Ναι ρε παιδί μου! Αλλά σβήνει το λαμπάκι κι ανοίγει ο αερόσακος σε (μακριά απο μας!!!) ΜΠΑΜ..!
Έτσι..?
:thnx:
Printable View
Αν δεν γινομαι κουραστικος θα ηθελα να μου εξηγησεις πως ακριβως συνδεεις αυτη την διοδο.........? Γιατι στο αλλο θρεντ ειδα και αντισταση και πυκνωτη!
Φωτογραφίες όπως υποσχέθηκα! Το module κάτω απο τη θέση του συνοδηγού, δίοδο και τελος check με το διαγνωστικό ;)
Τελεια........ωραια δουλεια!:thnx::thnx:
Επειδη δεν εχω ασχοληθει με διοδους τι διοδο θελει .......παω και ζηταω ετσι μια διοδο?
Λοιπον το εκανα .....:mpaks::mpaks:
Εβαλα μια σκετη διοδο οπως μας εδειξε ο φιλος ......και αφησα εκτος την φισα του αισθητηρα ......... το λαμπακι εσβησε και δεν αναβει ουτε οταν κατσω ουτε τιποτα .....αλλα με το που κουμπωνω το διαγνωστικο και καθομαι αναβοσβηνει οταν μπαινω μεσα με το διαγνωστικο.......αυτο ειναι λογικο?
1) Τσεκάρεις τη δίοδο να δεις οτι κάνει 100% επαφή και δεν εχεις κανει καμια ψυχρή κόλληση στα καλώδια.
2) Με το διαγνωστικό (gt1, bmw scanner κτλ) τσεκάρεις τα live data απο τη μανάδα αερόσακων (SRS), τί δείχνει δλδ του συνοδηγού: occupied ή not occupied
Εάν με την πατέντα με τη δίοδο σου δείξει "not occupied", παρόλο που το λαμπάκι θα είναι σβηστό ο αερόσακος του συνοδηγού ΔΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ. Γιαυτό τσέκαρέ το να είσαι σίγουρος. Στο δικό μου πάντως με τη δίοδο το βγάζει "occupied" (κατειλημμένο). Απο τις φωτό που έβαλα δες την τελευταία
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...?t=2492&page=5
γεια σας παιδια σορρυ που ποσταρω εδω αλλα εχω μαλλον το ιδιο προβλημα με σας και δεν ξερω ποσο συχνα το βγαζει σε σειρα 1 το προβλημα αλλα εμενα το εβγαλε πριν κατι μερες..οπως ειδα τις φώτο ο δικος μου αισθητήρας στο κάθισμα ειναι λιγο διαφορετικός ξερει καποιος κατι παραπάνω..?
μήπος ξέρεις πόσο κόστισε ή να κάνεις ενα κόπο να τον ρωτήσεις οταν τον δεις γιατι σκιάζομαι να παω στην αντιπροσωπία...
Να πω κι εγώ ότι το έκανα στου πατέρα μου.. Όλα οκ!
Σε στούκα δεν ξέρω τι θα παιχτεί..
τα 50 του ηλεκτρολόγου ειναι μονο για την εργασία η για όλη την δουλεια..?
σκεφτομαι να κανω την πατεντα με την διοδο ξερετε αν χρειαζεται να μπει στον εγκεφαλο για να σβησω την βλαβη η θα σβησει μονη της?
Εγώ στο δικό μου Ε46 έβαλα αυτό https://www.ebay.com/itm/BMW-OCCUPAN...item417921ebe7 και έσβησε και η ένδειξη και όλα οκ !!!!
παλιο κ σκονισμενο νημα...
την καλημερα μου παιδια.
εχω παρομοιο προβλημα στο 46αρι μου (diesel), αλλα λιγο πιο περιπλοκο.
αναβει το λαμπακι του αεροσακου, δε δουλευει η κορνα, αναβοσβηνει το φως στα χειριστηρια, κ το πολυ κουφο, δε δουλευουν τα φωτακια στα σκιαδια, τα οποια μολις παω να ανοιξω το καθρεφτακι επιρρεαζουν διαφορα οπως το λαμπακι του αεροσακου το πρασινο του αυτοματου πιλοτου κ αναβουν κ τα στοπ..
σκετη τρελα.
εψαξα ασφαλειες, ξεκουμπωσα τη φυσσα απο το καθισμα του συνοδηγου, ανοιξα το τιμονι γιατι εκει εδειχνε να γινεται της τρελης, εψαξα τις εκει φυσες, αλλα τιποτα.
κ εκει στα χειριστηρια τρελες μου κανει.. μια δουλευουν τα πληκτρα μια οχι...
οποια βοηθεια, θα ειναι υπερχρησιμη.
ευχαριστωωω
Γεια σου φιλε. Κανε ενα τσεκ σε ενα ηλεκτρολογο οτι ο διακοπτης της κλειδαριας της μιζας δουλευει σωστα.
αμα το ειχες γραψει πριν καμμια δεκαρια μερες θα ειχα γλυτωσει ταλαιπωρια κ χρηματα.
αυτη ηταν η βλαβη... διακοπτης σκονισμενος...
επαναφερω το θεμα. εντυσα με καινουριο δερμα 2 καθιθσματα Μ πακ. ειχα απλα καθισματα δερματινα, θερμαινομενα, ηλεκτρικα με μνημες. τα καινουρια εχουν επιπλεον και οσφυικη. τα Μ-πακ βγηκαν και μπηκαν 2 φορες λογω λαθους τοποθετησης, την πρωτη φορα των υποδοχων των ζωνων ασφαλειας. δηλαδη το κουμπι απασφαλισης κοιτουσε προς τον οδηγο αντι να κοιταζει προς τα εξω,
πλεον οταν καθεται καποιος στου συνοδηγου, αναβει και σβηνει μονο του, το λαμπακι του αεροσακου.
ευτυχως εχω κρατησει τα παλια καθισματα τα οποια λειτουργουν αψογα. Μπορω να αφαιρεσω το μεταχειριμσνο εξαρτημα απο τα παλια και να μπει στα καινουρια?
Ποτε έγινε αυτό ρε Γιάννη;
Στο διαγνωστικό το έβαλες να δεις αν είναι προεντατηρας ή αισθητήρας κατάληψης ;
Έλεγξε πρώτα την Φύσσα του προεντατηρα, τον οποίο φυσικά και μπορείς να αντικαταστήσεις με του απλού καθίσματος.
Αν είναι ο αισθητήρας κατάληψης , θέλει δουλειά για να αλλαχτεί...
Sent from my 22101320G using Tapatalk