Πόσα χρήματα πρέπει να βγάζει κανείς για να
Βρήκα αυτό το θέμα σε ξένο φόρουμ.
Δείτε λοιπόν τι λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού -όχι ότι εφαρμόζεται- για το πόσο εισόδημα θα πρεπε να έχει κάποιος ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας $50.000 ή 'μόλις' ......35.000e. Πριν 2-3 χρόνια, εδώ θα λεγε κανείς....'σιγά το ποσό'.
Παράθεση:
I would say $75-85k pre-tax income to comfortably afford the car......
If you financed $50k for 4 years with no money down at around 7-8%, it's something like $1200. That's $14,400 per year.
Ενδιαφέρον!!!!
Παράθεση:
Originally Posted by 2006 Porsche Demographics
"The Porsche customer has always been [relatively] young. [In the U.S.] the typical 911 buyer is 46 to 65, average age 52. Household income: $310,000. The Boxster buyer is 36 to 55, with an average age of 47 [and] an average income of $243,000. [Buyers are] entrepreneurs, doctors. If the economy comes down, the customer base will be much more stable than in the past."
Παράθεση:
Between rent/mortgage, cell, power and water, cable, food, insurance...you can safely assume at least $2500 per month of debts.
Add a $800 per month car payment to that and you do arrive at your $3200 per month figure. After taxes, that does come to around $50K annually.
Now that leaves you with 0 savings, 0 fun money, 0 "ohshit" fund...
I think you should be making $100K annually before you start thinking about buying a $50K+ car.
Παράθεση:
$100k seems about right.
Παράθεση:
50% equity in your home
no c cards
401K maxed every year
116K a year should be a minimum to do it the right way.
Παράθεση:
Tons of variable but I'd say ~$80-100k to comfortably afford a $50k car outside of high cost of living places like NYC (assuming no kids or plans for kids in the immediate future and no revolving debt besides a mortgage).
Παράθεση:
Assuming you're not living under your parents roof and you had a good head on your shoulders:
Porsche's cheapest car is a $50K Boxster and with options and taxes will be over $60K easily. This is a luxury purchase for someone with a household income in excess of $100K...
Παράθεση:
Assuming one lives in their own house and has "normal" expenses/bills, I would say in the $120k-$150k range, although honestly at that income I personally wouldn't sink $50k into a car.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως 'ξέφυγε' η κατάσταση στη ψωροκώσταινα όταν τα πόρσε γίνανε φιατάκια και ο καθένας πήρε κι από ένα δάνειο για να αποκτήσει τις ρόδες των ονείρων του.
Διότι δε μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα S3 / Boxster κτλ τα είχαν άτομα που είχαν 50Κ μηνιαίο εισόδημα. Το αντίθετο μάλιστα, μιας που λόγω δουλειάς, έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες.
Ακούω απόψεις / εμπειρίες.
Ωραίος ο Θωμάς, ωραίος και ο Φάνης...
Είμαι απόλυτα σύμφωνος και με τους δύο... αλλά δώστε και ένα ελαφρυντικό σε αυτούς που θέλησαν να ζήσουν το όνειρό τους, σε αυτούς που πίστεψαν ότι μπορούν να βγούν απο την μιζέρια τους.
Οι μεγαλύτεροι απο εσάς υστερήθηκαν πολλά και λαχτάρισαν πολλά στην ζωή τους.
Εγώ στην ηλικία του Φάνη, φοιτητής, έπλενα αυτοκίνητα σε μάντρα αυτοκινήτων για να ζήσω και στην ηλικία του Θωμά, αγόρασα ένα χρέπι σάπιο ΚΕ35 toyota, με γραμμάτια.
Και τον πατέρα μου, μια ζωή χρεωμένο τον θυμάμαι, γιατί με ένα μισθό... πήρε σπίτι, αυτοκίνητο, μας μεγάλωσε...
Μην σκέφτεστε ότι όσοι χρωστάνε, τα φάγανε στις πουτάνες, και ότι όλοι όσοι απέκτησαν πράγματα με πολύ δουλειά και προσπάθεια, και τώρα δυσκολεύονται να τα συντηρήσουν, είναι απερίσκεπτοι μαλάκες.
Άλλαξαν τα πάντα γύρω μας, απο διευθυντές περιμένουν το επείδομα ανεργείας και απο εργοστασιάρχες, εργάτες παραγωγής.
Μην κρίνετε τόσο εύκολα ανθρώπους που στην ζωή τους λαχτάρισαν πράγματα που εσείς θεωρείτε δεδομένα.
Θωμά, αυτοί που αναφέρεις ήταν κατεστραμένοι έτσι κι αλλιώς... θέμα χρόνου ήταν....
Φυσικά και δεν μιλάω γι αυτούς... Αλλά οι άλλοι, αυτοί που λέω εγώ, είναι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι...
Και μην τα παίρνεις όλα προσωπικά.
Εγώ στην ηλικία σου και να έκανα το σκατό μου παξημάδι 3,5 χρόνια και να βρισκόταν κάποιος που θα μου χάριζε 8κ, πάλι Μ3 δεν θα μπορούσα να πάρω...
Και για τους πολλούς που λέω, πάλι δεν λέω για εμένα... εγώ ευτυχώς ισορόπισα...
Αλλά έχω φίλους με δάνεια για ανάπτυξη εργοστασίων, που τώρα θα τους τα πάρει η τράπεζα από αναδουλειά, φίλους με στεγαστικά που είναι άνεργοι, πολλούς φίλους χωρίς δάνεια, αλλά με μαγαζιά με τζίρο 50 και 60 τις εκατό κάτω... Φίλους με παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι άνεργοι, φίλους που προσπαθούν να μαζέψουν τα λεφτά τους από την αγορά, φίλους με συρτάρια ολόκληρα σφραγισμένες επιταγές, φίλους με τεχνικές εταιρείες απλήρωτες από το κράτος. Και όλοι αυτοί φυσικά, έχουν και υπάλληλους και εργάτες και συνεργάτες, που παρέσυραν μαζί τους στην ανεργία και σε ότι αυτό συνεπάγεται.
Μην πέφτετε στην παγίδα να πιστεύετε ότι όσοι είναι σε δύσκολη θέση, ήταν όλοι απερίσκεπτοι και λαμόγια.
Οι πολλοί ήταν νοικοκυρέοι.