Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Θέμα: Πόσα χρήματα πρέπει να βγάζει κανείς για να

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή Πόσα χρήματα πρέπει να βγάζει κανείς για να

Βρήκα αυτό το θέμα σε ξένο φόρουμ.

Δείτε λοιπόν τι λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού -όχι ότι εφαρμόζεται- για το πόσο εισόδημα θα πρεπε να έχει κάποιος ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας $50.000 ή 'μόλις' ......35.000e. Πριν 2-3 χρόνια, εδώ θα λεγε κανείς....'σιγά το ποσό'.

I would say $75-85k pre-tax income to comfortably afford the car......

If you financed $50k for 4 years with no money down at around 7-8%, it's something like $1200. That's $14,400 per year.
    Ενδιαφέρον!!!!

Originally Posted by 2006 Porsche Demographics
    "The Porsche customer has always been [relatively] young. [In the U.S.] the typical 911 buyer is 46 to 65, average age 52. Household income: $310,000. The Boxster buyer is 36 to 55, with an average age of 47 [and] an average income of $243,000. [Buyers are] entrepreneurs, doctors. If the economy comes down, the customer base will be much more stable than in the past."
    Between rent/mortgage, cell, power and water, cable, food, insurance...you can safely assume at least $2500 per month of debts.

Add a $800 per month car payment to that and you do arrive at your $3200 per month figure. After taxes, that does come to around $50K annually.

Now that leaves you with 0 savings, 0 fun money, 0 "ohshit" fund...

I think you should be making $100K annually before you start thinking about buying a $50K+ car.

$100k seems about right.
    50% equity in your home
    no c cards
    401K maxed every year
    116K a year should be a minimum to do it the right way.
    Tons of variable but I'd say ~$80-100k to comfortably afford a $50k car outside of high cost of living places like NYC (assuming no kids or plans for kids in the immediate future and no revolving debt besides a mortgage).
    Assuming you're not living under your parents roof and you had a good head on your shoulders:
    Porsche's cheapest car is a $50K Boxster and with options and taxes will be over $60K easily. This is a luxury purchase for someone with a household income in excess of $100K...
    Assuming one lives in their own house and has "normal" expenses/bills, I would say in the $120k-$150k range, although honestly at that income I personally wouldn't sink $50k into a car.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως 'ξέφυγε' η κατάσταση στη ψωροκώσταινα όταν τα πόρσε γίνανε φιατάκια και ο καθένας πήρε κι από ένα δάνειο για να αποκτήσει τις ρόδες των ονείρων του.

Διότι δε μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα S3 / Boxster κτλ τα είχαν άτομα που είχαν 50Κ μηνιαίο εισόδημα. Το αντίθετο μάλιστα, μιας που λόγω δουλειάς, έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες.

Ακούω απόψεις / εμπειρίες.

2. The Following 9 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

A8hnaios (20-05-11), Dioskouroi (19-05-11), Jimmakos (20-05-11), oldcarskickass (20-05-11), pilot (20-05-11), Ptboul (30-05-11), S8N (20-05-11), Κωνσταντίνος (19-05-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Μια μικρη αληθεια ειναι παντως οτι "κοροϊδιστικα" λεφτα,
    οπως π.χ. 600 ευρω το χρονο για ενα 2-λίτρο αυτοκινητο ανεξαρτητως μαρκας/υψους/βαρους/ιππων/χιλιομετρων,
    δε γουσταρει να τα δινει κανεις.

Ειτε βγαζει 12,000, ειτε 120,000+ το χρονο...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos1400 : 19-05-11 στις 21:24
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

4. The Following 3 Users Say Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

pilot (20-05-11), S8N (20-05-11), z3 2.2 (20-05-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

όλη η αλήθεια για μένα είναι μία...έχω, αγοράζω. δεν έχω, κάθομαι στ'αυγά μου, ή μαζεύω.
    το χρέος, είναι χρέος, και τελικά όπως αποδείχτηκε, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι
    για τπτ. παραπάνω απο τα μισά νυκοκοιριά, είναι υπερχρεωμένα, με αγαθά τα οποία δεν τους
    έχουν προσφέρει τπτ, παρά μόνο αναμνήσεις...μέμοριςςςςςςς που λέει και η γιωργάρα...
    το σχέδιο είναι απλό...δεν έχεις τπτ, και κάποιοι κανονίζουν να σου δώσουν, έτσι ώστε
    μετά να έχεις κάτι να χάσεις...τες πα αυτή είναι άλλη κουβέντα. εγώ τι μπορεί να κάνουν
    οι αμερικάνοι δεν ξέρω, ξέρω όμως, πως οι έλληνες στα οικονομικά είναι τελείως μάπες,
    εν αντιθέση με το φαινόμενο ονειρεύομαι και πετάω στα σύννεφα, στο οποίο είμαστε πρώτοι.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

6. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

oldcarskickass (20-05-11), pilot (20-05-11), Ptboul (30-05-11), S8N (20-05-11), z3outofmind (21-05-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

δεν είναι μόνο τα ακριβά αυτοκίνητα το πρόβλημα...το πιο φτηνό άθλιο μίζερο αμάξι έχει καινούριο περί τα 10 χιλιάρικα...όσο είναι το ετήσιο εισόδημα ενός νέου στον ιδιωτικό τομέα...δηλαδή για να αποκτηθεί η πιο πατάτα αυτοκίνητο πρέπει να καταβληθεί το ετήσιο εισόδημα χωρίς τα υπόλοιπα έξοδα...αυτό γίνεται με δανεισμό ή με αποταμιέυσεις..
    αποταμιέυσεις γιοκ λόγω μόνιμης τεράστιας ακρίβειας και χαμηλού εισοδήματος οπότε ο δανεισμός ήταν η μόνη λύση..
    ζούμε σε μια από τις ακριβότερες και ταυτόχρονα καταναλωτικές χώρες ίσως γιατί μας αρέσει...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους έλληνες

8. The Following 3 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

Nino (20-05-11), S8N (20-05-11), z3outofmind (21-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βρήκα αυτό το θέμα σε ξένο φόρουμ.

Δείτε λοιπόν τι λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού -όχι ότι εφαρμόζεται- για το πόσο εισόδημα θα πρεπε να έχει κάποιος ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας $50.000 ή 'μόλις' ......35.000e. Πριν 2-3 χρόνια, εδώ θα λεγε κανείς....'σιγά το ποσό'.

Ενδιαφέρον!!!!

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως 'ξέφυγε' η κατάσταση στη ψωροκώσταινα όταν τα πόρσε γίνανε φιατάκια και ο καθένας πήρε κι από ένα δάνειο για να αποκτήσει τις ρόδες των ονείρων του.

Διότι δε μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα S3 / Boxster κτλ τα είχαν άτομα που είχαν 50Κ μηνιαίο εισόδημα. Το αντίθετο μάλιστα, μιας που λόγω δουλειάς, έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες.

Ακούω απόψεις / εμπειρίες.

Ετήσιο εννοείς μάλλον.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

10. The Following 2 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

liakos (20-05-11), Monsta (20-05-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Φίλε Κώστα, άκου μια περίπτωση:

Πριν 2-3 χρόνια ένας γείτονας στο πατρικό μου απέκτησε μια καινούργια Cayman S. Με το αυτοκίνητο αυτό έβγαλε κάθε απωθημένο: Την έπαιρνε, τη μάρσαρε, τη δίπλωνε, της έπινε το αίμα, τη μόστραρε, την έκανε, την έρανε.

Πριν 6 μήνες ο τύπος εξαφανίστηκε μαζί με το Porsche. Ο σπιτονοικοκύρης του έχει κάψει φλάντζα γιατί αφενός έχει να εισπράξει ενοίκια ένα 8μηνο, αφετέρου δε μπορεί να μπει στο ακίνητο πριν λήξει το συμβόλαιο, τα δε πράγματά του (αν έχει αφήσει και τίποτα μέσα) οφείλει να τα αποθηκεύσει κάπου με δικά του έξοδα!

Χθες λοιπόν που περνούσα, προσπαθώντας να μη γλυστρίσω από τους λογαριασμούς και τις κατεπείγουσες ειδοποιήσεις που έχουν φτάσει έως το πεζοδρόμιο, βλέπω ανάμεσα στις θυροκολλήσεις για έξωση πως ήταν και μια ειδοποίηση γνωστής τράπεζας που ανέφερε πως η χρονομίσθωση του Cayman έχει να πληρωθεί εδώ και 11 μήνες και πως έπρεπε να έχει ήδη επιστραφεί το αυτοκίνητο.

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μια ανακούφιση βρε συ Κώστα. Γιατί ναι μεν κυκλοφορώ με ένα 520 από 2ο χέρι, αλλά είναι δικό μου ρε πούστη μου και είναι εξοφλημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ.

12. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

fanisk (20-05-11), Monsta (20-05-11), nikos1400 (20-05-11), pilot (20-05-11), Thomelef (20-05-11)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το προβλημα ξεκιναει οταν απλωνεις περισσοτερο τα ποδια σου απο οτι χωρας στο κρεββατι...Εχεις αγοραζεις,δεν εχεις να κατσεις να δουλεψεις..

Οταν βλεπεις ατομα που δουλευουν 5 μερες τη βδομαδα,μετα την δουλεια ειναι καφεδακι,Παρασκευη βραδυ μπουζουκια (τα κανουμε ταναπου),σαββατο shopping therapy,κυριακη πρωι καφεδακι μεχρι το μεσημερι και μετα ταβερνουλα..Και εχουμε απεξω το πανακριβο αμαξι που κοστιζει 50κ ευρω,μενουμε και σε μεζονετα 200κ,εχουμε και 4 πιστωτικες,παιρνουμε και δανειακι για να παμε διακοπες μυκονο ή στις αλπεις το χειμωνα.Και ολα αυτα με μηνιαιο εισοδημα 1400 ευρω!!!!!

Δεν ειναι τυχαιο μερικοι που εχουν φτασει στο χειλος του γκρεμου..

14. The Following 5 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

Monsta (20-05-11), nikos1400 (20-05-11), S8N (20-05-11), stratos (20-05-11), xaris_318is (21-05-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

ειπαν τωρα οι αμερικλανοι και... βαρια γιορτη!!!
    Σιγα μην αισθανθουμε και ενοχες για το ποιο αμαξι αγορασαμε.
    Τα θελω και τα πρεπει μου τα ιεραρχω εγω και εχω και την ευθυνη τους,ποιος δικαιουται να με κρινει ή να μου τα ορισει? κανεις.
    Δεν νομιζω παντως Κωστα οτι ποτε τα πορσε εγιναν φιατακια,βεβαια σιγουρα καλο αυτοκινητο απεκτησε και ο κατω του μεσου ορου (οικονομικου) πολιτης.
    Αυτο ομως τελικα ποιον ενοχλει? τον Χ οικονομικα ευκαταστατο που δεν γουσταρει να ειναι ιδιοι οι αλλοι με αυτον?
    Οτι δυσκολα ποια ξεχωριζει η "κοινωνικη ταξη"?
    Η μηπως δεν θα πρεπει να εχει αυτοκινητα ο κοσμος μεχρι την ωρα που θα μαζεψει το απαιτουμενο κεφαλαιο για την αγορα τους?
    Μηπως η ιδια λογικη να ισχυσει και στην αγορα κατοικιας? ετσι ποτε κανεις δεν θα καταφερει να αγορασει σπιτι...
    Τι να λεμε τωρα.. και με ολα αυτα τα μετρα που εχουν παρει οσον αφορα τα αυτοκινητα, εκει στοχευουν να ξεκαθαρισουν το τοπιο και να μεινουν μονο οι εχοντες και κατεχοντες.

16. The Following 3 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

dark knight (20-05-11), S8N (20-05-11), sophie (20-05-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν είναι θέμα κοινωνικής διαστρωμάτωσης Γιάννη, είναι θέμα νοοτροπίας και ηθικής.

Μετά την εποχή των αεριτζήδων του Χρηματιστηρίου, όπου έγινε η μεγαλύτερη αναδιάρθωση πλούτου στη χώρα μας, ζήσαμε την εποχή των παπατζήδων και της εικονικής ευμάρειας. Κακά τα ψέμματα, κυκλοφόρησε πολύ χρήμα. Οι τράπεζες, οι οποίες είχαν μόλις εξυγειάνει το χαρτοφυλάκιό τους μέσω της Σοφοκλέους, σφάζονταν στα πόδια μας για το ποια θα προτιμήσουμε... Εμείς απ' την άλλη βρακί δεν είχαμε στον κώλο μας και πάιρναμε αβέρτα από διακοποδάνεια, γαμοδάνεια, αυτοκινητοδάνεια, O' Porto-δάνεια μέχρι φοιτητοδάνεια και δε συμμαζεύεται.

Αυτή η ανάπτυξη που ζήσαμε τόσα χρόνια, ήταν ανάπτυξη λόγω υπερκατανάλωσης και μάλιστα υπερκατανάλωσης με δανεικά. Έμπαινες ξυπόλυτος στο υποκατάστημα κι έβγαινες με σπίτι και αυτοκίνητο και δώρο διακοπές στη Μύκονο όπου η τάδε ή η δείνα τηλεπερσόνα ξεκωλιάρα πλήρωνε 3000 ευρώ τον μήνα για να καβαντζώσει την ξαπλώστρα. Ο 18χρονος έπαιρνε πρώτο αυτοκίνητο Audi S3 και πριν περάσει χρόνος είχε μεταπηδήσει σε Μ3 ή σε Porsche.

Απ' την άλλη πλακώσανε προγράμματα κι επιδοτήσεις, διορισμοί και συμβάσεις, εργολάβοι και προμηθευτές, καναλάρχες και ομαδάρχες και σ' όλα αυτά συντονιστές κάποιοι της πολιτικής τάξης. Το χρήμα μοιράστηκε και κατασπαταλήθηκε και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός έμειναν προς πώληση τα BMW, τα Porsche και οι βίλλες.

18. The Following 9 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (20-05-11), aristent (20-05-11), fanisk (20-05-11), Monsta (20-05-11), Nikos (20-05-11), nikos1400 (20-05-11), Nino (20-05-11), stefm5 (20-05-11), Thomelef (20-05-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν διαφωνω σε αυτα που γραφεις Αρη, πλην της ανακατανομης του πλουτου και κατ'επεκταση επαναδημιουργιας των κοινωνικων ταξεων.
    Σαφως και ολο αυτο τα τελευταια χρονια ηταν μια εικονικη πραγματικοτητα με δημιουργημενες αναγκες.αλλα οσο ανηθικο και λαθος ηταν αυτο που εκαναν οι καταναλωτες αλλο τοσο και περισσοτερο ηταν αυτο που εκαναν τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα (νομιμη τοκογλυφια με βομβαρδισμο προσφορων δανειων),τα ΜΜΕ, ο εντυπος τυπος (με πλασσαρισμα αυτου του τροπου ζωης ως lifestyle) και φυσικα ολα αυτα με την επιβραβευση των κυβερνοντων που ακομα και την ωρα που το χρηματιστηριο βουλιαζε οι επισημες δηλωσεις τους ηταν... τα ξεχασε κανεις.
    Λιγοι αντισταθηκαν...πολλοι καταστραφηκαν,αλλοι τρβανε κουπι και θα τραβανε για πολλα χρονια και καποιοι αλλοι δημιουργουσαν τους οικογενειακους τους προυπολογισμους και πορευονταν.
    Αυτους τους οικογενειακους προυπολογισμους που ηρθαν τωρα και τιναξαν στον αερα, ποιος φταιει? εγω? που αγορασα ενα αυτοκινητο με 340 ευρω τελη και βενζινη στα 80 λεπτα και τωρα ειναι 600 ευρω και η βενζινη στο 1.70.
    Και αντε εγω ακομα και αυτη τη κατασταση την ειχα "κρατημενη" σαν οριο ασφαλειας, ο αλλος ομως που παροπλιζει το αμαξι του ή το πουλαει γιατι?
    ενα 36αρι δηλαδη ειναι ειδος πολυτελειας? ή μηπως διαβαζουν τις αμερικλανικες παπαριες για το ποιο εισοδημα πρεπει να εχει καποιος για να εχει το ταδε αμαξι.
    Η αγορα βαζει αυτα τα ορια απο μονη της, αλλιως ολοι με πορσε θα ειμασταν.
    Απο την αλλη πληρης απαξιωση των αυτοκινητων σε βαθμο παραλογο ποια.
    Θα συμφωνησω με τον Θωμα οτι τεχνιεντως εκαναν το κοσμο να "κατεχει" που εχει αποτελεσμα να φοβαται τι θα χασει και ξερετε και κατι! καμια εξουσια δεν φοβαται ανθρωπους που φοβουνται οτι εχουν εστω και κατι να χασουν...
    Θα διαφωνησω ομως στο εχω παιρνω ,δεν εχω δεν παιρνω γιατι το εχω ειναι σχετικο, μπορει να μην εχω 20000 κασερι αλλα εχω 5000 να δινω τον χρονο.
    Που ειναι το κακο? απο τη στιγμη που δουλευω και προγραμματιζω τη ζωη μου αναλογα.
    Τεσπα πολλα ειπα, αλλα ρε γμτο στη ζωη δεν δουλευουμε μονο για να φαμε, και αν αυτο που ελεγαν οι πατεραδες μας ηταν σωστο< αγορι μου αυτα ειναι για τους πλουσιους> καλα καναμε και μειωσαμε αυτη την αποσταση, αποσταση που εγω προσωπικα βλεπω οτι προσπαθουν να ανακαταλαβουν!!!

υγ. μακρια απο εμενα η πολιτικη.

20. The Following 6 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

aristent (20-05-11), dark knight (20-05-11), Driver M (20-05-11), Monsta (20-05-11), oldcarskickass (20-05-11), S8N (20-05-11)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP