Γιατί να οδηγείς με προφυλακτικό όταν μπορείς να οδηγήσεις χωρίς ?
Ζ4 is the way to GO !
Printable View
Ωραίες οι παροιμίες και μένα μου αρέσουν, αλλά στο δια ταύτα αν θες να κάνεις κάνα πατημα με πιο σοβαρό αυτοκίνητο από το polo 1.2 TDI και τα συναφή, ξέρεις που θα στραφείς
Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει να ζοριζεσαι να προσπεράσεις κάνα καλό taxi τότε παλι ξέρεις που να στραφεις
Η επιλογή σου θα είναι βάση των προτεραιοτήτων σου
στα περι αξιοπιστιας....το αναγνωσμα!
και μενα τα bmw μου δεν εχουν βγαλει θεματα γενικα....ουτε το m3...που ειχε γινει ο σαλος οτι σπανε κτλ κτλ κτλ...ουτε το 135 εβγαλε κατι οσο καιρο το εχω..αλλα δεν τα εχω και καθημερινα αμαξια..οπως εχω τα audi!αλλη καταπονηση λοιπον....
απο κει και επειτα ομως....κακιστα καθεστε και διαβαζετε τα φορα (ελληνιστι)...με τον καθε κακομοιρη...οπου πηρε στα 20 του polo dsg..καθε φαναρι κατεβαζει μεχρι και πρωτη..το σπαει με προγραματα mparba mitsos tuning....γιατι ετσι του παν οτι θα νικησει τον κολλητο του..ετερο καγκουρι με dsg..που εβαλε προγραμμα στον easy-σπασιμο....και πανε κρυφη για να τα "μετρησουν"!οταν λοιπον αυτος ο καθε τριμ@λ@κ@ς γραφει γνωμη πως να μην βγουν λανθασμενα συμπερασματα?
υγ...ο easy-σπασιμο εχει και προγραμμα με φλογα να καιει προφυλακτηρα, ειναι το λεγομενο προγραμμα ανατιναξη!
Ποιος μιλησε για polo???
Αδερφε παρε οτι γουσταρεις και οτι σου γεμιζει την ψυχη σου. Εφοσον θα αγορασεις μεταχειρισμενα ετσι κι αλλιως ειναι ρισκο. Για μενα κοιτα να μην εχει καποιο σοβαρο στουκο και να μην εχει καποια σοβαρη μηχανικη βλαβη. Αν μπορεις να αντεξεις τα εξοδα του 320 και δεν ειναι στεναχωρια για σενα παρτο, εγω αυτο θα κανα, για Ε92 μιλαμε ετσι? Νομιζω οτι το πατημα που εχει το bmw σε συνδιασμο με την πισω κινηση θα σε κανει πολυ χαρουμενο σε σχεση με το Audi.
Επειδή βλέπω οτι κάτι δεν πάει καλά στο όλο θρεντ και οι διαχειριστές ακόμα δεν έχουν μπανάρει όλους τους προλαλήσαντες, θα απαντήσω κι εγώ. Καταρχάς στο θέμα αξιοπιστίας (σαν ιδιοκτήτης τάφου με τέσσερις στρόγγυλες μπούρδες) θα πω μόνο την εξής ατάκα. Ξεκλειδώνεις την πόρτα και τα προβλήματα σου λένε καλημέρα. Αδικαιολόγητα ακριβά ανταλλακτικά, ηλεκτρολογικά (ιδίως στο μοντέλο που λες) για το ανάθεμα, εγκέφαλοι παντού με ένα τρισάθλιο σύστημα CAN το οποίο θυμίζει γυναίκα στις δύσκολες μέρες. Αν κάτι πάει στραβά, τον ήπιες. Πολλά λεφτά για το ίδιο το αμάξι σαν σύνολο που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογείται, γιατί πολύ απλά δεν έχει να σου προσφέρει καμία απολύτως οδηγική απόλαυση (εκτός του νερού και του χιονιου και αυτό λόγω quattro) Απο εκεί και πέρα είναι εντελώς πεταμένα λεφτά. Τρεις την ώρα θα ασχολείσαι με τις επικαθίσεις στις βαλβίδες γιατί απλά οι κεφαλές είναι για κλάματα, θα σιχαθείς να αλλάζει κολλάρα επιστροφών γιατί όλα σχεδόν περνάνε δίπλα απο την τουρμπίνα, και φυσικά θα ανακαλύψεις πόσο θρήσκος είσαι, όταν μετά απο κάθε πρόστυχο πάτημα διαρκείας θα προσεύχεσαι να μην έχει ραγίσει στο πορτάκι της η αηδία η τουρμποπολλαπλή... Με άλλα λόγια, πάνε χτύπα την ατμόσφαιρα και άσε τα σεσουάρ.... Πιο αξιόπιστο θα σου βγει ένα LADA Niva παρατημένο μια 20ετία, παρά αυτό το κομοδίνο....
ΥΓ. Δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο του να θελήσεις να το βελτιώσεις γιατί απλά θα κλάψω απο τα γέλια. 15 χρόνια που ασχολούμαι ΜΟΝΟ με βαγκ έχω πολύ καλή άποψη απο όλες τις οπτικές γωνίες και όσοι με ξέρουν μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.
ΥΓ2 Παρακαλώ οι διαχειριστές να προβούν στα αναγκαία ban...
Καλώς ήρθες, σαν κάτοχος 320i e92 δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για το αυτοκίνητο. Δεν έχω εμπειρία και άποψη σχετικά με το TT που έχεις σαν εναλλακτική επιλογή.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν φυσικά είναι εφικτό, είναι να βρεις τα αυτοκίνητα και να πας μία βόλτα ώστε να έχεις ένα-έστω και μικρό λόγω διαδρομής- μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε αυτά που θέλεις για να επιλέξεις.
Όταν πήρα το e92 είχα πάει στην αντιπροσωπεία για να πάρω e85 2.0 και τελικά έφυγα με αυτό, πολλοί από εδώ ίσως θυμούνται... Μέχρι τώρα (5 χρόνια σχεδόν) δεν το έχω μετανοιώσει και ο μόνος λόγος που θα το άλλαζα θα ήταν για κάτι πιο οικογενειακό.
Ευχαριστω για την συμβουλη...πιστευω οτι ειναι το καλυτερο...απο bmw εχω εμπειρια απο e85 2.500 που ειχα εδω και 6 χρονια...απο audi καθολου...πρεπει να τα οδηγησω και τα δυο για αποφασισω το κακο ειναι οτι ειμαι ζακυνθο λιγο δυσκολο να βρω...αλλα ok ολα γινονται...καλη χρονια με υγεια...!!!
Απο περιεργεια και μονο, δηλαδη στα σημεια που κολησαν τα bmw στο βιντεακι, καποιο αλλο τετρακινητο θα πηγαινε καλυτερα?
https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM αυτο το τεστ το ξεχναμε???
Σε ότι τέτοιο τεστ βλέπω στο Youtube, κρατάω μικρό καλάθι....το σημαντικότερο είναι με τι είδους ελαστικά κάνουν τα τεστ αυτά, εάν το ένα έχει χειμερινά και το άλλο καλοκαιρινά, όλα είναι στον αέρα......
Στο βιντεο που ανεβασα εγω ομως δεν τιθεται θεμα ελαστικων.
savvas bmwdakias στο βίντεο που ανέβασες εσύ όλη τη διαφορά την κάνει το κεντρικό διαφορικό. Της audi σήμερα, αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί πολύδισκους συμπλέκτες ηλεκτρονικά ελεγχόμενους;
Στο βίντεο με τα χιόνια δεν παίζει να μην είχαν χιονολαστιχα τα audi... Και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για βίντεο φτιαγμένο από VAGιτη... Οποιος έχει οδηγήσει σε χιόνι με χιονολαστιχα καταλαβαίνει!
Καλή χρονιά σε όλους και το νέο έτος να βάλει λίγο μυαλό στους VAGιτες να μην είναι τόσο κομπλεξικοι!
https://youtu.be/NRpDBzFFI1g
Εννοειται πως δεν ειμαι audaκιας αλλα αν φορανε ολοι τα ιδια λαστιχα το audi υπερτερει κατα πολυ..
εγω παντως στη ζακυνθο απολαμβανω τα ωραια στροφιλικια που εχει σε συνδυασμο με την πανεμορφη φυση οπως μια BMW μπορει εστω και αδυναμη
Θα έπαιρνα το ΤΤ, λόγω μεγαλύτερης δύναμης και πιο εύκολης βελτίωσης.
Βέβαια, τη χαρά της πισωκινητης μπέμπας δεν θα τη βρεις σε ένα audi, όμως θα αποζημιωθεις, εν μέρει, από την επιτάχυνση και τις ρεπριζ. Γλυτώνεις και αρκετά από ΤΚ και φόρο πολυτέλειας...
Στο βιντεο του m3e36 δειχνει οτι το bmw εχει τασεις υπερστροφης, ακομα και στα χιονια με τις μπαντες παει χαχα bmw εισαι λεμεε. Εγω προσωπικα δεν κονουμαι στα χιονια. Αν εμενα σε μερος που ειχε χιονια ή θα επερνα ενα σοβαρο τζιπ ή θα εβαζα χιοναλαστιχα στο bmw μου. Δεν με συγκινουν οι δυνατοτητες των audi και ειδικοτερα των quattro
χαλαρωστε και απολαυστε το πραγματικο 4x4 super car...
https://www.youtube.com/watch?v=CVIOCOhmlqA
Καλημέρα στην παρέα και καλή χρονία να έχουμε. Απο ότι θυμάμαι το xdrive της bmw ειναι ηλεκτρονικό και μπαίνει όταν ο αισθητήρας αισθανθεί υπερστροφή των τροχών. Απο την άλλη το quatro είναι μόνιμη η τετρακίνηση. Για αυτό το λόγο και υπερτερεί το audi. Δέν έχει ηλεκτρονικά για την τετρακίνηση. Στην οικογένεια έχουμε το grand vitara 2000cc με τον επιλογέα της τετρακίνησης και για το αργό -γρήγορο. Δέν έχει καμία σχέση με το καινούργιο που είναι ηλεκτρονικό το σύστημα.
Και το quattro απεμπλεκει τον πίσω άξονα σε πορεία... Αυτό το γνωρίζω από ένα S3 του '08 ενός γνωστού... Η τετρακίνηση επεμβαίνει όταν απαιτείται και αυτό κυρίως γίνεται για λόγους οικονομίας ειδικά σε διαδρομές εκτός πόλης...
Μη περιμένετε προκοπή από viscous coupling κεντρικά διαφορικά.
Το μόνο quattro ήταν και είναι με διαφορικό Torsen.
Αυτο που περιγραφεις ισχυει μονο στα α3-s3 κ ΤΤ.
Τες πα ισχυει στα audi με κινητηρα τοποθετημενο κατα τον εγκαρσιο αξονα.
Αυτα εχουν haldex κ ειναι προσθιοκινητα που υπο συνθηκες γινονται τετρακινητα.
Τα Α4, Α5 Α6 κλπ κ γενικα ολα με το μοτερ κατα τον διαμηκη αξονα εχουν μονιμη τετρακινηση. Με κεντρικο διαφορικο torsen.
To torsen μεταβαλει το ποσοστο απο αξονα σε αξονα αναλογα με τις συνθηκες. Αλλα ειναι αρκετα κουρδισμενο. Πως να το πω? Κανεις επιτοπια μανουβρα κ ψιλοξεσερνει.