Mπορεί να μην είναι τόσο παιχνιδιάρικο το Μ3 με το smg αλλά προσωπικά δεν θα το έκανα manual με τίποτα. Όσες φορές έχει τύχει να οδηγήσω Μ3 manual πάντα κάτι μου έλειπε...αυτό το κιβώτιο του ταιριάζει γάντι και του προσθέτει χαρακτήρα... άσε που από το Regensburg έφυγε με τον κωδικό S793A (SMG Drivelogic) στον εξοπλισμό, αφαίρεση του οποίου ισούται με "μπαστάρδεμα" σύμφωνα με τα δικά μου ψυχωτικά κριτήρια:whistle:.
Όσο έχω το Μ3 το smg μου έχει βγάλει διακόπτη αναγνώρισης επιλεγμένης ταχύτητας (p/n 23412229792) μία βλάβη που ανταλλακτικό και εργασία στοιχίζουν περί τα 500 ευρώ. Τα συμπτώματα ήταν κίτρινο λαμπάκι μετάδοσης και κάποιες φορές μόλις επέλεγες σχέση ενώ έδειχνε στην οθόνη ότι την πήρε στην πραγματικότητα πάταγες γκάζι και το αμάξι μάρσαρε σαν να έχεις νεκρά. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα άλλο παράπονο από το κιβώτιο.
Το ότι η αντλία του smg είναι πανάκριβη οφείλεται σε μ@λακία της bmw που τη δίνει πακέτο με το μπλόκ των βαλβίδων της και το συσσωρευτή πίεσης. Πάντως τα περισσότερα προβλήματα στην υδραυλική μονάδα προκαλούνται από την υπερθέρμανσή της αφού εκεί που βρίσκεται όταν το αμάξι κινείται σε χαμηλές ταχύτητες δεν φτάνει επαρκής αέρας για να την κρυώνει. Γι αυτό η καλύτερη πρόληψη είναι να αποφεύγετε να πέφτετε σε κίνηση με το Μ3, όπως και να το οδηγείται ζεστά μεσημέρια καλοκαιριού...στη γυάλα δηλαδή αλλιώς το 2,5χίλιαρο παραμονεύει...:thumbsdown::thumbsup: