Παίδες για συναγερμούς αμαξιών έχουμε πει αλλά για οικίες δεν έχουμε αναφερθεί.
Βλέπω πολλά έτοιμα DIY σετ των 150-200 Ευρώ
Αξίζουν τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο καλό μοντέλο?
Παίδες για συναγερμούς αμαξιών έχουμε πει αλλά για οικίες δεν έχουμε αναφερθεί.
Βλέπω πολλά έτοιμα DIY σετ των 150-200 Ευρώ
Αξίζουν τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο καλό μοντέλο?
Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500
Δεν γνωρίζω μοντέλα, μπορώ να καταλάβω όμως από τα χαρακτηριστικά τους. Αυτά αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι κι έχω 2-3 χρόνια να ασχοληθώ ..προτιμώ πάντως τις καλωδιωμένες εγκαταστάσεις... πιο σοβαρή δουλειά..
Αν είναι σχετικά μικρές οι αποστάσεις μεταξύ πομπών - δέκτη κέντρου - σειρήνας και ασφαλή τα σημεία που θα μπούν τα ρανταράκια, οι επαφές και η σειρήνα-σειρήνες, γιατί όχι?
Λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και έχουν και λυχνία κατάστασης της φόρτισης ή και buzzer ..θέλει να έχεις λίγο το νου σου στην κατάσταση των μπαταριών. Τώρα για ποιότητα, το 95% είναι κινέζικα... ότι μάρκα κι αν γράφουν επάνω..
Vasilis (11-01-11)
Και με τη σειρηνα τι γινεται;
Λογικα με μια κλωτσια θα γινει κομματια και τελος το ιου ιου.
Το λεω καθως στο δικο μας συναγερμο εχουν βαλει 2 σειρηνες μεσα σε ειδικα κουτια βιδωτα κτλ κτλ.
Γι αυτό λέω για ασφαλή σημεία, συνήθως ψηλά και δυσπρόσιτα, αλλά και πάλι έχουν σύστημα αντι-σαμποτάζ όταν πας να τις πειράξεις αρχίζουν και χτυπάνε ..βέβαια αν είναι σε ερημιά την βάζουν κάτω και την κάνουν κομμάτια. Αν έχεις σύνδεση με εταιρία όμως, ή ειδοποίηση σε κινητό, το σήμα της παραβίασης χτυπάει συνεχώς..
Δεν είναι η δουλειά μου αυτή καθεαυτή αλλά επειδή οικοδομές φτιαχνω , έχω έρθει σε επαφή με λογής λογής μάστορες οικοδομής . Όσον αφορά τους συναγερμους θα σας πω το εξής . Δώστε λίγα λεφτά παραπάνω και βάλτε μια καλωδιωμενη εγκατάσταση . Από επαγγελματία εγκαταστατη. Υπάρχουν χίλια δυο τεχνάσματα που αν τα αναφέρω δημόσια θα δημιουργήσω επίδοξους ληστές !
Ο συναγερμός να είναι συνδεδμενος με τηλεφωνικό κέντρο .
Επίσης μην ξεγελιεστε με τα φανταζι ονόματα του χώρου . Έχω παράδειγμα πελάτη μου που απευθύνθηκε σε « σοβαρή » εταιρία που έχει πάρει εργολαβία αρκετά δημόσια κτίρια ... Οποίος γνωρίζει λίγα πράγματα κατάλαβε. Ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα , το σύστημα ποτέ δεν δούλεψε σωστά ! Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί κάποια στιγμή να τα ξηλώσει και να κρατήσει μόνο την καλωδιωση από αυτήν την υπεροχή δουλειά .
Αν νομίζετε ότι είναι απλό το θέμα θα σας πω δυο συχνά προβλήματα που παρατηρούνται . Το ένα είναι η αδυναμία συγχρονισμού με το τηλ κέντρο και το άλλο τα εσφαλμένα σήματα συναγερμού . Απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που έχει κάνει δουλειά σε σπίτι γνωστού σας και δουλεύει αποδεδειγμένα .
Επίσης για ήδη έτοιμες κατοικίες που δεν έχουν αναμονες και προεγκατασταση όπως τα σύγχρονα διαμερίσματα , να σας πω ότι η δουλειά δεν είναι τόσο τρομερή , δεν έχει τόσα μερεμετια. Οι εγκαταστατες είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν σε σπίτια , μαγαζιά και όχι γιαπια ,δεν θα σας κατεδαφισουν το σπίτι .
Αν κάποιος χρειαστεί μπορώ να σας συστήσω ολοκληρωμένη λύση .
Σημείωση απαραίτητο ... Ζητήστε από τον εγκαταστατη να σας υποδείξει το τροπο με τον οποίο καταχωρειται ο κωδικός ασφαλείας για να βάλετε τον ατομικό σας αριθμό .
Τα συνεργεία βάζουν συγκεκριμένα νούμερα , τα οποία ακόμα και εγώ με 10 προσπάθειες θα τα βρω.
Τέλος ζητήστε να σας υποδείξουν όλες τις δυνατότητες της εγκατάστασης και όχι το οπλιστε αφοπλιστε
MHN βαλετε συνδεση με καποιο τηλεφωνικο κεντρο δικο τους!
*Ξερουν ποτε μπαινετε κ ποτε αποχωρειτε απο το σπιτι σας
*Εχουν προσβαση να αφοπλισουν τον συναγερμο σας
*Εχουν προσβαση στην τηλεφωνικη σας γραμμη
Βαλτε εναν τηλεφωνητη που μπορει να σας ειδοποιησει εσας κ αλλα 10+ τηλεφωνα οτι γινετε διαρρηξη!
Αλλωστε κ τα τηλεφωνικα κεντρα το μονο που κανουν ειναι να ενημερωνουν το 100 κ εσας τον ιδιο...αυτο μπορειτε να το κανετε κ μονοι σας!
Στα συν οτι θα γλυτωσετε κ το παγιο του μηνα για κατι το οποιο ειναι περριτο κ δεν σας προσφερει τιποτα!
Απαραιτητα σειρηνα μεσα κ εξω της οικιας...
η μεσα αποπροσανατολιζει τον επιδοξο διαρρηκη κ με τον εκκωφαντικο της θορυβο τον κανει να νοιωθει τα λεπτα σαν ωρες...συνεπως αγχεται περισσοτερο!
ειμαι κ εγω υπερ της καλωδιωσης...η ''ζημια'' ειναι μηδαμινη σε σπιτι που δεν εχει παροχες...προσφατα εβαλα στης μητερας μου ...σπιτι χωρις παροχες!
Απαραιτητα ομως...μακρια απο τις εταιριες που προσφερουν φυλαξη...πολλα γινονται!!!!
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Εμεις βαλαμε με δυο γραμμες μια gsm.
Οταν χτυπαει κατι σε παιρνει τηλεφωνο και σου λεει με συνθετικη φωνη: ζωνη ταδε.
Οποτε εσυ κρινεις αναλογα τι θα κανεις.
(πχ ζωνη ρανταρ υπογειου ξερω οτι ειναι η μανα μου που μπηκε χυμαδουρα στο γκαραζ να παρει χλωρινεσ και περιμενω λιγο πριν καλεσω αστυνομια.
το θέμα είναι οτι πες οτι για παράδειγμα λείπεις σε διακοπές.
ακόμα και εσύ να καλέσεις την αστυνομία ή απο το τηλεφωνικό κέντρο να την καλέσουν, η αστυνομία θα πάει? ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ.
και ακόμα και αν πάει (ο συναγερμός θα έχει σταματήσει γιατί ή δεν θα υπάρχει όντως πρόβλημα είτε γιατί η σειρήνα να έχει μπει σε κουβά με νερό) θα κόψει μια βόλτα απο κάτω και θα φύγει?
ποιό το νόημα?
οι συνεγερμοί είναι μόνο για εκφοβισμό και στην καλύτερη αν ο κλέφτης μπει και δεν έχει καταφέρει να τον απενεργοποιήσει πιο πριν, να τον κάνει να τραπεί σε φυγή.