Και βεβαια μπορεις γιατι η διαφορα των 2mm ειναι ελαχιστη! Ανταπτορες τους έχω εγω αν ταιριαζει.....που μαλλον ταιριαζει στο δικο σου άκρο.
Printable View
Δημητρη τα τακακια στα εξαπιστονα μου ειναι σχεδον ιδια σε εμβαδο με τα μονοπιστονα μαμα.
Κανεις δεν ειπε πως τα μαμα δεν εχουν καλο φρενο. Απλα θερμαινονται πιο ευκολα και δεν εχουν αποδοση μετα απο 2-3 καλα πατηματα.
Ισως να φταει το υλικο στις μαμα δαγκανες.
μαλλον ναι. Ως προς την διαμετρο δεν υπαρχει καποιο προβλημα αφου σε 345 ειναι δοκιμασμενο. Το 348 ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο (αμελητεο θα ελεγα). Τωρα για το παχος...πρεπει να εχεις την δαγκανα και να δεις αν χωραει 30αρα δισκοπλακα χωρις να βρισκει καπου (πιο σιγουρη δοκιμη και με καινουργια τακακια μηπως και δεν χωραει μεσα οταν ειναι καινουργια)
η το υλικο απο τα μαμα τακακια (και ισως και το μικρο παχος της δισκοπλακας(μικρη θερμοχωρητικοτητα) . Η διαχειριση της θερμοτητας γινεται μεσα απο το τακακι και τον δισκο. Δεν νομιζω να παιζει τοσο ρολο η κατασκευη της δαγκανας η ο αριθμος των πιστονιων οταν το μεγεθος τακακι/δισκος παραμενει αμεταβλητος.
Aπο οτι εχω δει εχει ενα σετ performance προσφορα ο Ζευκας στα 1239....θα ρωτησω αν δινει και μονο δαγκανες η παει μονο με το σετ......(που μαλλον ολο το σετ παει μαζι...)
το θεμα με τα πολυπιστονα ειναι:
οταν 4 εμβολα πιεζουν το τακκακι,εχουν καλυτερη εφαρμογη απο ενα και μονο εμβολο..
πιεζεται πιο αποτελεσματικα το τακακκι.
επισης.τα πολυπιστονα σετ,χρησιμοποιουν παντα μεγαλυτερους δισκους και σε διαμετρο και σε παχος.
σημειωση.μιλαμε για πολυπιστονα σετ και οχι τις "πατεντες" που κανουμε εμεις πχ να βαζουμε δαγκανες πορσε σε δισκο απο 330(δουλευει μια χαρα,αλλα δεν ειναι η λογικη του κιτ)
το μεγαλυτερο παχος σημαινει καλυτερο αερισμο συνεπως μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας.
η μεγαλυτερη διαμετρος,συνοδευεται απο μεγαλυτερο τακκακι σε εμβαδο,συνεπως μεγαλυτερης επιφανειας τριβης.
τωρα ομως πηγαινουμε στο υλικο.
τα τακκακια οπως ολοι γνωριζεται κατασκευαζονται απο διαφορα υλικα...
τα μαμα τακκακια,αν κανεις 20 κυκλους σε μια πιστα........βαλτου ριγανη...
υπαρχουν τωρα αγωνιστικα τακκακια που λειτουργουν σε θερμοκρασιες ως 900 και 1000 και 1200 βαθμους...
οταν ομως ειναι κρυα και μεχρι να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας δεν σταματας δεν σταματας...γιαυτο και προοριζονται μοο για αγωνιστικη χρηση γιατι σε δημοσιο δρομο ποτε δεν προκειτε να πατησεις τοσα φρενα ωστε να τα ζεστανεις..
ετσι λοιπον αναλογα το σετ που διαλεγουμε υπαρχει και η αναλογη παστα.
συνηθως προτιματε μια ενδιαμεση παστα που λειτουργει μεν σε μεγαλες θερμοκρασιες,αλλα δε χρειαζεται και τρελο ζεσταμα καθ οτι το αμαξι ειναι πολιτικο...
μη ξεχναμε οτι το m3 e92 υπαρχει η δυνατοτητα να το παραγγειλεις με ημιαγωνιστικα τακκακια....