Μα καλά ρε πστη μου το έβγαλε που το έβγαλε το μοτέρ...δεν μπορούσε να πλύνει λίγο το μηχανοστάσιο? :ranting2:
Βασιλάρα δεν θέλω τέτοιες γυφτιές.. :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Printable View
Μα καλά ρε πστη μου το έβγαλε που το έβγαλε το μοτέρ...δεν μπορούσε να πλύνει λίγο το μηχανοστάσιο? :ranting2:
Βασιλάρα δεν θέλω τέτοιες γυφτιές.. :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Με αφορμή την ανωτέρω παρατήρησή σου, παραθέτω μια διαφορετικής προσέγγισης "εναλλακτική" :
κινητήρας Μ54Β30+compressor kit (ας μην μιλήσουμε για μάρκα σ'αυτή τη φάση)
"μόνο" 25 kg επιβάρυνση στον μπροστινό άξονα (είναι τα μισά σε σχέση με ένα V8 της γενιάς που σκέφτεσαι)
Πλεονεκτήματα σε σχέση με την λύση τοποθέτησης V8 :
1) Εξαιρετικός κινητήρας (βραβευμένος ως κινητήρας της χρονιάς)
2) Αμεσα συμβατό "μόσχευμα" σε E46
3) Οικονομικότερη χρήση-συντήρηση
4) Συνδιαστικά με το S/C, καλύτερες αποδόσεις-επιδόσεις
5) Βελούδινος BMW εξακύλινδρος ήχος
6) Πιο ισορροπημένη οδική συμεπριφορά αμαξώματος λόγω ελαφρύτερου εμπρόσθιου άξονα κατά 25 kg (με τοποθετημένο το S/C κιτ)
7) Δυνατότητα νόμιμης και ευκολης δήλωσης της μετατροπής
8) Δυνατότητα πιο ευκολης επαναφοράς σε "εργοστασιακή μορφή"
9) Δοκιμασμένα αξιόπιστη λύση
Μειoνεκτήματα σε σχέση με την λύση τοποθέτησης V8 :
1) Πιο ακριβή υλοποίηση (αλλά πιο ευκολα "ρευστοποιήσιμη")
2) Οχι τόσο "ιδιαίτερη" λύση (για όποιον ενδιαφέρεται για "μοναδικότητα")
3) ο εξακύλινδρος ήχος αν και βελούδινος, δεν έχει την "ρώμη" του V8.
Σε μια υλοποίηση σαν την ανωτέρω (Μ54Β30+S/C), σε "χαλαρό set-up" S/C, 300 ίπποι έιναι πολύ ευκολη απόδοση, με ροπή πάνω απο 40 κιλά, αποδιδόμενη με τραπεζοειδή μορφή και σε ευρύτατο φάσμα στροφών
Οτι και αν επιλέξεις, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σου ευχομαι και σύντομα να χαρείς αυτό που ονειρευεσαι.
Σωστος ο VanVic (y),εχουμε και λεμε:
A
1)ok
2)ok
3)οικονομικοτερη χρηση απο ενα οικογενειακο V8 ?
4)ok / αλλα δεν εστιαζω σε απολυτο νουμερο ιπποδυναμης
5)ναι πολυ καλος αλλαο βι ε'ι'τ ...
6)Γι αυτο τον λογο σκεφτηκα λυση αλλα δεν ειναι της ωρας.
7)don't care about it/no comments
8)same as 7.
9)ok
B
1)Σημαντικος παραγοντας .
2)Ουτε καν μιλαμε για μοναδικοτητα απο την στιγμη που εχει γινει και γινεται κατα συρροη στα driftαμαξα.Μπορουμε να μιλησουμε ομως για επιλογη παιχνιδιου:original:
3)γειασα μαγκα μου !!!:warriorsmiley::warriorsmiley:
Ευχαριστω πολυ,δεν εχω σταματησει στιγμη να ψαχνω,μου φαινεται πως ειμαι σχεδον σιγουρος για την εναρξη με την νεα χρονια.
Προς το παρον ομως πρεπει να ασχοληθω με τις γκαντεμιες μου πρωτα:thumbsdown: (βλ.Μ54 )
Στην δική μου περίπτωση, με την τοποθέτηση του κομπρέσσορα και πριν επέμβω σε τροχαλία, πρόγραμμα, τροφοδοσία, σε καθημερινή χρήση ήταν πιο οικονομικό σε κατανάλωση σε σχέση με πρίν.
Το έλεγε και ο κασκευαστής του κομπρέσσορα οτι έτσι θα ήταν.
Η παραπανίσια ροπή και ο τρόπος απόδοσής της βοηθούσε πολύ σ΄αυτό.
Αυτά για τις βενζίνες.
Αλλά και σε κατανάλωση λιπαντικών ο straight-six έχει λιγότερες απαιτήσεις απο έναν V8. Στον V8 θές και 2 μπουζί παραπάνω (καλά αυτό είναι πταίσμα).
Παράθεση:
Αποφασισα πως θα το παντρευτω,το γουσταρω πολυ,παρα πολυ,θελω να
προχωρησω σε μια καλη αλλα και οικονομικη μετατροπη,με γοητευει πολυ η ιδεα
ενος V8 και τρελλαινομαι στο 'τραβηγμα' και στο ακουσμα του.!!!!!
......
Για παμε να συλλεξουμε καμια πληροφορια ακομη.
Ποιος ειναι ο "καλυτερος" απο τους V8 ?Ποιος βγηκε ποιο αξιοπιστος και χωρις προβληματα?
αυτη τη στιγμη και για μενα Βασιλη "καλυτερος" σημαινει ο πιο αξιοπιστος.
αλλος θα πει "καλυτερος"ειναι ο δυνατοτερος, δηλαδη καποιο s μοτερ.
βεβαια μετχ. θα ειναι οποτε ολα ειναι σχετικα κ;ι τι θα βρεις...
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
για να αναψω λιγο τα "αιματα":warriorsmiley:
https://www.youtube.com/watch?v=PsbVYPtsXgs
ναι δεν ειναι Ε46 σορρυ αμπαουτ δατ , μπατ γιου γκετ αν αϊντία!
Εγω λεω κανε την αγορά
Του μοτέρ ξεκινά σιγα σιγα και το πράμα έρχεται μονο του !!
Τι θέλει τι δε θέλει
Ωραια,ποιο μοτερ?
Προφανως γνωριζεις πολυ καλα το ψυχοτροπο του θεματος,θελω να το απολαυσω οσο περισσοτερο γινεται!Και για να το απολαυσω οπως εγω θελω,πρεπει να γινουν καποια πραγματα με τη σειρα τους.Χρονο θα χουμε,οποτε δεν παιζει θεμα,οικονομικα θα το καλυψω,οποτε αυτο που μενει ειναι να ικανοποιησω το ego μου.
Και το ego μου λεει το εξης,οπως για να μαγειρεψω ενα φαγητο και να το απολαυσω απο την πρωτη φορα,χρειαζεται να μαθω την συνταγη,το πως δηλαδη,τα υλικα και τις ιδιαιτεροτητες τους για να τα "δουλεψω" αναλογα
και την επομενη φορα που θα κανω το ιδιο φαγητο να ειμαι ακομη καλυτερος,
Ετσι θελω και σ'αυτην ,την μοναδικη για μενα μεχρι στιγμης,περιπτωση και με το μειονεκτημα οτι δεν θα μπορει να "ξαναμαγειρευτει" ,να ετοιμαστω τοσο οσο να μην βρεθω προ εκπληξεως και βασανων,και αυτος εδω ο χωρος ,με αυτα τα ατομα που τον τροφοδοτουν συνεχεια ,πιστευω πως ειναι ο καταλληλος για να παρω πολλες απο τις απαντησεις που ψαχνω:original:
Θελω να εξαντλησω/ουμε ολα τα περιθωρια που μας δινετε απο θεμα πληροφοριων. Ετσι θα εχουμε οικονομια σε αστοχιες και προβληματα που ηδη εχουν προκυψει σε διαφορες αλλες αποπειρες.
Τελος για να καταλαβουμε λιγο και το ρομαντικο του θεματος,και να μου περισσευαν τα λεφτα σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα την καροτσα σε ενα μαστορα με παραγγελια να μου ετοιμασει ενα βε-οχτω thumb
ο Μ54Β30 μπαινει κουτι σε ε46 2,2.χρειαζεσαι μονο μπλοκ,πολλαπλη εισαγωγης,πεταλουδα,μαφ,φι τροκουτι και ενα τελικο εξατμισης.φορτωνεις και το προγραμμα του 330 και εισαι ετοιμος.ολα τα αλλα ειναι ιδια ή δεν χρηζουν αλλαγης γιατι θα αντεξουν.σιγουρα δεν θα τρελλαθεις απο τη διαφορα ιπποδυναμης οπως ενας κατοχος 316.αλλα η ροπη ειναι σχεδον κατα 50% αυξημενη και θα σε χαροποιησει!!και δεν φαινεται σε ελεγχο η μετατροπη!
Βασιλη κανε λιγο υπομονη να σου δωσω το μοτερ μου!
Βασιλη το μοτερ του 330 ειναι αστερι ΑΛΛΑ δεν αντιλεγω οτι η V8-ίλα και σαν project αλλα και σαν αποτελεσμα ειναι προκληση.
Βεβαια πρεπει να εχεις το νου σου για ΚΤΕΟ-ελεγχους (εχουνε αγριεψει εχε υποψη σου),εισαι γενικα εκτεθειμενος (με το V8).
παλι δεν θα ειναι αρκετο!:original: Τα 300αλογα θα ειναι το "πατωμα".
Lunatic στο μυαλο μου μεσα εισαι ρε φιλε thumb
Την εχω "ακουσει" πραγματικα,συνεχεια σουτια κατω απο την μεση και ομως αυτα τα μαμημενα τα γονατα αντεχουν ορθια....
To https://imageshack.us/a/img89/1826/grda.jpg φωναζει V8
5litro και Ελευθερα τελικα....να αντιλαλουνε τα βουνα εδω πανω που ειμαι!!!!!!
Το https://imageshack.us/a/img266/1828/5z0t.jpg απο την αλλη μ'εχει βαλει μεχρι και σε σκεψεις υπερτροφοδοτησης,να μην εχω προβλημα με τον νομο και με την συνειδηση μου.
Σιγουρα εχει πολλες σελιδες το νημα ακομη,ειμαι σιγουρος,θα παρακαλουσα για την βοηθεια σας.
Τυπε μου μολις ετοιμασει το γλυκο αγορι το προτζεκτ ελα μια βολτα απο σαλονικα μερια; να γλυκαθεις.
Βάζεις ένα τρίλιτρο, το δηλώνεις, κτεο μεο, μετά υπερτροφοδότηση και είσαι έτοιμος !
Κάποιος έχει μιλήσει εδώ και καιρο... :whistle:
Το γλυκο αγορι ειναι αλλη φαση,περιμενω παντως πολυ να το δωthumb
...γειασα μαγκα μου,που λενε και 'δω πανω,το πιο νομιμο απ'ολα ειναι αυτο Μπιλ.
Εσυ μην χασεις ρε φουστη μου,το ηξερα:ranting2:
Εγώ το ήξερα πριν από εσένα :hystericalbs1:
αχαχαχαχα
Προχώρα Billy μαζί σου είμαστε, αλλά θέλουμε και βόλτα όταν το τελιώσεις.
Τόσο παίζουν στην Αγγλία αυτά τα μοτέρ είναι αλήθεια το επιβεβαιώνω και εγώ που το έχω δει με τα ιδια μου τα μάτια.
Εδώ είδα κομπλέ κιβώτιο, μοτέρ, κεντρικό απο Ε46 318 Μ43 με 100 λίρες! :shok::shok::shok::shok:
Τα 46άρια πάνε για scrap εδώ έτσι και τρακάρουν πόρτα (που λέει ο λόγος). "Πολύ παλιό" αυτοκίνητο για το Ηνωμένο Βασίλειο thumb Τα σπάνε κάργα!Ούτε βίδα απο Ε46 δεν θα μείνει σε μερικά χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς! thumb Όπως πλέον δεν έμεινε τίποτα απο σειρά 8 πέρα απο κάποια 840. Παλιά έβλεπες ίσα με 100 αγγελίες, πλέον 20 με το ζόρι!
πάρε τρία παραδείγματα γρήγορα γρήγορα
μιλάμε για χάρισμα. αφού σκέφτομαι να πάρω ένα μοτέρ και να το κάνω καινούριο να το έχω
https://www.ebay.co.uk/itm/bmw-e39-5...item4acb5c6549
https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-Ser...item35ce1504e0
https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E39-5...item2a2f5282a0
Με υπομονη και συνεχες ψαξιμο, μπορει να βρεθει καλο μοτερακι..
Προσφατα βοηθησα φιλο και εφερε ενα Μ54Β30 απο Αγγλια, απο ιδιωτη, με 110.000χλμ, αριστο απο συμπιεσεις κτλ.. μας εστειλε σε βιντεο το μοτερ να δουλευει, τα χλμ (μιλια) και τη διαδικασια ελεγχου συμπιεσης..
Μοτερ κομπλε, βολαν, εγκεφαλο, πλεξουδα, κλειδι EWS, φρενα μπροστα, κομπλε αναρτηση Μ πακ (αμορτισερ ελατηρια τοπ μουντ αντιστρεπτικες)+τιμονι Μ πακ με αεροσακο (Μ πακ facelift cabrio ηταν), 1600 ευρω μεχρι τη πορτα μας...
Τα πραγματα εφτασαν το προηγουμενο Σαββατο και το μοτερ ειναι πεντακαθαρο, χωρις διαρροες κτλ..
Να κρατησω τον Μ54Β22 και να τον κομπρεσοριασω αυτον παιζει?