σπερα στο φορουμ, βλεπω στο car αυτο το M3 γνησιο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1843499/
σαν τιμη 13.990 φαινεται ευκαιρια, πουλαω το κομπακτ βαζω αλλα τοσα και το ονειρο μου γινετε πραγματικοτητα..
πως το βλεπετε;
Printable View
σπερα στο φορουμ, βλεπω στο car αυτο το M3 γνησιο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1843499/
σαν τιμη 13.990 φαινεται ευκαιρια, πουλαω το κομπακτ βαζω αλλα τοσα και το ονειρο μου γινετε πραγματικοτητα..
πως το βλεπετε;
ζύγισε καλά τα εισοδήματα σου, τα τεκμήρια ,τις έκτακτες εισφορές, ασφάλειες ...βάλε στα έξοδα ένα +30% για να είσαι ψιλομέσα σε ότι καινούριο έρθει. Υπολόγισε την διαφορά στις βενζίνες με ένα 10% πάνω που θα πάρει...
Και αν μετά από αυτά είσαι καλυμμένος προχώρα στο να πας να τα δεις εξονυχιστικά. Η κρίση έχει ευκαιρίες , αλλά με αυτό το πρόσχημα πλασάρεται και πολύ σαβούρα.
* Έχε στο μυαλό σου ότι ακόμα και 10.000 να το πάρεις δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο 100.000... με ότι αυτό συνεπάγεται
το κομπακτ ποσο θα το δωσεις??
6ος του 02 μοντελο με 102.000 χλμ αψογοσυντηριτο.. στα 8.000 με 9.000, εκει παιζουν απο οτι βλεπω..
περιμενε τον Ιανουαριο αν δωσεις τωρα το δικο σου ,θα κατρακυλησουν κι αλλο τα μεγαλα κυβικα
Το κοστολογεις τοσο, το θεμα ειναι ποσο μπορεις να το δωσεις...
Η διαφορα στα εξοδα που θα εχεις οπως αναφερθηκε πανω ειναι πολυ συντηρητικη... Τελη δινεις 240 σωστα? Το μ3 εχει τελη+εισφορα 1700.
Αλλο κοστος τα ανταλλακτικα,τα σερβις. Συμμαζεματακια θα θελει σιγουρα...
Απο θεμα καταναλωσης εξαρταται αν πας πολη η αν κυκλοφορεις μονο εξω.
Με τις τιμες που βλεπεις ειναι λογικο να δελεαζεσαι, αλλα σκεψου καλα αν το αντεχει η τσεπη σου κι αν θελεις να μπεις σε αυτη τη διαδικασια.
Στα λεω αυτα επειδη κι εγω ειχα μπει στην ιδια διαδικασιαψ προσφατα.
Καλημέρα!
Ξέρεις για πότε φεύγει ένα ταλιράκι σε ένα Μ3 που θέλει λίιιιγα 'μαζέματα'? Ότι τίποτα το ιδιαίτερο... Τα 14-15 μπορεί να φαντάζουν ελκυστικά εκεί που φτάσαμε, όμως έχε στο νου σου ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει και τα ανάλογα έξοδα.
Η γνώμη μου όπως είπε και ο ''m-power-01'' πιο πάνω είναι να πας με κάποιο έμπειρο μηχανικό να ελέγξει το αυτοκίνητο για κάνα 3-ωρο, να δει τι έχει αλλαχτεί και τι όχι και να κάνεις έναν στο περίπου προϋπολογισμό, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά πολύ καλά αυτοκίνητα στα 20-22 με πλήρες ιστορικό σέρβις. Αυτές είναι και οι πραγματικές ευκαιρίες που πρέπει κάποιος να κυνηγήσει.
Κάτι δεν μου κάθεται καλά στο συγκεκριμένο Μ3
Καταρχάς οι ζάντες του δεν είναι από 46άρι...
Κατά τα άλλα συνυπολόγισε ΟΛΑ αυτά που λένε παραπάνω τα παιδιά και εφόσον οικονομικά σε παίρνει προχώρα!
εχει χτυπημενο προφυλακτηρα και αριστερο φτερο οποτε παιζει να εχει ανοιξει λιγο ο προφυλακτηρας!!!
έκτακτη + σήμα + ασφάλεια + λάστιχα τον χρόνο = 4100...
έκτακτη =600¤
σήμα =1100¤
ασφάλεια =1200¤
λάστιχα =1200¤
βάλε και τα 13800¤ τεκμήριο αν το αμάξι είναι πενταετίας, που απ'ότι βλέπω σίγουρα είναι...
