τυπε εξηγησε μου μονο γιατι εσεις στην Σαλονικα ολα τα τυρια εκτος της φετας που την λετε ΤΥΡΙ τα λετε κασερια....
οποτε πες μου τι κασερι θες να σου φερω ενα κεφαλακι...:thumbsup:
Printable View
Παράθεση:
Το κασέρι (ή κασσέρι) (απο τουρκ. kaşar[1]) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες.Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Λέσβο – όπως και σε πολλά μέρη της Τουρκίας.Το ελληνικό το κασέρι έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π)
thumbΠαράθεση:
Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.
thumbΠαράθεση:
Πιστεύεται ότι το βυζαντινό όνομα της φέτας ήταν "πρόσφατος" (δηλ. τυρός). Το όνομα φέτα είναι ιταλικής προέλευσης (<fetta) και προέρχεται από μια αναφορά του 17ου αιώνα στο είδος αυτού του τυριού που κοβόταν σε φέτες για να τοποθετηθεί στα βαρέλια. Στην Κύπρο συνηθίζεται να γράφεται με δύο <Τ>, όπως άλλωστε προφέρεται και στην κυπριακή Διάλεκτο
Μπραβο στα λυκονια
Στη δέσμευση 50 τόνων ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα του συγκεκριμένου φορτίου ρυζιού, επειδή ανιχνεύθηκε αφλατοξίνη, σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Το προϊόν επιστράφηκε στη χώρα προέλευσής του.
Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται σε διάφορα προϊόντα.
www.newsit.gr
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ούγκο Τσάβες το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 58 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος, και δεξί του χέρι, Νίκολας Μαδούρο με δάκρυα στα μάτια στις 16:25 ώρα Βενεζουέλας και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους της χώρας.
Ο Τσάβες έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.
https://www.newsbeast.gr/files/temp/...5166257AEE.jpg
newsbeast.grΠαράθεση:
Πρόκειται για τη Σωρό που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων
Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί από τον Βασίλη Τερλέγκα.
Πρόκειται για τη Σωρό που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και είναι ένα από τα έξι νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Θανί.
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Βασίλης Τερλέγκας στην εφημερίδα «Espresso» είχε αγοράσει το νησί το 1990 από τους πρώτους του ιδιοκτήτες, ωστόσο, ποτέ δεν επένδυσε σε αυτό.
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Star» ο τραγουδιστής, είχε αγοράσει το νησί από μια Αμερικανίδα, η οποία λίγο πριν πεθάνει πουλούσε ό,τι είχε και δεν είχε.
«Δε σκόπευα να επενδύσω περαιτέρω στο νησί, άλλωστε ποτέ δεν ήμουν Ωνάσης, ωστόσο τότε οι δουλειές μου πήγαιναν καλά και ήθελα να επενδύσω κάπου» δήλωσε ο Βασίλης Τερλέγκας και συνέχισε: «Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του μάλιστα είναι γραμμένοι πάνω σε πάπυρο. Η συγκεκριμένη το είχε κληρονομήσει απΆ ό,τι ξέρω από την οικογένειά της, η οποία φαίνεται πως αποτελούσε τους πρώτους ιδιοκτήτες του από το 1824. Το είχα δει από φωτογραφίες και λόγω της πολύ χαμηλής του τιμής, που δεν θα ήθελα να σας αποκαλύψω, αποφάσισα να το αγοράσω. Από εκεί και πέρα, το νησί είναι νόμιμο, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες που το πιστοποιούν και πάνω σε αυτό μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».
Η Σωρός ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, έχει έκταση 330 στρέμματα και συγκαταλέγεται στα έξι νησιά που αγόρασε πρόσφατα ο Εμίρης του Κατάρ για να επενδύσει και τα κάνει δώρο στην πανέμορφη γυναίκα του και τα 24 παιδιά του.
r.i.p ελαφρυ το τσιμεντο που τον σκεπαζει τον εθναρχη της αντιπαροχης
βεβαια ευκαιρια να παει να μιλησει κι μουγγος ο ανεψιος του
https://www.sport-fm.gr/article/661291
:hystericalbs1: :hystericalbs1:
https://www.youtube.com/watch?v=25O5dr479pcΠαράθεση:
Γνωστός κοσμηματοπώλης και τηλεπαρουσιαστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν ταξιδέψει στη Βηρυτό κουβαλώντας δύο βαλίτσες γεμάτες με ασήμι! Πρόκειται για τον Τζον Μπέιλι, τον Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική του ατάκα “το κοπή τη πίτα”, με την οποία έγραψε τη δική του “ιστορία” στο Facebook.
Η σύλληψη του Τζον Μπέιλι έγινε πριν από δύο μήνες, αλλά βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου στις ομολογουμένως ευμεγέθεις αποσκευές του, όπου εντόπισαν ράβδους από καθαρό ασήμι, συνολικού βάρους 185 κιλών!
Ο Τζον Μπέιλι δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου στους άνδρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν την υπόθεση κι έτσι συνελήφθη, ενώ οι ράβδοι δεσμεύτηκαν. Πλέον, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί που θα κατέληγαν οι ράβδοι με το ασήμι.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Espresso”, ο Τζον Μπέιλι επιχειρεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Όπως ισχυρίζεται, δεν έχει συλληφθεί ποτέ και δεν του έχουν κάνει ποτέ κατάσχεση στο εμπόρευμά του. “Είμαι νόμιμος, είμαι επιχειρηματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου”, διατείνεται ο Τζον Μπέιλι και προσθέτει πως “έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε”.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περίπου 35 ανάλογες υποθέσεις.
Καριέρα στην TV
Ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κανάλια της περιφέρειας, πριν από δέκα χρόνια, πουλώντας κοσμήματα, αλλά και ανταλλάσσοντας χρυσό. Πλέον “βγαίνει στον αέρα” από το δικό του τηλεοπτικό στούντιο στο ρετιρέ της Ερμού, όπου διατηρεί και το κοσμηματοπωλείο του. Εκεί κάνει τις εκπομπές του, με δικό του σκηνοθέτη και κάμεραμαν. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, η οποία τον βοηθά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Πολυ τον παω αυτον τον τυπο! Μακαρι να ειχαμε ετσι καποιον πολιτικο εδω στην ελλαδα σαν και αυτον..
Δεν ξερω αν εξυπηρετει κατι γιατι μολις βλεπουμε εναν ανθρωπο να λεει την αληθεια παντα πρεπει να μπαινουν υποψιες και αν ειναι ετσι αν ειναι αλλιως..
δεν ξερω εμενα μαρεσει αυτα που λεει και συμφωνω στα περισσοτερα και βλεπω εναν ανθρωπο εξυπνο και με μεγαλη σαφηνεια-γνωση και σοβαροτητα σε αυτα που λεει, πραγματα τα οποια λοιπουν απ το μεγαλυτερο μερος των πολιτικων (μαλλον αναγκαιο κακο) στην Ελλαδα..
https://www.youtube.com/watch?v=QefOc1SewFM
https://www.youtube.com/watch?v=7tQ1ylp_qYc
ειχε και αεροπορικο δυστυχημα αυτος...
(τη γλυτωσε ευτυχως ο ανθρωπος)
To ποιο εντυπωσιακο ειναι το πως γαλουχηθηκαν με κατι τετοιες φουσκες οι νεοτερες γενεες και δοξαζουν ακομα καποιους σα τον εθνΑΡΧΗ και λοιπους καταστροφεις της συγχρονης ελλαδας. (εξαιρουνται βεβαια οι ωφελημενοι οι οποιοι ακομα δακρυζουν και γονατιζουν μπροστα στο μεγαλειο των αυτοεξοριστων της avenue foch ).
Η πολιτική άμα δεν έχει οπαδιλίκι είναι άνοστη ρε παιδιά, τί να κάνουμε...
Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα Γιωργο απ το να ΜΗΝ εχεις καμια απολυτως εξαρτηση απο αυτο το κωλοκυκλωμα πολιτικων και πολιτικης και να μπορεις ευθεως να τους διατυμπανιζεις οτι "κ@ριοληδες δε σας εχω καμια αναγκη και σας εχω γραμμενους στ'@ρχιδια μου".....
Δυστυχως πολλοι ελληνες εγιναν ορκισμενοι οπαδοι της μπλε και πρασινης παραταξης εναντι πινακιου φακης.
Τιποτα δεν μπορουν να κανουν. Κλαινε και καταριουνται τους "ευεργετες τους" και ζητανε το κεφαλι τους στη γκιλοτινα.
Οσο για τους πολιτικους, αυτοι με λιγες εξαιρεσεις που ηξεραν να κλεβουν μεν(Λαλιωτης, Μπαρμπι), αλλα οχι και να κρυφτουν δε (Τσοχα, Βουλγα, Σπηλιο, Ρουσο, Παπα) δε θα παθουν απολυτως τιποτα .
Αντιθετα γινονται τιμητες των πρωην συντροφων στη μασσα, εξαγνιζονται και ατενιζουν το μελλον με αισιοδοξια εις υγειαν των κοροιδων (ημων).
Για όσους πήραν διακοποδανειο για να βουλωσουν τρύπες απο φέσια δεν έχω λόγο για τους άλλους όμως που τα πήραν για ντολτσεβιτα σιγά μην κλάψω καλα έκαναν και τους τα εσμπρωξαν οι τράπεζες κορόιδο ήταν οι άλλοι που πιναν φραπογαλο στο Λετζο;
Ας το βάλει κάποιος στο σωστό θρεντ σορυ
πρίν απο λίγο σκεφτόμουν την μ@λ@κί@ που είπα πρίν λίγες εβδομάδες, ότι είμουν αισιόδοξος για το 13...
ειλικρινά το σκέφτομαι και γελάω με το κλούβιο μου μυαλό που όχι μόνο το σκέφτηκα, αλλά που το είπα και σε πόσα άτομα...
βλάκας οφ δε γίαρ του φόρουμ με εκείνο το ποστ, για όλο το 13 πρέπει να έχω ανακηρυχθει...
Ναι ρε συ Άρη δε φταίνε εκείνοι, θύμα είναι όλοι τους, τούς κορόιδεψαν οι πολιτικοί, τους παρέσυραν οι τράπεζες, τα γνωστά....
Γι αυτό διαγραφή δανείων, να τα πληρώσουν οι τράπεζες, και για να μην χαθούν οι καταθέσεις ουσιαστικά να τα πληρώσει το κράτος, δηλαδή να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, που δεν δανειστήκαμε όπως ΑΥΤΟΙ για να πάμε για καφέ στο Empire State Building. thumb
https://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphot...19166882_n.jpg
άστα στέλιο...είμαι σε περίοδο που τα βλέπω όλα μαύρα. συγκηριακά πάνε όλα στραβά. τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάτι πήγαινε στραβα, κάτι άλλο πήγαινε θετικά.
απο τον δεκέμβρη μέχρι τώρα, όλα πάνε γτπ, απο την μια στραβή στην άλλη.
2 προτζεκτ που ήταν τελειωμένα και περιμέναμε να ξεκινήσουμε παραγωγή έχουν παγώσει, ένας άλλος φινλανδός κόβει την παραγωγή στο 1/3 για φέτος γιατί τρέχουν δείγματα με κινέζους, ένας νορβηγός μας έχει βγεί αναποφάσιστος και όλο αλλαγές σε δείγματα έχουμε εδώ και τρείς μήνες και τρενάρει παραγγελεία, η φούρνιντεκ πήγε κατά διαόλου και δεν έχει δουλέψει κανείς, βλάβη 4κ στο cnc, 4 προκαταβολές εκ των οποίων οι 2 είναι για μεγάλες δουλειές εχουν παγώσει και δεν παίρνουμε πράσινο φως, και όλα τα έξοδα τρέχουν γ@μιώντας...
εεεεε όπως καταλαβαίνεις, ένα κεφάλι είναι, δεν μπορεί να σηκώνει τόσες σφαλιάρες μαζεμένες, ειδικά τέτοιες περιόδους...
Αυτη η αφεση αμαρτιων των δανειοληπτων και ειδικα αυτων που χρωστανε κυριως απο καταναλωτικα και διακοποδανεια ελεω αγνοιας των απονηρευτων πολιτων που πιαστηκαν στα διχτυα των πονηρων τραπεζών πολυ μου τη δινει στα νευρα. Οποιος γλεντησε με δανεικα να πληρωσει και να ξοφλησει μονος του. Δε τα φαγαμε ουτε τα γλεντησαμε μαζι.
Θωμά, φαντάζομαι το είδες αυτό έτσι?
https://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1885629&nt=103
Θωμά καταλαβαίνω φίλε εύχομαι άλλη αναποδιά να μην σε βρεί πραγματικά!
πριν λιγο καιρο που μπαινοβγαινα στα εκκοκιστηρια να παραδινω βαμβακι ειδα εναν φιλο ο οποιος δουλευε εκει καθαριζε τις καροτσες..
Πολυ καλος φιλος οικογενειαρχης ειχε μεγαλο μαγαζι με ανταλλακτικα οπελ..
τελος παντων εφτασε σε σημειο να εχει τοσο στοκ ο ανθρωπος να μην μπορει να πουλησει δεν κινείται τιποτα κλπ..Εκλεισε το μαγαζι γιατι πλεον εμπανε μεσα..και χρωσταει μερικα λεφτα στην τραπεζα..
Αλλα ηταν τοσο χαμογελαστος καναμε πολυ χαβαλε ιπιαμε τον καφε μας..
πηραζαμε συνεχεια μια κοπελα εκει ενα ωραιο ξανθο που επερνε υγρασιες.χαχαχ
Στελιο γ@μησε τους ρε, αμα δεν ειμαι λεει αισιοδοξος και δεν κανω και το καλαμπουρι μου θα ειμαι ολη μερα να κλαιω..τι να κανω δηλαδη επειδη χρωσταω μερικα λεφτα στην τραπεζα να πεθανω? τελειωσε δεν μπορω φιλε δεν μπορω μου λεει να πηγαινω σπιτι μου και να με βλεπει το παιδι μου σε μαυρα χαλια..
Αυτα μου ειπε..:original:
του ταχωσαν καλα του κινεζου...το ...''αντισημιτισμος'' ειχε πλακα,αν και με αλλη εννοια...
τα δανεια τα δινανε οι τραπεζες και ο λαος τα επαιρνε.εχουν ευθυνη και οι 2 για το οτι δεν μπορουν να πληρωθουν,αλλα περισοτερο οι τραπεζες.και εξηγω γιατι.
ναι αυτος που πηρε δανειο και δεν ειχε να το πληρωσει εφταιγε.αυτος που πηρε δανειο με 2000 ευρω μισθο και τωρα ενω το δανειο τρεχει με το ιδιο επιτοκιο ,ο μισθος τους εχει παει στα 1000 δεν φταιει.
οι τραπεζες φταινε περισοτερο γιατι εδιναν χρηματα ενω ξερανε οτι δεν θα τα παρουν πισω.και το ηξεραν γιατι δεν κοιτουσαν τα εισοδηματα των δανειζομενων οταν τους χορηγουσαν τα δανεια των 3.000 και 10000 ευρω.παρε κοσμε ναχεις.η' σε δικους τους επιχειρηματιες που θελανε ζεστο πολυ χρημα και δεν μπορουσαν να το εχουν, τους εκαναν χαρες και τους δανειζαν για να εχουν την ευνοια τους,γνωριζοντας οτι δεν προκειται να ξοφλησουν το χρεος.
με λιγα λογια αν οι τραπεζες δεν δανειζαν η' δανειζαν ορθολογικα οπως τωρα ας πουμε με σωστα κριτηρια δεν θα ειχαμε παθει ζημια παγκοσμιως.αερα πουλουσαν.
και εδω ηθελα να πω και κατι αλλο για τις αθωες τραπεζες.σε λιγο καιρο θα ριξουν τα επιτοκια καταθεσεων γιατι δανειζουν με μικροτερο επιτοκιο αποτι δινουν στα επιτοκια προθεσμιακων καταθεσεων.και αυτο τις βαζει μεσα.ομως δεν λενε τιποτα για τα επιτοκια των καρτων που ειναι 10πλασια .και αυτα μεσα τις βαζουν?αυτο δλδ ειναι δικαιο για τον καταναλωτη?
οι τραπεζες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα,ομως ειναι νταβατζηδες!
ειδα τις συγκεντρωσεις του παστοκ και των μπλε στουμφ και αηδιασα.αντε και σε εβαλαν σε δουλεια,αντε και σου τακτοποιησαν ενα αυθαιρετο.ποσο ακομα ρε μα@ακα θα εισαι οπαδος τους ?ποιοι ειναι ρε παιδια αυτοι οι ηλιθιοι που ακομα τρεχουν και χειροκροτουν τους μπλε και πρασινους καταστροφεις της ελλαδας?τοσο ζωα υπαρχουν ακομα?
πως γινεται στην ισλανδια να τους δικαζουν και εμεις ακομα να τους χειροκροτουμε?
γ@μω την ελλαδα μου!αει σηχτηρι!
Εκείνος που έπαιρνε 2 & τώρα παίρνει 1, να πάει να κάνει ρύθμιση. Μπορεί.
Οπως κάθε μπίζνα, έτσι και οι τράπεζες είναι in business to make dough. Ας πρόσεχαν ορισμένοι ή αν δεν ήξεραν, ας ρώταγαν.
Το brand "Ελλάδα" σε κατηφόρα...
Σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΟΤ στο μουσείο της Ακρόπολης αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 ήταν στη 5η θέση στο κόσμο ως brand.
Σήμερα παρά τα εκατομμύρια που συνεχίζει να ξοδεύει, βρίσκεται στη 39η θέση.
Και ως επακόλουθο έχουμε αυτό.... https://www.euro2day.gr/news/economy...5/Article.aspx :shok:
η ιστορία ξεκινάει όχι απο πολύ παλιά, περίπου απο το 2007 με την εξαγορά που είχε ξεκινήσει να κάνει η άλφα γουντ.
ουσιαστικά ο αδαμόπουλος και ο αγοραστός την πάτησαν σαν πρωτάρηδες. μαζί με κάποια άλλα λάθη πωλήσεων χωρίς κλίμακες που τσουβαλιάζαν όλους τους επαγγελματίες, πείραν την κάτω βόλτα.
μόνο θα σου πω ότι μόλις ανέλαβαν, βρέθηκαν έκπληκτοι απο το γεγονός ότι έπρεπε να απολυθούν άμεσα 400+ άτομα, για να μπορεί η εταιρεία να είναι έσοδα - έξοδα.
την ίδια περίοδο, τελείωναν μια τεράστια επένδυση την πίνδο αε η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία παραγωγής εμ ντι εφ μετά το κλείσιμο της σοφτεξ και βαλκάν. σημαντική επένδυση, κυρίως για τον κλάδο αλλά και για την ίδια την χώρα, μιας και μιλάμε για εταιρεία που υπερκάλυπτε την εγχώρια αγορά, ενώ είχε δυνατότητα παραγωγής στο να παράγει ετησίως 60% παραπάνω υλικό απο αυτή την ανάγκη. μιλάμε για τρελά κυβικά παραγωγής. ενοείτε ότι το πλεονάζον υλικό θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό κομμάτι στην έξω αγορά.
δυστηχώς επηρεασμένοι απο μια προηγούμενη στρατηγική πωλήσεων απο την αρχική εταιρεία η οποία ήταν μεταποιητική, έκανα το λάθος και προσπάθησαν να την εφαρμόσουν και στην πίνδο.
αυτή η εταιρεία, είχε δυο κλίμακες πελατών. τους κατασκευαστές και τους εμπόρους. υπήρχαε όμως και εμείς μαζί με κάποιους άλλους, οι οποίοι είμασταν πιο βιομηχανική παραγωγή και τέτοιου είδους αγορές, τις κάναμε απευθείας απο εργοστάσια λόγο του όγκου που μπορούσαμε να αποροφήσουμε.
στην πίνδο λοιπόν, την βιομηχανική παραγωγή την έβαλαν στην ίδια κατηγορία τιμοκαταλόγου με τους απλούς κατασκευαστές.
φτάναμε λοιπόν να κάνουμε κουβέντα με την ίδια την εταιρεία στο να κάνουμε αγορά, και οι τιμές που μας έδιναν ήταν πιο ακριβές απο του εμπόρου, στο ίδιο υλικό...
δλδ...ρε μλκ. έρχεται ο έμπορος και μου δίνει τιμοκατάλογο με το υλικό σου, ποιο φτηνά απο εσένα που το παράγεις? ε δεν παίζει...βρε μα βρε ξεμά, του εξηγούσαμε ότι σαν εργοστάσιο εμείς ήδη δουλεύουμε απ'έξω, έχουμε στάνταρ ποιότητα πέον απο εκεί που ψωνίζουμε και οι τιμές είναι 60% κάτω. φυσικά και μείναμε εκεί που είμασταν, αν και οι δικαιολογίες των πωλητών ήταν γελοίες. μας έλεγαν δλδ ότι αυτοί θα πάρουν επιταγές μέχρι και 8 μηνών. ε και???εδώ για εμπορεύματα αξίας 40κ εσείς ζητάτε 100. τι και αν είναι επιταγές?
είρθε λοιπόν και το πρόβλημα το ότι η εταιρεία απέκτησε ένα κακό όνομα στην αγορά απο αυτή την πολιτική, παράλληλα έτρεχαν τα προβλήματα με την σελμαν που απαιτούσε συνεχόμενη χρηματοδότηση απο την υγιή αλφα γουντ, έκατσε και η αγορά, και να τα αποτελέσματα.
η ίδιοι επίσεις έχουν τεράστιο εργοστάσιο στην βουλγαρία που παράγει νοβοπαν και κάνει κοπή καπλαμά.
μιλάμε για τεράστιους κύκλους εργασιών, ουσιαστικά μιλάμε για βιομηχανίες και όχι μαγαζάκια σαν και εμάς, και όσο απίστευτο και να ακούγεται τα αφεντικά ήταν κανονικά αφεντικά όπως είμαστε εμείς. και με τους πελάτες σχέση είτε μικρός είτε μεγάλος, γύρω γύρω μέσα στην παραγωγη, να έρθουν να σου μιλήσουν για δουλειά, κτλ κτλ...
αυτή η δίψα στο να κατακτήσουν όλη την μεγαλοβιομηχανία του ξύλου, τους βγήκε σε κακό. αν και εδώ που τα λέμε το βρίσκω λίγο απίθανο το να πεινάσουν οι ίδιοι, είναι κρίμα που θα βγάλουν όνομα, κάποιοι οι οποίοι ήταν κύριοι και φερέγγυοι.