Αρχικό μήνυμα απο
Stamatis
Δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου πιό ρηχή παράθεση.
Εαν παίρνουμε παραδείγματα απο την βιολογική ψυχολογία και τα αναγάγουμε σε κανόνες σύγκρισης για την ανθρώπινη ψυχολογία, καλύτερα να μένουμε στις αναλύσεις των κατώτερων θηλαστικών και να αφήνουμε τον άνθρωπο απέξω, μέχρι να αποκτήσουμε ικανές βάσεις.
Για να μην κάνουμε ζημιές σε χαρακτήρες.
Είναι τουλάχιστον παράδοξο, μετά απο 45 τουλάχιστον ορισμούς της προσωπικότητας (λέγε με Allport) να συγκρίνουμε τα ασυνείδητα με τα συνειδητά.
Προφανώς εξ αιτίας δικών σου ανασφαλειών και ίσως απο κάποιες προσλαμβάνουσες που μου είναι αδιάφορο το γιατί τις ερμηνεύεις έτσι, προσπαθείς να ερμηνεύσεις τους άντρες, (και τα ζώα κατ επέκταση όπως βλέπω απο αυτό το θρεντ) ίσως με ορίζουσες καθαρά προσωπικές.
Στην εξατομίκευση καταλήγουμε αγαπητή μου Σάσα, όταν έχουμε διαγνώσει και προσπαθούμε να θεραπεύσουμε.
Δεν κάνουμε διάγνωση βάση της δικής μας εξατομίκευσης, ούτε κάνουμε "προβολή" των ψυχοσεξουαλικών μας σε κανόνες, διότι ως γνωστόν η ταύτιση δεν οδηγεί σε ατομική επεξεργασία.
Για το θέμα του σκύλου, προτιμώ απλά να πώ πως δεν έχεις γνώση του υποκείμενου που εξετάζεις, παρά να κάνω ανάλυση του γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε.
Καταλήγοντας, είμαι διαθέσιμος, βγάλε τα νύχια σου ελέυθερα αν θες, αλλά μην νομίσεις ότι έχεις να κάνεις με σκύλο.