Αυτο ειναι το μονο σιγουρο φιλε..
Το θεμα ειναι αν αξιζει εναντι του quaife..
Printable View
Αλλαξα σημερα βαλβολινες στο σασμαν.. Ο μηχανικος μου περσι με τη μετατροπη μου ειχε βαλει ATF αγνωστου μαρκας & στοιχειων.. Εβαλα λοιπον Red Line MTL, ειχα παρει 2 μπουκαλια του λιτρου και χωρεσε μεσα γυρω στο 1.1lt (δηλαδη ενα ολοκληρο και κατι ψιλα απο το αλλο).. Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα κιολας.. Μικρη εως ανυπαρκτη διαφορα σε σχεση με πριν.. Θα δειξει βεβαια.. Θα δω και πως θα ειναι οταν ειναι κρυο..
Περιμενω 2 καινουργιες ροδελες για να αλλαξω και του διαφορικου..
Επειδη το δουλεψα 3-4 μερες τωρα, συμπεριφερεται πολυ καλυτερα τελικα, ακομα και οταν ειναι κρυο το σασμαν..
Με τα ATF που ειχα 1 χρονο τωρα, καταλαβαινα οτι ο λεβιες ηταν πιο μαλακος μετα απο αρκετη ωρα (μιση+ ωρα οδηγηση και 40+ χλμ συγκεκριμενη στροφοδιαδρομη με ταχυτητες απο 2α μεχρι 5η)..
Τωρα με τα Red Line ακομα και μεσα στη πολη, με κρυο σασμαν σχετικα, οι αλλαγες ειναι πολυ πιο "γλυκες".. Αν προλαβω σημερα μπορει να μπαξω και του διαφορικου..
thumbthumbthumb Kάτι ήξερα και εγώ που τα άλλαξα thumb https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=760 :rally: :rally: :rally:
Επαναφέρω το θέμα της μετατροπής για να έχουμε πλήρες αρχείο για μελλοντικά σχέδια...(έχω αρχίσει να ψάχνομαι):whistle::whistle:
Ορίστε και κάποιες απορίες μου...
1)Καντράν αλλάζουμε ή αφήνουμε το ίδιο δεν βλέπω να αλλάζει κάτι (υπόψην έχω 318 Valvetronic)
2)Με το σεβρό τι παίζει???Παραμένει ως έχει???ακόμη και η αντλία φρένων???
3)Η μονάδα ΑΒS/DSC είναι η ίδια???
4)Βεντιλατέρ???και ψυγεία???
5)Κρεμαριέρα???
6)Γέφυρα εμπρός άξονα???
7)Σωλήνες υδραυλικού τιμονιού????
1 και 7 αλλάζουν
Συν οτι ανάλογα και το πότε είναι το 4cyl,αλλάζεις απο ντίζα σε ηλεκτρόγκαζο...Οπότε αυτομάτως μιλάμε για χαοτικές διαφορές στην καλωδίωση ;)
μην αγχωνεσαι ηλεκτρογκαζος εισαι.απ οσο θυμαμαι παιζει να ταιριαζει και το ιδιο το καντραν σου
και για να παω εγω απο 1600 σε 2000 τετρακυλινδρο παλι τι χρειαζομαι? ιδιας χρονολογιας τα αμαξια!
τπτ μονο ενα μοτερ και ενα εγκεφαλο!!!!
ψυγειο απο 4κυλινδρο σε 330 θες αλλο..
Περι εξατμίσεως ο λόγος...
Αξίζει να αγοράσω μαζί με την υπόλοιπη μετατροπή κομπλέ εξάτμιση απο 330 μαμίσια ή
να επενδύσω τα λεφτά σε κάτι που θα μας βγεί φθηνότερo όπως:
ένα aftemarket χταπόδι της αρεσκείας μας σαν αυτό που πήρε ο mormon (διάβασα καλές κριτικές και έστειλα μερικά mail στους αγοραστές) και
απλά να κολλήσουμε πάνω τους καταλύτες απο 330 σε συνδιασμό με ένα χειροποίητο τελικό...
Αν είναι να ζητήσω μόνο καταλύτες απο 330 και το μεσαίο κομμάτι...
Γλυτώνω μεν κάποια χρήματα απο την όλη μετατροπή τα οποία θα τα επενδύσω σε κάτι καλό και ποιοτικό σε αποτέλεσμα απο την αρχή.
Τζάμπα πράμα λεμεεεεεεε!!!!!!!!!!!
https://www.ebay.co.uk/itm/Manifold-...item563bb927d7
Οι καταλυτες απο δεξιοτιμονο σε αριστεροτιμονο μηπως ειναι διαφορετικοι?
Εχει διαφορετικη σχεδιαση (λογο τιμονιου στα δεξιοτιμονα) το ΟΕΜ χταποδι αν δεις.. Μπαινει κανονικα σε δεξιοτιμονο χωρις πατεντες και χωρις να βρισκει πουθενα, ολα μια χαρα.. Καποιοι μου ειχαν πει οτι ειναι πιο ελευθεροι οι Αγγλικοι καταλυτες.. Τι ισχυει πραγματικα, δεν ξερω.. Καποιος αλλος παλι μου ειχε πει οτι τα Αγγλικα εβγαζαν λιγοτερα αλογα..
Αυτο που ξερω ειναι οτι το δικο μου (δεξιοτιμονη μετατροπη κομπλε) ειχε και δευτερους καταλυτες (εκει τα αριστεροτιμονα εχουν καζανακι) τους οποιους εγω εβγαλα και εφτιαξα ενα x-pipe και διασταυρωσα τους 2 σωληνες (οπως κανει η supersprint).
Αυτό που ισχύει γενικά όπως και στα αμερικάνικα είναι ότι στο 80-90% των περιπτώσεων φοράνε πράγματα που πνίγουν την ιπποδύναμη ώστε να είναι εντός των ορίων ρύπων που θέτουν αυτές οι χώρες και είναι αρκετά σφιχτά thumb
Εδω η BMW άρχισε να πνίγει τα αμάξια της (και απο τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό να βγαίνουν δυο μοντέλα) και εντός γερμανικής αγοράς -καινούργια σειρά 5- (για φορολογικούς λόγους βέβαια,οχι ρύπων)