Δημητρη κλειδωνει κατα την διαδικασια του προγραμματισμου.Αν δεν υπολογισεις το check sum
Printable View
spar@ για αυτό είπα και εγώ πρίν να πάρω έναν εγκέφαλο καβάτζα... Μη γίνει καμιά στραβή!
Σπύρο αν θυμάμαι καλά το checksum ανιχνεύει αν έχει γίνει κάποιο λάθος στην εισαγωγή δεδομένων και κλειδώνει μην γίνει τίποτα χειρότερο....?
Νομίζω κάπου είχα δεί ένα προγραμματάκι που διορθώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα....
Παράθεση:
ecufix
το check sum ακριβως αυτο ειναι μια παραμετρος του κατασκευαστη. Εχει εναν αλγοριθμο για να ελεγχει αν βαλεις χερι να κλειδωσει. Πχ ετσι οπως ειναι ο κωδικας γραμμενος ελεγχει το αθροισμα των μονων ψηφιων. Ετσι οταν αλλαζεις κατι ,πρεπει να αλλαξεις κατι αλλο. Πρακτικα απο οτι εχω καταλαβει το κανεις με καποιο απο αυτα τα προγραμματακια.
Μην νομιζεις και εγω στο ψαξιμο ειμαι ...
Μέσα έπεσα δηλαδή....
Όλα παρακάμπτωνται πάντως απο το απόγευμα κοιτάω στο ίντερνετ τι παίζει.... Βέβαια είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες που ζαλίστικα πλέον!
εγω παλι ειμαι της αποψης οτι ενας φθηνος αγραφος με το λογισμικο του και ευκολη λειτουργια ειναι το καλυτερο!
ναι οκ απλα τον αγραφο που θα το βαλεις??? στο 46αρι??? να ρυθμισεις τι? το ναβι??
Ο πιο φθηνός που βρήκα πέρισι κιόλας που τα κοιτούσα έτσι να περνάει η ώρα έβγαινε στο 1000άρικο.....
16/8 έχω και εγώ γεννέθλια.... :th_Laie_67-1:
δεν εψαξες καλα, ψαξε ψαξε...
megasquirt,μεταχειρισμενο haltech e6x.....
Κοίταξα και τις 2 μάρκες....
Πιο οικονομικός ο Megasquirt! Μόνο που δεν κατάλαβα κάτι.... Έχουν ΟΕΜ φύσες ή τοποθετούνται παράλληλα?
Γιατί μου έλεγε παλιότερα ενα φιλαράκι ότι βάζανε άγραφους παράλληλους, κόβανε καλώδια και το καντράν γινόταν Χριστουγεννιάτικο δέντρο :th_Laie_67-1:
λοιπον για τον haltech τροποποιεις την πλεξουδα σου με την πλεξουδα του βαζεις μαπ κλπ που εχει και τον κουμπωνεις, απ το site μπορεις να δεις και το λογισμικο!
ο megasquirt ειναι πιο ευκολος με λιγοτερες τροποποιησεις! δεν ξερω σε τι αμαξι θες να το βαλεις απλα υπαρχουν καποιες φυσσες τροποποιησης και κουμπωνεις την φυσσα του αγραφου την μαμα πλεξουδα, απλα πρεπει να υποστηριζονται οι λαμδα, οι αισθητηρες θερμοκρασιας νερου, εισερχομενου αερα (ιατ αν εχεις), βηματικο ρελαντι κλπ!
Αν παω σε άγραφο στο 34άρι θα μπεί.... Λέω ΑΝ!
Αλλά όταν με το καλό βάλω το άλλο μοτέρ πάνω γιατί ότι κάνω στο 1800 μοτέρ το βλέπω πεταμένα λεφτά!
megasquirt χρησιμοποιουν παρα πολυ οι αγγλοι, πριν αγορασεις κατι, σε ενημερωνω να ξερεις μερικα πραγματα!
1) οι τιμες παιζουν απο 140-400 θα κοιταξεις αυτο που θα παρεις αν θα παρεις να ειναι ετοιμο, και οχι το κιτ που σου τα εχει ολα και το φτιαχνεις μονος σου, γιατι θελει κολλησεις κλπ
2) θα ψαξεις να βρεις βασικους χαρτες για το μοτερ σου, σε γαλλικα που ξερω βρισκω
3) θα δεις τι υποστηριζει και τι οχι, θα σου φερω ενα παραδειγμα εγω ξερω οτι οι μονοφυσσοι εγκεφαλοι γαλλικων εχουν ανταπτορα και κρατας την εργοστασιακη πλεξουδα
4) για ρυθμισμα θελει πολυ δουλεια και υπομονη και ανταποκριση απο ελλαδα πολυ μικρη γιατι ο καθε προγραμματιστης προωθει τα προιοντα του
ειμαι ετοιμος για το επομενο βημα στο προτζεκτ μου..την αγορα ενος παραλληλου και τον προγραμματισμος του, εχω κοιταξω..στην perfect power και εχω σταμπαρει εναν piggy back..που μπορω να ρυθμισω καυσιμο στην μπεκιερα και αβανς ! ο προγραμματισμος θα γινει στο δρομο, με επαγγελματικο τροπο (μικροφωνα, ακουστικα , αναλυση καυσαεριων),,με την βοηθεια γνωστου μου....! θα ηθελα λοιπον την γνωμη σας....αν καποιος εχει εμπειρια απο τον συγκεκριμενο εγκεφαλο....
Λευτέρη δεν ξέρω τι παίζει με τα κόστη, αλλά το megasquirt είναι σίγουρα ένας πλήρως παραμετροποιήσιμος εγκέφαλος και σίγουρα θα προτιμούσα αυτόν (όχι μόνο για την απόλυτη παραμετροποίηση,αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο ειδικά στο UK και σίγουρα υπάρχουν παραδείγματα στο νετ) thumb
Δηλαδή όταν θα είμαι έτοιμος μπορώ να βασιστώ πάνω σου να βρούμε έναν εγκέφαλο? Τον προγραμματισμό άστον πάνω μου θα βρώ και χάρτες και τα πάντα....
Εγώ θέλω ας πούμε να βρούμε κάτι με αντάπτορα για την μαμά πλεξούδα και επίσης θα πρέπει να βρούμε απο την αρχή για 6κύλινδρο ή 4κύλινδρο ή δεν έχει σημασία?
εγκεφαλος που αναφερω...κοστιζει κανα 500αρι με τα μεταφορικα και ακομα 150 ευρω ο μαπ σενσορ..ωστε να λαμβανει μετρησεις και να καταργησω το δικο μου μαφ!...εχω ακουσει καλα λογια...και εχω και το τποστηριξη του γνωστου που αναλαμβανει τον προγραμματισμο...! οσο για προγραμματισμο του εργοστασιακου εγκεφαλου...δεν μου πολυαρεσει σαν ιδεα...και προτιμω κατι πιο ανεξαρτητο...
Βρέθηκαν:
Χάρτες original Ευρωπαικούς και Αμερικάνικους απο S14 E30 M3 μέχρι S62 Ε39 Μ5
Checksum Address calcucator να μην κλειδώσει ο εγκέφαλος στο "Write"
Και επίσης ένα καλό προγραμματάκι να φορτώσεις την Rom και να την κάνεις ότι μα ότι θέλεις απο 2D, 3D γραφήματα μέχρι και σε μορφή MS-DOS....
Καλό? :whistle: :D
Θα ενημερώσω σχετικώς όταν έρθει η ώρα.... Γλυτώσαμε την 300άρα του MS + 1000 του επιστήμονα να κάτσει να περάσει αμφίβολο πρόγραμμα :cheers:
Με αγάπη για τον φίλο μου τον Σπύρο το screenshot..... thumb
Το πρόγραμμα που βλέπετε οι γνώστες θα το ξέρετε αλλά επειδή ξέρετε οτι δεν είναι δωρεάν δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες έτσι χύμα......
Μένει να το ψάξω με τα Address να βρώ σε τί αντιστοιχεί το καθένα και μετά αρχίζουνε τα όργανα!
Δημήτρη έχεις χάρτη και για το δικό μου να ρίξω μια ματιά?
Τον αντάπτορα απο 20πιν σε obdII τον έχω και εγώ αν σε ενδιαφέρει, αλλά να ξέρεις οτι δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις προγράμματα που χρησιμοποιούν ObdII γιατι δεν έχεις συμβατό πρωτόκολλο. Παθόν
Επίσης ο χάρτης που ανέβασες μου μιάζει λίγο λάθος καθώς έχει πολλές απότομες ακμές που νομίζω δεν θα έπρεπε.
Κώστα το ψάχνω ακόμα, δεν ξέρω τι είναι ο συγκεκριμένος χάρτης (αβάνς, μαφ, μπέκ κλπ) γιατί δεν γνωρίζω τις address καθώς δεν στο βγάζει, πρέπει να βρείς τις αντιστοιχίες. Θα βρεθεί και αυτό....
Αν έχεις κάποιο πρόγραμμα εσύ πιο εύκολο ρίξε ένα info με ΠΜ αν θέλεις....
Έχω και για το δικό σου κατέβασε το συννημένο!
Δημήτρη αυτό είναι απο motronic editor. Αντίστοιχο πρόγραμμα και πιο ολοκληρωμένο ειναι το winols. Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου. Εγώ πάντως έχω flasher για το δικό σου
winols είναι αλλά η παλιά έκδοση.... για την τελευταία έκδοση δεν βρήσκω βαριοπούλες, λοστούς, σφυριά και καλέμια!
Το motronic editor δεν ανοίγει το .bin αρχείο με τίποτα