έχουν τα ίδια τέλη
από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ¤
Printable View
Sorry με το 13% ΦΠ στα άνω των 2500 κυβικών ο ΦΠ είναι 1620¤.... Διαφορά 1154¤ μεγαλύτερος ΦΠ/έτος...
Όχι και δεν έχει διαφορά το 2500 με το 3000....
αν το 325 είναι 2.500 κυβικά όχι πάνω απο 2.500 πχ 2.501 τότε ναι εχει διαφορα
το 2.500 έχει 665 που σε πενταετία π΄φετει στα 466
ενώ το 3.000 έχει 1690 που σε πεντετία παει 1183
παντως στη δεκαετία απαλλάσονται και τα 2.
εγώ στην υπέρβαση λοιπόν θα πήγαινα σε 330 μιας και τα τέλη είναι ίδια
με 13% φόρο πολυτελείας πλέον, και 30% έκπτωση 5ετίας, το 3λτ έχει 1408 ευρώ/χρόνο. Σχεδον χιλιάρικο διαφορά απ το 2.5 (δεν τα λες και λίγα)
Σε 3000 πας σε 335 και μόνο!
Πάντως 1150¤ διαφορά είναι όλη η ασφάλεια έτους & ένα μεγάλο service!
Και το τεκμήριο είναι διαφορετικό
Υπολόγισε και τυχόν αλλαγές...
Οποτε αποκλειω τελιως το θεμα για πανω των 2500. Ακομα και τα 2500 παρα ειναι υπερβολικα στις μερες μας.
Πάρε άλλη μάρκα! Πιο πολλά γκάζια θα έχεις & με μικρότερο κόστος.
Το ban μου έρχεται σίγουρα από Vanvic....!!! Χαχαχα
Το 2.5 είναι σαφώς καλύτερη & πιο αξιόπιστη επιλογή από το 2.0. Και μόνο ο ήχος του straight six σε συνδυασμό με την βελούδινη απόκριση του κινητήρα σε κάνουν να ξεχνάς τον 2λιτρο ο οποίος είναι λίγος για την καρότσα αυτή
το τεκμήριο δεν νομίζω οτι ειναι το πρόβλημα στη 10 ετία μιας και πέφτει οπως λες πολύ. επίσης στη 10ετία δεν υπάρχει και Φόρος Π. οπότε μόνο τα τέλη παίζουν μπάλα (βέβαια σε αμάξι του 2006 μιλάμε πάντα)
σε αυτή την περίπτωση πας σε 3λιτρο νομίζω...
σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όντως η κοιτάζει άλλη μάρκα ή κοιτάζει συμβιβαστική λύση μεταξύ ίππων και κόστους συντήρησης για να αποφασίσει 2.0 ή 2.5
σε καμια περιπτωση
μεση τιμη 10 μεσα-8 εξω(320ι Ε90 M-pack) με μετρια πιεση
σε εθνικη με 140-150 στα 7-7.5(2 ατομα)
και ολα αυτα με 225/40/18 μπροστα και 255/35/18 πισω
Μια χαρα τσουλαει ο 2λιτρος.πρεπει να τον δουλεψεις ψιλα(μετα τις 2500)
σε ταξιδι ειναι απολαυση
Ρε συ θέλεις γκάζι να προσπεράσεις κανά Tiguan 2.0 Tfsi στην Ε.Ο και δεν τολμάς καν να το διανοηθείς...
Εδώ με δυσκολία θα περάσω εγώ. Χαχα
Περιμένω σχόλιο everget...
Πού τις βλέπετε τις ικανοποιητικές επιδόσεις;
Εκτός αν έχω άλλα στάνταρ...
Aφού θες σχόλιο θα το έχεις: Το 325 είναι η χρυσή τομή, και γι' αυτό μετά από πολύ σκέψη είχαμε καταλήξει σε αυτό και για εσένα όταν έψαχνες αμάξι, και ας προσανατολιζόσουν στην αρχή για 335. Είναι ικανοποιητικότατα δυνατό, είναι εξακύλινδρο (που είναι must), και φορολογικά αξίζει το trade-off. Για μένα ο N52 του 325 είναι τέλεια για ξεκούραστο ταξίδι, και αυτό του δίνει ένα πολύ ολοκληρωμένο GT χαρακτήρα. Το si έχει έναν ειδικό χαρακτήρα που μειώνει τη χρηστικότητά του, είναι κάτι σαν να έχει Μ χωρίς να είναι όμως Μ και χωρίς να είναι γρήγορο. Τα μικρότερα της γκάμας (320 και 316) είναι τόσο ευνουχισμένα μοτερικά που καλύτερα μπροστοκίνηση και group VAG....
Εγώ πάλι θα του προτείνω να κοιτάξει και κανένα 320d (εάν θέλει να βάλει στο "κάδρο" του και πετρελαιοκίνητο), μιας και αναφέρθηκε ο ενδιαφερόμενος τόσο στο θέμα των τεκμηρίων, Τ.Κ & Φ.Π, όσο και στο θέμα επιδόσεων και κατανάλωσης.
Με ένα "καθαρό" 320d μπορείς να έχεις:
- και χαμηλά φορολογικά βάρη (Τ.Κ, Φ.Π, τεκμήριο)
- και επιδόσεις (αφήνεις πίσω 320i, 320Si, ακόμα και Group VAG αρκετά :) κλπ.)
- και καταναλώσεις επιπέδου 1000αρι, με 5,5 - 6 λ/100ΚΜ (0,07¤/ΚΜ).
Sent from my Xiaomi Redmi Note 2
Φίλε μου, η συμβουλή μου: βάλε στο Audi που εχεις μοτερ RS4 και ασε τα πειράματα. Πιο φτηνο θα σου βγει και θα έχεις και καλυτερο αποτελεσμα. Με αυτα που σκεφτεσαι να παρεις, θα απογοητευτεις σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα!
Φιλικά,
οδηγός μπλε αλυσοπρίονου
Μην είμαστε υπερβολικοί που το αμάξωμα της e92 κάνει μόνο για 335 ή m3.
Καταρχάς η m3 e92 τα μόνα που έχει ίδια με το απλό μοντέλο είναι τα φωτιστικά σώματα, το πίσω καπό και τις δύο πόρτες. Τίποτα άλλο (πάνω και κάτω από το αμάξωμα) και όλα αυτά για να διαχειριστεί σωστά τους εργοστασιακούς της ίππους. Αλλιώς θα το αφήνανε σχεδόν ίδιο με μικροβελτιώσεις, όμως τελικά μόνο στην όψη είναι ίδια. Ακόμα και μια βελτιωμένη (ελαφρώς με πρόγραμμα μόνο) 335 γίνεται επικίνδυνη με το διαφορικό και τα εργοστασιακά φρένα που έχει.
Εγώ πιστεύω πως μια 325, 330i, 330d είναι οι πιο ισορροπημένες εκδόσεις της σειράς 3, ενώ 335d και 335i είναι στο όριο ανοχής του αμαξώματος αυτού. Ο turbo ταίριαζε περισσότερο στην 735 που είναι θωρηκτό και κινεί το αμάξωμα αυτό αξιοπρεπέστατα.
Sent from my iPad using Tapatalk
Παιδια βρηκα και αυτην εδω: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/7155215/
Επειδη ειναι μοντελο 2007, θα πληρωσω φορο για 1 χρονο ας πουμε σωστα;
Επισης τα τελη της ειναι στα 880 λογω 2997cc ?
Υπαρχει και κατι αρνητικο στο οτι ειναι XI;
Να προσθεσω και κατι ακομα, το Α4 σαν μαμα ειναι 120 αλογα, ακομα και η απλη 320 Ε90 το παιρναει, και με την 2η εκδοση του Α4 στα 160 αλογα ειναι πανω κατω τα ιδια. Το αμαξι μου ειναι βελτιωμενο, οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα βελτιωμενο με μαμα (δες 325, 330 κτλ). Πιστευω ειναι πολυ ανωτερα σαν αυτοκινητα τα συγκεκριμενα...
Φορο θα πληρωσεις και για το 16' και για το 17'.
Το xi ειναι τετρακινηση. Για τα 880 νομιζω ειναι οπως τα λες. Και φορος πολυτελειας 13% ×0.7 λογω παλαιοτητας.
Οπως ειπαν και παταπανω τα παιδια, αφου ανεβαινεις στα 3.000 κυβικα, το 335 ειναι μονοδρομος.
Το παραπανω ειναι 330.
Για το 2017 ΔΕΝ πληρώνει φόρο.
Η 10ετιά ενός αυτοκινήτου με άδεια το 2007, κλείνει το 2016.
Απλά το φόρο πολυτελείας του 2016 θα τον πληρώσει στα μέσα του 2017...
Το 13% Χ 0.7 τι είναι πάλι;
Ο ΦΠ του εν λόγω αυτοκινήτου είναι ¤1619
(17.800-30%)Χ 0.13= 1619.8 για την ακρίβεια
Πλεον τα τελη ειναι ψιλα γραμματα.
Θα πρεπει να κοιταμε τι φορο πολυτελειας εχει για την αγορα.
Ακου 13% επι του τεκμηριου...
Αυτη τη στιγμη εχεις 1,8. Δε σου τα ζαλιζει κανεις.
Εισαι σιγουρος οτι θες να μπλεξεις με κυβικα και να ψαχνεσαι καθε μερα να δεις αν ετοιμαζονται να σου στειλουν καινουριο ραβασακι απο τη ΔΟΥ και το υπουργειο οικονομικων?
Τελος παντων αν νιωθεις ετοιμος να δωσεις το 1,8 για μενα πρεπει να παρεις ενα διλιτρο τουρμπο quattro audi.
Οχι bmw.
Το bmw ποτε δε θα τραβαει οσο το audi, παντα θα καιει περισσοτερο στους ιδιους ρυθμους, θα εχει περισσοτερες επισκεψεις στα συνεργεια και θα ειναι και στη μπουκα του κανονιου του κρατους λογω κυβικων.
Γιατι για να περασεις το διλιτρο audi (που το προγραμματακι θα το φαει με την ευκολια που πας για ενα καφε και θα περασει τα 260...) θες 335...
Ισον τρεις χιλιαδες κυβικα. Ισον οποτε τους λειπουν λεφτα θα σε παιρνουν τηλεφωνο.
Οχι.
Bmw μονο αν γουσταρεις καλοζυγισμενα πισωκινητα, παντιλικια κλπ.
Για κανενα αλλο λογο.
Υστερουν αισθητα στους υπολοιπους τομεις.
Πλέον η κατηγορία που θα πέσει "βίτσα" είναι τα 1800 κυβικά!
Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος που έπαιρνε 1800άρι με 35.000¤ !
Δεν υπάρχει σύγκριση ΚΑΜΙΑ μεταξύ 335 & 2λιτρου Audi.
Άλλο πράγμα το BMW... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Αναφερεις τα αρνητικα το να παρεις BMW και να σου πω την αλληθεια μου εκανε εντυπωση. Αρχικα εαν το παρουμε συγκριτικα οπως το θεσες, τοτε η μεγαλυτερη γκαμα της BMW ειναι αχριστα μοντελα, εαν παμε δηλαδη απο τα 16αρια εως τα 3.0 ολα τα εχει καποιο τουρμπατο μοντελο της VAG, αρα για ποιο λογο να παρεις μπεμπα.
Επισης ειδα οτι ειπες για συνεργεια, δν ξερω εσυ τι εχεις περασει σε συνεργεια με το BMW, αλλα μαλλον δεν γνωριζεις ποσο μα ποσο αθλια after sales και service εχει η audi (για αυτην γνωριζω) στην Ελλαδα. Εκτος επισης το γεγονος οτι το Α4 Β8 (2008-2011) σε μια μεγαλη γκαμα αυτοκινητων εχει βγει με προβληματικο κινητηρα που καιει τρελη ποσοτητα λαδιου οπου οι εμποροι το βγαλαν ως ελαττωμα της TFSΙ τεχνολογιας ενω φτιαει για αυτο ο κατασκευαστης. Το κοστος εκτος εγγυησης ειναι στα 4000 κοντα και μπορω να σου πω για 3 ατομα που ξερω οπου το διορθοσαν, δεν θα αναφερθω σε αλλα προβληματα απλα κρατα το οτι ειναι τρομερα ευαισθητα σε φθορες οπως ολα τα μοντελα του ομιλου με εξαιρεσεις.
Σε αντιθεση με το 320 που εχουμε οπου φαινετε και στον δρομο (αισθηση οδηγησης αλλα και ανεση) αλλα και στην συντηρηση πως δεν εχει καμια σχεση με τα AUDI.
Και στην τελικη ειπα καπου οτι κοιταω να παιρναω στην ευθεια το καθε κωλοφτιαγμα στον δρομο; Εαν ηταν ετσι θα κοιταζα καθαρα για ενα hatchback με τουρμποκινητηρα και με 20.000 θα τους παταγα ολους.
Το 16 κλείνει 10ετια αλλά το 2017 πληρώνεις την εφορία για ότι δήλωσες το 2016. Οπότε αφού πληρώσει το ετος 2017 για το οικονομικό έτος του 2016 μετά δεν πληρώνει τίποτα άλλο. .. εκτός και αν αλλάξουν τα πράγματα μέχρι τότε γιατί στην χώρα που ζούμε τίποτα δεν ειναι στάνταρ.
Όταν λέω εγώ το 325 είναι η οικονομικότερη & ορθολογικότερη επιλογή, ο everget μου λέει για Μ3 Ε46/92 & Μ5 Ε60..... Χαχαχαχ