Σελίδα 3 από 9 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 84

Θέμα: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μέχρι τώρα "σατίριζα" την πεθερά μου (σύζυγος συνταξιούχου του ΤΕΒΕ, λιθογράφος, 800 ευρώ σύνταξη) που πηγαίνει κάθε Σάββατο στην Αθηνάς και αγοράζει λαθραία αφορολόγητα τσιγάρα με 1.3 ευρώ το πακέτο....

Δυστυχώς, αυτό το Σάββατο θα πάω κι εγώ και θα πηγαίνω κάθε Σάββατο να αγοράζω μερικές κούτες. Γιατί? Γιατί έτσι!
    Από κάπου πρέπει να ρεφάρω, δεν αντέχω να πληρώνω εγώ το φταίξιμο άλλων..

Το επόμενο που θα ψάξω είναι για αφορολόγητη βενζίνη! Έχω ακούσει πως κάτι παίζει και θα με ενδιέφερε πολύ!

Υ.Γ. Είμαι ένας νομιμόφρων πολίτης (ήμουν) αλλά λαμβάνω κι εγώ τα μέτρα μου

2. The Following 4 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

BILL007 (10-03-10), fanisk (10-03-10), Thomelef (10-03-10), valantis544 (10-03-10)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπόν για να μη παρεξηγουμαστε και παίρνουμε μερικά
    πράγματα όπως γουστάρουμε μόνο και μόνο για να την
    λέμε στους άλλους.
    Η κατάντια της χώρας προέρχεται από τις κυβερνήσεις που
    μέσω του δημοσίου έμαθαν τον Έλληνα να καβατζονεται.
    Μα καλά Πλάκα κάνουμε τώρα ρε παιδιά;;; Εταιρειες που
    στη κυριολεξία πουλάνε αέρα μπαίνουν μέσα λόγο μισθοδοσιων.
    Αγράμματοι άνθρωποι έχουν θέσεις γραφείου ενώ μορφωμένοι
    άνθρωποι κορνιζαρουν σειρές από πτυχία.
    Παραμυθιαζομαστε με τα ΚΕΠ για το πόσο καλά κάνουν τη
    δουλειά τους επειδή όλες οι υπόλοιπες τα ξυνουν.
    Μεταβιβάσεις αυτοκινήτων = μηχανολογικό
    γνήσιο της υπογραφής - έκδοση διαβατηρίου και πολλα αλλά = αστυνομία.
    Και πολλα αλλά που έχουν να κάνουν με εφορία - πολεοδομία κτλ κτλ γίνονται
    στα ΚΕΠ γιατί όλοι οι παραπάνω απλά ξυνουν τα @@ τους.
    Και εμείς μάθαμε την πιπιλα της φοροδιαφυγής που όλοι μα
    όλοι φοροδιαφευγουν, από καθηγητές με ιδιαίτερα, ελεύθερους
    επαγγελματίες με μειωμένα έσοδα, γιατρούς χωρίς πελάτες ,
    γραφειαδες υπηρεσιών που κάνουν απογευματινές δουλειές κτλ κτλ.
    Σαπίλα ρε...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

