θελω να βαλω ενα shift light στο αμαξι μου(μ3 ε46) ξερεις κανενας κανενα καλο ηλεκτρολογο που να εχει ασχοληθει με τετοια μπλιμπλικια σε τετοιο αμαξι;;; κανενας δοκιμασμενος...μην μου το κανει τσιρκο το αμαξι.....
Printable View
θελω να βαλω ενα shift light στο αμαξι μου(μ3 ε46) ξερεις κανενας κανενα καλο ηλεκτρολογο που να εχει ασχοληθει με τετοια μπλιμπλικια σε τετοιο αμαξι;;; κανενας δοκιμασμενος...μην μου το κανει τσιρκο το αμαξι.....
Καλη φαση παντως.
Αν μπει καπου διακριτικα και δεν γινει το αμαξι τσιρκο οπως ειπες, βοηθαει πολύ.
Σε πιο σημειο σκεφτεσε να το βαλεις ?
shift light εννοεις στο λεβιε ταχυτητων?
τι ειναι τοτε το shift light σταματη?
Θα ηταν καλα να εμπενε ενα σχετικά μεγαλο λαμπακι μεσα στο κοντερ διπλα απ το στοφομετρο (δεν ξερω αν λέω και την σωστη ορολογια γιατι εδω τα λεμε καπως διαφορετικά)
Να μπει διπλα στο ταμπλο κατι μεγαλο, θα θυμιζει Σταρλετ ή Χοντα ντραγκστεραδικο κιτς.:thumbsdown:
Ενα φως που ρυθμιζεις σε ποιες στροφες θελεις να αναβει, για να μη χρειαζεται να βγαζεις τα ματια σου απο το δρομο για να δεις το κοντερ, και να μη χτυπας ασκοπους κοφτες.
Για παραδειγμα
https://www.harlan-engineering.com/s...cs/gauges1.jpg
Να κανω και μια δευτερη ερωτηση για να μην ανοιγω νεο θρεντ...
θα βαλω μπροστινο προφυλακτηρα csl αν τραβηξω σωληνα απο τον μπροστινο αεραγωγο και τρυπησω το φιλτρουκουτι ωστε να πεφτει κατευθειαν μεσα θα του κανω καλο;;η κακο;;; εξυπακουεται προγραμματισμος παλι!
σταματη το μ3 σου δεν εχει απο μαμα shift light???
αν έχει κάρμπον φορέα το αμάξι, κάτω απο το φίλτρο υπάρχει στρόγγυλη τρύπα, που
μπορείς να βάλεις απευθείας κολάρο απο τον προφυλακτήρα μέχρι εκείνο το σημείο...
το δικό μου τουλάχιστο έτσι το κάναμε...δεν χρειάζεται να τρυπάς τζάμπα και να χαλάς
το φιλτροκούτι...
Αυτο που λες billara νομίζω οτι γίνεται μόνο στα SMG και οχι στα MANUAL.
οχι δεν αναβοσβηνουν τα λεμπακια στο στροφομετρο μπιλ!
τελικα ξερει κανενας κανεναν ηλεκτρολογο να μας βαλει ενα;;;
αλλιως θα βαλω κανενα με φωνητικη εντολη να μου λεει: 8000-8100-8200...αλλαξεεεεεεεεε!!!χαχαχα χαχαχαχαχα!!!
ακριβώς όπως το λέει ο δημήτρης είναι...εγώ νομίζω πως είτε κάρμπον είτε
αλουμινένιος φορέας, πρέπει να είναι το ίδιο...κάπου είχα διαβάσει όμως πως
εν αντιθέση με τα αυτοκίνητα που έχουν κάρμπον φορέα και η τρύπα απο την
κάτω μεριά του φιλτροκουτιού είναι στρόγγυλη, τα αλουμινίου έχουν τριγωνική.
μπορεί και να μην ισχύει...πάντως απο την αριστερή πλευρά, στον αεραγωγό
των φρένων, υπάρχει η υποδοχή αυτή που είναι σαν σωλήνα, και τραβάει
κανονικά αέρα, απο αυτόν που υποτίθεται πως πάει στα φρένα...με ένα απλό
κολάρο και αλουμινένια σφυχτηράκια είσαι τζι τζι και χωρίς κόψε ράψε...
φοτο απο μαμα φιλτροκπυτι
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=770223
απο την στιγμη που περναει περισσοτερος αερας μεσα μοτερ το μιγμα φτωχαινει!!!
αυτοματα ο εγγεφαλος στελνει περισσοτερο καυσιμο για να κρατησει το μιγμα που πρεπει!!!!!
σωστα??
οποτε εχουμε και λεμε!!
περισσοτερος αερας,περισσοτερη βεζνινα,πιο δυνατη εκρηξη μεσα στο μοτερακι μας και παει λεγοντας!!!
οποιος ξερει απο ΜΕΚ καταλαβαινει!!
αυτες οι συζητησεις εχουν γινει πολλες φορες και με πολυ ψαξιμο,απλα για να καταλαβεις ο maf δεν μπορει να διαβασει περισσοτερο αερα..οτι και να κανεις εκτος εαν καταφερεις να του αλλαξεις τις τασεις εξοδου προς τον εγκεφαλο και με ιδια ταση εισοδου να ψεκαζει παραπανω ξεγελοντας το αλλα στον εγκεφαλο δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα διορθωσης..
ooooooo yes συμφωνω με μπιλαρα.....ΤΣΑΜΠΑ λεφτα η εισαγωγη csl και προγγραμα....πσιτευω πως απο το προγραμα που φοραμε με εσενα μπιλαρα (σχεδον ιδιο φενεται) αντε η ειαγωγη να δινει ενα αμαξι κερδος περισοτερο απο οτι εχουμε παρει εμεις.....κλαιν μαην δηλαδη....δινεις 4000 και περνεις π.χ 5 αμαξια εμεις δωσαμε 600 πανω κατω περιπου και πειραμε π,χ 4 αμαξια,....
και απο οτι ειδα μετα απο σχεδον 3 εβδομαδες περιπου το προγραμα ειναι ακομα στον εγκεφαλο με της ιδες ρυθμισεις.....δηλαδη....<<δεν εχει ΧΑΘΕΙ>>....ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΘΕΙ,....ΟΧΑΟΧΑΟΧΑ:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
οσο αφορα το shift light...με ποιο τροπο αυτο μπορει να τοποθετηθει?
λεω τωρα εγω...καποιο συνστημα ωστε να ανβουν τα αλλαρμ (πχ)
οσοι εχουμε παλαιοτερα μοντελα...γινεται να συνδεθει με το στροφομετρο και να αναβει ενα οποιοδηποτε λαμπακι της αρεσκειας μας?
δηλαδη με την εισαγωγη-πατεντα που εχεις βαλει στο δυναμομετρο ο μαφ με τερμα γκαζι σου διαβασε περισσοτερο αερα (με data log in) απο οτι με την μαμα εισαγωγη,αρα σου ψεκασε παραπανω βενζινες και με το προγραμμα που εβαλες δεν σου διορθωσε το μειγμα (αυτο το εκανε απο μονη της η dme για να εισαι στα επιτρεπτα ορια διορθωσης απο τους λ) και το μονο που εκανες ειναι να διορθωσεις τα avans για καλυτερη καυση στους κυλινδρους...λογικα η διαφορα εαν ισχυει κατι τετοιο θα ειναι μικρη (σε καροτσες) απλα μου κανει εντυπωση που καταφερε ο μαφ να διαβασει περισσοτερο αερα..με την ιδια διαμετρο εισαγωγης δλδ??ειμαι off topic το ξερω σορυ.
Στο δικό μου ανάβουν τα αλάρμ. Αλλά δεν είναι και το βολικότερο. Αν και σε συνθήκες κόντρας η αποψη μου είναι οτι το shift light είναι άχρηστο. Σε συνθήκες πίστας που πρέπει να έχεις το μυαλό και τα μάτια σου στην επόμενη στροφή τότε το shift light χρειάζεται αρκετά
με το προγραμμα πειραξαμε το αβανς το μιγμα τον κοφτη και λιγο τους εκκεντροφορους!!!
το αμαξι ηδη μετραγε περισσοτερο μαφ απο οτι μαμα!!!
με την εισαγωγη διαβαζει λιγο περισσοτερο!!!
το αμαξι με εισαγωγη πηρε περιπου 2+ αμαξια!!!
εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος απο το αμαξι μου για τα ευρο που εχω δωσει!!!
καποιος αλλος ισως οχι!!!
pipe pressure loss λεγεται αυτο που σου κανει εντυπωση
https://www.efunda.com/formulae/flui...e_friction.cfm
με απλα λογια οταν καταφερνουμε να μειωσουμε τις απωλειες στο συστημα μας (ειτε απο πιο ελευθερο φιλτρο, ειτε απο μεγαλυτερη διαμετρο ειτε απο μικροτερες απωλειες λογω στροβιλισμων (wall friction losses) κτλ τοτε εχουμε περισσοτερη παροχη αερα στον κινητηρα μας. Δεν ειναι μονο η μεγαλυτερη διαμετρο (ειναι ομως η σημαντικοτερη) που μας δινει τελικα περισσοτερη παροχη αερα thumb
εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος απο το αμαξι μου για τα ευρο που εχω δωσει!!!
καποιος αλλος ισως οχι!!![/QUOTE]
M ΑΡΕΣΕΙΣ.........~!!!!!!!!!