Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειναι ετσι οπως τα λες.... ενα κρατος που αναγεννηθηκε απο τις σταχτες του εδω και 65 χρονια με τα τελευταια δεκα να εχει υποδεχτει στην "αγκαλια" ακομα ενα κρατος την πρωην ανατολικη Γερμανια με οτι συνεπειες εχει παντα μια τετοια ενωση.
Σε αυτο το κρατος οι υπηρεσιες προς τον πολιτη ειναι αψογες ,η παιδεια (δεν υπαρχει στο γερμανικο λεξιλογιο η λεξη ιδιαιτερα μαθηματα),φροντιστηριο τι ειναι αυτο?
Υγεια... φακελακι τι ειναι αυτο? συνθηκες κοινωνικης προνοιας που πραγματικα υπαρχουν .
Ενας ανεργος θα ζησει αξιοπρεπως μεχρι να βρει δουλεια την οποια θα του την βρει το κρατος.
Ποσα αλλα να αναφερω οδικη ασφαλεια,οχι φυσικα δεν ειναι εκει ο παραδεισος αλλα ειναι τα στοιχειωδη που αντι να τα θεωρουμε αυτονοητα εμεις παντα με αλλοθι τα δημοσιονομικα δεν γινεται τιποτα.
Τιποτα ημουν νιος και γερασα, μια ζωη τα ιδια και τα ιδια και και τωρα που παμε? μεροδουλι μεροφαι ? φτωχια και καλη καρδια? τα παιδια του πειραια...οχι ρε μας αξιζουν περισσοτερα και αν οχι σε μενα ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ μου...
Δεν διαφωνω σε τιποτα απ'οσα ολες . Σιγουρα εχουν καλύτερη παιδεια απο εμας στην Γερμανια και καλύτυερο συστημα υγείας και τρελους δρόμους που μονο στο playstation θα δουμε εμεις . Υπηρξαν στιγμες που θα ηθελα να ζω τουλαχιστον στην Γερμανια αλλα υπαρχουν και λογοι που ΜΟΝΟ στηνΕλλαδα τους βρισκεις και δεν θα φυγω ποιτε . Ο μεγαλύτερος και ο σοβαροτερος λογος που δεν θα φυγω ποτε ειναι γιατι αγαπω την Ελλαδα . Οπως λοιπον και να ειναι η πατριδα μου ΠΟΤΕ δεν θα ντραπω που ειμαι Ελληνας και που ζω στην Ελλαδα . Προφανως εχεις παει στη Γερμανια και εχεις δει ... Δεν λεω ..Ολα ομορφα και ωραια ... Ζωή ομως και γινομαι πιο συγκεκριμένος ...ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ για τις υπηρεσιες που παραπάνω ανεφερες .... Μιλαω για ΖΩΗ ... Ζωή σημαίνει να ζω καθημερινα ωραια ..Οχι να κοιμαμαι τυφλα απο τις μπυρες και αποψε απο τις 8 για να παω νωρις αυριο στην δουλεια μου ωστε να γυρισω το μεσιμερι σπιτι μου , να φαω , να παω μεχρι την μπυραρια να γινω ντιρλα και μετα νανι παλι απο τις 8 για να ερεθ η επομενη ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ .... Ζωη στην Ελλαδα ΟΛΟΙ ξερουμε τι σημαίνει και ΔΕΝ νομιζω να την ξερει και κανενας στην Γερμανια αυτη τη λεξη εεεε ???
Ξαναλέω ... Τους βγαζω το καπελο σε πολλα θεματα και στα περισσοτερα απο οσα παραπάνω ανεφερες και θα ηθελα η πατριδα μου να μπορει να τους συναγωνιστει ... Οχι να αφησω την πατριδα μου για να τα ζησω ομως ... Ποσο μαλλον να ντρεπομαι που ζω στην Ελλαδα ....

Ξαναλεω ...Συγνωμη αλλα με βιδωνει ασχημα το " ντρεπομαι για την Ελλαδα " και ποσο μαλλον για το " ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας " ....
Για μενα οποιος το αναφερει .... Η Ολυμπιακή και η Aegean πλέον εχει , για εξωτερικο , φτηνα εισητηρια ... Απο 9 ευρω ... Μαζι με το εισητηριο μπορω να του πληρωσω και το καφεδακι για οση ωρα θα περιμενει στο αεροδρομιο να φυγει .