τελικα κανουν δουλεια οι aftermarket αντιστρεπτικες
οι αυτες που εχει ειναι μια χαρα
εχει αλαξει καποιος στο Μ3 του ειδε καποια διαφορα στις στροφες??
Printable View
τελικα κανουν δουλεια οι aftermarket αντιστρεπτικες
οι αυτες που εχει ειναι μια χαρα
εχει αλαξει καποιος στο Μ3 του ειδε καποια διαφορα στις στροφες??
Δε ξέρω για το Μ3 πάντως στο νορμάλ Ε46 κάνουν δουλειά και πολύ μάλιστα,μειώνουν τις κλείσεις στις στροφές πολύ.
εγω παντως που εχω αντιστρεπτικες m pack εχει διαφορα σε σχεση με ενα απλο...
του Μ3 ειναι μισο χιλιοστο πιο παχιες.μια αφτερ ακομα πιο παχιες.
Εχει διαφορα και μαλιστα μεγαλη.
Ειναι ενα μπαξιμο που αξιζει τον κοπο !!
εγω απο 320 που μου βαλαν του 330 ειδα μεγαλη διαφορα...
σκεψου τις aftermarket που ναι ακομα πιο χοντρες...!
επειδη η αναρτηση που εχω ειναι souper pss9 δε ξερω μηπως
το αμαξι γινει ακομα ποιο σκληρο?? δε θελω να γινει και καρτ!
ααααααααααα
αυτο ειναι καλο!!!!!!
βλεπω να δινω πινακιδες να καθετε μεσα και γω να του ριχνω να του ριχνω!
χχχαχχαχα
χαχαχ ενω τωρα που ειναι εξω δεν του ριχνεις φραγκο ε??????
για εμας το κανει το κρατος ρε....
σου λεει...κρατηστε τα μεσα να γινουν τα μπαξιματα ,...κ του χρονου τα βγαζετε να οργωσετε!!!!!
Eγω που εβαλα της Eibach ειχε διαφορα ....
Οι αντιστρεπτικες ραβδοι ευθυνονται για το body roll ,δηλαδη κατα ποσο γερνει το αυτοκινητο στις στροφες ,αρα ποσο βαρος μεταφερεται σε καθε πλευρα.
Καμια σχεση με σκληροτητα.
Σιγουρα βοηθουν παντα ομως σε συνδιασμο με το σεταπ της αναρτησης.
δλδ Μανο για βοηθα μας περισσοτερο!!
Πριν βαλω τις H&R στο δικο μου, ειχα παει βολτα με του Θοδωρη (Libanner) το Ε46 με εντελως "μαμα" αναρτηση (ουτε ελατηρια χαμηλωματος φορουσε!) και αν θυμαμαι καλα ηταν και τα αμορτισερ του ταλαιπωρημενα (οπως μου ειχε πει) και ειχε μπαξει ΜΟΝΟ τις αντιστρεπτικες, αλλα το αμαξι δεν ειχε καμια σχεση.. Εστριβε απιστευτα!!
Ειναι απο τα TOP μπαξιματα που βλεπεις αμεσως τη διαφορα με πριν..
1 Μητσο το νου σου ολα απο usa περνανε τελωνειο πια!!!
2 μηπως ομως ρε παιδια ο συνδυασμος χαμηλωμα σκληροτερα αμορτισερ και αντιστρεπτικες στο τελος χανεις παρα πολυ σε ανεση?
Δυστηχως δεν εχω ιδιαιτερες τεχνικες γνωσεις πανω σε αυτο...
Σε γενικες αρχες το αυξημενο παχος των αντιστρεπτικων δεν αφηνει το πλαισιο να γερνει σε μεγαλο ποσοστο. Το μειωμενο παχος ενεργει αντιστροφα.
Βεβαια χρειαζεται ενα ποσοστο καθετης δυναμης προς τα ελαστικα και αυτο επιταχυνεται με τη μεταφορα βαρους. Οποτε θελουμε να γερνει το πλαισιο μεχρι ενα σημειο.
Eιχα βαλει στο προηγουμενο μου Μ3 Ε36 αντιστρεπτικες της HARTGE.....το αμαξι ειχε μεταμορφωθει αισθητα και μαζι με την PSS9 και το X-BRACE και με τις μπαρες θολων μπρος-πισω εστριβε διαβητης χωρις υπερβολη...οφειλω να πω ομως οτι εγινε ΑΠΟΛΥΤΟ στο δρομο και οταν ''ξεκολλαγε'' τα χερια περνανε φωτια για να το μαζεψω,ασε που 2 φορες που μου ''ξεκολλησε'' για τα καλα ητανε οταν ειχα βαλει τις αντιστρεπτικες στα 4 χρονια κατοχης μου.Γενικα ειναι πιο ''πιστοβιο'' μπαξιμο κατα την γμωμη μου.
μαλιστα σχεφτομαι τωρα που πουλησα τα φαναρια να τις βαλω!
χεχεχε
ναι ρε!!
εχω και αλλα για πουλημα ξεχασεσ??
Καμια παρεξηγηση Μανο!! Αλλα δεν υπερβαλω...:original:
Το επιβεβαιωσε και ο ιδιος ο οδηγος απο κατω....:original:
Εγω, δεν ειχα μπει στο αμαξι του Θοδωρη πριν βαλει τις αντιστρεπτικες για να κανω συγκριση.. Εκεινος μου ειπε οτι χρειαζεται αλλαγη η αναρτηση του και απλα τις πετυχε σε αγγελια και τις τσιμπησε.. Σ'αυτη τη μικρη διαδρομη που καναμε το αμαξι περπατουσε πολυ ωραια και δεν σου εδινε την αισθηση οτι η αναρτηση του θελει αντικατασταση..
Μανο, εσυ εχεις αλλαξει στο δικο σου?
και απο εταιριες πια προτινετε>>
τισ εχω δει αλλα το μονο προβλημα ειναι
οτι θελουν ολοι μα ολοι που τις πουλανε αλλα σχεδον 300 δολαρια για να τα τις στειλουν!
Αναποδα τα λες! Στις εγκαρσιες επειδη ακριβως πιεζονται και οι δυο ταυτοχρονα δεν εχουμε καμια μεταβολη ως προς την σκληροτητα. Αντιθετα οταν στριβουμε, και συμπιεζεται η μια πλευρα, τοτε μερος της πιεσης μεταφερεται μεσω αντιστρεπτικης στη αλλη πλευρα με αποτελεσμα λιγοτερη πιεση στον τροχο που δεχεται την αρχικη συμπιεση. Για να στο πω χοντρικα να το καταλαβεις η αντιστρεπτικη δουλευει σαν ενας μοχλος που οταν πιεζεται μεταφερει μερος της δυναμης στην αλλη πλευρα στηριξης. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα οταν στριβουμε να εχουμε μικροτερες κλισεις αμαξωματος. Οσο παχυτερες τοσο περισσοτερη δυναμη μεταφερουμε γιατι η πιο χοντρη ραβδος εχει μικροτερο βαθμο ελαστικης παραμορφωσης και κατα συνεπεια μπορει να πιεσει περισσοτερο το αλλο ακρο. Βαλε στο μυαλο σου το σχημα της αντιστρεπτικης και θα το καταλαβεις καλυτερα thumb
Και στο csl αλλαξαν αντιστρεπτικες και τοποθετησαν πιο σκληρα ελατηρια/αμορτισερ.
Καθε πλαισιο εχει τις ιδιαιτεροτητες του.