bimmer-corfu (15-03-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ZWMZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην παρασυρεστε απο τη προπαγανδα και μπαινετε στη διαδικασια του
    αλληλοφαγωματος,"φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι κλπ,κλπ".
    Μπορει να ειναι 25 δις οι μισθοι και οι συνταξεις,κι εγω θα σου απαντησω
    ξερεις ποσα δις ειναι η φοροδιαφυγη που κανουν οι ελευθεροι επαγγελματιες?
    Ξερεις ποσα δις φευγουν σε μιζες και προμηθειες?
    Τι να κανουμε τωρα?εμφυλιο?
    Αν διαφωνεις με καποιο μετρο αντεδρασε οπως μπορεις.
    Ο ιδιωτικος υπαλληλος δηλαδη τι πρεπει να κανει?
    Να τα βαλει με ολους και με ολα?
    Πολύ σωστά! Και το ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε ορισμένους τομείς που είναι διεφθαρμένοι (εφορίες, πολεοδομίες, τελωνεία κλπ), δε σημαίνει ούτε ότι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και σε αυτούς τους τομείς, ούτε ότι γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι κλέβουν. Ας πάει κανείς να δει σε τι συνθήκες δουλεύουν πχ οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία και με τι μισθούς, χωρίς καν να πέρνουν το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών και μετά μπορούμε να συζητήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Η φοροδιαφυγή ανθίζει, αλλά αυτό αφορά κυρίως αφεντικά και ιδιοκτήτες, που δε σέβονται ούτε θεούς και δαίμονες μπροστά στο βωμό του χρήματος. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που δουλεύουν σκληρά με μισθούς πείνας, χωρίς να πληρώνονται συχνά υπερωρίες και με το φόβο της απόλυσης, πράγματα που συμβαίνουν σε πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, δε φταίνε σε τίποτα απολύτως! Όπως και οι ευσυνείδητοι και σωστοί εργοδότες φυσικά και ας σπανίζουν στις μέρες μας. Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λοιπόν, τα προβλήματα είναι φοβερά και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι. Όποιος μεταθέτει ευθύνες μόνο στον ένα ή τον άλλο τομέα, πολύ απλά εθελοτυφλεί, ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Ας μη δαιμονοποιούμε καταστάσεις λοιπόν και ας μη χωριζόμαστε σε στρατόπεδα ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ΟΛΟΙ τα ίδια προβλήματα έχουμε και στον ίδιο εργασιακό μεσαίωνα πάνε να μας φέρουνε, κράτος και κεφάλαιο. Και φυσικά, είναι τραγικό να λέμε ότι πρέπει όλα να γίνουν ιδιωτικά, ή να λειτουργούν σύμφωνα με ιδιωτικές συνθήκες, γιατί οι ιδιώτες κυνηγούν πραγματικά το κέρδος. Το κέρδος κύριοι είναι αυτό που μας έφερε στη σημερινή χαοτική κατάσταση των ανισοτήτων, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Η ευημερία των πολιτών εξασφαλίζεται ΜΟΝΟ από το κοινωνικό κράτος, που έχει σαν γνώμονα τις αξίες και τα δικαιώματα του πολίτη. Στον αντίποδα βρίσκεται το υπέρμετρο κέρδος, κάτι που αποτελεί αυτοσκοπό των περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και των σύγχρονων δυτικών κρατών που συνεργάζονται με αυτές και τις ενισχύουν, εις βάρος του λαού φυσικά, γεγονός που μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σλημερα. Φυσικά, όλα αυτά είναι ενάντια στο συμφέρον του εργαζομένου, είτε του ιδιωτικού, είτε του δημοσίου τομέα και είναι χρέος του να παλέψει και να αντιταχθεί στη στρεβλή αυτή κατάσταση.

Πραγματικός εχθρός είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας και τα όνειρά μας, δίνοντάς μας ως αντάλλαγμα ανέχεια, καταπάτηση κατοχυρωμένων με αίμα εργασιακών δικαιωμάτων, αδικία και ανασφάλεια. Αυτούς πρέπει να πολεμούμε και όχι για άλλη μια φορά να φαγωθούμε μεταξύ μας, κάτι στο οποίο ποντάρουν και έχουν βασιστεί τόσα χρόνια για να ενδυναμωθούν. Είναι καιρός η εσωστρέφεια αυτή να τελειώσει και τη θέση της να πάρει η αλληλεγγύη και η συνεργασία που επιτάσσει ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους.

Άυριο όλοι στους δρόμους.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 10-03-10 στις 22:01
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

6. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

Nino (11-03-10), ZWMZ (11-03-10)

