Πως φαίνεται ότι δεν πατάς συχνά στις εφορίες...
500 ευρώ είναι για τα φυσικά πρόσωπα. Για επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το όριο είναι στα 250 ευρώ. Φαντάζεσαι να μπουν και οι κάρτες στα τεκμήρια? "Μα κύριε, την εφορία πλήρωσα!"
Printable View
εμένα πάντως μια χαρά τα πήρανε τα 1100..
Αντιγραφη post απο αλλο αυτοκινητοφορουμ:
Παράθεση:
Στην Τσαπανίδου πριν λίγο στον ΣΚΑΪ :
Στοιχεία για 11μηνο.
ΕΣΟΔΑ από τέλη κυκλοφορίας
2011 : 127 εκ. ευρώ
2010 : 525 εκ. ευρώ
μείωση -75,8% (!)
ΕΣΟΔΑ από τα τέλη ταξινόμησης καινούριων
2011 : 83 εκ. ευρώ
2010 : 231 εκ. ευρώ
μείωση -64% (!)
Δεν είναι μόνο τα υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας και οι φόροι πολυτελείας στα άνω των 2000cc που με νευριάζουν. Είναι και η προκλητικά άνιση μεταχείριση απέναντι σε ίσους πολίτες.
Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής:
Ο αδερφός μου έχει ένα Prius 1500cc για το οποίο πλήρωνε μέχρι πέρυσι 3 ευρώ σήμα. Παραβλέπω το γεγονός ότι φέτος γκρίνιαζε γιατί το ιδιο σήμα του κόστισε 5 ευρώ... Ένα κωλάμαξο πρέπει να πληρώνει τέλη μόνο για τους ρύπους που εκπέμπει? Τα τέλη δεν αφορούν φθορά του οδοστρώματος? Δεν αφορούν σήμαση και σηματοδότηση των δρόμων? Δεν αφορούν φωτισμό των Ε.Ο.? Δεν αφορούν συντήρηση? Δηλαδή ένα Prius πρέπει να πληρώνει 5 ευρώ το έτος αλλά ένα συμβατικό 1400άρι 240+?
Και με ποια λογική τα προ του 2011 πληρώνουν τέλη βάσει κυβισμού, ενώ τα καινούργια βάσει ρύπων? Και μάλιστα γελοίων ρύπων που ανακοινώνονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και που ποτέ μα ποτέ δεν επαληθεύονται στην πράξη? Γιατί λοιπόν δεν ενοποιούν τις δυο αυτές κατηγορίες? Φοβούνται τις αντιδράσεις κάποιων που αγόρασαν υβριδικά Toyota, Lexus και Honda προ του 2011? Κι εμείς όταν αγοράσαμε τα μπουρδέλα μας πληρώναμε 372 ευρώ, όχι 1100.
Όταν είχα πρωτογίνει μέλος στο forum είχα μια διαφωνία με τον Στάθη, ο οποίος ήταν υπέρ της άποψης να ενσωματωθούν τα τέλη στην τιμή της βενζίνης. Τελικά είχε δίκιο ο Πρόεδρος. Ας ενσωματωθούν εκεί να ησυχάσουμε. Τουλάχιστον τότε δε θα πληρώνουμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Ειλικρινά βαρέθηκα να είμαι ο μακάκας της υπόθεσης. Αν δεν αλλάξει κάτι το 2012, παραδίδω πινακίδες στο Ε60 και κυκλοφορώ με καινούργιο σαπάκι κάθε χρόνο. 1500 ευρώ ζητά ο Δημήτρης για το άψογο Punto 1.25 του, 1100 θα δώσω στους έξυπνους για να κάνω 15.000 km με τη BMW σε δρόμους-ποτάμια με λακκούβες, χωρίς φωτισμό, χωρίς θέσεις στάθμευσης και γεμάτους αλλοδαπούς με ανασφάλιστα οχήματα? Όσο για τους ρύπους, να πιάσουν εκείνους με τα ασυντήρητα βαρέα οχήματα που καίνε μαζούτ κι εμάς να μας κλάσουν τα @@.
Το γελείο της υπόθεσης είναι θα "βγεί στον άερα" κάποιος εξυπνάκιας και θα προσπαθεί να αποδείξει οτι δεν τα καταλαβαίνουμε καλά τα νούμερα και οτι σωστά είναι τα μέτρα :ranting2:
Δεν μπορεί να είναι ΤΟΣΟ, ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΙ που να μην καταλαβαίνουν οτι εκτός απο τα έσοδα που χάνουν λόγω της κατάθεσης των πινακίδων, πέφτει σε ύφεση και όλη η περιφερειακή αγορά που δουλευει με τα αυτοκίνητα που κινούνται, αναφέρομαι σε συνεργεία, ασφάλειες, πρατήρια βενζίνης, εταιρίες ανταλακτικών κλπ.
Κάτι άλλο προσπαθούν να "πετύχουν", κάτι που δεν είναι τόσο άμεσα ορατό αλλά είναι σίγουρα "δόλιο"...
Εγώ τα έσκασα τα 660 σήμερα το πρωί, με την εξής λογική. Αν το ακινητοποιήσω το αμάξι, οι πιθανότητες να μπορέσω να το πουλήσω στο επόμενο διάστημα μειώνονται αισθητά. Επίσης, η φθορά του ακίνητο ανεβαίνει κατακόρυφα σε σύγκριση με την κυκλοφορία του μιά φορά τη βδομαδα, τόσο το κυκλοφορούσα έτσι κι αλλιώς.
Τα περί δόλου, δεν τα πολυ-συμμερίζομαι, τα εισπρακτικά μέτρα που στραγγαλίζουν την αγορά γενικότερα, όχι μόνο του αυτοκινήτου, στα δικά μου μάτια μαρτυρούν αφόρητη βλακεία των κυβερνώντων, σε συνδυασμό με πανικό να μην ξαναβγάλει κόκκινη κάρτα η τρόικα. Το ερωτηματικό, αν θέλετε, αφορά την τροικα και όχι την ελληνική κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισα ήδη. Είναι τόσο αδιάβαστοι, ειδικά οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, ώστε να υιοθετούν τις ανοησίες των ελλήνων πολιτικών ? Κατά τη γνώμη μου σωστά κάνουν τη δουλειά τους. Ηρθαν με στόχο να ρίξουν το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων σε πρώτη φάση, να εμπεδώσουν ένα κλίμα φτώχειας και ανασφάλειας γιά το αύριο στον κόσμο, να ρίξουν δραματικά το κόστος παραγωγής και το εργοδοτικό και σε δεύτερο γύρο πιστεύω θα δώσουν το σύνθημα γιά ξένες επενδύσεις, όταν το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό σε όλα τα επίπεδα, δημόσιο, εργασιακά, πολιτικά κλπ.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν συνομοσία σε βάρος της χώρας. Ας κοιτάξουμε γύρω μας ο καθένας στο περιβάλλον του και ας αναρωτηθούμε αν ο κόσμος αυτός θα μπορούσε να συνετιστεί επαγγελματικά, καταναλωτικά αλλά και πολιτικά με διαφορετικό τρόπο. Ηταν ώριμος πρόπερσι ο λαός να δεχτεί ανατροπή της ζωής του ? Λέγαμε για παράδειγμα, εδώ και χρόνια, ότι το σύστημα χρειαζόταν πολυκοματικές κυβερνήσεις, στα δυτικοευρωπαικά πρότυπα. Είδαμε τι όμορφα εμπδώθηκε αυτή η αντίληψη στον πολύ κόσμο πλέον ? Θα επαληθευτεί στις επερχόμενες εκλογές αυτό με τον πιό σαφή τρόπο. Εμαθε ο κόσμος ΄ποιά είναι τα κακά του υπέρογκου δημόσιου τομέα ? Καταλάβαμε όλοι πόσο βλάπτει ο υπέρμετρος δανεισμός, ιδιωτικός και δημόσιος ? Ασφαλώς. Νομίζω πως η τροικα πιάνει στόχους λοιπόν. Μην θεωρούμε τους ξένους κουτόφραγκους, ούτε απαραίτητα δολοπλόκους. Επρεπε η χώρα αυτή να μεταμορφωθεί και ασφαλώς έπρεπε και οι δανειστές να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους απέναντί μας. Νομίζω εσκεμμένα επέλεξαν το βίαιο τρόπο προσαρμογής μας, θέτοντας σκληρούς ποσοτικους στόχους στα δημόσια οικονομικά κυρίως, στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης ήτανε να διαπραγματευτεί καλύτερα γιά τον κόσμο. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι Ιρλανδοί και Πορτογάλοι αντέδρασαν με πολύ περισσότερη σοβαρότητα σε αντίστοιχα μνημόνια.
Το πλάτιασα λίγο, αλλά νομίζω το μήνυμα είναι σαφές. Στόχος ήταν να εμπεδώσει αυτός ο λαός το πόσο τραγικά λάθη έγιναν και από πλευράς κυβερνήσεων όσο και λαού (εντάξει, όχι ολόκληρου). Το αν έχω δίκιο θα φανεί στο κοντινό μέλλον, μην μας ξεφεύγει όμως ότι η τρόικα κάνει τη δουλειά της στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της ευρωζώνης. Αν συμβεί¨"ατύχημα" δεν σημαίνει ότι έκαναν λάθος σχεδιασμό γιά την περίπτωσή μας.
Δεν ειναι τπτ δολιο Βαγγελη. Ηλιθιοι ειναι απλα. Και δεν μελετουν κατι πριν το κανουν. Αρπα κολλα που λενε.
Δεν θέλω να φανώ συνομοσιολόγος αλλά ρε Βαγγέλη δεν είναι ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ αυτό;
Και το θέμα είναι ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αποτέλεσμα των 25ετών προσπαθείων και αναλύεται σε πολλά σκέλη, ένα από τα οποία είναι η εξάρτησή της ποιότητας ζωής μας από το πιστωτικό χρήμα. Γιαυτό το λόγο κυρίως δεν υπάρχουν οι ανοχές που θα επέτρεπαν να περάσει πιο ανώδυνα το όλο θέμα.
δεν είναι βλάκες.
μας προετοιμάζουν.
κουράστηκα να το λέω, πείτε με γραφικό, πείτε με ότι θέλετε.
Οταν θα μας σερβίρουν το -κουφέτο- θα είμαστε τόσο σαλταρισμένοι που θα αισθανθούμε μέχρι και ανακούφιση.
death spiral, λέγεται, θανάσιμη περιδίνηση προς το μοιραίο τέλος.
Τα "εσκασα" και εγώ σήμερα!
880 ευρώ για 2-3 φορές την εβδομάδα!!
Μα είναι παντελώς ΗΛΙΘΙΟΙ?
Ο Άρης έχει δίκιο , γιατί τα υβριδικά 5 ευρώ ? Άστους και θα δείτε του χρόνου γέλια παιδιά...
Υ.Γ: Ασφαλισμένο αμάξι χωρίς πληρωμένα τέλη γίνεται?
ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ απλήρωτα τέλη και θα κυκλοφορούμε μια χαρά !!
Άντε να πιάσουν 2,500,000 αυτοκίνητα..
1984 στυλ και έτσι.
Γουστάρω. Κανά πεινασμένο μιλφάκι θα χτυπήσουμε μέχρι τότε ή θα μείνουμε με το @@ στο χέρι; Να αισθανθούμε λίγο large ρε παιδί μου.
@Συμπαντάρχη, εκεί πήγαινε το ποστ, σλουρπ.
Του χρόνου θα ...μαμίσουν και τα υβριδικά !!
"Για να είναι δίκαιο το σύστημα ", θα ακούσουμε να λένε ! thumb
του χρονου δεν νομιζω να εχουμε αμαξια
Κουτοπονηροι μπαγλαμαδες που αραζαν σαν το τζιτζικα και μολις "χιονισε" αρχισαν να τρεχουν να προφτασουν...
Στην αρχη και εγω παντου συνωμοσιες εβλεπα (ολο και καποια υπαρχει..χαχαχα), μετα καταλαβα οτι οι υπανθρωποι παιρνουν αποφασεις στο ποδαρι για να δειχνουν οτι κατι κανουν -προσπαθουν και να "ευχαριστησουν" τους εταιρους και την τροικα που μπαίλντισε πια με την απιστευτη ανικανοτητα τους.
Ετσι εφαρμοζουν γνωστη τακτικη στους φοροοικονομικους κυκλους το ΑΠ
φυσικα τιποτα δεν τους βγηκε και ο φαυλος κυκλος μεγαλωνει!!
υγ. ΑΠ= Αμα Πιασει...
γνωστη τακτικη ειδικα στις δηλωσεις στην εφορια.... δηλωνεις κατι (πχ δαπανη) και ... αμα πιασει!!!
Πάνο, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι της Τρόικας σχέδιο. Απλά οι δικοί μας είναι όντως ΗΛΙΘΙΟΙ:
- Το Δεκ του '08 το Μ3 είχε σήμα 572e.
- Το Δεκ του '09 πλήρωσα 1.000e τέλη κυκλοφορίας.
- Το Δεκ του '10 πλήρωσα 1.100e --------''--------. Επίσης μέσα στο '11 πλήρωσα 430e έκτακτη εισφορά.
Το Δεκ του '11 πήρανε τα @@ μου. Το έχω ήδη πάρει απόφαση ότι το σήμα του '12 ΔΕΝ θα το πληρώσω. Πινακίδες από το '13 και ΕΦΟΣΟΝ αλλάξει κάτι. Το αμάξι κάνει βόλτες το τετράγωνο 1 x βδομάδα.
Επίσης τα νούμερα που έβαλε ο strof είναι 11-μηνου όπως αναφέρει. Ας δούμε και τα σύνολα με το Δεκέμβριο σε λίγες μέρες.
Κώστα μου, εγώ δεν είπα πως το ηλίθιο σύστημα των Τ.Κ. είναι ιδέα της τροικας, το αντίθετο λέω, θέτουν ποσοτικούς δημοσιονομικούς στόχους και αφήνουν τους γκατζόλους πολιτικούς μας να τους πιάσουν. Ξέρουν οι ξένοι ότι πρόκειται γιά λάθη, αλλά δεν τους αφορά αυτό, αφήνουν να τρομοκρατηθεί ο κόσμος με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να δεχτεί αδιαμαρτυρητα τις χοντρές αλλαγές που έρχονται. Και φυσικά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος (μονοκαματικές κυβερνήσεις) που εξέθρεψαν τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη συναλλαγή παντού.
Ασφαλώς αντιστεκόμαστε όσο μπορούμε, καταθέτουμε πινακίδες, κόβουμε το ρεύμα σε αποθήκες ή σε εξοχικά, δεν ψωνίζουμε κλπ αλλά στο τέλος το σχέδιο των ξένων που μας δανείζουν θα περάσει, η χώρα θα αλλάξει με τον τρόπο που έχουν προγραμματίσει.
Αλλα 880¤ στο ταμειο του κρατους, με ενα 20αρικο ακομα εβαζα πισω φρενα :ranting2:
δεν υπάρχουν συνομωσίες, ούτε είναι ηλίθιοι οι κυβερνώντες..
υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τόσοι κυβερνητικοί οικονομολόγοι-σύμβουλοι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο; ότι η υπέρμετρη φορολόγηση έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των εσόσων;
γνωρίζουν στην ευρώπη ότι η ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, ότι τα νούμερα δεν πρόκειται να βγουν ούτε με την δευτέρα παρουσία...
αυτό που θέλουν και το έχουν δηλώσει επίσημα πολλάκις, είναι να τιμωρηθεί η ελλάδα παραδειγματικά για την ασύδωτη λειτουργία της...να γίνει παράδειγμα για το τί μπορούν να πάθουν αν δε συμμορφωθούν κι οι υπόλοιπες προβληματικές χώρες
πώς θα τιμωρηθεί η ελλάδα; μα με την οικονομική εξόντωση των ελλήνων, με την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου
Όχι, η έκτακτη εισφορά ήρθε σε ξεχωριστο εκκαθαριστικό πριν από ένα δίμηνο.
Με πρόλαβε ο Καρχαρίας!
έχεις απόλυτο δίκιο
1. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ποσά της ετήσιας
αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από την κυρι−
ότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρή−
σης, σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, αεροσκαφών,
ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων, καθώς και δεξαμενών
κολύμβησης, όπως αυτά προκύπτουν από τη δήλωση
φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011
για δες το καλύτερα τι μας ετοιμάζουν ομως...
Αυτή ηταν η έκτακτη Στεφ.
το 2012 ενσωματώνεται
μέχρι το 15 είναι απο οτι μου έχει πει ο φοροτεχνικός μου.Παράθεση:
Το επόμενο έτος το υπουργείο Οικονομικών δεν θα στείλει το γνωστό πολυεκκαθαριστικό, αλλά θα ενσωματώσει την έκτακτη εισφορά εισοδήματος 2011, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά αντικειμενικών δαπανών στο εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Κάτι θα γίνει με ασήμαντη αφορμή και θα ...
Δεν σηκώνει πολλά πειράματα ο Έλληνας και σίγουρα δεν είναι λιγότερο έξυπνος απο άλλους Ευρωπαίους...
Παίζουν με την φωτιά οι "σωτήρες" μας...
Ο εφαρμοστικός νόμος για τις εκτακτες εισφορες, αφορούσε τα εισοδήματα του 2010 αναδρομικά !
Το θέμα είναι μην βγει κάτι αλλο !!
Οι Έλληνες Βαγγέλη έχουν καταντήσει πάπιες, δε μιλάνε πια. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η λύση είναι να σπας πλάκες πεζοδρομίων και μάρμαρα και να καταστρέφεις την περιουσία του άλλου, κάποιοι που κάνουν αντίσταση μέσω στάσης πληρωμών ρίχνοντας τα βάρη στους υπολοίπους, κάποιοι που κλαίνε και ωρύονται στα κανάλια αλλά ήταν οι πρώτοι που σήκωσαν τα χρήματά τους από τις Ελβετικές τράπεζες και τα έστειλαν σε παρακλάδια των τελευταίων σε Σιγκαπούρη και Hong-Kong και τέλος κάποιοι που έχουν στόματα να θρέψουν και που έχει πάρει φωτιά ο κώλος τους από τα χρέη, τους φόρους και τα δάνεια.
Αν ρωτήσεις τον κόσμο, όλοι περιμένουν τις εκλογές για να πάρουν εκδίκηση. Κουραφέξαλα όμως. Κι εσύ κι εγώ γνωρίζουμε ότι τον Απρίλη θα κάθονται και πάλι στα έδρανα οι Σπηλιωτοπουλογιακουμάτοι, οι Μπιρμπιλογερουλάνοι, οι διάφοροι τηλεπλασιέδες και οι ανεπάγγελτοι τεμπέληδες της Αριστεράς.
Δεν υπάρχει σωτηρία Βαγγέλη. Οι ικανοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα κοινά ενώ η συντρηπτική πλειοψηφία όσων ψηφίζουν συνειδητά το κάνει με γνώμονα το ατομικό συμφέρον.