Το θεμα ειναι οτι η BMW τελικα ΔΕΝ αλλαζει το προγραμμα στο σημειο αυτο με αποτελεσμα οι ΔΙΚΟΙ της καταλυτες να δειχνουν οτι ειναι εκτος...:thumbsdown:
Printable View
Το θεμα ειναι οτι η BMW τελικα ΔΕΝ αλλαζει το προγραμμα στο σημειο αυτο με αποτελεσμα οι ΔΙΚΟΙ της καταλυτες να δειχνουν οτι ειναι εκτος...:thumbsdown:
Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος που να μη μπορεί να επέμβει στο πρόγραμμα όμως.
Σπάρα, Σπύρε κ λοιποί τι λέτε;
Δεν ρωτας τον Δημητρη τον Σκανδαλη;
Sorry για την τυμβωρυχία, αλλά τι έγινε τελικά με την ιστορία αυτή; Υπήρξε κάποια εξέλιξη ή τελικά τα αυτοκίνητα των μελών άλλαξαν χέρια;
Άλλαξα καταλύτη - αν θυμάμαι καλά - την περασμένη άνοιξη. Για περίπου 100-200km όλα καλά, μέχρι που ξανα άναψε!
Πάω πίσω, το ξαναμηδενίζουμε και ξανα άναψε!
Το σφάλμα και τις δύο φορές έγραφε (για άλλη μια φορά) γερασμένος καταλύτης.
Το παράτησα το θέμα μέχρι αρχές Γενάρη όπου και πήγα για το προγραμματισμένο - ετήσιο σέρβις.
Επειδή το συνεργείο που πηγαίνω είναι επαγγελματίες και όχι αλμπάνηδες, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω χωρίς να τους πω κουβέντα πριν.
Στην αρχή αρνήθηκα, λέγοντάς τους, κράτα τα χρήματα αλλά να το ψάξουμε. Τελικά μου τα έδωσε πίσω και είπαμε μέσα στον Γενάρη να περάσω να το δει διεξοδικά (να δω πότε θα πάω..)
Ενημερωτικά το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ τον Νοέμβρη στο χαλαρό, με κάρτα καυσαερίων και ενώ με τον παλιό καταλύτη άναβε αλλά ξανα έσβηνε, κοκ, με τον καινούριο άναψε και έμεινε αναμμένο για πάντα.
Το έχω συνηθήσει πια και αφού το αμάξι μετράει πλέον μια 10ετία ζωής χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό από τα γνωστά προβλήματα των 90ριών, πραγματικά και να μη λυθεί το θέμα, δε με πολυ νοιάζει. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν ξανα ανάψει θα το αφήσω για το μάτι.
Όχι Πέτρο δεν άλλαξα την πολλαπλή παρά μόνο τον καταλύτη (γνήσιο). Υπερβολή δεν είναι η πολλαπλή; Επηρεάζει σε κάτι;
Δε το γνωρίζω αυτό, αλλά ούτε και ο σπανός ούτε κανείς από όσους πήγα (εξουσιοδοτημένους) μου ανέφεραν κάτι. Όλοι μου έλεγαν για τον καταλύτη.
Όταν πάω συνεργείο θα το αναφέρω και αυτό και θα μεταφέρω το τι τελικά έγινε.
Εγώ άλλαξα μόνο καταλύτη (ούτε προκαταλύτη ούτε τίποτα άλλο).
Έτσι γίνεται. Κόβεις ουσιαστικά το "κάνιστρο", βγάζεις το cartridge του καταλύτη, το αλλάζεις και ξανα-κολλάς.
Για να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία, ούτε με aftermarket καταλύτες γίνεται δουλειά. Όταν θες να ρολάρεις λίγη ώρα με σταθερό γκάζι και χαμηλές στροφές, γύρω στις 2-2,5 krpm με 6η πχ. το check είναι θέμα χρόνου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διαβάζει ο εγκέφαλος δυσανάλογα πλούσια καυσαέρια και στιγμιαία να θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστή κατάλυση - άρα και εμφανίζει τη βλάβη.
Σκέφτηκα και τη λύση των ροδελών, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος των πίσω λ είναι κάτι παραπάνω από ελεγκτικός - άρα, εάν παρεμβαίνουν στην ισορρόπηση του μίγματος και κάποια στιγμή δώσουν εντολή να "φτωχύνει" εκεί που δεν πρέπει, θα έχουμε άλλα γλέντια...
Θα κοιτάξω μπας και κάνω κανένα data logging με το Carly κάποια στιγμή και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Βαρέθηκα να κάνω reset κάθε τρεις και λίγο.
Από 11,5 έως 14+. Αναλόγως το πόδι. Μέση 12,6 με το 70% πόλη
Sent from my iPad using Tapatalk
Για να σου πω την αλήθεια, αν οδηγούσα συνεχώς σε κίνηση με σταμάτα-ξεκίνα και σε αποστάσεις έως 7-8km πιθανώς να είχα παραπλήσια. Πάντως για το προφίλ του μοτέρ και το βάρος που σέρνει, οι καταναλώσεις αυτές δεν είναι παράλογες
Αυτές Πετράν είναι λεπτομέριες που δεν γνωρίζω (δεν ήμουν και μπροστά). Δώσαμε ραντεβού εντός του μήνα να το πάω να το ψάξει με ηρεμία, οπότε θα ρωτήσω λεπτομέρειες να σας πω.
και αυτό το είχα κάνει για ένα φεγγάρι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά από λίγο άναβε πάλι.
Το περίεργο είναι ότι με τον πρώτο καταλύτη το λαμπάκι αναβοέσβηνε, ενώ με τον καινούριο, δεν έσβησε ποτέ!
Κατανάλωση είμαι εδώ και ένα χρόνο ''καρφωμένος'' στο 10,4 με χρήση ΑΟ & ΕΟ (με ελάχιστη τοπική).
Εξαιρετική κατανάλωση! Λογικό για τους δρόμους που λες - θέλει και σύνεση στο γκάζι βέβαια.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες για τις ροδέλες. Πόσες έβαλες; Τι περιθώριο είχες;
Ένα ανταπροράκι βιδωτό είναι στην ουσία που το παρήγγειλε το συνεργείο σε σιδηρουργό (αν δε κάνω λάθος) και αύξησε την απόσταση που διαβάζει ο σένσορας τα καυσαέρια.
Το τοποθέτησε το συνεργείο, δεν είδα από κάτω τι και πως, το είδα μόνο όταν του το φέρανε.
(δεν κατέχω και πολλά)
ένα ανταπτοράκι είναι στην ουσία που βιδώνει στην θέση του λάμδα και ο λάμδα πάνω εκεί αλλά έρχεται πιο έξω.
έχει κάμποσα στο ebay.
Τα ανταπτοράκια που κυκλοφορούν στο e-bay είναι ουσιαστικά για να βγάζουν off τους πίσω λ. Εξού και το γεγονός ότι έχουν μία πολύ μικρή οπή στο πίσω μέρος τους, ώστε απλά να ζεσταίνονται και να παίρνουν μόλις "μια μυρωδιά" από καυσαέρια. Απευθύνονται σε όσους βγάζουν τελείως τους καταλύτες. Εγώ έλεγα απλά να τραβηχτούν οι λ λίγο πιο μακριά από τη ροή χωρίς να περιορίζεται η διατομή, ώστε να διαβάζουν μεν, αλλά να είναι λίγο πιο πίσω από τη "φλόγα". Αυτό έκαναν και στο συνεργείο του Ptboul (και σωστά). Εφόσον όμως και αυτό ΔΕΝ δούλεψε, μάλλον κάτι πρέπει να παίζει με τους λ ή τον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Άρα data logging... :thumbsdown:
αν πήγαινες με τις οδηγίες της BMW θα λυνότανε το πρόβλημα. το θεμα είναι όμως οτι πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ...
εγώ το αποδίδω στην υπερβολική κατανάλωση που έχει σαν όχημα με αποτέλεσμα να έχει αρκετή άκαυστη πίσω και οι λ να διαβάζουν πολλές φορές πολύ πλούσιο μίγμα.
θεωρώ δηλαδή οτι είναι και θέμα ρύθμισης είτε ψεκασμού είτε λ απο το εργοστάσιο το ίδιο.
δεν γίνεται να έχεις σε 2λιτρο με 173 άλογα 15 λίτρα κατανάλωση και να έχει στοιχειμερία με λ = 1
σίγουρα το μίγμα πολλές φορές θα είναι πλούσιο πίσω
ίσως μια EGR να βελτίωνε την κατανάλωση
H EGR δε θα συνεργάζονταν με τέτοιο μοτέρ για πολλούς λόγους.
Σε σχέση με ατμοσφαιρικά με περί τα 180-200 άλογα εκείνης της εποχής που έχουν πέσει στα χέρια μου, η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, αλλά όχι κάτι τραγικό. Τα 15 λίτρα που έχεις, θεωρώ ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η χαμηλή ΜΩΤ σου μαρτυρά πολλά σταμάτα-ξεκίνα. Για παράδειγμα, η 145 μου, (1,8 εργοστασιακή), σε έντονη κίνηση χτυπάει 12άρια.
Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι η αιτία βρίσκεται στη συνεργασία των λ. Άλλωστε και ο Ptboul που πήγε by the book δεν κατέληξε κάπου. Κι επειδή οι πίσω λ είναι που κρίνουν τον καταλύτη, εκεί θα επικεντρωθώ.
Και ο Σπανός για αλλαγή των cartridge μου είχε πει. Δε μίλησε για πολλαπλή
εμένα μου ειχαν πει τότε που πήγα σε 2 πολλαπλή που πάει πακέτο. ανταλλακτικό μόνο κάπου 700 ευρώ. ευτυχώς απο τότε δεν έχει ξαναβγάλει πρόβλημα. πραγμα που μαλλον σημαίνει οτι αφου δεν άλλαξα κατι απλά έστρωσε?????? μήπως παίζει ρόλο και η βενζίνη εδώ όντως? κινούμαι ολο το χρονικό διάστημα απο τότε μόνο με 100αρα
Για λόγους κόστους, σίγουρα, αλλά κυρίως δεν είχα ενημέρωση για πολλαπλή η οποία προφανώς και θα ανέβασε το κόστος στα 1.200€.
Ο Ντίνος πάντως όταν άλλαξε, που είχε το ίδιο πρόβλημα, δεν του ξανα άναψε. (Δε θυμάμαι μόνο πότε τον άλλαξε και πότε το πούλησε το αμάξι για να δούμε αν εμφάνισε πάλι το πρόβλημα).
Επίσης, 100άρα το κερνάω 2-3 φορές το χρόνο (να μη κακομαθαίνει :p ). Πάντα βάζω 95άρα αλλά, στο μέτρο του δυνατού, από το ίδιο πρατήριο.
Για να σου πω την αλήθεια ρώτησα τη διαδικασία, όχι το κόστος. Στον Σπανό στη Γλυφάδα. Στο Carly πέραν του Catalytic Converter, εμφανίζει μια στο τόσο και σφάλμα στους πίσω λ. Και στα δύο banks ταυτόχρονα. Είναι πάντως περίπλοκο, διότι μπορεί το σφάλμα να είναι και στους μπροστινούς και να εντοπίζεται όταν οι πίσω διαβάσουν κάτι off scale. Ίδωμεν.
Κι εγώ V-Power Racing βάζω μόνον. Θεωρητικά, αν οι knock κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν θα έπρεπε να υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Αν το αμάξι αυτό έχει τόσο πλούσιο πρόγραμμα απο το εργοστάσιο τότε με ένα custom πρόγραμμα θα έπαιρνε πολύ στον δρόμο και θα έριχνε και την κατανάλωση.
Απλά εδώ μάλλον κανείς δεν ξέρει να το φτιάξει.
Με το Μ3 15 πάντως δεν έφτανα ούτε σε απανωτά πατήματα
Εγώ δεν θυμάμαι καν τι άλλαξα [emoji14]
To αυτοκίνητο πάντως (το έχει συναδέλφος) δεν του έχει ξαναεμφανισει πρόβλημα.
Το είχα δώσει τον Απρίλη του '12 (αν θυμάμαι καλά)
Περασμένα μεγαλεία...
Να σας ξανασπασω τα νεύρα με την κατανάλωση? [emoji14]
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Έλα ρε Ντινάρα! :hug:
Update: μετά από 2-3 log sessions έχουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Οι πίσω λ ΔΕΝ στέλνουν παραπλήσιες τάσεις στον εγκέφαλο την ίδια χρονική στιγμή. Ενώ τα voltage των εμπρός (wide band) έχουν μια μέση απόκλιση της τάξης του 3%, οι πίσω δείχνουν εντελώς ασυγχρόνιστοι και σε περιπτώσεις εμφανίζουν αποκλείσεις έως και... 1600%! Ναι, 16 φορές πάνω! Ειδικά στις χαμηλές στροφές με ελάχιστο φορτίο, όπου είναι οι συνθήκες που μου ανάβει συνήθως το check. Άρα, είτε οι καταλύτες αποκλείνουν τόσο τραγικά στη λειτουργία τους, είτε κάποιος από τους πίσω λ αργεί περισσότερο από τον άλλον - φθορά ή δυσλειτουργία.
Κι επειδή έχω πικράν εμπειρία με την αξιοπιστία των λ γενικώς, τείνω να συμπεράνω το προφανές.
Μόλις ψωνίσω 2 καινούργιους και τους βάλω επάνω, θα ξαναμετρήσω και θα ενημερώσω.