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ σωστά! Και το ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε ορισμένους τομείς που είναι διεφθαρμένοι (εφορίες, πολεοδομίες, τελωνεία κλπ), δε σημαίνει ούτε ότι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και σε αυτούς τους τομείς, ούτε ότι γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι κλέβουν. Ας πάει κανείς να δει σε τι συνθήκες δουλεύουν πχ οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία και με τι μισθούς, χωρίς καν να πέρνουν το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών και μετά μπορούμε να συζητήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Η φοροδιαφυγή ανθίζει, αλλά αυτό αφορά κυρίως αφεντικά και ιδιοκτήτες, που δε σέβονται ούτε θεούς και δαίμονες μπροστά στο βωμό του χρήματος. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που δουλεύουν σκληρά με μισθούς πείνας, χωρίς να πληρώνονται συχνά υπερωρίες και με το φόβο της απόλυσης, πράγματα που συμβαίνουν σε πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, δε φταίνε σε τίποτα απολύτως! Όπως και οι ευσυνείδητοι και σωστοί εργοδότες φυσικά και ας σπανίζουν στις μέρες μας. Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λοιπόν, τα προβλήματα είναι φοβερά και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι. Όποιος μεταθέτει ευθύνες μόνο στον ένα ή τον άλλο τομέα, πολύ απλά εθελοτυφλεί, ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Ας μη δαιμονοποιούμε καταστάσεις λοιπόν και ας μη χωριζόμαστε σε στρατόπεδα ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ΟΛΟΙ τα ίδια προβλήματα έχουμε και στον ίδιο εργασιακό μεσαίωνα πάνε να μας φέρουνε, κράτος και κεφάλαιο. Και φυσικά, είναι τραγικό να λέμε ότι πρέπει όλα να γίνουν ιδιωτικά, ή να λειτουργούν σύμφωνα με ιδιωτικές συνθήκες, γιατί οι ιδιώτες κυνηγούν πραγματικά το κέρδος. Το κέρδος κύριοι είναι αυτό που μας έφερε στη σημερινή χαοτική κατάσταση των ανισοτήτων, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Η ευημερία των πολιτών εξασφαλίζεται ΜΟΝΟ από το κοινωνικό κράτος, που έχει σαν γνώμονα τις αξίες και τα δικαιώματα του πολίτη. Στον αντίποδα βρίσκεται το υπέρμετρο κέρδος, κάτι που αποτελεί αυτοσκοπό των περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και των σύγχρονων δυτικών κρατών που συνεργάζονται με αυτές και τις ενισχύουν, εις βάρος του λαού φυσικά, γεγονός που μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σλημερα. Φυσικά, όλα αυτά είναι ενάντια στο συμφέρον του εργαζομένου, είτε του ιδιωτικού, είτε του δημοσίου τομέα και είναι χρέος του να παλέψει και να αντιταχθεί στη στρεβλή αυτή κατάσταση.

Πραγματικός εχθρός είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας και τα όνειρά μας, δίνοντάς μας ως αντάλλαγμα ανέχεια, καταπάτηση κατοχυρωμένων με αίμα εργασιακών δικαιωμάτων, αδικία και ανασφάλεια. Αυτούς πρέπει να πολεμούμε και όχι για άλλη μια φορά να φαγωθούμε μεταξύ μας, κάτι στο οποίο ποντάρουν και έχουν βασιστεί τόσα χρόνια για να ενδυναμωθούν. Είναι καιρός η εσωστρέφεια αυτή να τελειώσει και τη θέση της να πάρει η αλληλεγγύη και η συνεργασία που επιτάσσει ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους.

Άυριο όλοι στους δρόμους.
    Κάποιοι που υποσχέθηκαν κοινωνικό κράτος έκαναν και τις περισσότερες
    μα*****ές και ενώ ήταν ξεβράκωτοι βρέθηκαν με βίλλες ,κότερα ,και
    ξενοδοχειακές μονάδες (...εκεί προς τον Πυργο Ηλείας...)
    Το Κοινωνικό Κράτος έχει πεθάνει προ πολλού....
    Ακόμη και στην χώρα που γεννήθηκε...!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantinos E60 : 10-03-10 στις 22:29

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μέχρι τώρα "σατίριζα" την πεθερά μου (σύζυγος συνταξιούχου του ΤΕΒΕ, λιθογράφος, 800 ευρώ σύνταξη) που πηγαίνει κάθε Σάββατο στην Αθηνάς και αγοράζει λαθραία αφορολόγητα τσιγάρα με 1.3 ευρώ το πακέτο....

Δυστυχώς, αυτό το Σάββατο θα πάω κι εγώ και θα πηγαίνω κάθε Σάββατο να αγοράζω μερικές κούτες. Γιατί? Γιατί έτσι!

Το επόμενο που θα ψάξω είναι για αφορολόγητη βενζίνη! Έχω ακούσει πως κάτι παίζει και θα με ενδιέφερε πολύ!

