Καπως ετσι ειναι.... Μπαμ και τυπικο σε βρίσκω.
Δε τραβανε τα MTM τα revo και τα συναφη...
Ο Μαραβέλιας τα σηκώνει πολυ γλυκα αυτά...
Printable View
οι πολλαπλες ραγιζουν απο κακο προγραμμα!!
πολυ στεγνο πολλες θερμοκρασιες και οταν δεν το κρυωνεις μετα απο βολτα!!!
Γιατι τοσο μεγαλη διαφορα στην Over με τη σταθερη πιεση?
Ποιος στο εκανε αυτο το πραγμα?
Το μειγμα σου που ηταν ρυθμισμενο? Στη σταθερη πιεση η στην over?
Αν ηταν στη σταθερη αυτο στεγνωνε με την over...
Συγνωμη κιολας αλλα τα περισσοτερα που ξερω σπασμενα απο κατι τετοια πραματα σπασανε....
500 ευρώ από τουρμπίνα και πίσω ή μόνο για τελικό ? Πριν 2-3 χρόνια ακόμα και ο Ποπάϋ που την είχε δει 'κάπως', ζητούσε 17 κατοστάρικα για μία ολοκληρωμένη λύση, οπότε με τα ίδια περίπου χρήματα πήγαινες σε επώνυμη (milltek).
Kάπου τόσο πάει 500 -+ μονο σωλήνα και ένα καζανάκι στο τέλος να είναι της προκοπής και όχι κίνα ποιός του γυρνούσε 76 σωλήνα? Γιατι μονο ο ποπάυ εχει τα μηχανήματα για 76 σε αυτόν πήγε?
1,6 bar σήκωνε over και στον κόφτη είχα 1,0-1,1. Η Κ04 δε μπορούσε και πολύ παραπάνω. Το μίγμα ήταν κοντά στο στοιχειομετρικό αλλά σε καμία περίπτωση φτωχό. Δεν έχω κρατήσει data logs όμως. Προγράμματα είχα δύο: Ένα από αυτόν που ανέφερες κι άλλο ένα από Superchips. Της Powerlogic μου έβγαλε 262 με 41 kgm ροπής. Το Superchips 271 με 37 αντίστοιχα. Αυτά τα νούμερα στο O-Fart, γιατί στο Maha 0-1000 θα κλαίγαμε. Την ίδια εποχή (Φλεβάρης) που ράγισα καπάκι, ήταν άλλα 3 TT/S3 στον Γρατσία με το ίδιο πρόβλημα.
500 ευρώ turbo-back? Μιλάμε για ανοξείδωτη 76άρα εξάτμιση ή για χτιστή καμινάδα από τζάκι?
αγαπητε συμφορουμιτη,Αρη...ναι εχω περασει τα παντα με το αμαξι...4μπεκ, 4 πολλαπλασιαστες,αισθητηρα Νοχ,αισθητηρας λ και ενας θεος ξερει τι αλλο θα δω.....με τα χρηματα που εδωσα αγοραζα α3 1.8Τ ,το δοκιμασα και δεν μου αρεσε ουτε μεσα ουτε το τιμονι του ουτε το σασμαν του(εμενα)...το αμαξι το εχω για την βολτα μου και οχι για κοντρες και ντριφτ(εχω σπασει 2 σταυρους και ενα διαφορικο με το sierra)...και σου λεω οτι στην οικογενεια υπαρχει α5 και c200 τα οποια δεν εχουν βγαλει τιποτα...το α5 ειναι και με προγραμμα supercips...ηταν το πρωτο αμαξι bmw δεν ξαναειχαμε,με νευριαζει οταν βγαζει βλαβη αλλα καθε φορα που το οδηγω δεν μετανιωνω για την αγορα του...το θεμα ειναι να ξερεις τι θες...να σημειωσω οτι το τιμονι του ασσου και η αισθηση στις στροφες ειναι καλυτερη και απο τα αλλα 2 αμαξια...ναι θα ηθελα ομως 10 αλογακια να ειχε παραπανω...γιατι σε ξαφνιαζω ...ηθελα ενα αμαξι που να ταξιδευει με 160-200 να ειναι μικρο να μην καιει πολυ και να εχει ποιοτητα και πισω κινηση...αυτα μου τα δινει μια χαρα καιτο 1600αρι φιλε Αρη...
76 αρα πένα και όλας με κουρμπές και όλα? ή με καμπυλες οξυγονου και κοπτοραπτικη και εγω καπου τοσα θα επερνα αλλα δεν έχω να γυρίσω 76αρα ειναι πολυ μεγάλη. Νομίζω ο ερικ δινει 76 downpipe και 70αρα σωληνα αν και δεν είμαι σιγουρος πάντως καμια σχέση αγγλία με ελλάδα σαν κατασκευη υλικά και τετοια θα προτιμούσα σαν πελάτης μιλτεκ παρα χειροποιητη που το μονο που δινει ειναι ομορφια αν το πετύχεις και θορυβο αλλά αυτο εξαρτάται απο τα εκάστοτε καζάνια που θα επιλέξεις.
με τα ψεματα και μονο εχουν φτασει τα tfsi σε νουμερα εξωπραγματικα για τα δεδομενα μας!το κοστος πλεον δεν ξεπερνα σε καμια περιπτωση το 5χιλιαρο για 2,0lt tfsi που με ενα καλο full stage+meth kit ξεπερνανε ανετα τα 400ps!απλα πρεπει να πεσουν στον σωστο προγραμματιστη!ως γνωστο 2 τουλαχιστον το κατεχουν πολυ καλα το αντικειμενο στα group vag και γιαυτο κανουν παπαδες!
Κοιτα το καπακι ειναι γνωστο κρουσμα. Αλλα το ειχα δει σε αυτοκινητα που δουλευαν σε μεγαλες πιεσεις.
Τι να πω?
Μην το βλεπεις μονοπλευρα.
Οπως και να χει πειραγμενο ηταν.
Καπου 0.6-0.9 δεν δουλευε αυτο?
Σκεψου ποσα 316 και 318 εχουν ραγισει καπακι χωρις να εχουν ουτε φιλτρο.
Ο προγραμματιστης που ανεφερα εχει ενα προγραμμα για τον 1,8Τ στο 1,2-1,4 over. Σε συνδυασμο με μια Κ04 που εχει βαλει ο αδερφος μου πανω σε ενα Α4 εχει 210 περιπου ονομαστικα αλογα στους 25 βαθμους. Με διορθωση στους 0 πρεπει να βγαινουν πιο πολλα...
Γραφει 13 το 100-200 πλεον. Λιγο πιο γρηγορα απο το cupra στο εδω βιντεο....
Και το 0-100 δεν το εχουμε δει ακομα. Λογικα ομως απο αλλον που εχει το ιδιο προγραμμα πρεπει να παιζει στο 6+-.
Ακολουθει Μ3 χωρις ιδιαιτερη δυσκολια. Να το περασει δεν μπορει, αλλα το ακολουθει.
Κ μεχρι στιγμης εχει δωσει 750 για το turbo(Κ04-015).
Και 700 για το προγραμμα αν δεν κανω λαθος.
Ολα εγιναν στα 195.000 χιλιομετρα περιπου.
Τωρα το αμαξι εχει 210.000 και οργωνει τους δρομους ολοταχως.
Εχει ζητησει εναν πολλαπλασιαστη και μια αντλια νερου.
Α και μπουζι. Τα αλλαζουμε συχνα αυτα.
Μπουρδελο σου λεω...
Αν σ' αυτούς τους δυο περιλαμβάνονται οι etuners (Στέλιος-Κρίτωνας), μια επίσκεψη στο site τους θα μας πείσει όλους πως για να βγάλεις πάνω από 400 σε δίλιτρο τούρμπο-φέσι κινητήρα χρειάζεσαι:
1. Μπιέλες - πιστόνια.
2. Τουρμπίνα μεγέθους GT3071R.
3. Μπεκ RS4.
4. Αντλία υψηλής.
5. Τα γνωστά που αναφέραμε προηγουμένως: εξάτμιση, καταλύτες, σωληνώσεις, CAI, κλπ κλπ κλπ.
Όλα αυτά με 4-5 χιλιάρικα? Συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού και της εργασίας?
με την εργασια ειναι οι τιμες αλλα δεν αναφερομαι στους e-tuners!ως γνωστο τα tfsi φτανουν αυτον τον στοχο 400ps+με τα περιφεριακα και μονο+meth kit χωρις να ανοιξουν μοτερ και να αλλαξουν τουρμπο!και για να μιλησουμε τεκμεριωμενα 0-400tune to race και svs και overload ειναι αυτοι που τα καταφερνουν μεχρι στιγμης!
Cupra με turbo Precision 6262 @ 20psi (σπανιόλικο)
https://www.youtube.com/watch?v=xFnd...layer_embedded
400 τροχο στο 1.3bar (βρεγμενο οδοστρωμα...)
https://www.youtube.com/watch?v=UGPt...ayer_embedded#!
Scirocco R με 3076R (ελληνικό)
δοκιμαστικά πατήματα
https://www.youtube.com/watch?v=fNE24y6G5Og&feature=player_embedded
και ρυθμισμένο στο 1.85 bar
https://www.youtube.com/watch?v=jg8W29x2n4c&feature=player_embedded
και δώρο 4κουνα Octavia RS 500αρι
https://www.youtube.com/watch?v=HE8nuYLzo7c&feature=player_embedded
ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΥΒΑΓΚ , να χαίρεστε τις Μπιμο σας!:thumbsup:
Αφηστε τα αλογα ρε παιδια...
Στις πιεσεις που αναφερονται δεν υπαρχουν αυτες οι ιπποδυναμεις. Στην Ελλαδα ειμαστε οχι στον βαρειο πολο.
Ποσα αλογα στα 1,3 bar?
Και ποσα στα 1,85?
Αυτα ειναι αστεια πραγματα.
Ναι ανεβαινουν ευκολα αλλα μην το ξεχεσουμε το ζητημα.
1,3 bar δεν μπορει να περασει Μ3 Ε46. Οτι και να το κανεις.
1,85 bar θα περασει το Μ3 και θα σκαλωσει στο Μ5.
Το Μ5 τωρα γραφει 0-200 σε 12 δευτερα.................................
Μην αποτρελαθουμε τελειως.
Οποιος το περνα χωρις να εχει γυρισει τον κοσμο αναποδα απλα δεν εχει ανοιξει μαζι του.
Πρεπει να περασουν τα 2,0 bar για ενα χτυπησουν το V10.
Και εκει πρεπει να αλλαξουν ολα.
Μονο το μπλοκ θα μεινει ιδιο.
Και αμα το ζορισεις το αμαξι θα σπασει αυτο που εμεινε ιδιο.
Εχω δει αυτοκινητο που δουλευε 2,4 bar. Το μπλοκ του κοπηκε στη μεση.
Η ρωγμη ηταν κατα μηκος και περνουσε απ ολους τους κυλινδρους....
+1x10Ε6
Τις προάλλες έλεγα στον Νίκο Ε60 για το ΤΤ μου. Σε άνοιγμα με stock 2λιτρο STI MY2004 ήμουν 1 κενό μπροστά. Θα έλεγε λοιπόν κανείς πως πήγαινε καλά.
Ε λοιπόν, ΠΟΤΕ δεν κατάφερα να σταθώ δίπλα σε Μ3 Ε46. Κάποτε μάλιστα, είχα το απίστευτο θράσος να δοκιμάσω ν' ανοίξω στα διόδια των Αφιδνών με ένα Μ5 Ε39. Ήμουν μόνος με μισογεμάτο ντεπόζιτο + Aldon και την ώρα που πλήρωνα πέτυχα μια στο διπλανό γκισέ με 4 υπέρβαρους μέσα (οι δυο ήταν οι Αφοί Παντελάκη). Με κοίταξαν, τους κοίταξα, ξεκινήσαμε, σανιδώνω, σανιδώνουν κι αυτοί, τρώω μέχρι τα 200 2,5 πλανήτες και end of story. Μιλάμε για τέτοια τσόντα που με περίμεναν απέναντι από το 3xxx (Aachen) για ν' ασελγήσουν εκ νέου πάνω μου!
Ο τουρμποφέσι είναι σαφώς καλύτερο μοτέρ, πιο γραμμικό και πολύ πιο ροϊκό. Αυτό σε StgIII είμαι σίγουρος πως στέκεται πολύ καλά απέναντι σε Μ στο 1ο άνοιγμα. Στο 2ο μάλλον θα χεστεί πάνω του από πιέσεις και θερμοκρασίες. Στο 3ο απλώς βάζεις αλάρμ και κάνεις damage control. Όλα αυτά με τουρμπόκαιρο. Τι να κάνουμε, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Οχι. Με 1,1 - 1,6 που ανεφερες αυτο δεν γινεται. Δεν πατας Μ3.
πρεπει ομως να μην σου εφευγε και πολυ ρε συ...
Τωρα για τα scooby και τα evo....
Eιπαμε να μιλαμε για αυτοκινητα και οχι για χαζο καγκουρικες ρεπλικες ραλλυ.
Καποια στιγμη ηθελα να αγορασω ενα evo αντι για στεγνωτηριο.
Πολυ θα ηθελα να το βγαλω βολτα με μπουγαδα απλωμενη στη φτερουγα.
Κουβάδες...
Eντάξει, φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα αφού και τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι κορυφαία σε όλους τους τομείς, τόσο σε αίσθηση όσο και σε αποτελεσματικότητα, κρατήματα κλπ. Γούστα είναι αυτά και προσωπικά θα προτιμούσα κάποιο bmw-porsche, αλλά μόνο κουβάδες δεν είναι!
Και μιας και μιλάμε για πατήματα κλπ, ένα καλά φτιαγμένο evo κανένα ///Μ (ό,τι και να φοράει ακόμα και κομπρέσσορες κλπ) δεν το πλησιάζει ούτε για να δει την πινακίδα του.
Χωρίς αυτό βέβαια να είναι το μοναδικό τους προτέρημα, αφού τα αυτοκίνητα αυτά έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν από 0-400. Δεν είναι ούτε sunny ούτε s3...:whistle:
Χμ............... Σοβαρολογω.
Με ενα τετοιο τα πηγαινεις τρεις και μια.
https://www.horsepowerfreaks.com/par...s/E46_M3/11037
Το οτι δεν εχουμε κανενα στην Ελλαδα δεν σημαινει οτι δεν γινεται...
Είναι λίγος καιρός που τέλειωσε η άδεια και έχασα λίγα επεισόδια.
Ενα Leon της προηγούμενης γενιάς μπορεί να φτάσει με αρκετές και εκτεταμένες βελτιώσεις στα 450-470 ps σε κόστος που θα αγόραζες και δεύτερο αυτοκίνητο. Ενα απο αυτά έκανε πάτημα μαζί μου, μάλλον παρακολουθούσε πάτημα... απλά έβγαλε φλάς κάπου στα 220 και με προσπέρασε απο δεξιά και κάπου στα 250 σταμάτησε να ανοίγει η διαφορά μέχρι τα πολλά που σταθεροποιήθηκε. Λογικό με 30-76 και μεθανολες. Η διάρκεια βέβαια στα πάρα πολλά χιλιόμετρα δεν μπορεί να κρατηθεί γιατί αλλιώς αποδίδονται τα αλλογα απο 2000 cc και αλλιώς απο 3000 cc.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ανοίκω με κανένα απο τα αυτοκίνητα που προτείνετε. Οτι διαφορές και να έχουν, ακόμα και πιο αργά ή γρήγορα να είναι πάντα Seat θα παραμείνουν. Και όχι μιλώνταςε ώς κάτοχος BMW αλλά εντελως αντικειμενικά. Το κάθε αυτοκίνητο έχει δικό του target group και προφανώς είναι για διαφορετική χρήση.
Κάποιος που παίρνει ένα Seat απλά και μόνο για να τρέχει πολύ το κάνει προφανώς για οικονομικούς λόγους (αλλιώς θα αγόραζε ένα Μ5 όπως προαναφέρθηκε). Ενα τόσο βελτιωμένο αυτοκίνητο έχει σίγουρα διαφορά απο κάποιο αντίστοιχο BMW. Γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να το πάρεις και να πάς ένα ταξιδάκι απο την Αθήνα μεχρι την Ξάνθη μήπως και ανάψει ένα check engine ή μήπωε τουρμπίσει μετά τις 3500rpm και το πυρόμετρο δείξει 900+ και πρέπει να κόψει για να κρυώσει. Αυτά είναι αυτά που πληρώνεις πέρα απο την ποιότητα εσωτερικού και κύλισης. Μιας και αναφερθήκαμε σε αυτά, δεν κατηγορώ την εταιρία ούτε αυτούς που έχουν τέτοιο αυτοκίνητο και το έχουν βελτιωμένο. Αυτό που θέλω να πώ είναι να συγκρίνουμε πιο όμοια πράγματα μιας και η σύγκριση (πέρα της επιτάχυνσης) ενός Seat με ένα BMW είναι ατελέσφορη.
Γεια σου Στρατο 3λιτρε,διτουρμπινε,βελτιωμ νε μας φανταρε!!!!:thumbsup:
Εσενα ειχα στο μυαλο μου απο την αρχη που εκανα βολτα με αυτο το Λεον!!!
.....παρακολουθουσα το κοντερ για να καταλαβω την αναπτυξη της ταχυτητας και να συγκρινω....αλλα μαλλον τα ασυγκριτα προσπαθουσα να κανω.....τελος παντων....εχουμε να κανουμε με ενα Λεον δυνατο ,που ο ιδιοκτητης ειχε παρει φορα και για να διαπιστωσει εαν του εδωσαν οντως ετοιμο βελτιωμενο 463αλογων τα εβαζε με οποιονδηποτε!!!!...σωστο η λαθος του?...δεν με αφορα...
....δεν ξερω βεβαια τι τσαγια κερασε, η τι ηττες εχει φαει,αλλα την τελευταια ηττα απο Μ5 Ε60 τη φυσαει και δεν κρυωνει!!!!:thumbsup:...και συμφωνα με αυτα που λενε τα φιλαρακια μας εδω στο φορουμ....τρομαρα του!!!! δεν ηξερε δε ρωταγε!!!!:th_Laie_67-1:
Αμα δειτε τι μπορειτε να κανεται στα μ για να πετανε ειδα βιντεο και επαθα πλακα www.horsepowerfreaks.com
Aντι να ριξεις 20 -25κ στο κουβαγκ να το πας 500 ριχνεις τοσα στο μ και στο κανουνε εργοστασιο 750 αλογα μοτερ επαθα πλακα λεω ουτε μετατροπες με εγκεφαλους ουτε τπτ εχουνε βγαλει κιτακι Plug n play και το μ γινεται ποιο τερας απο οτι ειναι :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:
φίλε μου για 750 άλογα απο την συγκεκριμένη εταιρεία, μόνο τόσο απλά δεν
είναι τα πράγματα...μιλάμε αν δεν κάνω λάθος για stage 2.5 - 3...
καταρχήν οι άνθρωποι σου δίνουν άγραφο και σωθικά όλα πέταμα, με low compression
πιστόνια, arp βίδες, μπιέλες, κτλ κτλ κτλ...πολύ μακρύς ο κατάλογος και πολύ
δουλειά...βέβαια οι τύποι είναι κορυφή...αλλά σε καμμία περίπτωση, δεν είναι
τόσο απλά τα πράγματα...σκέψου μόνο πως δεν ανεβάζουν απλά ιπποδύναμη
όπως τα κουβάγκ...σου δίνουν άλλο αυτοκίνητο απο αυτό που τους έδωσες...thumb
φιλιά...χεχεχε
Εκατσα απο περιεργεια και διαβασα κατάλογο απο το σιτε και δινουν κτλ κτλ.
Λοιπον το προτο 12κ και το δευτερο 16,5κ και εχεις 610 αλογα μοτερ νομιζω και απο το 2,5 και μετα που θες αλλα εντοσθια κτλ τους δινεις αλλα 10κ +22κ τουρμπο κιτ. Δηλαδη με 35 κ χονδρικα εχεις 750 αλογα και με 12κ 600 δεν νομιζω να ειναι και λιγα αφου για να βγαλεις 600 απο ενα βαγκ θες τα ιδια λεφτα μην πω και περισσοτερα και το αμαξι ειναι απροβληματιστο οπως δηλωνουν. Παντως μου φαινετε πολυ καλη εταιρια με γνωστες του αντικειμενου. Εδω που τα λεμε και μη τουρμπο να ειναι μολις περναει τις 5000 και ακους το rasp τρελαινομε δεν ξερω για σας ο ηχος που κανει σαν αλισοπριονο με πορωνει και με το τουρμπο αυτος σαν να ψιλο χανεται.
στα 600 άλογα που δουλεύει το πρώτο στάδιο όμως παίζεις και με την τύχη σου...
με 11.5/1 συμπίεση που έχει το ///Μ3, σε σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη θα έπρεπε
να ρίξεις συμπίεση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...τα μπουλώνια είναι επίσεις
θέμα για τέτοιου είδους δουλειές, όπως και πολά άλλα...θεωρώ το πρώτο στάδιο
απαγορευτικό για κλειστό μοτέρ, ώς προς την αξιοπιστία του αυτοκινήτου...
όσο για τον θόρυβο, είπαμε...άλλο αμάξι δίνεις, άλλο αμάξι παίρνεις. και φυσικά
ο θόρυβος είναι το λιγότερο. παίρνεις ένα εκρηκτικό τουρμπίσιο Μ3 και αφήνεις
πίσω ένα γραμικό αυτοκίνητο με αρκετή δύναμη και πλήρως ελεγχόμενο...
θα θεωρούσα πολύ καλύτερο τον δρόμο που διάλεξε ο δημήτρης τουρμποντογκ.
Aυτο με την συμπιεση λογικα δεν θα σου βαλουν εξτρα φλαντζα να σου την ριξουν η θα βαλουν μπουζιονια αντοχης μην σου τιναξει καπακι?? θα κουμπωσουν το κιτ και τερμα δεν νομιζω θα εχει μελετηθει αυτο.( θελω να πιστευω ) τι δρομο εχει ακολουθησει ο turbodog φενεται λιγο κτηνος στην φοτο αμα ειναι αυτο το αμαξι του.
Τα ///Μ στο θέμα βελτίωση βρίσκονται πίσω από τουρμποκίνητα αυτοκίνητα όπως τα evo. Αν λόγου χάριν με 25 χιλιάρικα (τυχαίο το ποσό) κάνεις τη Μ3 600 άλογα, το evo παίζει να γίνει 800+ και πάει λέγοντας.
Στον τομέα αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχουν πολύ ιδανικότερα αυτοκίνητα από τις bmw, οι οποίες ποτέ δεν ήταν κοντράμαξα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως evo, sti, gtr κλπ είναι ικανά μόνο για κόντρες. Είναι ικανά για τα πάντα, απλά πολλοί κάτοχοί τους ενδιαφέρονται μόνο γι'αυτό και φτιάχνουν αυτοκίνητα-πυραύλους 900-1000+ αλόγων...
Στα ποσα της hpf υπολογιστε και εκτελωνισμο...
το δικο μου ειναι κομπρεσσορατο και οχι τουρμπατο. Η γραμμικη αποδοση του κομπρεσσορα με την σταδιακη αυξηση πιεσης ειναι πιο ευκολη στην ρυθμιση και με λιγοτερη καταπονηση/περισσοτερη αξιοπιστια απο ενα τουρμπο (αλλα και πιο αργο απο το αντιστοιχο τουρμπο στην ιδια πιεση-διαλεγεις και παιρνεις) διατηρωντας σχεδον στο ακεραιο τον ατμοσφαιρικο χαρακτηρα του.
Τα μπουζονια δεν εχουν προβλημα. Μια χαρα ειναι στα +- 10 psi. Λογω υψηλης ομως συμπιεσης, τα καυσιμα ειναι το κυριο προβλημα. Αν καιγαμε μονο αγωνιστικη βενζινη τοτε δεν θα ειχαμε προβλημα. Αλλα η βενζινη πρατηριου δεν ειναι οτι καλυτερο για υπερτροφοδοτηση+ υψηλη συμπιεση με αποτελεσμα οι καταστροφικοι κινδυνοι προαναφλεξης να ειναι το συνεχες προβλημα που αντιμετωπιζουμε.
Λυσεις? Πιεση μεχρι 8 psi με οσο το δυνατον χαμηλα IATs (ειτε με αποδοτικο I/C, με ψεκασμο μεθανολης-νερου, που βοηθαει ταυτοχρονα και στην αυξηση οκτανιων), βενζινη μονο 100αρα,και χαλαρους ρυθμους τις πολυ ζεστες μερες. Το σημαντικοτερο βεβαια ειναι ο προγραμματισμος της ECU απο καποιον που να ξερει τι κανει γιατι αλλιως οτι και να κανουμε εμεις, το λαθος προγραμμα θα επιφερει και την καταστροφη του κινητηρα. Το συγκεκριμενο μοτερ με τα μη σφυρηλατα πιστονια και το λεπτο λουκι πιστονιων μεταξυ πρωτου και δευτερου ελατηριου συμπιεσης, καθως και την λεπτη φλαντζα μεταξυ των κυλινδρων δεν συγχωρει λαθη κακου προγραμματισμου
(αυξημενες θερμοκρασιες) και προαναφλεξεων.
Για πανω απο 10 psi μονο αγωνιστικη βενζινη η με προσθηκη καθαρης μεθανολης αν δουλευουμε βενζινη πρατηριου.
Τωρα οποιος θελει να παιξει περισσοτερο με πιστονια χαμηλης συμπιεσης, μπουζονια κτλ. του ευχομαι καλη τυχη. Στην Ελλαδα κανενας ΔΕΝ ξερει να δενει σωστα ενα μοτερ απο Μ3. Αλλοι μπορει να εχουν διαφορετικη αποψη....δικαιωμα τους. Εγω λεω οτι πιστευω .
Moυ φενεται οτι ο compressor ειναι ατυπος νομος για μ3 που τα μοτερ απο το εργοστασιο κατα την γνωμη μου ειναι πολυ βελτιωμενα. Τωρα αυτο που ανεφερες οτι κανεις δεν μπορει να δεσει μοτερ σωστο δεν το γνωριζω μπορει και να υπαρχει.Παντως στα ιδια λεφτα που θα αγορασεις ενα τυρμπο κιτ να το κανεις να δουλεψει σιγουρα δεν θα μπορεις να παρεις κατι αντοιστοιχο σε κομπρεσορα. Και στην hpf ειχανε και 10 γαλονια ξεχωριστο ρεζερβουαρ που με διακοπτη το αλλαζεις σε αγωνιστικη βενζινα 110 οκτανια και εχουν κανει πατεντα πισω στην ρεζερβα. Κατ εμε δεν μου φενεται και πολυ ασφαλες αυτο. Καλα αυτο με την προαναφλεξη ξερεις τι ειναι να ανεβενεις μια ανηφορα μικρη στην λευκαδα συγκεκριμενα το καλοκαιρι με το 16αρι μου 3 ατομα και να μην τραβαει ουτε η πρωτη!!! Επαθα πλακα εκανα 2 συμπλεκταρισματα για να παρει τα πανω του απο πρατηριο λευκαδα ειχα βαλει και τα αποτελεσματα το αμαξι δεν πηγενε βημα. Μολις ηρθα στην πολη μου εβαλα και το αμαξι μου φενοταν οτι πετουσε!!!