Αν δε σεβαστεις τον αντιπαλο σου, δεν θα καταφερεις ποτε να τον αντιμετωπισεις...
Printable View
προφανως το σχολιο μου ειχε το στοιχειο της υπερβολης και του χιουμορ, οπως και αλλα σχολια στο παρον θεμα αλλωστε, αλλα εκτος απο αυτο το 2005 (που πηρα το πρωτο μου bmw) δεν ειχε κατι αξιολογο στην κατηγορια των μεγαλων κουπε η αουντι.
μαλλον δεν ειχε τιποτα...
αν τοτε ειχε r8, rs5 ή ακομα και rs3 σιγουρα δεν θα ειχα παρει bmw. εχω ξαναπει οτι στον ελληνικο δρομο δεν ειναι ασφαλη, ουτε γρηγορα τοσο δυνατα πισωκινητα αυτοκινητα, πλην της ευθειας. εκτος αν εισαι ο κανκουνεν (που δεν ειμαι).
στη γερμανια λογω οδοστρωματος το Μ6 ειναι αλλο αυτοκινητο βεβαια...
τεσπα, δεν ειμαι δυσαρεστημενος, μια χαρα ολα καλα...
το επομενο αυτοκινητο μου παντως, θα ειναι μαλλον αουντι.
allroad τριλιτρο ντιζελ... καποια στιγμη αργοτερα...
να γινω εγω ο εριστικος λοιπον, με τα αυΔι που μας βγαζουν και γλωσσα.
κουατρο (4) σου λεει...
ταχα μου ταχα μου το ιστορικο στοιχειο της..
το μετεφερε στα καινουργια μοντελα και πουλαει τωρα Marketing.
τα audi ειναι υποστροφικα αυτοκινητα.
τα μοτερ τους τα σοβαρα (οχι τα μικρουλια τα 4 κυλινδρα με τα τουρμπακια) κοντευουν να βγουν εξω απο το καπο τοσο μπροστα που τα εχουν βαλει.
βαρας κολωνακι και πας για ... καπακι μηχανης!!
ετσι λοιπον, τους ηρθε η εμπνευση να τα κανουν τετρακινητα μπας και μαζευτει λιγο η μουρη, σου λεει, οταν θα τσουλαει η μουρη , θα την μαζευει ο μπροστινος αξονας.. και θα πηγαινει τρενο.. καλα..
στο θεμα μοτερ , η ευκολη λυση , τουρμπο τουρμπο και παλι τουρμπο....
τι να κανουμε που δεν μπορουμε να βγαλουμε 100 αλογα στο λιτρο απο ατμοσφαιρα.. ειμαστε ασχετοι.. θα βαλουμε τουρμπο οπως κανει ο μαστρομανωλης στο fiat του.
αντε θα του βαλουμε και ενα βοδι-κιτ επειδη το σχεδιασαμε σκα...α για να μην πεταει οταν πιανει μεγαλες ταχυτητες..
οριστε τι καταφερε η audi μετα απο τοσα χρονια.
πριν
https://upload.wikimedia.org/wikiped...arama_2006.jpg
μετα
https://img830.imageshack.us/img830/8832/rs6064.jpg
Uploaded with ImageShack.us
ειπαμε μπροστομηχανο αλλα εσεις το ξεχειλωσατε!
αντε και απο quattro και σε cinque(cento)
οσο για το r8 να μην σχολιασω.. πηραν μια λαμποργκινι και της αλλαξαν τα φωτα..
https://www.youtube.com/watch?v=yRLp...eature=related
να δουμε τι λεει και ο tiff γιατι εγω ειμαι μικρος και δεν ξερω!
ωραια τα λεει ο φιλος μας ο πανος! με εμφαση!
οριστε και το λινκ για εργασια στην αουντι...
https://www.audi.de/de/brand/de/unte..._bei_audi.html
ελπιζω σε παρουν οι ασχετοι εσενα το σχετικο, μπας και φτιαξουν κανενα καλο αυτοκινητο...https://www.vespafans.gr/forum/image...ustom_1/gr.gif
βεβαια!
ειδικα στους αγωνες... :D
στη μονη κατηγορια που υπαρχει σταθερα bmw στην πρωτη θεση τα τελευταια χρονια ειναι η formula bmw... https://www.vespafans.gr/forum/image...tom_2/yeye.gif
αν και φετος καναμε προοδο, σε καποιους αγωνες περασαμε τα λατσετι... https://www.vespafans.gr/forum/image...ustom_2/hs.gif https://www.vespafans.gr/forum/image...om_2/laugh.gif https://www.vespafans.gr/forum/image...om_2/laugh.gif
τότε.... 2 χρόνια μετά την "απόσυρση" του Quattro..
χωρίς τούρμπο ...με κίνηση μόνο πίσω ...ομορφιά ....ελαφρότητα ...ζύγισμα... thumb
https://video.google.com/videoplay?d...4&hl=el&emb=1#
Απλά πράγματα!!
Yπήρξαν παράπονα για την συμπεριφορά των προηγούμενων quattro. Στο όριο υποστροφικά και απότομα αμέσως υπερστροφικά.
Ομως πόσοι απο τους μέσους οδηγούς θα το νοιώσουν ποτέ αυτό ;
Εξ΄άλλου τα Audi είναι αυτοκίνητα του "μέσου οδηγού".
Διορθώθηκε (λένε) με το νέας γενιάς Torsen type C που φορά το νέο Α4.
Η κατανομή ροπής είναι 40 μπροστά, 60 πίσω για να δώσουν την αίσθηση του πισωκίνητου (πλάκα κάνουν φαντάζομαι).
Εχω οδηγήσει αρκετά το νέο Α4 1.8 TQ, μιας και το έχει πολύ δικό μου πρόσωπο.
Καλό αυτοκίνητο, και ύστερα απο προγραμματισμό πάει πάρα μα πάρα πολύ καλά για 1.8.
Στον εσωτερικό σχεδιασμό του έγιναν άλματα απο τα προηγούμενα που δεν μου άρεσαν καθόλου.
Με χάλασαν κάποια πλαστικά, στο εσωτερικό του.
Με χάλασε επίσης όταν έκατσα στο πίσω κάθισμα και ένοιωθα συντονισμό κραδασμού (μάλλον απο την μετάδοση προέρχονταν).
Με χάλασε το ακριβές μεν, αλλά πολύ "αποστειρωμένο" τιμόνι.
Μάλλον θα το προτιμούσα απο 316, όχι όμως απο 320.
αυτο κανουν τωρα στην αουντι!
αναλυουν ενα Ε36 ωστε να το αντιγραψουν, γιατι το 2012 πλησιαζει στο DTM... https://www.vespafans.gr/forum/image...m_2/tooth2.gif
Αν το πάμε στους αγώνες, άστο καλύτερα Στάθη. Η peugeot, στο wrc, έχει διπλάσια πρωταθλήματα από την audi, όπως και η citroen, ενώ στη φόρμουλα η renault έχει τίτλους τη στιγμή που κορυφαίες εταιρείες όπως porsche, lambo κλπ, δεν υπάρχουν στο χάρτη.
Καλές είναι οι επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα τρόπαια, ωστόσο δε σημαίνουν απαραίτητα και κάτι ως προς τον σπορτίφ χαρακτήρα των εμπορικών μοντέλων της εκάστοτε νικήτριας εταιρείας.
Και η audi αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
ρε συ τι ειν' αυτα που λες?
συγκρινεις εταιριες που δεν συμμετεχουν καθολου με αλλες που συμμετεχουν σε θεσμους.
για να εχεις μετρο συγκρισης βαλε ποσα πρωταθληματα ή νικες πηρε η πεζω ή λαντσια σε σχεση με την αουντι ΟΤΑΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΜΑΖΙ... μπορει να πηραν περισσοτερα, αυτο δεν αναιρει ομως το γεγονος οτι το κουατρο αλλαξε τη μορφη των αγωνων ραλλυ.
ηταν σταθμος και πολυ σημαντικο αυτοκινητο που ανοιξε νεους δρομους ειτε το θελουν οι αντι-αουντακηδες ειτε οχι.
οταν η λαντσια π.χ. ετρεχε μονη της λογικο ειναι να μην μπορει να βγει δευτερη...
ή το Ε30 π.χ. που εβαλε ο νικος και συμπιπτει καπως χρονικα, ηταν μια εξελιγμενη παλια καλη συνταγη, χωρις καμια ουσιαστικη καινοτομια ομως...
αυτο που θελω να πω ειναι, οτι σαφως οι αγωνες και ειδικα θεσμοι οπως η f1 δεν ειναι 100% κριτηρια για τα αυτοκινητα παραγωγης (αν και οι αγωνες γι αυτο γινονται υποτιθεται, πεδιο δοκιμων για να περναει η κορυφαια τεχνολογια στο δρομο, πραγμα που εχει γινει ουκ ολιγες φορες), αλλα μην απαξιωνετε μερικοι πραγματα που δεν ξερετε.
οδηγηστε πρωτα κανενα s3 (oχι βολτα στο τετραγωνο με τον ιδιοκτητη μεσα) και μετα να δω ποσο πιο σπορ θα σας φαινεται μια 120 π.χ.
στις μικρες εως μεσαιες κατηγοριες προσωπικα πιστευω οτι η αουντι υπερχει της bmw. και για να το πω αλλιως ωστε να μην μπλεξουμε σε θεωρητικες συζητησεις "εδικων" του πληκτρολογιου που τα ξερουν ολα αλλα δεν εχουν οδηγησει τιποτα, προσωπικα στις πιο κατω κατηγοριες θα επελεγα αουντι. μου αρεσουν σαφως περισσοτερο και καλυπτουν καλυτερα τα γουστα μου.
στις ψηλες κατηγοριες θα προτιμουσα μεν bmw, αλλα η πορσε και η μερσεντες εχουν επισης πολυ αξιολογα αυτοκινητα...
Το θεμα εξελισσεται αρκετα καλα,ο διαλογος γινεται σοβαρα και περα απο τις προσωπικες προτιμησεις αυτο που εχει σημασια ειναι οτι ακουγονται αληθειες.
Αληθειες που συνηθως στα forum δυσκολα γραφονται και πιο πολυ ανταλασσονται φιλοφρονησεις μεταξυ των "οπαδων".
Αληθειες που αν ειμασταν σε καμια "σοβαρη" χωρα οι "επισημοι" που παρακολουθουν τα φορουμ(γιατι τα παρακολουθουν να ειστε σιγουροι) θα σφυγμομετρουσαν την κοινη γνωμη και θα "περναγαν" τα συμπερασματα τους στον αναλογο τομεα παραγωγης...
Στο θεμα μας τωρα... Οσο και να μη το θελουμε ή να μη μας συμφερει, αυτα που λεει ο Σταθης ειναι η πραγματικοτητα!.
Δεν εχει να κανει με το τι αρεσει σε μενα.. αλλωστε αυτο που μου αρεσει το αγορασα, αλλα καποια στιγμη καποιοι μυθοι πρεπει να "γκρεμιστουν"...
Το οτι τα audi ειναι για "φοβισμενους" αστους που ειναι κουλαδια και δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στη πισω κινηση... το οτι τα merc ειναι για γερους... καλη η πλακιτσα αλλα δεν ειναι ετσι.
Και οι δυο εταιρειες εχουν αυτοκινητα που αν τα οδηγησει κανεις και θα τον γοητευσουν και στο τελος ενος ταξιδιου θα καταλαβουν ποσο ανετα και ασφαλη ειναι... για να μη πω για τα πιο "προχωρημενα μοντελα που αν σε βαλουν μεσα θα σου "φυγουν τα τσισα".
Για να μη μιλησω για τη σχεση επιδοσεων και κατηγοριας φορολογιας...
Ναι σιγουρα τα αμαξια δεν φτιαχνονται με γνωμονα την Ελλαδα... μονο που εμεις ειμαστε Ελληνες και εδω ζουμε...
Φυσικα και δεν ειναι μονο αυτες οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανιες και φυσικα καθε "εποχη" σε καποιον εχει διαφορετικες οδηγικες προτεραιοτητες,οι οποιες με μαγικο τροπο αλλαζουν με τη παροδο του χρονου.
Ας ευχαριστηθει λοιπον ο καθενας αυτο που εχει τωρα και ας μη κανουμε οπως οι μηχανοβιοι που το δικο τους μηχανακι ειναι το καλυτερο και που δεν χαλαει...
Οι οικονομικες και οικογενειακες συνθηκες θα καθορισουν το που μπορει να "βρεθει" αυτοκινητιστικα καποιος...
Respect λοιπον σε αυτοκινητα που αποτελουν κοματι της ιστοριας της παγκοσμιας αυτοκινησης και συνεχιζουν να πρωτοπορουν σε διαφορους τομεις!
Respect και στο δικο μας αυτοκινητο που και η δικη του Ιστορια εχει γινει προιον εμπνευσης και γιατι οχι καμια φορα αντιγραφης, μονο που απο ολα αυτα στο τελος κερδισμενος βγαινει η αυτοκινηση και ο οδηγος.
Εγω να κανω μια ερωτηση? Ειναι κανεις απο εδω μετοχος στο εργοστασιο της BMW. Εννοω οτι περα απο το αυτοκινητο που χρυσοπληρωθηκε, υπαρχουν καποιοι αλλοι δεσμοι με την εταιρεια? Δουλευει κανεις εκει και ζει την οικογενεια του με τη βοηθεια της BMW.
Εχουμε εστω κανεναν αντιπροσωπο?
Αν οι απαντησεις στα παραπανω ρε παιδια ειναι οχι, οχι, οχι... Μηπως λεω μηπως γιναμε οπαδοι της φιρμας και οχι λατρεις της οδηγησης? Η οδηγηση ειναι ο στοχος και το αυτοκινητο το μεσο για να επιτευχθει... Το να βλεπουν καποιοι τα πραγματα με παροπιδες, περα απο χιουμορ και ψιλολογομαχιες, μονο τον εαυτο τους μπορουν να βλαψουν.
Και τελος παντων καποιος να στειλει μια επιστολη, ενα mail η κατι τετοιο στην audi, γιατι σε αντιθεση με τη bmw μας εχουν ασχετους μηχανολογους στην ομαδα τους. Περα απο το οτι βγαζουν αχρηστα αυτοκινητα στο δρομο τους πληρωνουν τζαμπα. Πρεπει να τους το πουμε γρηγορα...
Εγώ για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αφού ξεφτιλίσαμε τα audi, ας πούμε τώρα και για τα πορκι. Δεν μπορεί κάπου θα υστερούν σε σχέση με τα bmw, εκτός της τιμής φυσικά. :whistle:
Tόσο το 1983 που πήρε το πρωτάθλημα η lancia, όσο και το 1985-6 που το πήρε η peugeot, η audi έτρεχε με το quattro.
Σέβομαι το αυτοκίνητο αυτό ως πρωτοπόρο για την εποχή του, ωστόσο δεν αλλάζει η γνώμη μου για την audi εξαιτίας ενός σπουδαίου αυτοκινήτου, τη στιγμή που τα σπορ γονίδια της εταιρείας, τουλάχιστον στις απλές εκδόσεις, δεν το θυμίζουν σε τίποτα.
Όταν και εάν η εταιρεία διορθώσει το κακό τιμόνι που έχει σχεδόν σε όλα της τα μοντέλα, τότε μόνο θα τη θεωρήσω άξιο ανταγωνιστή της bmw.
Ως τότε, καλά τα άλογα, η ποιότητα, το design, ωστόσο δε νομίζω ότι σε τίποτα από αυτά υπερέχει έναντι των Βαυαρών. Ιδίως με την έλευση των νέων τούρμπο.
Και όλα αυτά δεν τα λέω λόγω πόρωσης με τη bmw, αφού την σέβομαι σαν εταιρεία και την εκτιμώ γι'αυτά που μου προσφέρει (γι'αυτό και διάλεξα αμάξι της άλλωστε), αλλά μέχρι εκεί (δεν είμαστε και μέτοχοι όπως σωστά είπε ο ghost). Απλά κάποια πράγματα, όπως η οδηγική αίσθηση, είναι σχετικά αντικειμενικά και θεωρώ πως η audi εκεί έχει μείνει πίσω, όχι μόνο σε σχέση με τη bmw αλλά και με την alfa, ακόμα και με τη merc πλέον.
Εγώ πιστεύω ότι στο μοναδικό σημείου που μπορείς να βρεις κάποιο ελάτωμα στις bmw είναι οι κινητήρες της στα χαμηλά κυβικά.Δηλαδή δεν έχεις πάρα πολές επιλογές για την ακρίβεια δεν έχεις καμοία η εξακύλινδρος η περιμένεις να ισιωσει ο δρόμος μήπως και κατάφέρεις να προσπεράσεις στο δύσκολο οδικό δίκτιο τον καραγκιοζη που έχεις μπροστά σου που δε λέει να κάνει δεξια.Ενώ βλέπεις μια άουντι να ΄βάζει τουρμπινες σε κινιτήρες που δεν συγκρίνονται λόγο ροπής και ιποδύναμης με τους αντίστοιχους της bmw.Aυτό πιστεύω είναι το μόνο ελλάτωμα αλλιώς εάν οι γερμανοί είχαν αφήσει το ρητό τους ότι 'η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται ΄¨ή κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τους οδηγούς της μεσαίας κατηγορίας και θα είχε τρελές πωλήσεις.
Χωρίς σχόλια...
https://i15.photobucket.com/albums/a.../reardecal.jpg
:p
:th_Laie_67-1:
για να σε διορθωσω φιλτατε αρη, η λανσια δεν πηρε κανενα πρωταθλημα οδηγων στα χρονια του γκρουπ Β, δηλαδη '82-'86.
αν μιλαμε για πρωταθληματα οδηγων οι πεζω (σαλονεν-κανκουνεν) και αουντι (μικολα-παπους) εχουν απο δυο και ενα η οπελ με τον ψηλο.
αν μιλαμε για κατασκευαστων και παλι οι πεζω και αουντι εχουν απο δυο, ενω το πρωταθλημα της λαντσια οφειλεται καθαρα και μονο στον ψηλο που λιγο ελειψε να τους τρελανει...
κατα τα αλλα σαφως δεν εχουμε μετοχες πουθενα, επισης δεν πρεπει να εχουμε και παρωπιδες.
το τιμονι του αουντι οσα χρονια ειχα δεν με προβληματισε καθολου, ηταν μια χαρα...
γενικα ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του συμφωνα με τις προτιμησεις και τις αναγκες του, αλλα ειναι αστειο να προσπαθουμε να απαξιωσουμε ολοκληρες εταιριες με εκατομμυρια πωλησεις και πολλους ευχαριστημενους πελατες...
δεν ειναι ολος αυτος ο κοσμος χαζος, ενω οσοι εχουν bmw εξυπνοι.
αυτο ακριβως ειναι το θεμα του θρεντ που μιλαει για το συγκεκριμενο κομπλεξ.
αντικειμενικα ολα αυτα τα αυτοκινητα της premium κατηγοριας βρισκονται πολυ κοντα και οι οποιες διαφορες εντοπιζονται περισσοτερο σε λεπτομερειες που δεν ενδιαφερουν καθολου το μεσο αγοραστη...
βεβαια ο "θαμωνας" φορουμ ειναι δεν ειναι μεσος οδηγος...:
https://www.youtube.com/watch?v=WWnAdB-vkXo
Ενταξει βρε Αρη να δεχτω οτι δεν αρεσει σχεδιαστικα,το status symbol που "εκπροσωπει", οτι δεν εχει "νεανικο" χαρακτηρα,οτι αλλο θες,αλλα το να λεμε οτι τα merc δεν εχουν οδηγικη αισθηση... αν ειναι κατι σε αυτα τα αυτοκινητα ειναι η απολαυση αν τα οδηγησεις ειδικα σε μεγαλες αποστασεις.
Για πρωταθλήματα κατασκευαστών μιλάω. Κι εκεί, όπως κι εσύ γράφεις, η lancia και η peugeot το πήραν ενώ έτρεχε ως αντίπαλος το quattro.
Tώρα, το ότι η lancia νίκησε μόνο και μόνο επειδή οδηγούσε ο Rohrl μπορεί και να ισχύει, αλλά με την ίδια λογική, αφού μετά πήγε στην audi, μπορεί και τo quattro να νίκησε λόγω του Rohrl και πάει λέγοντας.
Από εκεί και πέρα, αφού φαντάζομαι πως συμφωνούμε ότι τα ράλλυ δεν αποτελούν ιδιαίτερο κριτήριο (μιας και η εταιρεία μας τότε θα έπρεπε, ως προς τα σπορτιφ χαρακτηριστικά των μοντέλων παραγωγής, να είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες που έχουν πλούσια τροπαιοθήκη όπως η merc, κάτι όμως που δεν ισχύει), κανείς δεν είπε πως τα audi είναι άσχημα αυτοκίνητα.
Προσωπικά, είπα πως υπολείπονται σε αίσθηση των bmw, κάτι που και οι ίδιοι οι κάτοχοι το αναγνωρίζουν. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι οι οδηγοί τους είναι κουλάδια, ούτε πως κάνουν μόνο για ευθείες, ούτε πως οι bmw είναι παντού ανώτερες, ούτε τίποτα.
Άλλο λοιπόν να χαρακτηρίζεις οδηγούς λόγω των αυτοκινήτων τους (όπως έκανε ο hondaκιας λέγοντας πως οι bmw είναι μόνο για να ρίχνεις γκόμενα κλπ), κάτι που έγραψα προηγουμένως ότι είναι ανόητο και άνευ ουσίας και άλλο να λες πως κάποια εταιρεία υπερέχει σε ορισμένους τομείς έναντι μιας άλλης, όπως θεωρώ ότι κάνει η bmw σε αίσθηση σε σχέση με την audi.
Άλλωστε, αν ήταν όλες οι εταιρείες ίδιες και όλες οι ανάγκες των αγοραστών παρόμοιες, τότε πολύ απλά θα υπήρχε μια εταιρεία για όλους.
PS. Γιάννη, ως οδηγική αίσθηση εννοούμε τα σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά, δηλαδή κοφτερό τιμόνι, στήσιμο κλπ. Εννοείται πως αν κάποιος θέλει ποιότητα κύλισης και άνεση, τα merc είναι ό,τι καλύτερο. Και τα τελευταία μοντέλα μάλιστα έχουν βελτιωθεί πολύ και στην αίσθηση (με την έννοια που έγραψα προηγουμένως).
Εγω παντως ψηνομαι οτι η αισθηση στο τιμονι των audi ειναι επιτηδες ετσι. Αν το παρεις και το πλακωσεις, θα δεις οτι στις τελικες του(για το 1.8Τ, 193 ειναι 260+ χλμ) φοβιζει πολυ λιγοτερο απ οτι το BMW στα ιδια χλμ. Για την ακριβεια πηγαινεις με 260 και το πας με το ενα χερι. Με το αλλο αλλαζεις σταθμους. Το χω κανει! Συνολικα σε φοβιζει πιο λιγο στα πολλα. Δεν τα δειχνει κιολας. Εγω στα 230+ τελικιαζω. Και σε αυτα τα χιλιομετρα με τσιτωνουν παρα πολυ ολες αυτες οι πληροφοριες που μου δινει το Ε46. Απο φοβο και μονο, ακομα και σε ανοιχτο δρομο να ειμαι ριχνω λιγο πριν τη στροφη επειδη νιωθω και φοβαμαι. Στο αλλο δε νιωθω τοσο πολυ. Μου δινει οτι χρειαζομαι για να ζυγισω τη στροφη. Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο. Στα 150 βεβαια, ειναι σαφως πιο σπορ και προτιμοτερη η αισθηση με το bmw.
το audi με 193ps εχει 260+ τελικη????????? δλδ αυτα με τα 225 και το s3 με τα ποσα δεν ξερω γω αλογα 350 βγαζει????? λιγο αισιοδοξο το νουμερο δεν ειναι?????
σωπα ρε μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση ειναι πολυ μεγαλη τελικη για 200 αλογα!!!!εμενα φιλοςμε 4κινητο με τα 150 ομως μεχρι 220-230 βια βια πιανει
Οχι καλε. Ειναι ακρως εφικτο. Μεχρι τα 250 θα παει γρηγορα. Περιμενεις λιγο ακομα και ερχονται και τα αλλα. Δεν ξερω τι κανει το S3. Ενας φιλος που εχει το 1.8Τ ανεβασμενο στα 200 πανω κατω ζοριζεται για να δει 250 σε ευθεια. Πρεπει μαλλον να τα χαλαει λιγο η αεροδυναμικη τα κοντα.
Τωρα οταν ανεβαινουν τα αλογα πολυ παλι δεν ξερω τι κανουν. Η τελικη ομως νομιζω ειναι και θεμα ροπης και οχι τοσο ιπποδυναμης. Και εκτος αυτου η οπισθελκουσα ανεβαινει βαση του τετραγωνου της ταχυτητας οποτε μαλλον για να τα δουν στρογγυλα τα 300 πρεπει να κανουν πολυ δουλεια.
Ναι, παιδες, το επιβεβαιωνω και εγω. Το συγκεκριμενο Α4 βαραει 260 τελικη. Τα εχω ζησει στην περιμετρικη της πατρας.
Ειχα παει να αφησω το Panda για σερβις, και πηγαινα στην περιμετρικη με 80 (δεν παει και παραπανω) και μετα ηρθε και με πηρε ο κυριος με το Α4 και γυρναγαμε με 260. Fiat - Μανιφικο σε 10 λεπτα
:D :D
https://www.youtube.com/watch?v=akUoyN2appY"]https://www.youtube.com/watch?v=akUoyN2appY
Ενταξει τα AUDI ειναι πιο φιλικα για το μεσο οδηγο,πιο γρηγορα και με καλυτερη σχεση κοστους προς αποδοση στα μικρα-μεσαια κυβικα...
Πολυ ωραια ολα αυτα...Αυτο που λεω χρονια στα φορα και σε παρεες ειναι το εξης:Που θα βρισκοταν η AUDI χωρις την Φαου-Βε?Χωρις την τεχνογνωσια
και το platform-parts sharing του VAG Group?
Η BMW ουσιαστικα παλευει μονη της καθως το platform sharing tou BMW Group ειναι ανυπαρκτο και το parts sharing αρκετα μικροτερο απο του VAG Group...
στο γκρεμό και με ούριο άνεμο...
άλλες εταιρίες επιδίδονται στο να φτιάχνουν νέες τεχνολογίες μοτέρ, η audi το παλεύει με τα κοντέρ..... με 2 μπλοκ 10 χρόνια ...α, οκ το άλλαξε πρόσφατα thumb
Ο καθένας λέει τη γνώμη του ελεύθερα σωστά?
Κυριλέ απομίμηση Skoda με 30000 και 40000 δεν θα έπαιρνα ποτέ. Γνήσιο Skoda θα έπαιρνα οποιαδήποτε στιγμή! Γνήσιο και τίμιο. Όχι υπερτιμημένο :original:
και να υπενθυμίσω... Εδώ είναι BMW forum! Θα λέμε και για τα άλλα αυτοκίνητα, αλλά θα δεχόμαστε και την άποψη αυτών που έχουν ιδία γνώμη περί των προβλημάτων συγκεκριμένων οχημάτων του group.
Α, και να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα συμμετάσχω σε πιθανό μελλοντικό φόρουμ της Audi φερ' ειπείν ...Audifans, ή της Skoda ...Skodafans ...Έχω δηλώσει ότι είμαι φίλος της BMW, παρακολουθώ και τον ανταγωνισμό, δέχομαι τα σημεία υπεροχής του ανταγωνισμού, Αλλά, βλέπω τον ανταγωνισμό από τη θέση μιας BMW, όχι απ' όπου φυσάει ο άνεμος! :grin:
....και να ξανα....υπενθυμίσω. Το θέμα είναι άλλο!!!!!!!!!!!!
Είναι κομπλεξικοί με τα BMW οι ιδιοκτήτες χαμηλότερου κόστους αυτοκινήτων του ανταγωνισμού, ή και αυτοκινήτων εκτός ανταγωνισμού???
ταζ αυτο δεν δικαιολογει τιποτα...προβλημα της της μπε εμ βε...τωρα νομιζω οτι ειναι πολυ μεγαλη ανοησια να πιστευουμε οτι ο εχων μπε εμ βε ειναι πιο ψαγμενος και εχει κανει καλυτερη επιλογη απο αυτον που πηρε audi....ισως πριν χρονια η μπε εμ βε να ηταν πολυ μπροστα...τωρα νομιζω οτι ακολουθει τον αντιπαλο και μετα απο την επισκεψη που εκανα στι ινγκολσταντ στο εργοστασιο εχω να πω οτι οι ανθρωποι ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ στην δουλεια τους...το τι θα παρει ο καθε ενας ειναι τι θα του κατσει στο ματι καλα και τι γουσταρει να εχει και τα 2 ειναι πολυ καλα και μην λετε για αξιοπιστια γιατι αυτη εχει χαθει απο την μπε εμ βε εδω και καιρο...με τα προβληματα που ουτε οι αντιπροσωποι ξερουν να λυσουν και πολυ φοβαμαι ουτε οι γερμανοι...
Πρωτα για το bold part: Για να μην προσπαθουμε να βγαλουμε τη BMW θεο απο χιλιες μεριες, το platform sharing, οπως το λες, ειναι εκτενεστατο και εδω! Η σειρα 5 (F10/11), 6 (F12/13), 7 (F01/02) και το 5GT (F07) πατανε και τα 4 στην ιδια πλατφορμα, τυπου modular. Η Rolls Royce Ghost παταει στην πλατφορμα της 7αρας LWB (F02).
Η επομενη σειρα 3 (F30) και 1 (F25) θα χρησιμοποιουν και οι δυο την ιδια modular πλατφορμα.
Η Χ3 παταει σε μια τροποποιημενη πλατφορμα απο 3αρα.
Η Χ5 εχει δικια της πλατφορμα, ομως το πισω υποπλαισιο εχει πολλα κοινα μερη με αυτο της 5 Touring και 7 (εκδοσεις με πισω υδροπνευματικη αναρτηση).
Ολα αυτα τα μοντελα τυπου Χ6, 5GT (και πολλα αντιστοιχα που ερχονται) εχουν τεραστια περιθωρια κερδους, γιατι εχουν παρα μα παρα πολλα κοινα μερη (περα απο πανομοιοτυπες πλατφορμες/ μηχανικα μερη) με τα αδελφια τους (βλεπε Χ5, 5 Touring) που το κοστος εξελιξης ειναι μηδαμινο, ενω η τιμη αυξημενη σε σχεση με τα "αδελφια".
Επισης, αν παρατηρησεις το εσωτερικο της νεας 5αρας, της 7αρας αλλα και της νεας Χ3, θα δεις ποσα κοινα μερη/τμηματα υπαρχουν αναμεσα στα μοντελα, ξεκινωντας απο το iDrive controller.
Οσο για το underlined part, οσο η VAG σερνει την Audi, τοσο ισχυει και το αντιστροφο. Ποσες και ποσες τεχνολογιες της Audi (πχ κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, 3λιτρος ντιζελ, κλπ) εχει παρει η VAG? Σε ποσους αλλους τομεις εχει συνεισφερει η Audi? Σε αλλους τοσους, ομως, εχει επωφεληθει που ειναι κατω απο την ομπρελλα της VAG.
Ειναι αδικο, να "βριζουμε" (τονιζω τα εισαγωγικα) και να απαξιωνουμε την Audi, οταν εχει και αυτη αρκετες αξιωσεις!
*Και μιας και το θεμα ειναι κομπλεξ, και οχι οι τεχνολογιες του bmw/vag group, ποσοι και ποσοι bmw fans καυχιουνται για την μοναδικοτητα της πλατφορμας του αυτοκινητου τους, οταν στην πραγματικοτητα ισχυουν τα παραπανω?
Εγω αναφερομαι σε platform sharing μεταξυ των εταιρειων και οχι δε ενδοεταιρικο αλλα ισως εχει την ιδια σπουδαιοτητα...
Οσο για το διπλοσυμπλεκτο δεν ειναι πατεντα της AUDI...Η Porsche το ειχε παρουσιασει πρωτη και μετα απο χρονια η BorgWarner το εδωσε στο VAG.
Οπως αλλωστε και οι TSi ειναι πατεντα γνωστης εταιρειας συστηματων υπερπληρωσης.
Το βιντεο αυτο το τραβηξε ο PSDEDES. Θα σου πει αυτος περισσοτερα ;)
To Audi A4 1.8 TQ (B8) στο οποίο αναφέρθηκα σε προηγούμενο post, φτάνει στο σημείο που επεμβαίνει ο περιοριστής ταχύτητας (250χλμ/ω) ευκολότατα.