Νικο στειλε πμ για τα τσιγαρα!

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Εχουν γινει τοσα θεματα στο φορουμ με την καταντια της Ελλαδας, οσο και να συζηταμε η κατασταση δεν θα αλλαξει. Και εγω σκεφτομουν ποσο ομορφα θα ηταν ολα αν δουλευαν σωστα, αλλα αυτο δεν προκειται να γινει ποτε στην Ελλαδα.

Ας κανει ο καθενας τα κουμαντα του λοιπον, 1 ζωη ζουμε, ας τη χαρουμε. Οποιος θελει να δουλευει για να δινει τα μισα στο κρατος, και για ανταλλαγμα να παιρνει τα @ρχιδια του πισω, ας το κανει.

Δινεις για να παρεις, ετσι παει και ετσι θα επρεπε να γινεται.
    Στην Ελλαδα σκεφτειτε τι εχετε δωσει μεχρι τωρα, και τι εχετε παρει?

Ωραιο μπαξιμο τα λαθραια τσιγαρα..θα ακολουθησουν κι αλλα "λαθραια"!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Konstantinos E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάποιοι που υποσχέθηκαν κοινωνικό κράτος έκαναν και τις περισσότερες
    μα*****ές και ενώ ήταν ξεβράκωτοι βρέθηκαν με βίλλες ,κότερα ,και
    ξενοδοχειακές μονάδες (...εκεί προς τον Πυργο Ηλείας...)
    Το Κοινωνικό Κράτος έχει πεθάνει προ πολλού....
    Ακόμη και στην χώρα που γεννήθηκε...!!!!
    Το κοινωνικό κράτος σαν ιδέα, δεν πέθανε ποτέ και ούτε πρόκειται, αφού είναι και εφικτό και πραγματικά ουμανιστικό, έχοντας σαν επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες και όχι το χρήμα.

Το τι έκαναν κάποια λαμόγια των κυβερνήσεών μας, είναι άλλο θέμα και δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικό κράτος. Μη συγχέουμε τα πράγματα.
    Πάντως και το καπιταλιστικό και άκρως φιλελεύθερο σύστημα, στην ουσία είναι έτοιμο να καταρρεύσει, αφού έδειξε ότι καταλήγει σε ένα αδιέξοδο που κυριαρχεί η εκμετάλλευση και η ανισότητα.
    Αυτή τη στιγμή, μάλλον ζούμε στα τελευταία του...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 10-03-10 στις 23:33

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων

Ένα π.μ. και σε μένα παρακαλώ αν γίνεται, να στείλω κάνα συγγενή για προμήθεια.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο valantis544 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένα π.μ. και σε μένα παρακαλώ αν γίνεται, να στείλω κάνα συγγενή για προμήθεια.
    Ρε παιδιά, δε χρειάζεται και κανά τρελό κονέ!

Όποιος κατέβει σε ορισμένους δρόμους του κέντρου (πχ στην Αθηνάς που λέει ο Νίκος), βρίσκει πανεύκολα. Πρόσφατα κατέβηκα να πάρω κάτι βιβλία για τη σχολή και γινόταν παζάρι κανονικό! Με καλή έρευνα αγοράς, βρίσκεις από iphone με 100 ευρώ, μέχρι laptop με 200...μιλάμε έμποροι οι άνθρωποι!!

Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Κύριοι τι συζητάτε όταν το σλόγκαν του Ελληνα είναι:ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. Ετσι δεν πάμε μπροστά με τίποτα.Και μην νομίζεται ότι θα χρεοκωπίσουμε,γιατί οι δημοσιογράφοι τα φουσκώνουν.Εξ΄άλλου τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που υπάρχουν, όπως λέτε,πληρώνουν φόρους για τους υπόλοιπους, γιατί δεν μπορούν κρύψουν τα εισοδηματά τους, σε αντίθεση με κάτι άλλους ....... που δηλώνουν εισόδημα 10000 euro και έχουν 2 ή 3 αυτοκίνητα των 50000 euro και κάθε μέρα είναι στα μπουζούκια και χαλάνε τα αντερά τους,και την άλλη μέρα λένε στους υπαλλήλους τους ότι δεν βγαίνουν.ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΣΟΥ.

Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...

Σελίδα 3 από 9 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP