Bitz (06-03-13), ghost-rider (05-03-13), PANOS-E60 (05-03-13)
Πιστεύεται ότι το βυζαντινό όνομα της φέτας ήταν "πρόσφατος" (δηλ. τυρός). Το όνομα φέτα είναι ιταλικής προέλευσης (<fetta) και προέρχεται από μια αναφορά του 17ου αιώνα στο είδος αυτού του τυριού που κοβόταν σε φέτες για να τοποθετηθεί στα βαρέλια. Στην Κύπρο συνηθίζεται να γράφεται με δύο <Τ>, όπως άλλωστε προφέρεται και στην κυπριακή Διάλεκτο![]()
ghost-rider (05-03-13), spar@ (05-03-13), vagmag (06-03-13)
Μπραβο στα λυκονια
Στη δέσμευση 50 τόνων ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα του συγκεκριμένου φορτίου ρυζιού, επειδή ανιχνεύθηκε αφλατοξίνη, σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Το προϊόν επιστράφηκε στη χώρα προέλευσής του.
Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται σε διάφορα προϊόντα.
www.newsit.gr
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Bazil Van Sinner (06-03-13), gant (05-03-13)
Το κασέρι (ή κασσέρι) (απο τουρκ. kaşar[1]) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες.Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Λέσβο – όπως και σε πολλά μέρη της Τουρκίας.Το ελληνικό το κασέρι έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π)Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.![]()
ghost-rider (05-03-13), vagmag (06-03-13)