Ακομα και τωρα που απλα το βαζω μπροστα, το αφηνω ν'ανεβασει λαδι και νερο σε θερμοκρασια λειτουργιας πριν το σβησω και βαζω καποιον και κανει καποιες αλλαγες ταχυτητων ετσι για να λειρουργει λιγο και το σασμαν.
Printable View
Νικο παρατατο σε μια μαντρα ζητα μια τιμη μεγαλη για πουλημα,δωσε και το ελευθερο στο μαντρα να βαζει πινακιδες ΔΟΚ ΧΧΧΧ και να το δινει για τεστ ντραιβ, πεστου επιτρεπω μολις 10 χιλιομετρα συνολο καθε μηνα και θα το εχεις σενιο
Το αυτοκινητο βγαινει για δυο στενα βολτα, βραδυ, καθημερινη και μπροστα παω εγω με το αλλο αυτοκινητο.
Ουτε που θελει κανεις να φανταστει τι θα συμβει σε περιπτωση εμπλοκης ανασφαλιστου σε ατυχημα ..... για να μη σου πω οτι ετσι και μας μπανισουν τιποτα ΔΙΑΣ θα μας πανε μεσα σηκωτους.
Εχεις απολυτο δικιο Αλεξη, γιατι και γω δε σακατευτηκα στην Επιδαυρο στριβοντας με 120 στα στροφιλικια αλλα στην παραλιακη με 65 χλμ.
σε βοηθαει η 5ετια για μειωση τεκμηριου?
ναι αλλα και τα ιταλικα εχουν πεσει...
αν και τα καλα κρατανε την τιμη τους....
Βασικα την κορολα ποσο την παιρνουν ανταλλαγη???
Δεν ανεφερα πουθενα για φορτιστες μαιμουδες απο Κινα, αυτο που εγραψα ειναι οτι και ενας καλος φορτιστης μπορει να χαλασει!!!!
Οσο για τους ctek, πραγματι ειναι πολυ καλοι φορτιστες, δεν εχουν ομως καμια σχεση με τον φορτιστη της διαγνωσης.
Ο φορτιστης που χρησιμοποιει η bmw κατα την διαγνωση, ειναι για να κραταει σταθερο το ρευμα στα 14,4volt και στοιχιζει 1650 ευρω, οταν ο ctek που χρησιμοποιουμε εμεις κανει 150 ευρω και πολλα λεω!!!!
Φυσικα ο καθενας μας κανει οτι εκεινος κρινει σωστο και για το δικο μου Ε60 που ειναι τιγκα στους εγκεφαλους κρινω οτι πρεπει να βγαζω τον εναν πολο οταν φορτιζω την μπαταρια.
Προκαλω καποια ζημια βγαζοντας το πολο οσο διαρκει η φορτιση;
:busted_cop: φιλαρακι greeklish??....διαβασε κανονισμους αλλιως κινδυνευεις!!!!
:th_Laie_67-1: :thumbsup:
πες τα χρυσοστομε,που δεν λεει να βγει απο το αουδι!!!!
να τα δει αυτα ο 850csi να σου λεει μετα εκτος απο μπετονιερες, οτι ειναι και κοτετσια τα //Μ6!!!:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
δεν στο δινω το Πουντακι του γιου μου,που να χτυπιεσαι κατω!!!:thefinger:
Νομίζω πως δεν κάνεις καμμία ζημιά με το να βγάζεις τον πόλο, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα.
Ο φορτιστής αν χαλάσει, θα πάψει να δουλεύει.
Είναι απίθανο να δώσει μεγαλύτερη τάση (λόγου χάρειν 20 βολτ) και να σου κάψει τους εγκεφάλους.
Όπως έγραψα, γνωρίζω αρκετό κόσμο με ίδιο φορτιστή και κανείς δεν είχε ποτέ πρόβλημα.
Γι'αυτό και σχολίασα αυτό που είπες, η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται εκτός αυτοκινήτου.
O φορτιστής της BMW είναι ένας φορτιστής, με μεγαλύτερη παροχή έντασης (Amber).
Δεν έχει κάτι μαγικό και μυστήριο.
Από περιέργεια, πως γνωρίζεις ότι ο φορτιστής της BMW στοιχίζει "1650" ευρώ ?
ηλεκτρολογος γαρ, ο συνονοματος σου Αλεξ...κατι πρεπει να ξερει απο ρευματα!!!...αλλιως" το χασαμε το Μ5 πατριωτη"!!!!:th_Laie_67-1:
....ασε που εχει κανει τα ηλεκ/γικα στο κτιριο της BMW στην Πατρα.thumb
Εμενα η γνωμη μου νικο ειναι να μην δενομαστε με το σιδερο.
Ας μην μας τρωει η λαμαρινα.
Αν το βλεπεις καθαρα απο.αυτοκινητιστικη αποψη, θα ηθελα να σου θυμισω οτι ψαχνεις και για συλλεκτικο πριονιε.
Αν λοιπον μπορεις να παρεις ενα σεβαστο ποσο σε σχεση παντα με την τωρινη κατασταση της αγορας, καλυτερα στειλτο, και παρε και κρατα το σι ες ελ, ακομα και αν γινει μετα απο ενα χρονο.
Στειλτο, βρες ενα απ'εξω, και ψαξου να σου κανουν την πατεντα που χρειαζεται για να το σκιζεις πριν το φερεις μεσα.
Δλδ αγορα, και με την μια για να το φερεις στα μετρα σου.
υπάρχουν λαμαρίνες και λαμαρίνες...
Συμφωνω με ολα. Αυτη φυσικα ειναι η δικη μου γνωμη, η οποια δεν σημαινει λτι ειναι και σωστη.
Πχ. Αν ειχα το χρημα να παρω το αμαξι που ηθελα και με ελειπενεστω και ενα χιλιαρικο, τοσο θα εδινε το Μ-τριο για να καλυψω τη διαφορα.
Και ποσο κανει περιπου ενας καλος μονιμος φορτιστης ; 150; 200;
Ο ντισιτι έχει καλο φορτιστή... Να αποκαλυφθεί! Άμα το χεις σε γκαράζ κλειστό υπάρχουν υφασματινες κουκούλες που δεν ποιανουν υγρασία κλπ! Γιατί με τις άλλες θα κάνει στάνταρ αράχνη και θα ποιασει υγρασία γιατί δεν το αφήνουν να αναπνεύσει...
Το καλύτερο είναι να το βάλεις σε τριποδα, για να βάζεις τον ΣΤαματη να το τελικιαζει πάνω στα τριποδα και να τραβάει βίντεο Μ5 gpower!
Εγω εχω αυτον και ειναι αρκετά καλος.....
https://www.euroshopy.eu/images/2809...e-original.jpg
" BT-BC 12 D-SE automatic charger is microprocessor controlled, which makes it particularly suitable for charging maintenance free batteries for long-term charging and recharging the batteries, which are constantly used (batteries for boats, lawnmowers, etc.). .
The integrated microprocessor charging curve is 3 degrees.
First Grade: charges the battery nearly constant current up to 85%
Second Grade: charges the battery nearly constant current up to 95%
Third stage: to maintain a constant voltage battery poles (IUoU-charge) because the battery is always fully charged.
This charger is suitable for lead-acid batteries and gel batteries. Integrated fault diagnosis reports the battery fault or incorrectly connected to electrodes on the LED display. Charging current can be set to 2/6/12 A. The charger also has a 12 V socket, which delivers 140 W for 12 V appliances.
Description:
• Charging is automatically controlled by a microprocessor
• A system for fault diagnosis
• LED display of: current, voltage, battery charge, battery charging, failure
• switch the charging current (2/6/12 A)
• Switch the input battery voltage
• Durable electrodes
• Display errors at three-digit display
• 12V cigarette lighter socket and other appliances
• Electronic overload protection, reverse polarity and short circuit
Specifications:
Voltage: 220 to 240 V ~ 50 Hz
Input voltage: 1.66 A
Max. Output voltage: 12 V D.C.
Max. output current: 12 A
Charging current: 2/6/12 A
Battery capacity:
2 A: 6 to 20 Ah
6 A: 20 to 60 Ah
12 A: 40 to 120 Ah
Net weight: 1.25 kg
Gross weight: 1.34 kg
Packing Dimension: 207 x 144 x 220 mm
https://www.euroshopy.eu/battery-cha...-einhell-blue/
Θα χρησιμοποιούσα τον ctek xs 5.0 που αναφέρθηκε (και που είναι ο προμηθευτής της Bmw στους συντηρητές που πουλάει 2χχ, 3χχ έουρος), θα τον καλωδίωνα στο χώρο του κινητήρα με τα aligator clips που περιλαμβάνει, θα φούλαρα το ντεπόζιτο, δε θα το τάκαρα γιατί φοβάμαι μη ''στεγνώσουν'' τα αμορτισέρ και θα το έβγαζα στο τετράγωνο μια φορά το μήνα με αντίγραφες πινακίδες για να μην κάνει μπαμ.
Με το καλό το λαμαρινοκαρβουνιάρικο :)
φιλαρα μου νικο βανε μπλακεντεκερ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
ναουμ.
+1thumb....η "ακινησια" δεν φθειρει μονο την μπαταρια!!!.....μακαρι να ηταν μονο αυτο το προβλημα!!!!......αλλα στεγνωνει καθε ειδους τσιμουχακι που "βρεχοταν" με λαδακια,βαλβολινακια κλπ."ευγενη" υγρα.thumb
φιλαρακι εγινες καλο παιδι βλεπω και εκοψες τα Greeklish!!!!...... ναουμ!!!:thumbsup:
Εγώ είμαι σε όλα μαζί με τον TSAF, με ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά φορτιστή και κουκούλας.
Αν δεν υπάρχει υγρασία ή και σκόνη εγώ δεν θα έβαζα κουκούλα.
Επίσης καλό είναι να σου προτείνει και ο Monsta τίποτα σπρέι ή αλοιφές για συντήρηση των πλαστικών μερών (trim). Επίσης για τους τάκους το θεωρώ λίγο ακραίο αν κινείται έστω και μια φορά τον μήνα.
Το άλλο και κυριότερο είναι να δεις - αν και νομίζω έχει αναφερθεί εδώ παλαιότερα - το θέμα ασφάλειας κλοπής.
Νικο εγω οταν ειχα φυγει για ενα ταξιδι αρκετα μεγάλο (4 μηνες) το εβαλα σε φορτιστή και το έβαλα σε τρίποδα....
Το εβαζαν μια φορα την εβδομάδα εμπρός και έγραφε χλμ για κανα 15'....thumb
Νίκο έαν θέλεις χώρο parking μιας και είμαστε γείτονες έχω στο σπίτι πολύ!
Από εκεί και μετά εαν όντως κινείται λίγο το αυτοκίνητο δεν είναι ανάγκη να το τακάρεις κλπ
στο θεμα της κουκουλας, καλυτερα να μην μπει!
ειδικα εαν υπαρχει υγρασια, αλλα και υγρασια να μην υπαρχει
καλο ειναι να "αναπνεει" το χρωμα , περασμα με ενα καλο κερι
και θα ειναι μια χαρα! ας εχει σκονη δεν παθαινει τιποτα , απο την στιγμη που δεν το βλεπει ο ηλιος, η βροχη κτλ δεν εχει αναγκη ,ο ηλιος και οι ασχημες κερικες συνθηκες ειναι που ζημια στο χρωμα
το πολυ-πολυ ενα σεντονακι απο πανω! ,οσο και αν ακουγετε αστειο με 2-3 διπλα σεντονια
(βαμβακερα που αναπνεουν κιολας )το καλυπτεις για την σκονη και το κακο ματι!
και υγρασια να εχεις δεν κανεις ζημια στο χρωμα αφου αναπνεει