απο εκεί και πέρα, υπολόγιζε, ότι μικτά το 65άρι ντεπόζιτο θα σου βγάζει στην καλύτερη 380
χιλιόμετρα...
επίσεις με την προυπόθεση ότι το αμάξι είναι καλό και όχι μ@@νί, ένα καλό σέρβις θα το κάνεις
με το που το πάρεις...
δλδ...λάδια - φίλτρο λαδιού - φίλτρο βενζίνης - μπουζί - βαλβολίνες διαφορικού - σαζμάν -
ρύθμιση βαλβίδων...ένα 700άρι 800άρι δλδ...απο εκεί και πέρα, αν θέλει μαφ - έχει διαλυμένα
σινεμπλόκ (καθόλου απίθανο) - λάστιχα για αλλαγή (θα είναι απίθανο να μην θέλει) - καινούριο
δίσκο πλατό, τότε άστο...θα κλάψεις και θα δώσεις ότι σου είπε ο μόνστα παραπάνω!!!γνώμη
μου είναι πάντως, πως αν τα σηκώνεις όλα, χτύπα το...και ευκαιρεία είναι πλέον το Μ3, και είναι
ένα αμάξι που θα σου μείνει αξέχαστο!!!
Όπως τα λένε και οι φίλοι πιο πάνω, είναι ευκαιρία ΜΟΝΟ για να το αγοράσεις, η συντήρηση του (τέλη κτλ ) είναι για κλάματα!!!
ΜΗΝ παρασυρθείς και το πάρεις χωρίς να υπολογίσεις αυτά + μια βλάβη (οτιδήποτε θα είναι αυτό, υπολόγισε κανένα χιλιάρικο), γιατί μετά θα ψάχνεις να το πουλήσεις και θα το σκοτώσεις πολύ πιο κάτω......
Του φτιαξαμε τη μερα του φιλου...:original:
ΛΟΛ! ^^
Κατά τα άλλα ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ!!!!
Τώρα εαν θεωρείς πολλά τα κυβικά του και θες κάτι σε roadster με λιγότερα κυβικά, εδώ είμαστε... χιχι
Αφου ρωτας τη γνωμη μας εδω μεσα , να σου την ταπεινη μου.
Ακομη και στις καλες εποχες οταν '' λεφτα υπηρχαν'' τετοια αυτοκινητα ηταν καλοσυντηρημενα , αλλα και δουλεμενα, ως αποτελεσμα τωρα '' που τα λεφτα εφυγαν'' να εχουν παραμεινει σε μετρια ως τραγικη κατασταση. Κοιτα δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις μ3 απο αυτα που κοιταζεις και να μην πας κατευθειαν για επισκευες /μαζεματα.
Αλλα ξαναλεω οτι υπαρχουν και αλλα που δεν θελουν σημαντικα περα απο τις φθορες λογω ηλικιας, αλλα δεν τα ζητανε και 13Κ
Για να μην ξεφεύγουμε από τα βασικά εάν το αμάξι δεν έχει κάνει φρένα, θέλεις ένα χιλιάρικο για δίσκους και τακάκια χωρίς την εργασία. Αμορτισέρ άλλο ένα χιλιάρικο. Και δυστυχώς εάν δεν έχει κάνει τις περισσότερες από τις πααπάνω συντηρήσεις που αναφέρουν και τα άλλα παιδιά, ένα Μ3 με 100,000+ km δεν θα πηγαίνει σαν Μ3, θα είναι ένα απλά δραματικό αυτοκίνητο!
Επίσης πάντα κρύβονται παγίδες, όπως το θέμα των ρογμών στο πάτωμα. Μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ένα αμάξι δεν έχει ραγισμένο πάτωμα μόνο εάν κατεβάσεις γέφυρα στο συνεργείο...πράγμα που δε νομίζω να στο επιτρέψει ο μαντράς!
Ρε παιδια τελικα ποσο κανει ενα Μ3?
2000cc Valvetronic: Δεν καιει, δε χαλαει, δε σπαει.
Δεν πουλαω αλλα δεχομαι προσφορες.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Και όμως τα ζητάνε τόσο στην τελική...Τα ξεκινάνε απο 17-20 και αμα πας με 12 και 13 στο χέρι τα παίρνουν και κάνουν και τεμενάδες...
Τόσο είναι η τιμή στην πιάτσα πλέον...Εδω βρήκα πριν απο λίγο καιρό με 16 κάμπριο Μ3 γνήσιο ασημένιο καρατσεκαρισμένο χαρτί...thumb
Εξαρτάται αν είναι μετατροπή γύρω στα 10.000.Κουπέ γνήσια γύρω στα 12-15 κάμπριο γνήσια 14-18.
Φυσικά υπάρχουν και πολλά χρέπια,δεν το συζητάμε...Αλλά υπάρχουν και πολλά καλά που πραγματικά απελπισμένος κόσμος (μαντράδες,ιδιοκτήτες) λόγω των απίστευτα υψηλών χαρατσιών ψάχνουν να τα δώσουν για να απαλλαγούν απο τον βραχνά...
Για ένα Μ3 το χρόνο μόνο σήματα ασφάλειε,εισφορές θες πάγια να δίνεις 3.000.Αν βάλεις μέσα και καμία βλάβη,τότε μπορείς να φτάσεις και τα 6.000.Μέσα σε 2 χρόνια θα πληρώσεις όσο πλήρωσες για να το αγοράσεις...:thumbsdown:
Αν ήταν κανένα 1900 και όχι 2000 και είχες βάλει ανταλλαγή,χτες κιόλας το είχες ανταλλάξει με 330 κουπέ γνήσιο...
Φυσικά δεν ξεφεύγεις απο τα χαράτσια που συνοδεύουν ένα τρίλιτρο,οπότε πας κατευθείαν για Μ3...
Κατάντιο...Φτάσαμε να λέμε ότι τα αυτοκίνητα 2000 κυβικών και πάνω είναι για τους απίστευτα πλούσιους...ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ!
Μερικοί εκμεταλεύονται τη τωρινή κατάσταση και αγοράζουν αυτοκίνητα τσάμπα.
Διότι η 'πραγματική' τιμή του 46 δεν είναι στα 12-13. Αλλά ούτε και του 92 στα 30Κ που έχει ακουστεί κατά καιρούς.
Έτσι και αλλάξει ποτέ η κατάσταση με τα τεκμήρια, εκεί να δεις κλάμα που θα πέσει.
τα Μ 46 αρια ΑΝ ειναι καλοσυντηρημενα αξιζουν απο 16-23 τωρα στην αγορα
οποιος βρει κατω απο 15 θελει ενα 3 χιλιαρο πριν μιζαρει το κλειδι...
εξαιρεση κανενας καμμενος που εχει αρπαξει το δερμα του πισινου και δεν εχει στον ηλιο μοιρα οποτε αναγκαστικα το σκοτωνει.
Βρες ενα με λιγα μηχανικα-γενικα προβληματα ,διαπιστωμενα σερβις -ανακληση για μεταλλα(αν χρειαζοταν ) και αν αντεχεις οικονομικα το φτιαχνεις ...
εκτος απο τα λειτουργικα εξοδα που ειναι υψηλα και τα μαζεματα μικρα Η μεγαλα,τα δινεις μια φορα και ησυχαζεις(εκτος ασφαλεια) και χαιρεσαι το Μ3(προγραμματιζεις και τα ετησια χλμ μεχρι εκει που αντεχει η τσεπη σου και τα υπολοιπα τα κανεις με μικρο αυτοκινητο Η τη μηχανη).αλλα να κανω συνεταιρο το κρατος με τα τελη κυκλοφοριας που καθε χρονο αυξανονται και να καταληξω μετα απο 3 χρονια να εχω δωσει τα μισα χρηματα απο οσα κοστιζε το Μ3, στο κρατος χωρις να το κουναω ειναι κοροιδεια.
χαχαχα!!!ε οκ ρε...εδώ μιλάμε για επείπιο πλέον!!!χαχαχα...
όσο για το πάτωμα που αναφέρι ο νάσος, το λέω γιατί και εμένα γαζωμένο είναι, πιστεύω πως είναι
μια απο τις τελευταίες υποχωρήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος αν βρίσκε όλα τα υπόλοιπα οκ, και
είναι έτοιμος για να αγοράσει...έτσι όπως το βλέπω εγώ, είναι και λίγο λαχείο...υπάρχουν
Μ3 που έχουν φάει 10 φορές περισόττερο σκίσιμο απο το δικό μου πχ και δεν έχουν
κάνει κιχ, και απο την άλλη υπάρχουν αμάξια που έχουν ανοίξει σαν μαρούλια. είναι πάντως
ένα θέμα για όλους τους ιδιοκτήτες...πιστεύω πως δεν υπάρχει έστω και ένας, που να μην
χώνει την μούρη του να δεί απο κάτω τι γίνεται, κάθε φορά που το σηκώνει στην ράμπα.
ψυχολογικό έχει καταντήσει πλέον το θέμα...
αχχααχαχχα πρεπει να ειμαι χαρουμενος τοτε στα λεφτα που το εδωσα..
Γι' αυτό Θωμά το καλύτερο είναι να γίνεται προληπτικά ενίσχυση του πατώματος όταν έρθει η ώρα της αλλαγής σινεμπλόκ γέφυρας.
Είναι αλήθεια πως όλοι χώνουμε τη μούρη μας από κάτω για να δούμε τι γίνεται αλλά το θέμα είναι αρκετά ύπουλο, μιας και μπορεί να υπάρχουν σχεδόν αόρατες τριχοειδείς ρογμές (οι οποίες δεν δίνουν κανένα σύμπτωμα) που για να τις δεις πρέπει να κατεβάσεις γέφυρα και να καθαρίσεις το σημείο...και μετά από κάποια χιλιόμετρα (αναλογικά με τη χρήση) ανοίγει για τα καλά, αρχίζουν τα κριτς-κρατς και το παίρνεις χαμπάρι.
Το πάτωμα είναι ψυχολογικά αποτρεπτικός παράγοντας σπορ οδήγησης και οφείλεται καθαρά σε λάθος σχεδιασμό και κατασκευή του εν λόγω κομματιού.
3 σελίδες και ακόμα το παιδί δεν έχει μπει. Θα αγοράσει άραγε; :D
καλα μετα απο ολα αυτα θα το εχει μετανιωσει ο ανθρωπος!!:) ασε θα λεει να παω να παρω ενα τσικουεντσετο κ πολλα ειναι!!!!χαχαχαχαχα:)
Μάστορά μου και όμως σε ένα αμάξι 10-ετίας και βάλε με εκατόν κάτι χλδς χλμ (για ///Μ μιλάμε πάντα) τα παραπάνω είναι στο πρόγραμμα, αν θες να τα χεις καλά με τον εαυτό σου και να κοιμάσαι ήσυχος. Εγώ τα άλλαξα όλα αυτά και άλλα τόσα προληπτικά επειδή είμαι ψυρίδης και τα θέλω όλα στην εντέλεια. Εν τω μεταξύ τ αμάξι μπορεί να μ αφήσει από ψυγείο ή θερμοστάτη (αυτά δεν τα άλλαξα) ή κάτι άλλο. Με λίγα λόγια ένα μιτρίο έχει συντήρηση και θα τη ζητήσει αργά ή γρήγορα.
δεν αντιλέγω, απλά θεωρώ πως είναι τραγικό να ζητάει τόσα πράγματα ένα μεταχειρισμένο
αυτοκίνητο αμέσως μετά την αγορά του...υπο τέτοιες συνθήκες, απλά δεν το αγοράζεις...το
να βάλεις ένα πρόγραμμα όμως και να πείς ότι κάποια πράγματα θα τα αλλάξω μέχρι τότε, απλά
επειδή θέλεις να το κάνεις είναι άλλο πράγμα...προσωπικά αμάξι που να θέλε ιαλλαγή σε όλα
του τα σινεμπλόκ, με ρημαγμένο διαφορικό, με αντλία νερού βρακί, με αναρτήσεις που είναι
για πέταμα, με ψυγείο στα τελευταία του, απλά δεν το παίρνεις. είναι ηλιθιότητα να πάρεις ένα
τέτοιο αμάξι...ένας θερμοστάτης οκ δεν είναι και τπτ...όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που
φαίνονται σε έναν πολύ καλό έλεγχο.
ναι ok γνωστο η ακριβη συντηρηση της Μ3 αλλα τα θεωρω ευκαιρια αυτα που ποσταρα με την προυποθεση οτι δε θελουν μαζεματα και δεν ειναι χρεπια, απο θεμα τιμης μονο μιλαω, αμα τα παω σε μηχανικο δικο μου του Σπανου και το δει και μου πει οχι, τοτε τελος, παω για αλλα, γνωστο λογο της κρισης οτι υπαρχουν ευκαιριες τωρα,
το θελω για δευτερο αυτοκινητο και προφανως οχι για να πηγαινω στην δουλεια μου.
οποιος εχει κατι στα υποψιν του ας μου στειλει ΠΜ παρακαλω, μιλαω για 01-02 γνησιο μεχρι 14500e και μεχρι 110.000χλμ. θα περιμενω την ευκαιρια οσο χρειαστει, δε βιαζομαι, οι τιμες οσο παει θα πεφτουν.
Ισχυουν και ολοφανερα αφτες οι τιμες Κωστα !!!
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1859868/