Ο Τσιφ έχει δίκιο, ήταν της ΜΚ η κατασκευή. Πάρε το Νίκο όπως σου γραψε ο Μπιλ παραπάνω.
Αν πάντως κάνεις οτιδήποτε στους θόλους Βαγγέλη, πρώτα θα φτιάξεις τα ραγισματάκια που έχει εκεί στις άκρες, σε ένα καλό φανοποιείο.
Printable View
Ο Τσιφ έχει δίκιο, ήταν της ΜΚ η κατασκευή. Πάρε το Νίκο όπως σου γραψε ο Μπιλ παραπάνω.
Αν πάντως κάνεις οτιδήποτε στους θόλους Βαγγέλη, πρώτα θα φτιάξεις τα ραγισματάκια που έχει εκεί στις άκρες, σε ένα καλό φανοποιείο.
να μπαχθεί μπάρα ασάπικα...τα ραγισματάκια που αναφέρει ο κώστας, οφείλωνται κατά πολύ στην έλλειψη μπαρας.
ξανάνοιξε το πάτωμα απο την αριστερή πλευρά...:thumbsdown::thumbsdown:
αυτή την φορά θα το κάνω σαν τσιμέντο το γαμήδι...
Όχι ρε πουστ@ μου
Τα κωλο Μ3
Τι Σκατ@ κάνανε όταν τα φτιαχνανε;
Συμπε, οταν το εκανες την πρωτη φορα, με πιο τροπο το εκανες ?
Απλο ραψιμο εκει που ανοιξε ?
Δεν εκανες ολοκληρωμενη δουλεια πχ το κιτ της Turner ?
δεν έβαλα ενίσχυση την προηγούμενη φορά. τότε το είχα κάνει απο δεξιά, τώρα είναι απο αριστερά στην πίσω βάση μάλιστα και δεν είναι και λίγο απ'όσο είδα.
μόλις κατέβει η γέφυρα και τριφτεί με συρματόβουρτσα το σημείο θα σηκώσω φωτογραφίες.
είχα μια υποψία ότι κάτι έγινε απο ένα θόρυβο που άκουγα.
Τι ακριβώς είχαν κάνει;
Κ μονο δεξιά είχες κάνει;
Απο τις ξεφτίλα ζημιές για τοσης αξίας αμαξι
την πρώτη φορά είχα ένα μικρό ραγισματάκι στην μπροστά δεξιά βάση. απλά την γαζώσαμε τότε και μέχρι και σήμερα είναι μια χαρά.
τώρα άνοιξε στην αριστερη πλευρά στο σημείο της πίσω βάσης. θα ανοίξω και απο πάνω αυτή την φορά και θα ενισχύσω.
Εγω όταν μου εμφανίστηκε στην μπροστά αριστερή έβαλα 4 πλακάκια και στις 4 τέσσερις βάσεις.
θα βάλω και πλακάκια, αλλά θα ανοίξω και απο πάνω και θα βάλω και απο εκεί, έτσι ώστε να το κάνω σάντουιτς.
τες πα...γνωστό το πρόβλημα, δεν είναι και κάτι τραγικό. απλά μου την δίνει που πρέπει να μείνει μέσα.
Μαλακι@ πρόβλημα
Ανεπιτρέπτο.
όντως...αλλά πλέον περσινά ξινά σταφύλια με το θέμα. ειδικά αν το έχεις ήδη πάθει μια φορά, την δεύτερη το παίρνεις πιο μαλακά.
είμαι περίεργος πάντως να δώ πόσο ακριβώς είναι. πρέπει να περιμένω τώρα μέχρι να το καθαρίσουμε και να δούμε.
Aφού Θωμά ακόμη δεν το είχες ενισχύσει κάποια στιγμή θα ξαναγινόταν...πλέον όλοι οι κάτοχοι Μ3 το θεωρούμε κάτι δεδομένο...δεν πτοούμαστε λοιπόν!
Αφού θα κάνεις λοιπόν ενίσχυση, είναι καλή ευκαιρία να πας και σε powerflex....thumb
Γρηγορα γρηγορα να το επισκευασεις και να το χαρεις οπως κανεις καθε μερα!
Το δικο μου μιας και το ελεγξαν 2-3 ενδιαφερομενοι κατεληξαν οτι δεν εχει ανοιξει πισω. Μηπως να εβαζα την ενισχυση προληπτικα ;;;
Για μπροστα υπαρχει επισης καποιο κιτ ;; Να το συνδυασω μαζι με καποια μπαρα θολων ;;
Για τους μπροστά θόλους υπάρχουν οι μαμά ενισχύσεις που έμπαιναν σε κάποια εξακύλινδρα E46 sedan και touring στα πλαίσια του "poor road package, S815A), αλλά και στάνταρ στις εκδόσεις xi, με part no. 51-71-7-036-781.
Εάν δεις στο παρακάτω link, μπαίνουν και στο Μ3 αλλά θέλουν λίγο πατέντα. Πιστεύω με μία εμπρός μπάρα θόλων δεν θα έχεις θέμα με τους θόλους του Μ3 ξανά εάν δεν φοράς coilover.
https://www.turnermotorsport.com/p-3...ates-pair.aspx
Ερωτηση: Εφοσον πισω υπαρχει το γνωστο προβλημα με το πατωμα, μια μπάρα θολων στο πορτ παγκαζ της Wiechers ενισχυει το πισω μερος η ειναι χειροτερα λογω περισσοτερης ακαμψιας?
Μα κ μου.
Πισω τα ελατηρια σου δεν πιανουν στους θολους οπως μπροστα.
Μια μπαρα σιγουρα θα δεσει το πισω μερος. Χειροτερα δε θα ειναι.
Αλλα δεν θα κανει κ τη δουλεια που θα κανει μπροστα.
Εξαλλου το ολο θεμα προερχεται κυριως απο την ελλειψη αντοχης στα σημεια που πατα η γεφυρα.
Το αμαξι μακροχρονια δεν μπορει να ανταπεξελθει στην κοπωση που προκαλουν τα σκορτσα της γεφυρας στο πατωμα.
Δεν πασχει στους θολους.
Αυξανοντας παντως την ακαμψια του, μειωνεις τις παραμορφωσεις σε καθε σκορτσο(που ναι μεν ειναι εντος ελαστικης περιοχης αλλα ξεπερνουν τα ορια της κοπωσης απ οτι φαινεται. Καποιος την πατησε στη μελετη).
Αρα κακο δεν κανεις.
Απλα τι εχει τι δεν εχει μπαρα πισω...
Δεν θα αλλαξει πολυ.
Η καλυτερη λυση εχει δωθει απο την ιδια τη bmw.
Ο εποξικος αφρος που κανει μασιφ την πισω δοκο.
Στελιο μια μπαρα θολων δε προστατευει το πατωμα.
Δε κανει δουλεια ουτε μπαρα που να εφαπτεται στο πατωμα.
Το πατωμα ειναι ''σαντουιτς'' και ενδιαμεσα ειναι κενο. Το ζορι το τραβαει το κατω μερος
Το πρόβλημα του πατώματος λύνεται μόνο με σωστή ενίσχυση στα σημεία έδρασης της γέφυρας. Η μπάρα θόλων πίσω δεν βοηθά να μην ανοίξει το πάτωμα, αλλά βοηθά πολύ (ειδικά σε αυτοκίνητα με coilover) να μην ανοίξουν οι πίσω θόλοι ή να μην έχεις mushrooming των θόλων.
Aπό εκεί και πέρα, εγώ μιας και φοράω πίσω wiechers, θεωρώ ότι είναι μια πολύ χρήσιμη low cost προσθήκη στο αμάξι. Η διαφορά στο δέσιμο του αυτοκινήτου είναι εμφανέστατη μετά την τοποθέτηση, όπως και στον τρόπο που ακούει (αμεσότερα) στο γκάζι. Σκέψου ότι αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη λαμαρίνας λόγω ανακλινόμενων καθισμάτων στο Μ3. thumb
Mαλιστα..Αρα λοιπον οταν μιλαμε για ενισχυση ενοουμε προφανως το κιτακι με λαμακια του TurnerMotorsport και τον εποξικο αφρο που δινει η BMW..
Παντως καλη φαση θα ηταν να κανουμε και ενα Group Buy για την μπαρα εμεις που δεν την εχουμε βαλει και οποιος θελει φυσικα.
Νομιζω οτι κοστιζει 150?
Αρα αν ενδιαφερομασταν 2-3 για παραδειγμα θα μπορουσαμε να παμε σε ενα κοστος των 100 ευρω για το κομματι?
Με το κιτ της Turner γινεται αρκετα καλη δουλεια οσον αφορά την προστασία του πατωματος εαν και εφόσον γινει καλη δουλεια και συμφωνα με τις προδιαγραφες της Turner. Να ενυσχηθει δηλαδη και το πατωμα και απο μεσα στο πορτ μπαγκαζ.
Ειναι αρκετη δουλεια απο την στιγμη που την κανει καποιος σωστα και απ το αμαξι πρεπει να φυγουν ολα απο κατω και πισω για να γινει σωστη δουλεια.
Το εχω κανει προληπτικα στο αμαξι μου, και εχω βαψει και απο μεσα για να μην φαινεται και το ραψιμο.
Απο θεμα ακαμψιας και δεσιματος του αυτοκινητου, η επισκευη αυτη δεν νομιζω να προσφερει και κατι.
Ουτε και μια θολομπαρα προσφερει οση ακαμψια νομιζουμε. Περισσοτερο και αυτη για προστασια ειναι.
https://i1200.photobucket.com/albums...6.jpg:original
Δεν υπαρχει λογος να γινει Group Buy.
Εφερα εγω το κιτ και πριν το τοποθετησουμε, πηγε σε ενα λαμαρινα με cnc και του εκανε 4-5 κιτακια με 20 ευρω το καθε κιτ ακριβως τα ιδια.
Με τις ιδιες κλισεις, την ιδια λαμαρινα και τις ιδιες τρυπες και τα πουλάει 80-100 ευρω.
Καντε οτι εκανε και ο μηχανικός μου. Με 20-30 ευρω να ειστε κομπλε απο αγορά.
Υπάρχουν μηχανικοί που τα φτιάχνουν έτσι απο τα 36αρια
Πριν τον turner...
Για τα κιτ με τα λαμακια οκ, για την Μπαρα θολων Wiechers ελεγα για Group Buy..thumb
Πιστευω οτι θελει καλο ελεγχο (και ισως και προληπτικη αλλαγη) σε ολα τα συνεμπλοκ της γεφυρας, γιατι αν εχουν αρχισει να φθειρονται τα συνεμπλοκ, τα φορτια-τζογοι μεταφερονται σε αλλα σημεια.. πατωμα, διαφορικο κτλ..
Θωμα, Γιωργο Πιλοτε, και οποιος αλλος με Μ3 μηπως να το παιρναμε το κιτακι...;;; Και να βλεπαμε και καποιον να το τοποθετησει;;; εστω προληπτικα...
100 ευρω.. ουτε ενα γεμισμα δεν ειναι...
Να ρωτησω επισης ποιες ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες λειτουργιας;;
Δεν το σκιζω πριν πιασει τους 75 βαθμους, απλα σημερα παρατηρησα μετα απο δυο πανω κατω Ωραιοκαστρο - Μελισσοχωρι τη βελονα κολλημενη ενα κλικ πριν το 100...
το έχω παρει εδώ και 20 μέρες, το έχει ο καζάκος στα χέρια του να το κοπιάρει. απλά έχω μ@λ@κιστεί τόσο πολύ που ακόμα δεν το έχω βάλει στο πρόγραμμα να πάω να το φτιάξω. τρέχω σαν τον παλαβό, χρόνος δεν μένει, αποτέλεσμα δεν βγαίνει...
όσων αφορά τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, μια χαρά είναι. ειδικά καλοκαίρι και μετά απο σκίσιμο θα δείς και 110-115. σε ακραίες καφρίλες θα δείς άνετα και 120. κάνε λίγο ακόμα υπομονή και σκίζε πάνω απο τους 75.
να συμπληρώσω ότι το πολύ καλό ζέσταμα, είναι πολύ σημαντικότερο απο τις συχνές αλλαγές λαδιού.
προσωπικά πιστεύω ότι ένας μεγάλος λόγος που το δικό μου είναι ακόμα εν ζωή, είναι αυτός, μιας και ποτέ δεν έχω περάσει τις 3κ χωρίς το λάδι να είναι απο 80 και πάνω.