Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 393

Θέμα: σκυλος ο πιστος φιλος

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #10
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    13.128
    Thanked
    23234
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sasabmw Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη εχω σπουδασει Ψυχολογια θα σου απαντησω με μια αλληγορια που συζητουσαμε καποτε στη σχολη με εναν καθηγητη μου: Ο σκυλος ειναι ο αντρας και η γατα, η γυναικα. Ο σκυλος/αντρας ειναι πιο ευσωμος, πιο δυνατος και πιο ογκωδης. Αν τρεξει προς τη γατα/γυναικα εκεινη θα τρεξει φοβισμενη αλλα συχνα σταματα και βγαζει 'νυχια' και τοτε ο αντιπαλος κινδυνευει....
    Δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου πιό ρηχή παράθεση.
    Εαν παίρνουμε παραδείγματα απο την βιολογική ψυχολογία και τα αναγάγουμε σε κανόνες σύγκρισης για την ανθρώπινη ψυχολογία, καλύτερα να μένουμε στις αναλύσεις των κατώτερων θηλαστικών και να αφήνουμε τον άνθρωπο απέξω, μέχρι να αποκτήσουμε ικανές βάσεις.
    Για να μην κάνουμε ζημιές σε χαρακτήρες.

    Είναι τουλάχιστον παράδοξο, μετά απο 45 τουλάχιστον ορισμούς της προσωπικότητας (λέγε με Allport) να συγκρίνουμε τα ασυνείδητα με τα συνειδητά.

    Προφανώς εξ αιτίας δικών σου ανασφαλειών και ίσως απο κάποιες προσλαμβάνουσες που μου είναι αδιάφορο το γιατί τις ερμηνεύεις έτσι, προσπαθείς να ερμηνεύσεις τους άντρες, (και τα ζώα κατ επέκταση όπως βλέπω απο αυτό το θρεντ) ίσως με ορίζουσες καθαρά προσωπικές.

    Στην εξατομίκευση καταλήγουμε αγαπητή μου Σάσα, όταν έχουμε διαγνώσει και προσπαθούμε να θεραπεύσουμε.
    Δεν κάνουμε διάγνωση βάση της δικής μας εξατομίκευσης, ούτε κάνουμε "προβολή" των ψυχοσεξουαλικών μας σε κανόνες, διότι ως γνωστόν η ταύτιση δεν οδηγεί σε ατομική επεξεργασία.

    Για το θέμα του σκύλου, προτιμώ απλά να πώ πως δεν έχεις γνώση του υποκείμενου που εξετάζεις, παρά να κάνω ανάλυση του γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε.

    Καταλήγοντας, είμαι διαθέσιμος, βγάλε τα νύχια σου ελέυθερα αν θες, αλλά μην νομίσεις ότι έχεις να κάνεις με σκύλο.

  2. The Following 18 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

    asot (17-07-12), Bazil Van Sinner (17-07-12), chrisgiapz3 (17-07-12), Cris (17-07-12), Eleni (17-07-12), hades7 (17-07-12), joseph (07-08-12), Leonidas_E39 (07-08-12), Monsta (18-07-12), nikos1400 (18-07-12), ntinos (17-07-12), oldcarskickass (05-08-12), Ptboul (18-07-12), spar@ (17-07-12), Stathis (17-07-12), Thomelef (17-07-12), tokiko (17-07-12), wheelman (18-07-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP