:shok:
Printable View
:shok:
οπως σε βλεπω και με βλεπεις ηρθε ειδε εκανε προσφορα την δεχτηκα και δεν ηρθε ποτε ουτε καν τηλεφωνο δεν πηρε οτι δεν θα ρθει
@μπουλη
Απο την στιγμη που εχεις παγίδες λογικα θα εχεις και τραβηγμενες γραμμες για τα "μάτια" οπότε είναι πολύ ποιο ευκολο αλλα και πολυ ποιο οικονομικό.
Παρε τιμες απο σοβαρά συνεργεία μην ασχοληθεις με σεκιουριτι και μην κανεις τσιγκουνιες.
Το θεμα συναγερμός έχει ξεφύγει πάρα πολύ τεχνολογικά και μπορεί να σου δώσει πλεον λύσεις σε πράγματα που δεν εχεις σκεφτεί ποτέ ,όπως να ανοιγεις-κλεινεις θερμανση,καποια απο τα φωτα του σπιτιού κατα τις βραδυνές ωρες και πολλά αλλα.
Δεν ενδιαφέρομαι για σούπερ ντούπερ λύσεις Κωνσταντή.
Θέλω την πιο φθηνή και με ενδιαφέρει μόνο να χτυπήσει όταν είμαι μέσα - να κάνει την δουλειά του δηλ. Παίζει;
Σε διαμέρισμα δεν μένει ο Πάνος ?
Καλος χρυσος ο συναγερμος, αλλα θελει μελετη για το που θα μπει η σειρηνα....
Αλλιως ....
Αρκει να μην εχεις σκυλο ομως Κωνσταντινε
Ναι υπαρχει θεμα οταν υπαρχει σκύλος!
Οκ, κατανοητος.
Ψαχνουμε μια φθηνη, αξιοπιστη και καλη λυση.
Η απαντηση ειναι PARADOX.
Δες τα διαφορα μοντελα πληκτρολογίων και κεντρικης μοναδας, αναλογα τι δυνατοτητες θελεις να εχει ΚΑΙ μελλοντικα - επεκτασεις και προχωρα.
Σειρηνες τουλαχιστον 2. Μια μεσα και μια εξω οπωσδηποτε
Επίσης δες τους Crow πέρα από Paradox οι οποίοι προωθούνται αρκετά τελευταία.
Όσο για το VMD (Video Motion Detection), είναι λογισμικό που βλέπει διαφοροποιήσεις μεταξύ των frames του Video στις περιοχές που έχεις ορίσει.
Λειτουργεί αρκετά καλά, ενώ υπάρχει δυνατότητα να μην χτυπάει στα κατοικίδια μέχρι κάποιο μέγεθος.
Αν θες μια προσφορά για συναγερμό, στείλε μου πμ να τα πούμε. Εγώ και ένας φίλος - συγκάτοικος - συμφοιτητής έχουμε σχετική εταιρεία.
Ξεχνάς Κώστα ότι είμαι ευτυχής κάτοικος του ΣυΣκάτου. Ήτοι ένα κωλοδιαμερισματάκι με μία μπαλκονόπορτα όλη κι όλη και μια πόρτα. (τα παράθυρα δεν τα βάζω μέσα - πρέπει να είσαι ο σπάϊντερμαν).
Επίσης ότι αξίζει εκεί μέσα είναι το κορμί μου κ ο μπέμπης - άντε κ η γυναίκα :D .
Θέλω μόνο να χτυπήσει η σειρήνα αν μπει κάποιος μέσα όταν θα είμαι μέσα. Συνδρομή δεν θέλω.
Σχεδιάζω να το ψάξω και να τοποθετήσω σε 1-2 μήνες, φίλε fast-enough σε ευχαριστώ, θα επικοινωνήσω και μαζί σου.
Μου αρέσει η ιδέα.
Βάζεις κάμερα... μόλις αντιληφθεί δλδ κίνηση ανάβει, δίνει σήμα και καταγράφει ;;;
Μπορεί να δώσει πχ σε τηλεόραση στο δωμάτιο ;
Επίσης, αν με κάποιο τρόπο πλησιάσει κάποιος, και τη βγάλει από την πρίζα, κόψει καλώδιο, τη βάψει με σπρέυ.... απλά είναι ανενεργή... και δεν παίρνεις χαμπάρι ή χτυπάει καποιο αλάρμ;;;
Αυτά όλα δίνουν σήμα στο συναγερμό ;;;
Η κάμερα είναι μόνιμα αναμένη. Αν δεν θες να καταγράφει, δεν καταγράφει.
Αν αντιληφθεί κίνηση, τότε δίνει σήμα και "χτυπάει" ο συναγερμός.
Το ίδιο γίνεται και όταν υπάρχει απώλεια σήματος (κόψιμο καλωδίου, ή βλάβη).
Αν κάποιος τη βάψει, τότε ισχύει το ίδιο όπως και στην περίπτωση κίνησης.
Γενικά υπάρχουν συστήματα τα οποία είναι πού παραμετροποιήσιμα.
Και εγώ που έχω στο σπίτι μου για την οικογένειά μου, δεν έχω συνδρομή. Το αντιμετωπίζω με άλλο τρόπο.
Όποτε θες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, να πούμε 2 πραγματάκια.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις από εμένα όπως καταλαβαίνεις, αλλά προσωπικά σε κάθε πελάτη και φίλο οφείλω να παρουσιάζω τα των συναγερμών όπως είναι στην πραγματικότητα.
Ένα απλό παράδειγμα είναι το γεγονός πως κανένα σύστημα δε θα αποτρέψει τον επαγγελματία κλέφτη - εγκληματία που έχει βάλει ένα σπίτι στο μάτι.
Εκεί υπάρχουν άλλες λύσεις οι οποίες απομακρύνονται από τις δυνατότητες του μέσου πολίτη.
Σίγουρα όμως ένα σύστημα θα αποτρέψει τον περαστικό ή ευκαιριακό κλέφτη, τον μπουκαδόρο που θα προτιμήσει την ευκολότερη λεία. Θα μπει στο απροφύλακτο διπλανό...
Όποτε λοιπόν θες, είμαι διαθέσιμος για κουβέντα.
:thnx:
Εγώ έχω βάλει της Paradox, μια χαρά μέχρι τώρα χωρίς false alarms, και φτηνός θα έλεγα.
Βάλε καλής ποιότητας παγίδες και P.I.R και θα είσαι οκ.
Οσον αφορά το ΚΛΣ, εναλλακτικά τον συνδέεις στο σταθερό ή σε gsm transmiter και σε καλεί σε προκαθορισμένα νούμερα,
οπότε όταν λείπουν όλοι και σε καλέσει το σπίτι σου ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αν θές να το πάς ποιο μακρυά, μπορείς να βάλεις module προκειμένου να δίνεις εντολές απομακρυσμένα σε ότιδήποτε κουμπώνει Χ10
και να συνδέσεις και μερικές ασύρματες κάμερες προκειμένου να έχεις live feed απο το κινητό.
Μιλάω για κάμερες γενικά. Εντός ή εκτός σπιτιού μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το οπτικό πεδίο και τα εμπόδια.
Επιπλέον οι τιμές γενικότερα στα είδη "προστασίας" (βλέπε cctv, IR, MW, alarm, κλπ) έχουν πέσει πάρα πολύ.
Πάντως δε μιλάω για κάμερες και τιμές από τη στρατόσφαιρα...
Μια προσφορα που εδωσαν σχετικα προσφατα (προ 3μηνου), με καταγραφικο DIXIE με 8 εισοδους, 4 day/night καμερες DIXIE, ενα ups (...), ενα 12βολτο παλμοτροφοδοτικο, εναν σκληρο δισκο 1Tb, ενα modulator, και μια οθονη 21", συνολο 3.111 ευρω, (ΜΑΖΙ με την τοποθετηση) μου φανηκαν καπως καμποσα...
Οτι ειναι καπως καμποσα.
Το τελευταιο setup που βαλαμε εμεις πηγε τα μισα με πληρη αποδειξη και αρκετα παραπανω πραγματα απο αυτα που λες.
Το συγκεκριμενο καταγραφικο & οι συγκεκριμενες (4) καμερες κοστιζουν 1800-2000 ευρω (τιμες skroutz)
To αν τα 850 για καταγραφικο ειναι σπαταλη, ειναι αλλο θεμα.
Στα 3.111 που μου ζητησαν, ειναι μαζι και η τοποθετηση, το κοστος της οποιας εξαρταται απο διαφορες παραμετρους, μια εκ των οποιων ειναι (πχ), αλλο 80 μετρα καλωδια, και αλλο 700. Καλωδια και τα αναλογα παραφερναλια...
Α, αρα δεν εχεις καλωδια.
Ετσι πες.
Εμεις δεν εχουμε καταγραφικο αλλα ενα παλιο λαπτοπ με γιουπιες και μια τεραστια δισκαρα.
Τα ρανταρ ειναι κινησης και θερμικα, αλλα ολες οι εγκαταστασεις εγιναν το 2000 που φτιαξαμε το σπιτι.
Οποτε απλα μπριζωθηκαν στις αναμονες τα πραγματα.
Δυο καμερες που εχω τωρα ειναι foscam και τις συνιστω.
Οχι, δεν ηταν δικη μου, μου την προτεινε ο ειδικος που ηρθε επι τοπου. Προφανως ειναι καποια που την δουλευει / εμπιστευεται ...
Μηπως μου ειπε General Electric δεν θυμαμαι και την εχω μπερδεψει απο αλλη προσφορα (για dixie)
(ο Προεδρος το ειπε μεν, αλλα χωρις να ξερει οτι η προσφορα εκτος απο τοποθτηση περιλαμβανει και τα υλικα)
Να φερω ενα JCB να σκαψουμε μια ταφρο γυρω απο το σπιτι και να πεταξουμε μεσα μερικους κροκοδειλους απο το Αττικο Ζωολογικο Παρκο;
H επιλογή του υλικού αυξάνει ή μειώνει την τελική τιμή και μάλιστα επιφέρει μεγάλες αλλαγές.
Ο κάθε εγκαταστάτης - ειδικός μπορεί να συνεργάζεται με τον πελάτη για τη βέλτιση λύση σε σχέση με την απόδοση και την τιμή.
Επιπλέον, ο κάθε εγκαταστάτης μπορεί να επιλέγει εξοπλισμό και υλικά, σύμφωνα με το ποσοστό κέρδους του. (π.χ. Α εταιρεία -40%, Β εταιρεία -50%).
Τα υλικά και οι τιμές του στο skroutz, τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση οικονομικά με τις τιμές που αγοράζει ο εγκαταστάτης.
Επιπλέον, αν τα υλικά τοποθέτησης (καλώδια κυρίως) δεν είναι υπερβολικά πολλά, τότε δεν αλλάζουν αισθητά την τελική τιμή.
Δική μου εκτίμηση είναι πως τα χρήματα που σου ζητήθηκαν για ένα καταγραφικό και 4 κάμερες χοντρά χοντρά είναι πάρα μα πάρα πολλά.
Τελευταίο δικό μου παράδειγμα.
Πάει ο συνεργάτης και κάνει σε ένα πελάτη μια προσφορά μόνο για καλώδια. πώληση και όχι εγκατάσταση. Τελική τιμή για τα καλώδια 1300¤.
Στο εμπόριο μπορούσες να βρεις κινέζικα με 500¤. με πάνω κάτω το ίδιο κέρδος.
Η πρόταση προς τον πελάτη ήταν η ακριβότερη, διότι τα καλώδια θα εντοιχίζονταν σε δύσκολο σημείο και η αξιοπιστία τους έπρεπε να είναι υψηλή.
Άρα για κάθε πρόβλημα, υπάρχουν πραγματικά πολλές λύσεις. Το θέμα είναι να μην σφάζονται οι πελάτες και να παίρνουν αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.
Προτιμώ να κάνω cross sell στη 2η και 3η αν θες επίσκεψη καλύπτωντας υπάρχουσες ανάγκες, παρά να κάνω upsell δημιουργώντας "ψεύτικες" ή υπερβολικές ανάγκες στον πελάτη.
Εύχομαι να μην παρεξήγησες τα emoticons, ήθελα να δείξω απλά την έκπληξή μου.
Μεγαλη φασαρια Αρη.
Ο χαντες λεει πως θα παλουκωσει κεφαλια περιφεριακα του σπιτιου.
Πιστευεις πως θα ειναι καπως αποτρεπτικο ?
:D
Οχι, φυσικα και δεν παρεξηγω.
Σου ξαναλεω για τριτη φορα ομως πως η προσφορα περιελαμβανε και ΟΛΗ την καλωδιωση.
Με βαση την παραπανω αναλυση που εκανες, δεν ηταν λογικα τα emoticons της εκπληξης σου, μιας και δεν εχεις αποψη για τις απαιτησεις της συγκεκριμενης εγκαταστασης. thumb
Δευτερη προσφορα που πηρα ηταν σχεδον ιδια. Στατιστικα, και η τριτη καπου εκει. Το κριτηριο επιλογης θα ειναι η εμπιστοσυνη ;-)
Ντινο η τιμες που λες ειναι με ΦΠΑ?
Ντίνο σαφώς και δεν ξέρω τις απαιτήσεις της εγκατάστασης. Αν είχες όμως π.χ. 800 μέτρα καλώδιο, θα είχες και άλλο εξοπλισμό. π.χ. BNC to twisted pair και τούμπαλιν.
Άρα με τα δεδομένα του εξοπλισμού που παρέθεσες η τιμή εξακολουθεί ναι είναι υψηλή.
Για παράδειγμα το καταγραφικό (αν είναι το 8093) παίζει στα 400 + ΦΠΑ, ο σκληρός στα μισά από την προσφορά κ.ο.κ.
Επειδή είχες παρόμοιες προσφορές, αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν ακριβές?
Γιατί να πληρώσεις 200 το σκληρό και όχι 100?
Γιατί το καταγραφικό 850 και όχι 700?
Για να έχουμε μεγάλο κέρδος από την προμήθεια και κέρδος από τα υλικά εγκατάστασης και κέρδος από την τοποθέτηση και από την εγκατάσταση και από τη ρύθμιση και από τη συντήρηση και και και?
Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.
Ορισμένοι εξακολουθούν να γίνονται μάγκες στις τσέπες των άλλων.
My 2 c.
Γενικως δεν διαφωνουμε.
Αλλη προσφορα:
- Μια σαν και αυτη
- Τεσσερις σαν και αυτη
- Αυτο το καταγραφικο μαζι με εναν 500αρη σκληρο
- Διαφορα παραφερναλια (βυσματακια, τροφοδοτικο modulator), συνολου 130 ευρω
Ολα τα παραπανω, 1776 μαζι με 100 ευρω για την εγκατάσταση - ρύθμιση του συστήματος.
Στα 1776, προσθετω αμοιβη ηλεκρτολογου + υλικα εγκταταστασης.
=========
Anyway, παραασχοληθηκαμε νομιζω Παρασκευιατικα με την περιπτωση μου :original: