς τον Πυργο Ηλείας...)
    Το Κοινωνικό Κράτος έχει πεθάνει προ πολλού....
    Ακόμη και στην χώρα που γεννήθηκε...!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantinos E60 : 10-03-10 στις 22:29

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP