Συνήθως εξτρά. Απαράδεκτη πάντως η BMW στον τομέα των ανακλησεων.
Printable View
Συνήθως εξτρά. Απαράδεκτη πάντως η BMW στον τομέα των ανακλησεων.
καντο πετρελαιο να ησυχασεις... :whistle:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2756142/
παρε τελε//
τακης
Εύοσμος-Σταυρούπολη 56224
Τηλ.: 6978189017.
Εκ'πειρας και επειδη λες οτι δεν σε ενοχλει ο συγκεκριμενος κινητηρας,βρες εναν σε καλη κατασταη ΙΔΙΟ και βαλτον πανω στο αμαξακι σου..
Αμαρτια να εχεις τοσα λιγα χλμ και να το μπασταρδεψεις ,καλα τα λενε τα παιδια απο εδω αλλα δεν φανταζεσαι τι παπ@ρια εχεις να ακουσεις αργοτερα απο συνεργεια η τυχον αγοραστες...
Όχι, τον ίδιο με τίποτα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σκοινί. Φαντάζεσαι να ξαναβγάλει το ίδιο πρόβλημα; :hystericalbs1: Θα δω τιμές για τον 2λιτρο που λένε και τα παιδιά πιο πάνω, να μου πουν τι αλλάζει και τι μένει ίδιο. Αν με συμφέρει αυτός, ή ο 2.2 - 2.5. Αλλιώς το πολύ πολύ να το βγάλω στο σφυρί και να πάρω κάτι άλλο.
οκ καταλαβαινω ειναι πιο πολυ ψυχολογικο το θεμα,παντως σκεψου καλα και ρωτα τι αλλα παραπανω προβληματα εχουν οι αλλοι κινητηρες και πανω απο ολα προσεξε τι θα βρεις να μην καταληξεις να βαζεις κομματια απο εδω και απο εκει αχταρμα(φρενα-σαμαν-διαφορικα-ακρα)
καλη επιλογη σε οτι κανεις και αν μπορουμε να βοηθησουμε
Απλα να πω οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι αρκετα δυσευρετος (Ν45Β16 και Ν40Β16) μιας και φορεθηκε μονο σε Ισπανικα, Πορτογαλλικα και Ελληνικα αυτοκινητα. Ως εκ τουτου η τιμη του σαν μεταχειρισμενος ειναι υψηλοτερη απο ενος διλιτρου και 1800 Ν42Β20 και Ν42Β18 αντιστοιχα. Αν βρεις Ν40Β16 παρε αυτον, ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα. Προτεινω να παρεις εναν Ν42Β18 η Ν42Β20 με 1000-1300 ευρω και να τον βαλεις πανω. Απο την αλλη μια μετατροπη κομπλε σε 325 βρισκεται αυτη τη στιγμη στις 3000 ευρω + τα περαστικα. Τα 4000 για 2,2 ειναι αρκετα.
Γιάννη εκτός από τον κινητήρα Ν42Β20 δεν χρειάζεται τίποτε άλλο?
Ρώτησα και νωρίτερα αλλά δεν αποσαφηνίστηκε το ερώτημα. Γιατί αν είναι με 1000-1300 ευρώ να κερδίζεις περίπου 30hp και αρκετή ροπή σε σχέση με τον 1600cc, χωρίς να φοβάσαι ιδιαίτερα για ελέγχους κλπ. αξίζει πιστεύω.
Από κατανάλωση και αξιοπιστία πώς πηγαίνει ο κινητήρας, γνωρίζουμε?
Ευχαριστώ
Μην μπλεκεστε με μετατροπες αυτη την εποχη παιδια.
Τα 1.600 ειναι πολυ εμπορικα, κρατανε τιμες και καινε λιγο.
Η μετατροπη σε μεγαλυτερο κυβισμο ειναι αυτοκτονια αν καποτε θελησετε να δωσετε το αυτοκινητο.
Εχω 2.500 με 115 χιλιαδες χιλιομετρα και δεν πιανει ουτε 3 χιλιαρικα.
Τα 1.600αρια φευγουν αμεσως.
Αν θελετε κυβικα παρτε ενα γνησιο και τελειωσατε. Ουτε μπλεξιματα με μαστορες ουτε ταλαιπωρια.
εχω την ίδια γνώμη με το Σταμάτη. thumb
Συζήτηση να γίνεται Σταμάτη..! :original:
Εμένα προσωπικά περισσότερο με ψήνει το εξωτερικό κομμάτι (M-Pack, βάψιμο, xenon) και το θέμα ασφάλειας (καλύτερα φρένα) παρά η περισσότερη δύναμη.
Βέβαια αν δεν υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί λόγοι (πχ οι περισσότεροι που "σκοτώνουν" τα 2.5 -3.0 lt λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων) δεν αξίζει να το πουλήσεις. Να δώσω πχ το δικό μου 4000-5000 (στην καλύτερη) όταν το είχα πάρει 18.500 πριν 6 χρόνια? Για κανένα λόγο, προτιμώ να το κάνω δώρο στην αδερφή μου πχ. Μια χαρά είναι μηχανικά, τίποτα δεν έχει.
Και λίγο On-Topic: Στον Ν40Β16 πρέπει να κοιτάξουμε για αυτήν την αλλαγή στην καδένα του κινητήρα, με τα νέα και ενισχυμένα ανταλλακτικά? Αν και δεν μου έχει πει κανείς μηχανικός μέχρι τώρα τίποτε για το θέμα.
Ερωτηση: Πριν συμβει το γεγονος αυτο, σου έκανε κανενα ιδιαιτερο θορυβο:
α) στην εκκινηση κατι σαν χρρρρ - χρρρρ?
β) στην λειτουργία του κινητηρα σαν να κουγεται ρυθμικα απο την καδενα?
Γιατι αυτα ειναι τα σημαδια για το "λαμακι"
Αυτα δειχνουν οτι ηδη ειχε πηδηξει θεση η καδενα.
Αρα εσπασε κατ ευθειαν, οπως λεει ο Γιωργος πριν. Τι να πω, πολυ ατυχος ρε φιλε.
Λοιπον στο θεμα μας, συνοψη:
πραγματι ο κινητηρας που ειχες, ειναι λιγο σπανιος.
Ο Ν42 (1,6 και 1,8) και ο Ν46 (1,6 - 1,8 ή 2λιτρος) ειναι πιο συμβατοι και λογικα μπαινουν σχετικα ευκολα
Ο Μ54 (2,2 κλπ κλπ - 3λτ) πιο δυσκολα, θελει πολλες αλλαγες και σε περιφερειακα.
Σε καθε περιπτωση παντως αν δεν βρεις το ιδιο τυπο, θα θελει και δηλωση - αλλαγη αδειας (ακομη κιαν παραμεινει σε 1,6 κυβισμο)
Θα το φερεις Αθηνα για την αλλαγη?
Κατά πάσα πιθανότητα ναι, είμαι στο ψάξιμο βασικά. Το αμάξι έχει στην καρότσα πολύ λίγα χιλιόμετρα και δεν σκέφτομαι να το πουλήσω, έχω και μια κόρη που σε 5 χρόνια θα της το πασάρω. :hug:
Για να έχω το άλλοθι, ξέρεις, για καινούργιο. :hystericalbs1: Πάντως αν παίζει κανείς που έχει κάνει κάτι παρόμοιο και έχει καμιά καλή πρόταση, ευπρόσδεκτη!
Μαλιστα...
Παρε τηλεφωνο και στα 2 συνεργεια που σου ειπα, αυτα που εχουν προσφορες στο φορουμ μας να σε βοηθησουν:
BMW Τσεβας (Β. Προάστεια, Βριλησια)
BMW Σιττας-Φλασκης (Ν. Προάστεια - Καλλιθεα)
και πέστους οτι εισαι απο το φορουμ μας
Επικοινώνησα σήμερα με τα παιδιά από το BMW ΣΙΤΤΑΣ-ΦΛΑΣΚΗΣ και περιμένω να μου δώσουν τα φώτα τους. Πάντως όπως μου είπαν κι αυτοί, ο εξακύλινδρος συνίσταται. Πιστεύω πάντως, ότι ούτως ή άλλως μεταχειρισμένο θα είναι το μοτέρ, χωρίς να ξέρεις ,τι χρήση του έκαναν πριν. Οπότε παίρνεις έναν κινητήρα μεταχειρισμένο που έχει φτιαχτεί για ζόρια και παρακαλάς να σου βγει Ok. Θα σας ενημερώσω πάντως για τις εξελίξεις. thumb
Γενικά ο Αλωνιστιώτης φέρνει καταπληκτικά μοτέρ. Ψωνίζεις με κλειστά τα μάτια.
Εγώ θα ρωτούσα και στον Πλουμιστό.
Ο φίλος μου περίμενε ν' ανέβει το χρηματιστήριο από τις 750 που βρισκόταν και θα το έβαζε. Και 2 εβδομάδες αργότερα βρέθηκε στις 500.
Εγώ θα πρότεινα στον φίλο μας τον blabi-tronic να ξεχάσει μοτέρ μεγάλου κυβισμού, ιδιως από τη στιγμή που σκέφτεται να το πασάρει στο παιδί του. Αν θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα (και τώρα αλλά και μετά από 5 χρόνια).
Είδα τον τίτλο και φαντάστηκα ότι έχει να κάνει με την κλασική βλάβη του βαλβτρονικ.
Αλλά με ειδοποίησε ο βοηθός μου χθες γιατί πράγμα πρόκειται.
Λοιπόν εφόσον λες ότι θα πάει το αμάξι στην κόρη σε κάποια χρονάκια, ξεχνάς το 6κίλυνδρο. Δεν υπάρχει λόγος. Θέλεις αναρτήσεις, Φρένα πίσω, διαφορικό ,εξατμίσεις και παέι λέγοντας.
Οι λύσεις είναι τρεις.
1) Βρίσκεις ένα Ν45Β16 και το βάζεις
2) Βρίσκεις ένα Ν40Β16 και το βάζεις
3) Βρίσκεις ένα Ν42Β20 ή Β18 και βάζεις
Ν46Β20 δεν βάζεις γιατί θέλει κόψε-ράψε στα ηλεκτρολογικά. Τους υπόλοιπους Ν4χ τους ξεχνάς. Όποια από τις παραπάνω λύσεις ακολουθήσεις ,αλλάζεις εντατήρα με τον καινούριο, βάζεις λαμάκια παραλαμάκια, και εξετάζεις καδένα και γλίστρες. Σε περίπτωση που λύσεις βάνος ή γρανάζια κλπ αλλάζεις τις βίδες με καινούργιες. Και δένεις τις καινούριες με την ροπή που ορίζει ο κατασκευαστής.
Ο λόγος που σε συμφέρει να κρατηθείς σε 4κίλυνδρο είναι ότι κρατάς μίζες, δυναμο, αντλίες, κομπρέσσορες ,όλα δικά σου που έχουν λίγα χλμ και κρατάς και το κόστος σου χαμήλά.
Αν διαλέξεις κάποια από τις 2 πρώτες λύσεις εδώ καθάρησες.
Αν προχωρήσεις στην τρίτη για να έχεις και κάποια αναβάθμιση ,στα 143 αλόγατα, θες μοτερ-πλεξούδα εγκέφαλο, χταπόδι, λ, και εγκεφαλάκι βαλβτρονικ. Επειδή όλο και κάποια ψιλικοκό θα χρειαστούν όπως κάτι αντλίες θερμού αέρα κλπ, φρόντισε στην 3η περίπτωση να πας σε κάποιον γνώστη. Αν θες να είσαι λεπτολόγος βάζεις πίσω αεριζόμενα δισκόφρενα 276χιλ (πωλούνται τζάμπα εντός φόρουμ) και διαφορικό 3,38 για να μακρύνεις λίγο.
Ότι άλλο θες στην διάθεση σου. Σου στέλνω το τηλ μου
Οριστε! Εις διπλουν εμπεριστατωμενη αποψη!!
Θενκς παταμε στο πρωτο και μπαινουν αυτοματα στο δευτερο?
Κατι σα καρμπόν ενα πραμα?
Φίλε μου έχω μείνει άφωνος,έχω παθει την πλάκα μου τί είπες τώρα :ranting2: και έχουμε και bmw και λέμε ότι είναι αξιόπιστα :ranting2: το κεράτό μου ,Η γνώμη πάντως είναι ρώτα πόσο πάει η επισκευή στό δικό σου, καντο σάν καινούργιο για να ξέρείς και τί έχεις,η αλλή γνώμη είναι βάλε έναν μεταχειρισμένο τόν ίδιο και κανε του μια μικρό επισκευή!!!Τι να πώ δεν το πιστέυω ,ρε τι λάδια και μα@@@@ιες το αμάξι είχε 42000χλμ πλάκα κανουμε τώρα :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2:
φιλε μου χαλαρωσε..οκ ειναι χαζομαρα και ειδικα αν σου τυχη ας τα να πανε, αλλα ειναι μια αστοχια..συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες που λενε. Το θεμα ειναι οτι η BMW το διορθωσε, τωρα αν δεν ενημερωθηκαν ολοι ειναι και θεμα των αντιπροσωπειων..
που να δεις στα αεροπλανα που κοστιζουν πολλα εκατομυρια και κουβαλανε 100δες επιβατες τι ''κουφες'' βλαβες παιζουν!
Απο την μια διαβαζω για το πατωμα που θελει προσοχη. Απο την αλλη διαβαζω για την καδενα που θελει προσοχη.... ΑΜΑΝ.... καρδιακο θα με κανετε.... :P
Λοιπων το δικο μου εχει 160000χλμ με Ν42Β18Α. Υπαρχει καμια περιπτωση? Φενετε με γυμνο ματι η πρεπει να λυσεις κατι στην μηχανη. Μηπως το εβαλε ο προηγουμενος.
Οι Ν42Β18 φορούν το συγκεκριμένο λαμάκι. Το μόνο που οφείλεται να ελέγξετε είναι άν έχετε τον ενισχυμένο τεντωτήρα!
Ευχαριστώ για την απάντηση αγαπητέ φίλε. Το βασικό που με απασχολεί είναι ότι αν πάω για ίδιο μεταχ. κινητήρα, με την επισκευή που πρέπει να κάνω σε εντατήρα κλπ, η διαφορά κόστους σε σχέση με μια μετατροπή σε εξακύλινδρο δεν είναι μεγάλη. Σίγουρα όμως, είναι μεγάλο συν, ότι θα κρατήσω κάποια απ΄τα δικά μου ανταλλακτικά. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι και ο κινητήρας μου καινούργιος ήταν.
Όσον αφορά κάποιες προτάσεις άλλων φίλων για να ψάξω μηχανή και να ρωτήσω τιμές κλπ, η φιλοσοφία μου σε τέτοια θέματα είναι ότι το συνεργείο που θα κάνει την όλη εργασία θα πρέπει να αναλάβει και την εγγύηση καλής λειτουργίας του συνόλου (ανταλλακτικά + εργασία). Που σημαίνει ότι αν πας σε ένα συνεργείο και τους δώσεις ενα μεταχ. μοτέρ να σου τοποθετήσουν και συμβεί πίπα, ποιος έχει την ευθύνη; Ο μαντράς που σου πούλησε το μοτόρι ή ο μηχανικός που στο τοποθέτησε; Ποιος είναι υπεύθυνος για τυχόν π@παριά; Τρέχα γύρευε... Και επειδή αρχίζω και πιστεύω ότι είμαι συγγενής με τον κ. Μηστοτάκη, η λογική μου λέει ότι το συνεργείο θα πρέπει να βρει τα ανταλλακτικά τα οποία θα μου προτείνει για να τοποθετήσει, και θα σου δώσει και κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας. Φυσικά αν είχα πολύ "δικό μου" μηχανικό, δεν θα το συζητούσα, θα έφερνα και κομμένο αμάξι (που λέει ο λόγος).
Πάντως σε 2 συνεργεία που ρώτησα μου είπαν ότι γενικά οι εξακύλινδροι είναι πολύ αξιόπιστοι, ειδικά σε σχέση με τους βλαβητρόνικ. Και εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό. Να μην έχω σπασ@ρχιδισμούς μετά.
Φίλε μου ο κινητήρας σου για να γίνει ολόσωστος θέλεις γύρω στα 800-1000 ευρώ! Έχει 42 χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι καινούριος. Δεν αξίζει περισσότερο να τον επισκευάσεις από το να δώσεις 1500 για παράδειγμα για κάποιον αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος;
Για να αστειευτώ και λίγο με την πίκρα μου, λέω από αύριο να αρχίσω να κοιτάω και καμιά μετατροπή με Γιαπωνέζικο κινητήρα. :hystericalbs1: Ξέρω κι εγώ, δεν έχω ακούσει από φίλους να τους έχουν βγάλει το παραμικρό. Τι AVENSIS, τι CIVIC, ακόμα και τα hiunday δεν παθαίνουν διάολο. :hystericalbs1:
Σχετικά με την επισκευή του κινητήρα φίλε Γιάννη, το καπάκι καινούργιο θέλει κανα 2χίλιαρο. Για μεταχ. δεν βρίσκουν όσοι ρώτησα λόγω σπανιότητας του μοντέλου. Για μεταχ. σε καλή κατάσταση, τον ίδιο, θέλουν 1200 μόνο κινητήρα. Μετά από τέτοιο ξενέρωμα που έφαγα, νομίζω πως δικαιούμαι να είμαι λιγάκι επιφυλακτικός. :electrician2:
Στην Αθήνα βρίσκεστε, άν επιτρέπεται; Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, ο συμφορουμίτης Καζάκος έχει φτιάξει άπειρους τέτοιους κινητήρες με το καλύτερο δυνατό κόστος και δούλεψαν, εννοείται, σα να είναι καινούριοι.
Από την Αθήνα είμαι, τώρα βρίσκομαι εκτός. Θα το πήγαινα και στα Τίρανα αγαπητέ φίλε, αλλά δεν τσουλάει, δυστυχώς. Να τον έστελνα κάπου, πχ στον συμφορουμίτης που λες, αλλά οι δουλειές δεν γίνονται έτσι, πρέπει να είμαι κι εγώ εκεί και αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό.