Οι NOx ρυποι είχαν θέμα, όχι οι Co2.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Printable View
Ακριβως καμια σχεση με τους ρυπους που υπολογιζονται τα τ.κ.-
στο ηχητικο μεχρι τα 5000 cc καλα το παει, εκεινο το 3000 ευρω με μπερδευει λιγο... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Αυτοι δεν ξερουν ουτε ποσο εχουν τα τελη μεχρι σημερα, ενα μεγαλοοοοοο αυτοκινητο λεει 5000-4000-3000-2000 κυβικων!!!
Αυτο το πραγμα... ρυθμιζει με τις αποφασεις του τις τυχες ενος ολοκληρου λαου!!!
Ακουστε με προσοχη στο ηχητικο τον Κυριο Αλεξιαδη για να καταλαβετε που εχουμε μπλεξει... :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2:
https://www.enikos.gr/economy/349691...s-8a-foro.html
Καμπύλη Laffer λέγεται αλλά ανάθεμα αν την έχουν ακούσει
έστω από σπόντα όλοι αυτοί, και μας κυβερνούν κιόλας.
Όχι μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά για οποιοδήποτε φόρο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve
κορυφαιο ολων ειναι οτι θα μειωσουν 5% τα τελη αυτοκινητων ανω των 10 ετων.
Δηλαδη:
Για 2000 cc, 660 - 5% = 627 ( 33 ολοκληρα ευρω...)
Για 1300 cc 135-5% = 128.25 ( κρατηθειτε...6,75 ευρω..)
Οι τυποι ειναι μοναδικοι!!
2 δεδομένα που τώρα λείπουν (σε συνδυασμό με κάποια που ήδη είναι διαθέσιμα) χρειάζονται για να γίνουν τα τέλη κυκλοφορίας αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά τους.
1) εμπορική αξία του οχήματος (η anytime και τόσες ακόμα ιντερνετικές ασφαλιστικές σου έχουν έτοιμη φόρμα που βάζεις τον τύπο του οχήματος και αυτομάτως σου βγάζει τιμή. Δύσκολο είναι να μπει μια τέτοια βάση δεδομένων στο taxis?)
2) km που διανύει το όχημα μέσα στο έτος (αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία με τα ΚΤΕΟ αν τα οχήματα περνούν τον έλεγχο κάθε έτος και το ΚΤΕΟ καταγράφει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το όχημα συνοδευόμενο και από τις αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής καυσίμων). Εδώ τώρα υπάρχει μια δυσκολία στην υλοποίηση αλλά είναι ένα ουσιαστικό δεδομένο το πόσα km έχει διανύσει ένα όχημα. Όταν λέμε τέλη κυκλοφορίας εννοούμε πόσο έχει κυκλοφορήσει το όχημα και πόσο έχει επιβαρύνει το οδικό δίκτυο. Σε συνάρτηση με τον τύπο του οχήματος (βλέπε 1ο δεδομένο) θα υπάρχει και αντίστοιχη επιβάρυνση. Π.χ αν ένα όχημα μεγάλου κυβισμού (πχ τζιπ) διανύει και πολλά χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο λογικό είναι να έχει επιβαρύνει το οδικό δίκτυο περισσότερο από ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Και αντίστροφα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που έχει διανύσει 30.000 km έχει επιβαρύνει πολύ περισσότερο το οδικό δίκτυο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού που έχει διανύσει μόλις 6.000 km.
Με τον τρόπο αυτό τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι σχετικά πιο δίκαια και με τουλάχιστον λίγο πιο σωστές παραμέτρους όσον αφορά στο σκοπό για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί. Τέλος θα βοηθάνε τον πολίτη (εφόσον θα είναι σταθερά) να μπορεί πια με ώριμο τρόπο να επιλέξει το όχημα το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες του.
^^^
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ένα μεγάλου κυβισμού όχημα επιβαρύνει το οδικό δίκτυο περισσότερο άλωσε σχέση με ένα όχημα μικρού κυβισμού (για ίδια χιλιόμετρα χρήσης)
Σ΄αυτό το σημείο δεν συμφωνώ.
Την απάντηση μπορεί να στη δώσει το ίδιο το οδόστρωμα και τα πέριξ (πεζοδρόμια κλπ) σε δρόμους ή λωρίδες που κινούνται φορτηγά.
Το βάρος και ο όγκος ενός οχήματος (και αυτό είναι συνάρτηση και των κυβικών) επιβαρύνει και το οδόστρωμα και γενικά το οδικό δίκτυο. Επιπλέον επιβαρύνει και την ατμόσφαιρα, που δεν έχει σχέση με το δικό δίκτυο μεν, αλλά αν μειωθεί η χρήση οχημάτων μεγάλου κυβισμού πχ στο κέντρο μιας πόλης, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μεγάλες δε. (βλέπε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες)
Το οδοστρωμα εχει προβλημα το καλοκαιρι και με φορτια ανω των 40 τονων.
Για αυτον τον λογο τα επικαθημενα εχουν 3 - 4 -5 αξονες στη καροτσα και 2 η 3 το αυτοκινητο,και πληρωνουν 1490ε
Κανενα μα κανενα αυτοκινητο με 2 αξονες δεν επιβαρυνει την ασφαλτο..
Ας αφησουν τις παπαριες κατα μερος...
Αν παμε με το βαρος ας πληρωνουν αυτοκινητα μεχρι 1500κιλα 75ε
και αυτα που ζυγιζουν μεχρι 3 τονους 105..
Δεν νομιζω να υπαρχει αυτοκινητο 3 τονων???
To όλο νόημα του σκεπτικού μου είναι να αποσυνδεθούν τα πολλά κυβικά με τα υπέρογκα τέλη. Δεν είναι δυνατό να πληρώνει κάποιος τέλη κυκλοφορίας π.χ 660 ευρώ για το όχημά του που μπορεί καν να μην το έχει κινήσει μέσα στο έτος ή να το έχει κινήσει ελάχιστα. Άλλωστε δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να έχουν υψηλού κυβισμού αυτοκίνητο και να το χρησιμοποιούν σαν αυτοκίνητο πόλης (να κάνουν δηλαδή ετήσια 20.000-30.000 km).
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν κάποιος ο οποίος έχει ένα υψηλού κυβισμού όχημα θα πλήρωνε ανάλογα με τη χρήση του και όχι αναγκαστικά ένα τέλος που με μαθηματική ακρίβεια θα τον οδηγήσει στην εφορία να παραδώσει τις πινακίδες (κάτι που δεν ωφελεί ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και το κράτος). Επιπλέον ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν ταυτόχρονα και αντιρρυπαντικό αλλά προς την κατεύθυνση της δίκαιης κατανομής του τέλους αυτού.
Αυτή τη στιγμή είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου. Ένας ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά και για πολλά χιλιόμετρα το daewoo του των 1000cc να πληρώνει 100 ευρώ τέλη και ένας που κινεί ένα δίλιτρο μόνο κάνα 2 ΣΚ το μήνα να πληρώνει 700 ευρώ τέλη. Αυτό δεν θεωρείται τέλος κυκλοφορίας αλλά κυκλοφορία τέλος.
αν καποιος απο αυτους που συμμετεχουν σε ληψεις αποφασεων διαβασει στα φορα το τι γραφεται περι τελων θα παθει κοκομπλοκο. Εδω οι χρηστες δεν μπορουν να συμφωνησουν και να βρουν μια βαση που να ειναι οσο το δυνατον πιο δικαιη, θα βρουν οι τεχνοκρατες που στο φιναλε μονο οι πραξεις τους νοιαζουν! (ρητορικη).
Ο καθενας αναλογα τι κατεχει, πιστευει και σε ενα δικο του συστημα μετρησης και αξιολογησης πληρωμης τελων, αλλος με τα χιλιομετρα,αλλος με τους ρυπους αλλος με τα κυβικα αλλος με το βαρος αλλος με το καυσιμο κλπ.Αλλοι με την εργοστασιακη αξια αλλοι με τα χρονια παιδια εχει χαθει η μπαλα!!
Κανενας ομως δεν συνυπολογιζει τα στανταρ, οτι εκτος απο τις φθορες στο οδοστρωμα τα αυτοκινητα καταλαμβανουν και χωρους σταθμευσης, τα μεγαλυτερα μεγαλυτερους. Τι λογικη ειναι αυτη τα θηριωδες υβριδικο τζιπ να μην πληρωνει και το τριανταρι που πουλησε αο αλλος στη γνωστη διαφημιση(Alex) να θελει σε δυο χρονια περισσοτερα απο την εμπορικη του αξια!!
Ολοι θα πρεπει να πληρωνουν τα μεγαλυτερα περισσοτερα κάνεις δεν κάνεις χιλιομετρα. Γιατι δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να εχουν απο δυο ή τρια αυτοκινητα τα οποια θα επιλεγουν πια εποχη του χρονου να χρησιμοποιουν!! Δηλαδη δεν θα πηγαινω καθε μερα με smart και θα εχω καμπριο για το καλοκαιρ jeep για το δεκεμβριο και ενα τσιγκλισμενο για τη "κρυφη" και ολα αυτα να πληρωνουν τελη οσο ενα 46αρι...
Μακαρι να βρεθει ενα νεο συστημα ποιο λογικο γιατι αν συνεχισουν ετσι η μονη λυση μετα ειναι τα audi:hystericalbs1::hystericalbs1:
Ο καθενας εχει μια αποψη για το τι θεωρει πιο δικαιο ως συστημα τελων κυκλοφοριας και την εκφραζει μεσα στο φορουμ οπως κατα καιρους εχουμε δει. Και καλα κανει. Αλλωστε για αυτο ειναι το φορουμ.
Επειδη καμια ομως δεν μπορει να ειναι 100% δικαιη με ολους συζηταμε ποια θα μπορουσε να ειναι η κατα το δυνατον δικαιοτερη για τους περισσοτερους και οχι ποια μας βολευει. Εχουν ακουστει διαφορες. Εχω υποστηριξει ενα συστημα που να βασιζεται στην βενζινη και εχουμε αναλυσει και με παραδειγμα πως θα μπορουσε να γινει. Οπως και τους λογους γιατι ειναι το δικαιοτερο κατα την γνωμη μου παντα.
Αν εχει καποιος καποια ιδεα για ενα συστημα δικαιοτερο απο το παραπανω ευχαριστως να το ακουσουμε
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟY;
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ(ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΛΗ ΕΧΟΥΝ 30Λ ΤΑ 100),
ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΔΗΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ.ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΜΗ 100% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ.
Δεν γραφουμε με κεφαλαια ειναι κανονας του φορουμ ευχαριστω!!!!!
σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!
sorry δεν το ήξερα
όπως κάθε άλλο προιον, έτσι είναι και το αμάξι. γιατί δεν βάζουμε άμα είναι και τέλη επικοινωνίας στα κινητά, όπου αυτοί που έχουν το ακριβότερο και μεγαλύτερο να πληρώνουν και παραπάνω.
κάθε προιόν κατά την αγορά του χρειάζεται αρχικά το πόθεν έσχες. απο εκεί και πέρα κατά την αγορά του πληρώνουμε και τους ανάλογους φόρους. αυτό γίνεται μια φορά και τέλος. δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να αφομοιώσουμε αυτή την ηλίθια νοοτροπία του κράτους, ότι και καλά το αυτοκίνητο είναι κάτι άλλο και όχι προιόν. είναι όπως και όλα τα υπόλοιπα και αυτό. το αγοράζεις και με την πάροδο του χρόνου πέφτει και η αξία του.
τι σημασία εχει το μέγεθος, ή η αξία του, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. τα τέλη κυκλοφορίας λένε απο μόνα τους τι είναι. ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...
ανάλογα δλδ το πόσο κυκλοφορούμε, ανάλογα πρέπει και να πληρώνουμε. αν ήταν έτσι, τότε στο παράδειγμα που ανέφερα, με την ίδια λογική, οι λογαριασμοί δεν θα ερχόντουσα ανάλογα με το πόσο μιλάμε και πόσα μυν στέλνουμε, αλλά με το πόσο μεγάλη οθόνη έχει το κινητό μας, ποιας χρονιά μοντέλο είναι, αν είναι διπύρηνο ή όχι κτλ κτλ.
ποια λογική έχει αυτό και γιατί θα πρέπει εμείς όλοι να μπαίνουμε στην ίδια λογική με αυτό τον παραλογισμό. ανεξαρτήτου οχήματος, αυτός που κυκλοφορεί πιο πολύ και επιβαρύνει το δίκτυο, πρέπει να πληρώνει και παραπάνω.
το αυτοκίνητο ξαναλέω είναι προιόν όπως και όλα τα υπόλοιπα. απλά τυχαίνει να είναι ακριβό και εμείς οι μπαγλαμάδες τους έχουμε αφήσει να το κατατάσουν στην ίδια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με τα ακίνητα.
και τέλος, ναι, είναι πιο δικαιο αυτός που έχει ένα φερράρι 458 και κάνει 300 χιλιόμετρα το χρόνο να πληρώνει πολύ λιγότερα απο έναν με ένα γκολφάκι που κάνει 15.000 το χρόνο. αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό και όχι το "αυτός έχει λεφτά, ας τον κοπανήσουμε στο κεφάλι"
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...over and out!
Η λογική σου έχει ένα δίκιο μέχρι που -εν αγνοία σου- μιλάς για επαγγελματικά οχήματα.
Μήπως γνωρίζεις φίλε μου πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα φορτηγό ετησίως για να έχεις εσύ και όλοι μας ότι έχουμε?
Αν λοιπόν βάλεις στο λίτρο 10% πάνω όπως λες, θα μιλήσεις και για την περεταίρω αύξηση των προοιόντων?
Ένα τέτοιο όχημα λοιπόν κινείτε κατά 80% εθνική οδό και κατά 20% εντός πόλεων, τα διόδια λοιπόν που πληρώνει ένα φορτηγό για βόρειο Ελλάδα είναι 300% πάνω από ότι δίνεις εσύ και εγώ και όλοι μας στο ι.χ.
Καλό είναι λοιπόν πριν θίξουμε κάποιο θέμα να έχουμε γνώση σφαιρική και όχι μονόπλευρη....thumb
Ολοι εχετε δικιο αλλα κανεις δεν εχει παραθεσει παραδειγματα απο 3-4 Ευρωπαικες χωρες να δουμε τι πληρωνουν αναλογικα.
Καποιος μοντερειτορ θα βοηθουσε πολυ αν εβαζε σχετικους πινακες ,τι τεμπελιαζετε ενημερωστε το φορουμ:hystericalbs1: και αφηστε τα γηπεδα και τα σουβλακια:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ετσι προχωραει το φορουμ
:ban:
Μηπως μπορες να μας πεις το 10% στα καυσιμα τι επιβαρυνση θα εχει στο τελικο κοστος των μεταφορων?Το πετρελαιο επεσε 30% στην αντλια, πεσανε οι μεταφορες? Αδικο ειναι επισης το οτι εχουμε την πιο ακριβη βενζινη και το πιο φθηνο πετρελαιο κινησης.
Είμαι κάτοχος συρμού οπότε δεν έχω άγνοια όταν πληρώνω 1360 ευρώ για 10000 χλμ ετήσιος εκ τον οποίων 0 από αυτά στην εθνική.Θα ήταν ωραίο και εύκολο να μην υπάρχουν τέλη καθόλου,αλλά από την στιγμή που αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός τουλάχιστον ας είναι δίκαια.
Όσο για τα προϊόντα δεν σε πειράζει ο ήδη παράλογος φόρος στα καύσιμα και σε πειράζει αν ένα άδικο φόρο(τέλη κυκλοφορίας) τον κάνουμε δίκαιο σε σχέση με την χρήση,συμπεριφορά(οδηγού) και επιβάρυνση στο περιβάλλον(μεγάλο μικρο όχημα=κατανάλωση);
dystyxos tin aprothymia leo ego alla as tin onomasoume adynamia tou kratous na kynigisei tin forodiafygi tin kinigame mono me auxiseis foron kai eisforon , kai epeidi to autokinito einai enas poly eukolos tropos na tous tsimpiseis olous giauto kai pali tha akolouthisoume tin idia taktiki .
prin ena mina agorasame ena 116 d kai den tha plirone teli logo xamilon rypon , tora erxetai to kratos (kratos na to kanei o theos dld) kai xoris kamia proidopoisi ta allazei ola .
symperiferetai ligo san kati tavernakia pou alla grafoun ston timokatalogo kai alla xreonoun kai xeftilizontai gia pentarodekares
Παιδιά άδικα κουραζόμαστε τόσα χρόνια με τις αναλύσεις επί των αναλύσεων. Αν θέλανε δίκαιο σύστημα θα το είχαν εφαρμόσει (κουτσά-στραβά) ή έστω θα έκαναν προσπάθειες.
Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Απλά δεν μπορούν να μας το πουν κατάφατσα για πολιτικούς λόγους και όλο βρίσκουν προφάσεις-δυσκολίες.
Εγώ εκεί έχω καταλήξει και όπως συνηθίζω να λέω: χειρότερα μπορεί να γίνουν , καλύτερα όχι.
Γι' αυτό ΠΑΝΤΑ στις αγορές σας πλέον ΜΗΝ είστε οριακοί και βάλτε ένα "μαξιλαράκι" ασφαλείας.
Κανόνας: μην είστε καλόπιστοι μ' αυτό το κράτος.
Ο ορος "Τελη κυκλοφοριας" ειναι λαθος, εξου και τσαμπα χαλατε το ηλεκτρονικο σας μελανι.
Τελη κατοχης πληρωνουμε :-(
Αυτά με βάση εκπομής ρύπων.
Πριν το 2010; Λάθος εικόνα παίρνει αυτός που το βλέπει. που είναι τα 660, 880, 1320 ..
Και το πιό σημαντικό που το έχω ξαναναφέρει: Ακόμα και τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ να ήταν σαν νούμερα, και πάλι δεν συγκρίνονται γιατί είναι άλλη η αξία του χρήματος από χώρα σε χωρα.
και επειδη ψαχνουμε την λογικη στο παραλογο να πω κατι σχετικο και σε συνεχεια με αυτο που παρεθεσα...το καλοκαιρι επεσε στα χερια μου 1 εφημεριδα που ειχε θεμα με το πως βλεπουν οι τουριστες την ελλαδα και τους ελληνες.και μαλιστα οχι μονο νεοι,καινουριοι τουριστες αλλα και αυτοι που ερχονται απο μικροι με τις οικογενειες τους.δλδ φιλοι μας.
νομιζω λενε οτι αν θες να δεις τον ευατο σου κοιτα τον καθρεφτη σου και τους φιλους σου να σου πουν ποιος εισαι.ειπαν λοιπον...
η ελλαδα ειναι η πιο ομορφη χωρα του κοσμου..
οι ελληνες ειστε οι πιο φιλοξενοι,φιλοτιμοι και ζεστοι ανθρωποι.
πλεονεκτημα σας ειναι οτι παντα ακομα και στις πιο δυσκολες καταστασεις ακομα και την τελευταια στιγμη βρισκετε την λυση.ειναι κατι που το θαυμαζουμε.
μειονεκτημα...ειστε πονηροι,κουτοπονηροι και ,,,εδω ειναι το ζουμι ,,,,,παντα προσπαθειτε να βρειτε την ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ...
νομιζω εδω ειναι που ειχε πει,νομιζω ο μπαξεβανης οτι η ελλαδα δεν παει μπροστα γιατι προτιμα παντα το ευκολο.γιατι το ευκολο για τον ελληνα ειναι παντα το σωστο..
τωρα για τις εκλογες ,τι ψηφιζουμε,τι κανουν μετα οι πολιτικοι,αν φταιμε μονο εμεις και ποσο φταινε οι πολιτικοι,αν ειμαστε ολοι χειραγωγημενοι απο καποιες δυναμεις εκτος και εντος χωρας που μας θελουν για παιχνιδι κερδοσκοπικο και μη,ελεγχου περιοχης κ.α ειναι μεγαλη ιστορια ολα αυτα.
δειτε μονο τι γινεται απο το '08.
ανακεφαλοποιηση το '08,κριση,εκλογες,,λεφρα υπαρχουν,υπερογκος δανεισμος και δντ χωρις λογο την αλλη χρονια,ανακεφαλοποιηση το'12 με αλλαγη παντα πολιτικων,,νεος δανεισμος,εκλογες το '15,ανακεφαλοποιηση και ξανα δανεισμος...το ιδιο εργο καθε 3-4 χρονια.
εμεις μαλωνουμε και παιζουμε το παιχνιδι καποιων.3 φορες το ιδιο σκηνικο δεν ειναι τυχαιο.δεν ειναι μονο ανικανοτητα πολιτικων.σαυτην σιγουρα βασιζονται καποιοι και πατανε γιατι εξυπηρετουνται ολοι.
συγνώμη, αλλά τα ελληνικά δεδομένα θα πρέπει να συγκρίνονται μόνο με χώρες όπως η βουλγαρία, αλβανία, γιουγκοσλαβία κτλ κτλ.
τι σχέση έχει μια τέτοια σύγκριση μεταξύ ελλάδος και αναπτυγμένων χωρών με αναπτυγμένες και απελευθερωμένες αγορές? τι, επειδή εμείς δεν θέλουμε ακόμα να το χωνέψουμε και τάχα μου δήθεν συγκρινόμαστε με ελβετίες και ολλανδίες?
ξεκολάτε, είμαστε αιώνες πίσω ακόμα.
Εγω δεν γνωριζω πολλες αλαβανικες ,βουλγαρικες κλπ οικογενειες να εχουν 2-3 αυτοκινητα οπως οι ντοπιοι...
Ουδεμια συγκριση με αυτες τις χωρες καθως ουτε στην Ε,Ε ειναι με τις αντιστοιχες νομοθεσιες και περιορισμους στα αυτοκινητα..π.χ euro 4-5-6...
Τωρα αν οπου βολευει ειμαστε Ευρωπαικη ενωση και οπου δεν βολευει ειμαστε εκτος χρηζει παιρετερω σκεψης και αλλαγης νοοτροπιας..
μην τα μπερδεύεις, όλα έχουν εισοδηματικά κρητήρια και η φορολογία στην ευρώπη γενικότερα είναι και ανταποδωτική. εδώ ελλάδα προσπαθούμε να ακολουθούμε την ευρώπη μόνο όπου μας βολεύει με φορολογία που το τελευταίο πράγμα που κοιτά είναι το εισοδηματικό. τόσα μας λείπουν τόσα θα πάρουμε και τέλος.
αν αφαιρέσεις όλα αυτά που πληρώνεις, θα δείς πως το μόνο πράγμα που σου μένει είναι απλώς μια αξιοπρεπή ζωή και αυτή την έχεις με νύχια και με δόντια. όπως και το πολύ μεγάλο μέρος του πλυθησμού, ενώ υπάρχει και άλλο ποσστό το οποίο ζεί δίχως αξιοπρέπεια.
Δεν εχει καμια σχεση η αξιοπρεπεια της ζωης οπως ο καθενας μας την αντιλαμβανεται.
Εδω μιλαμε με στοιχεια για αυτοκινητα.
Ευρωπη-αυτοκινητο-νομοθεσιες-ρυπποι-δασμοι-τελη-διοδια κλπ κλπ.
Με βαση την Ευρωπη θα μιλαμε για τα αυτοκινητα οχι με βαση το παλαι ποτε μπλογκ...
Το τελος κυκλοφοριας ειναι αθλιο στον εξοστρακισμο του ποσου που επιβαλεται ,αλλα δεν μας απασχολει η παλαιοτητα του στολου των αυτοκινητων που μοιραια παλιωνει λογω της αγοραστικης καθιζησης?
Εγω λοιπον με ενα αυτοκινητο 15 χρονων euro3 και σχεδον 2 χιλιαδων κυβικων δεν πρεπει να εχω την απαιτηση να πληρωνω το ιδιο με εσενα που αγοραζεις το euro6 ας ειναι και 1000 κυβικα...
Η χρηση ειναι αλλο κεφαλαιο ,εγω δεν θελω να με τιμωρησει με υπερβολικο τελος επειδη δεν εχω αλλο μεσον να πηγαινω στην δουλεια μου και εσυ το εχεις για ενα Σ/Κ.
Στην μεση ειναι παντα η αληθεια και το δικαιο,αλλα τα εσοδα ειναι αριθμοι δυστυχως.
τα της ευρώπης άστα στην άκρη. εδώ πληρώνουμε ακόμα τελωνείο για εισαγωγες αυτοκινήτων εντός της ένωσης. ή μήπως να μιλήσουμε για άλλα θέματα τύπου κλειστά επαγγέλματα κτλ κτλ? για ποια ευρωπαική νομοθεσία ακριβώς μιλάμε? για αυτή που μας βολεύει να τα αρπάζουμε?
όσων αφορά τα υπόλοιπα, τη γνώμη μου την είπα. κάνεις 15000 χιλ το χρόνο και εγώ 300? ναι, θα πληρώσεις παραπάνω. λέγεται τέλος κυκλοφορίας.
εγώ για να πάρω το Μ-τέσσερο που γερμανία κοστίζει σχεδόν 70κ, πλήρωσα και ένα επιπλέον καπέλο 50φεύγα χιλιάδων στο ελληνικό λησταρχείο για να το αποκτήσω. γιατί πρέπει να πληρώσω και παραπάνω απο αυτόν που κάνει πολλαπλάσια χιλιόμετρα απο εμένα δλδ?
Γιατι ποιος δεν πληρωνει δασμους εισαγωγης εντος της ΕΕ?
Η λογικη των χλμ ειναι σωστη,μοιραζουμε λοιπον τα 15,000 χλμ τον χρονο σε 3 αυτοκινητα και ειμαστε πατσι.
Εσυ ισως μπορεις ,εγω οχι οποτε αυτο προσπαθουε να πουμε δεν ειναι ουτε αυτο δικαιο .
Το θεμα αγορας ακριβου αυτοκινητου περικλειει ολους τους τομεις που πρεπει να ψαξει καποιος πριν την αγορα...αν δεν μπορει δεν αγοραζει ουτε φωναζει μετα γιατι εις γνωση του αγορασε κατι που ο νομος φορολογει περισσοτερο και ας μην κουνιεται.
κι αν αγοράσεις μεταχειρισμένο δεκαετίας 430 ή Gallardo δεν θα έχεις καθόλου ΦΠ ;;
Πάλι η δικαιοσύνη θα λάμψει...