Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 228

Θέμα: Επανέρχονται τα τεκμήρια?

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδιά απλά.
    όποιος πιστεύει πως η κατάσταση έφτασε εδώ απο τους πολίτες και τους ελεύθερους
    επαγγελματίες, απλά δε ξέρει τι του γίνεται...λόγος του τι γίνεται και συμβαίνει, είναι
    όλοι αυτοί οι κάφροι οι οποίοι κυβερνάν μαζί με τους άλλους κάφρους στη καφετέρεια
    που περιμένουν απο το μπαμπά τους να φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να τους βολέψει
    κάπου σε κάποια θέση μέσω κάποιου γνωστού που έχει ένα φίλο ο οποίος φίλος έχει ένα
    ξάδερφο γραμματέα σε κάποια υπηρεσία.
    τέλος... ο δημόσιος τομέας επί σειρά ετών στραγγίζει τον ιδιωτικό χωρίς να προσφέρει
    τπτ απολύτως παρά μόνο να ζητάει όλο και πιο πολά και να κατηγορεί και για φοροδιαφυγή.
    μη μου πείτε για γιατρούς και δικηγόρους γιατί είναι το ένα τις χιλίοις, σε σχέση με τους
    υπόλοιπους επαγγελματίες.
    και θα μιλήσω προσωπικά για τη δική μου επιχήρηση. στο 2009 δικά μας λεφτά πέταξαν
    πάνω απο 260.000 για να πληρώνουμε ακάλυπτες επιταγές άλλων. στο 2010 μόλις και
    ακόμα δεν άρχισε η χρονιά είχαμε 37.000.
    το κράτος τι κάνει για αυτά με την ανεγξέλεκτη διακίνηση επιταγών που υπάρχει σήμερα??? που συνεχίζουν και βγάζουν μπλόκ σε άτομα που είναι περασμένα στον τυρεσεία??? γιατί το κράτος δεν καταργεί τον νόμο 199 που τον έχουν μάθει μέχρι
    και τα περίπτερα και σου δίνουν το πιστόλι με το χαρτί του νόμου???
    ρύθμιση το ίκα γιατί δεν κάνει για τα ένσημα για τα μειωμένα ωράρια(μα ρε βλάκες αμα δεν κάνετε ρύθμιση θα αναγκαστώ να απολύσω και τότε δε θα το εισπράξετε καθόλου
    το ένσημο)???γιατί να πληρώνω δημοτικά τέλη όταν αναγκάζομαι να πληρώνω ενοίκιο
    απο εταιρεία για κάδους για τα απορίματα μου και να πληρώνω επιπλέον για το κάθε
    άδειασμα, όπως επίσεις και ο μηδενικός φωτισμός του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται
    το εργοστάσιο μου.
    γιατί να επιδοτείς τους εμπόρους να εισάγουν εμπορεύματα απο τρίτες χώρες και τους
    αφήνεις να καταστρέφουν τη βιομηχανία μας και να την διώχνεις απο τον χάρτη της ελλάδος???
    γιατί να αφήνουν τους αγρότες να κάνουν όλη αυτή την φασαρία και να μένουν όλες μας οι παραδόσεις πίσω τρενάροντας μεγάλα ποσά τα οποία είναι σωτήρια αυτές τις δύσκολες μέρες???
    αυτοί γιατί να συζητιέται να πάρουν λεφτά και εμείς που παθαίνουμε ζημιά απο το πουθενά να μένουμε στο έλεος των εξελήξεων???
    που είναι τα έργα και οι υπηρεσίες που τόσα χρόνια πληρώνουμε, που ενώ μετά απο
    τόσα χρόνια ενώ υποτίθετε πως η ζωή μας έπρεπε να είναι τρείς φορές πιο εύκολη
    να έχει γίνει 50 φορές πιο δύσκολή???
    γιατί γενικά ρε κ@ριόληδες να σας πληρώνουμε με το έτσι θέλω??? πια η λογική ρεεεεεε. τι θα πεί μαυρο χρήμα??? τη στιγμή που νταβατζιλίκι μας παίρνετε τα βρακιά???
    πωπω πολύ χολή ρε γμτ. να δείς που οι γονείς θα αναγκαστούν να κόψουν το
    χαρτζηλίκι στα παιδιά τους γιατί τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ταμειακή μηχανή
    και να κόβουν απόδείξεις για αυτά που τους δίνουν οι γονείς τους και να δηλώνουν
    ετήσιο πατρικό εισόδημα...
    υγ. όλη η ελλάδα στηρίζεται απο τον ιδιωτικό τομέα. είναι γεγονός και τέλος. όποιος
    νομίζει το αντίθετο μάλον δε ξέρει τι του γίνεται...
    Σε πολλά από όσα λες συμφωνώ, αλλά η τελική σου διαπίστωση με βρίσκει κάθετα αντίθετο και καλώς η κακώς, αυτό το αποδεικνύουν τόσο οι αριθμοί των ελεγκτικών μηχανσμών της χώρας μας, όσο και της ΕΕ, αλλά και η καθημερινότητα στην οποία ζει ο Έλληνας πολίτης (βλέπε τιμές βασικών αγαθών κλπ). Δε μπορεί να λέμε ότι η χώρα στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα, όταν ο τελευταίος δηλώνει λιγότερο από το 10% των εισοδημάτων του και τα υπόλοιπα πάνε χωρίς κανένα έλεγχο στις τσέπες των λίγων. Δε μπορούμε να λέμε ότι η χώρα στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα, όταν ο ανταγωνισμός (που είναι η βασικότερη αρχή της ελεύθερης αγοράς) έχει μετατραπεί σε μονοπωλιακό καρτέλ, με τις τιμές όλων των προϊόντων να είναι από τις ακριβότερες στην ΕΕ. Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, όπου υπάλληλοι δουλεύουν 10 και 12 ώρες χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ υπερωρίες και όπου γίνονται συνεχείς απολύσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που όοι έχουν διαβάσει δύο πράγματα παραπάνω θα έχουν δει ότι προέρχεται από τις ιδιωτικές τράπεζες και τους ιδιώτες γενικότερα και όχι από τα κράτη. Και μιας και είμαστε και αυτοκινητιστικό φόρουμ, ας βάλουμε στην συζήτηση και τις εθνικές οδούς, που εκμεταλλεύονται ιδιώτες και παρά τα υπέρογκα διόδια που πληρώνουμε, η κατάσταση παραμένει τραγική. Το φαινόμενο αυτό, είναι μια μικρογραφία του πως δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα. Φυσικά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και το κράτος, που είναι ανίκανο (είτε λόγω ασχετοσύνης, είτε λόγω νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων) να ελέγξει τον ιδιωτικό τομέα και αυτό το εκμεταλλεύεται ο τελευταίος με τον καλύτερο γι'αυτόν τρόπο και το χειρότερο για τον πολίτη. Αυτά είχα να πω για τους ιδιώτες της χώρας μας, που είναι συνοδοιπόροι του κράτους στη διαφθορά και την εκμετάλλευση και είναι στο μέγιστο βαθμό υπεύθυνοι για την κατάντια της.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DIMITr|S Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οτι λεω πιο κατω φιλε Driver M το λεω τελειως φιλικα...και συγνωμη αν καπου ο λογος μ φανει επιθετικος

Εδώ συμφωνουμε ολοι 100% σιγουρα...και το λες πολυ ευστοχα......

Και εδώ συμφωνω μαζι σου..οι περισσοτεροι φοροδιαφευγουν και ΚΑΚΩΣ φοροδιαφευγουν//ΑΛΛΑ ρε παιδια δεν δημιουργουνται απο εκει τα τεραστια ελλειμματα με τιποτα...δεν βγαζουν τοσα πολλα λεφτα αυτοι οι ανθρωποι μεροκαματιαρηδες ειναι π μερικοι απο αυτους-μερικοι βγαζουν λιγο παραπανω απο εναν δημοσιο υπαλληλο...
    Αλλα σκεφτειται οτι ειναι και απο τους πιο αδικημενους....δεν ξερει αν αυριο θα εχει μεροκαματο να δουλεψει!!!!αν αρρωστησει αυριο δεν θα βαλει μεροκαματο στην τσεπη του!!!αν αρρωστησει για μια εβδομαδα δεν θα βγαλει λεφτα για μια εβδομαδα!!!δεν υπαρχουν αδειες δεν υπαρχει τιποτα!!!!αν τραυματιστει παλι δεν θα παρει μεροκαματο!!!!αν θελει να παει διακοπες με την οικογενεια τους ή δεν θα παει ή δεν θα βγαλει μεροκαματο.....αμα κουραστει δεν μπορει να παρει αδεια να κατσει να ξεκουραστει....

Και θελουν τωρα να πιστεψουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι με τα λιγα ευρω που κακως (ΚΑΚΩΣ) φοροδιαφευγουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την οικονομια της ελλαδας?
    ε οχι ρε παιδια.....αυτοι ειναι ο αποδιοπομπαιος τραγος
    εκει θελουν να στρεψουν την κοινη γνωμη και μια χαρα τα καταφερνουν....
    δεν λενε μαζεψτε τις αποδειξεις απο τις καφετερειες και τα εστιατορια που εχουν τρελους τζιρους..λενε μαζεψτε τις αποδειξεις απο τους υδραυλικους και τους ηλεκτρολογους και θα εχουν το 150% της αξιας τους!!!!!οχι ομως των καφετεριων ετσι??????

Σε αντιθεση με εναν δημοσιο υπαλληλο π ξερει οτι βρεξει χιονισει ο μισθος θα μπει...αμα αρρωστησει θα παρει την αδεια του και ο μισθος θα μπει...την αργια ο μισθος θα μπει.....παιρνει αδεια το καλοκαιρι να παει τις διακοπες του και ο μισθος μνπαινει κανονικα!!!την δουλεια του δεν προκειται να την χασει ποτε!!!ειτε δουλεψει ειτε κοπροσκυλιασει παλι θα πληρωθει..και κανενας δεν μπορει να τον απολυσει!!

Ε οχι και να λυπηθουμε τους δημοσιους υπαλληλους επειδη φορολογουνται πιο ευκολα....με τα τοσα πλεονεκτηματα π διαθετουν....

Μα η οικονομια μιας χωρας δεν πρεπει να στηρίζεται στην φορολογια αλλα απο την παραγωγη προιοντων...στο να ερχονται εσοδα στο κρατος απο πραγματα που παραγουμε!!!τι νοημα εχει να με πληρωνει το κρατος και μετα με τους φορους να μου τα ξαναπαιρει πισω...και μετα παλι απο την αρχη?Ανακυκλωση του χρηματος θα κανουμε?Ετσι θα στηριχτει η οικονομια μας?Γιαυτο παμε καταδιαολου....
    Τι θα σου πει ο πολιτικος?Οτι δεν παραγουμε τιποτα γιαυτο αδειασαν τα ταμια?ΟΧΙ δεν σαν φορολογουμε αρκετα γιαυτο αδειασαν τα ταμια!!!ΑΙ ΡΕ ΨΕΦΤΕΣΣΣΣΣΣ

Φιλε DRIVER Μ τα περισσοτερα παιδια απο μικρα πηγαινουν για καλαντα...θειοι γονεις νονοι παππουδες τους δινουν λεφτα!!!ανετα στα 20 μπορει με αυτα τα χαρτζιλικια να παρει αμαξι με 6000 ευρω? Μηπως πρεπει δηλαδη να μου κοβει αποδειξη και ο παππους και ο νονος και ο πατερας μ για τα λεφτα που μ δινει?

Τοσα λεφτα μ δινει ο πατερας μ που σπουδαζω..μηπως πρεπει να αρχισω να κανω φορολογικη δηλωση για τα λεφτα αυτα?>ε οχι!!!
    Εγω στις μετακινησεις μου χρειαζομαι σε υπεραστικα-αστικα-ταξι καπου στα 100-130 ευρω το μηνα (τα 60 μονο για το πανεπιστημιο...) γιατι να μην τα δινω αυτα τα 130 στο αμαξακι μου?αφου ετσι και αλλιως τωρα τα δινω...γιατι να κανω φορολογικη δηλωση οταν παρω αμαξι?με την ιδια λογικη να κανω φορολογικη δηλωση και τωρα που τα δινω στα λεωφορεια ελεος δηλαδη..ΟΧΙ

Μα τα ιδια θα λεω παλι?εχεις διαβασει απο την αρχη το θεμα?ΝΑΙ Προς το παρων δεν τον αφορουνε,,δεν αφορουνε αμαξια για 2000cc και κατω....To θεμα μας τωρα ειναι οτι ακομα και ενα 1200αρακι που απαιτει ελαχιστη συντηρηση θα φορολογηθει εκ νεου και ας εχεις ηδη πληρωσει τελη ταξινομισης και ας ηδη εχεις πληρωσει τελη κυκλοφοριας-ασφαλειες-βενζινες-ΦΠΑ {στα υπογραμμισμενα ειναι η ενσταση μου}
    ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ παλι λες και ειναι τρελη πολυτελεια!!!οχι δεν ειναι...ειναι σαν το ψωμι πλεον!ειδος πρωτης καταναλωσης...δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτο...και εξαλλου εχω ηδη φορολογηθει

Αυτο π λες τωρα ειναι αυτο π λεει η καθε κυβερνηση καθε χρονο για να βαλει νεους φορους!!!....
    Και ξαναλεω για τριτη φορα...αυτους τους πιανει ΗΔΗ ΗΔΗ ΗΔΗ η εφορια,,,ΗΔΗ..οποιος δηλωνει λιγα χρηματα και εχει ακριβο αμαξι τον πιανει ηδη η εφορια
    επομενως το νεο μετρο δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ
    το νεο μετρο τωρα απλα θα φορολογησει κιαλλο τους οικονομικα ασθενεστερους για να βγαλει λεφτα η κυβερνηση!!!

ΑΜΑ θες να πιασεις τον πλουσιο να πας στη δουλεια του...εκει π φοροδιαφευγει και να τον πιασεις....οχι στο αμαξι παιρνοντας μπαλα και τους αλλους...

Ολα αυτα φιλικα...δεν θελω να δημιουργηθουν παρεξηγησεις γιατι πολλες φορες ο γραπτος λογος μπερδευει....

ΥΓ.....Driver M εισαι φιλολογος?
    Φίλε Δημήτρη, τι παέι να πει ότι δεν καταστρέφεται από αυτούς η οικονομία? Από ΟΛΟΥΣ μας καταστρέφεται, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε? Ο δήθεν μεροκαματιάρης υδραυλικός, που κατά μέσο όρο βγάζει πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα (όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή χρειαστεί τις υπηρεσίες του και έχουμε δει πόσο χρεώνουν), με το να δηλώνει ότι βγάζει 500 ευρώ, φοροδιαφεύγει σε σημείο να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο. Ο συνταξιούχος που παίρνει 1000 ευρώ το μήνα, γιατί να είναι υποχρεωμένος να δηλώνει το πραγματικό του εισόδημα και να πληρώνει το φόρο που του αναλογεί, ενώ ο πολύ πιο πλούσιος ελεύθερος επαγγελματίας να μην το κάνει? Γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά? Και η κορυφή του παγόβουνου δεν είναι τόσο οι υδραυλικοί και οι τεχνίτες γενικότερα, αλλά κάποιοι μεγαλοδικηγόροι και ιατροί, αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που βγάζουν εκατομμύρια ευρώ και δηλώνουν ψίχουλα. Αν λοιπόν οι έχοντες δε δηλώνουν τα εισοδήματά τους, από που να περιμένει και το κράτος να βγάλει κανά φράγκο να γεμίσει τα ταμεία? Αλλά, ο μεγαλογιατρός και ο μεγαλοεπιχειρηματίας σου λέει ότι αφού δεν πληρώνει ο υδραυλικός και ο πλακατζής, γιατί να πληρώσω εγώ? Το ίδιο κάνουν και οι τελευταίοι και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που καταλήγει πάντα στο να επιβαρύνονται πάντα οι ήδη επιβαρυμένοι υπάλληλοι και τους συνταξιούχοι. Απλά είναι τα πράγματα, όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν φέρουν μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση (στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα) και το κράτος πρέπει επιτέλους να τερματίσει την κατάσταση αυτή. Τα τεκμήρια είναι ένα τέτοιο μέτρο που όπως είπα και στα προηγούμενα ποστ, αν εφαρμοστεί σωστά (όρισα τι εννοώ ως σωστή εφαρμογή) θα βοηθήσει τα μάλλα στην προσπάθεια αυτή και τα μέσα και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως (ακόμα και οι πολύ πλούσιοι) που δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα, ούτε πρόκειται να θιγούν, αφού η στόχευση είναι προς τους φοροδιαφεύγοντες. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω στο θέμα, μένει να το δούμε στην πράξη και ή να διαψευστώ, ή να πάψουν να ανησυχούν άτομα που έχουν τρομοκρατηθεί χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Επίσης, επειδή ανέφερες τις αποδείξεις των καφετεριών, να σε πληροφορήσω ότι μετρούν κανονικά, όπως και των νυχτερινών κέντρων και των εστιατορίων και γενικά, όλες οι αποδείξεις μετρούν εκτός από βενζινάδικα και περίπτερα (που πληρώνουν ΦΠΑ με την παραλαβή των εμπορευμάτων τους).

Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω ότι (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι στο χέρι μας η ανόρθωση της χώρας. Ας το θυμηθούμε αυτό την επόμενη φορά που δε θα μας κόψει κάποιος απόδειξη παροχής υπηρεσιών, που θα δούμε έναν δημόσιο υπάλληλο να λύνει σταυρόλεξα και να μη μας εξυπηρετεί, που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε φακελάκι σε κάποιο φορέα ώστε να κάνει αυτό που είναι υποχρέωσή του, δηλαδή τη δουλειά του και γενικά, όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, τα οποία είιναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξαλειφθούν. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

ΥΓ Τελειόφοιτος της φιλολογίας είμαι φίλε μου.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

2. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

330Ci (03-02-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP